אחרי מבוכת האגוז הצרפתי והפריצה למחשב התוכנית

orelie

New member
אחרי מבוכת האגוז הצרפתי והפריצה למחשב התוכנית

של הישרדות - אותי מעניין איך עורך הבלוגיה מרגיש עם העניין האם ירידו הילוך על כך הדפים הראשים לתוכניות ריאליטי? יעל

dorooni

New member
סלחי על הבורות

תוכלי להסביר לי את טיבם של שני האירועים שציינת?

orelie

New member
בכיף

היום בחדשות של שעה 17 הודיעו שהבלוגר של תפוז בשם האגוז הצרפתי - שכל היום כמעט היה מקודם בבלוגיה בגלל גילויים על מה שהולך לקראו בתוכנית הבאה של הישרדות, נעצר - הוא ועוד 2 שותפים שלו - כי את כל המידע קבלו ע"י פריצה למחשבים של אנשים המשתתפים בתוכנית. אם זה מיילים שלהם, ומכתבים פנימיים וכו...

wranger

New member
אני לא חושב שתפוז עשו משהו רע

ואני לא חושב שזה יוריד את כמות התכנים בנושאי ריאליטי, לא. הנושא עדיין מעניין הרבה גולשים.

siv30

New member
אם אתה יודע שמישהו גנב צמיד

ששווה מליון דולר, והוא מוכר לך אותו ב- 1000 דולר ואתה קונה את הצמיד הזה אתה חושב שאין לך אחריות?

wranger

New member
השאלה אם אני יודע שהוא גנוב

כי אם אני לא יודע שהוא גנוב, אז אני לא חושב שיש לי אחריות, לא. וכך אני גם לא רואה רע בלספר לכל המכרים שלי, כדי שילכו לקנות אצלו (דהיינו, הקידום). הרי מאיפה לתפוז לדעת מאיפה אגוז צרפתי מביא את הספוילרים שלו? יכול להיות, למשל, שהוא חבר טוב של אחד המתמודדים או מישהו מצוות ההפקה. זה שעכשיו נאמר שהמידע הושג בדרך לא חוקית, לא אומר שתפוז ידעו מזה כל הזמן.

siv30

New member
זו התממות

כי באחד הטיזרים של העורך הוא כתב שאגוז צרפתי הוא האיש שגרם לרשתות התקשורת לשלוח את העובדים שלהם לפוליגרף. צא ולמד מדוע מעסיק כל שהו ירצה לשלוח את העובדים שלו לפוליגרף?

wranger

New member
אה, גם אני עשיתי פוליגרף פעם.

לא היה נעים, אבל זה היה נוהל שגרתי של מקום העבודה. לא נחשדתי בשום עבירה.
ואם נחזור לנושא, אז אני לא מבין איך מהטקסט של העורך את מסיקה שתפוז ידעו שהמידע הושג בדרך לא חוקית. אולי זה רק אני, אבל לדעתי יכולות להיות כמה וכמה דרכים בהן מישהו יוכל להשיג מידע שיטריד את מנוחתם של אנשי ערוץ 10.

orelie

New member
גם אם תפוז לא עשה משהו שעל פניו לא בסדר

עצם העובדה שקידמו כל הזמן את הספוליירים - הם שותפים לעברה. וזו דעתי וגם דעתו של מנהל תוכנית הישרדות כי ללא ספק אבד הרבה זמן צפיה תפוז בעניין חשב רק על האנטרס שלו... להיות הראשון לספק את המידע

siv30

New member
את יודעת

משום ההרגשה שלי שבכל פרשייה מסריחה שנחשפת בנושא אינטרנט ובלוגים, יש לתפוז יד ורגל: הסיפור עם הבלוג של ROSK עומדים בשער הסיפור עם אדם עומר בבלוג של עמרי חיון, הוצאת נתונים ממאגר מרשם האוכלוסין שהיא לפי כל מה שידוע לי, עבירה פלילית. ועכשיו הסיפור הזה. וזה מעניין מה שאת כותבת כי על הקו של התפר הדק תפוז יכולים לטעון לחוסר אחריות ולהתחבא מאחורי האמירה שהם לא עשו את העבירה של הוצאת מידע ופירסומו לציבור, אלא הבלוגר והם רק מספקים פלטפורמה. אבל, מסקרן אותי לדעת במבחן התוצאה, כשהם חוזרים ומקדמים ומפרסמים ודוחפים בכפית וגם מרוויחים מבלוגים שידוע על הסף כי המידע שמפורסם בהם הוא מידע שהושג בדרך לא תקינה ולא חוקית, אם אין להם בסופו של דבר אחריות שילוחית. מסקרנת ומאתגרת השאלה שלך.

orelie

New member
ממה ששמעתי בחדשות

מנהלי התוכנית בפרוש אמרו שלא ישתקו גם לאתר תפוז מבחינתם הם גזלו ציפיות - רייטינג בגלל שהאנשים כבר ידעו את התוצאות במילים אחרות - גרמו להפסדים גדולים למנהלי התוכנית

Ronit FL

New member
יש מונח משפטי "בתום לב"

שאיני יודעת אם אפשר לשייך אותו לכאן או לא, אבל די ברור שתום לב אין כאן למרות שתפוז טוענים ויטענו ובצדק שאין להם אחריות על התכנים. אני מניחה שלתפוז יש את סוללת עוה"ד שלה שישמרו עליהם בשעה "קשה" זו. אני חושבת שחלק מאי נטילת האחריות היא שהתוכן כביכול שייך לבלוגרים ולא לתפוז ואני שואלת: האמנם???.

siv30

New member
כשהם לקחו צילום שלי בלי רשותי

ובלי לתת לי קרדיט תפוז הודיעו לי שהם פשוט יכולים כי יש סעיף בתקנון שמותיר להם לעשות ככל העולה על רוחם בתכנים שהם שלי. זו חרב פיפיות, כשאתה יכול לעשות מה שאתה רוצה עם התכנים אתה לא יכול בדיוק להתנער מהתכנים. כל שכן כשאתה יודע שנעשה כאן מעשה בלתי תקין בעליל שנובע מעברה. ולשאלה כיצד אני יודעת שתפוז היו מודעים לעובדה שנעשתה עבירה באחד הטיזרים שלהם העורך בעצמו ציין (בניסוח חופשי כי אני זוכרת רק את הנימה של הדברים) שאגוז צרפתי הוא האיש שגרם לרשתות הטלביזיה לא לישון ולשלוח את העובדים שלהם לפוליגרף. מכאן שהרי ברור שהמידע לא הגיע לאגוז צרפתי מכדור הבדולח שלו וספק אם בשידור טלקינזיס. לעיניין תום הלב את זה יקבעו גדולים וטובים ממני
אותי רק מסקרנת התוצאה הסופית.

wranger

New member
הרשי לי להיות קטנוני לרגע ../images/Emo3.gif

אבל אם אגוז צרפתי גורם לרשתות טלוויזיה לא לישון ולשלוח את העובדים שלהם לפוליגרף, זה לא רלוונטי מאיפה הוא מקבל את המידע שלו, כלומר עדיין יש סיכוי שהוא יכול לקבל את המידע שלו מכדור בדולח או שידור טלקינזיס.

למעלה