אחרי מבוכת האגוז הצרפתי והפריצה למחשב התוכנית

IdoShkedi

New member
כן ולא.

זכויות יוצרים אוסרות העתקה או הפצה מחדש של יצירה (או קטעים ממנה) ללא רשות היוצר. בפני עצמו, הספויילר (מידע שחושף פרטים מהעלילה) לא מפר זכויות יוצרים. זה לא חלק מהיצירה, אלא דיון שעוסק בה. למיטב ידיעתי, גם אם ספויילר חושף פרטים על יצירה לפני פרסומה (באופן שיכול לכאורה לפגוע ברווחים), הוא לא מפר זכויות יוצרים; אבל אני לא בטוח בנקודה הזו. מאידך, פרסום לכאורה של תסריט ללא אישור היוצרים הוא הפרה מובהקת של זכויות יוצרים. לא בגלל הספויילר, אלא בגלל שזו העתקה והפצה מחדש של יצירה (כן, התסריט עצמו הוא יצירה). לפי הדיווח במאקו שקישרת אליו, כרגע החבר'ה נחקרים בכלל על עבירה של פריצה למחשבים וגניבת מידע (רגיש).

יש פה משהו לא מובן. אם הספויילרים כל כך

הפריעו לערוץ 10 מדוע הם לא פנו לתפוז בזמן אמת? הרי יש שת"פ גלוי וברור בין השרדות לתפוז. הפורום הרשמי של השרדות אם אני לא טועה קיים בתפוז ולא בנענע10. משתתפים באים להתארח וכו'. ובאמת, מדוע תפוז התעקשו לקדם כמעט כל ספוילר של האגוז הזה על השרדות ונמנעו מלקדם את הפרסומים שלו על כוכב נולד למשל? לדעתי, ערוץ 10 לא סבל מהספוליירים האלה. הם יצרו לו באזז נוסף ולא מזיק סביב התכנית. עכשיו שנגמרה התכנית אז המעצר יוצר באזז נוסף. בקיצור כל ההתרחשות די עוזרת לערוץ 10 ואם לא היה ככה תפוז לא היו מתייחסים לאגוז כמלך הבלוגיה במשך תקופת התכנית.

orelie

New member
זו הדובדבן שבקצפת

מסתבר שהבלוגר שהשתתף בהישרדות וכאילו כתב כמשתתף בהישרדות.... לא היה באמת מי הוא טען שהו. ז"א לא היו אורחים מהשרדות - לפי מה שאמרו בחדשות הכל היה מזוייף הפעם אני לא חושבת שתפוז אשם בעניין כי הם באמת לא יכולים ללכת לפגוש ולבדוק בעצמם כל מי שטוען שהוא (מבולגן) אבל לפחות היו צריכים לנסות לארגן פגישה עם הבלוגר הספציפי שטען שהוא משתתף בהישרדות ואם אני אפתח בלוג ואגיד שאני אובמה... אקבל דף ראשי כל יום..... זה בסדר?

siv30

New member
כן בטח ראויה ../images/Emo13.gif

אבל לא נראה לי שיקרה. הדוגמא שלך שיעשעה אותי קשות

Ronit FL

New member
זה משנה? דיוקים או אי דיוקים?

הפכת לסנגור של תפוז שאתה מגן עליהם בחירוף נפש. סופסוף תפוז נתפסו, אפעס, קצת פחות צדיקים ממה שהם אוהבים להראות, קצת פחות צודקים וקצת הרבה יותר פליליים. ת'אמת, כייף לנו שכך. בדיוק כמו ש"תקנון הצדיקים של תפוז" אוסר על דיון בעבודות לא חוקיות בחו"ל והודעות בנושא נמחקות ומצד שני הם מקבלים לא מעט זוזים עבור אותן חברות שמפרסמות את אותן עבודות לא חוקיות ומלוא החופן פופאפס מקפצים ומרקדים בפורומי חו"ל עם אותן פרסומו שאסור לדבר עליהן והודעות בעניינן נמחקות... אוחחחח אנחנו, גולשי תפוז, נהנים עד מאוד לראות את התפוז נתפס עם המכנסיים למטה. לראות את הצביעות שידענו שהיא קיימת, נחשפת. זה כמו ללכת למוסך ולדעת שמזיינים אותנו במחיר ואנחנו לא יכולים להוכיח, אותו הדבר עם תפוז. עכשיו ערוותם נחשפת בכיכר העיר וכולנו שמחים וצוהלים. חוץ מעומרי חיון.

orelie

New member
אכן כך אבל לא רק בגלל שתפוז נתפסו אלא

בגלל שהם נתפסו על נושא שכל כך מכעיס את כל הבלוגרים דף ראשי כל פעם שהופיע המילה הישרדות האח הגדול או כוכב נולד וזאת מבלי לבדוק תוכן, עניין או רציניות פשוט קיבלו דף ראשי כמו שכתבתי כבר בעבר... תפתחי רשומה תקראי לה חדשות הישרדות ותוסיפי לה כל מיני תגיות בעניין ומה בגוף הרשומה כלום או סתם המילה : חרא באותיות גדולות את תקבלי עמוד ראשי זה מה שעושה לנו טוב. כי יש לנו הרגשה שנעשה לנו צדק שבת שלום יעל

Ronit FL

New member
לא רק, כפרוש, לא רק...

כולם שמחים. בלוגרים, גולשי פורומים שונים, כאלו שנילקחו מהם תמונות ללא רשות, כאלה שלא עושים כלום לא בסדר ומוחקים להם הודעות ומנפנפים להם עם התקנון שמכס"תח לתפוז את הצלוליטיס... חסרות דוגמאות? בתפוז יש 100% גולשים מאושרים! חוץ מעומרי חיון.

לעניות דעתי

קודם כל, אני מבהירה שאני לא באה לתפוס עמדה בצד כלשהו, לא בעד תפוז ולא נגד תפוז, אני נצמדת לאירועים. להגיד שכל הבלוגרים צוהלים? אני לא חושבת שזה נכון, כי לפני הכל, פיצוץ הפרשה הזו פוגעת בבלוגרים בעיקר, באמון של קהל הקוראים כלפי הכותבים. האם תפוז אחראי וצריך לתת את הדין על שנתן במה לאגוז צרפתי? האם בתפוז ידעו שהוא עושה זאת בדרך פלילית? אני לא חושבת שתפוז היה לוקח את הסיכון הזה. זה לא נשמע הגיוני. אם התכנים האלו קודמו או לא זה לא משנה, הם נמצאים בתוך מסגרת תפוז, נכון שיותר קהל נחשף אליהם ברגע שקודמו, אך זה לא משנה את עצם העובדה שהתוכן נמצא במסגרת הזו. התחושה שלי לגבי הספויילרים כאשר פורסמו, הייתה שמדובר באיזו חפרפרת, ולא יותר מזה. כתוב בפרוש בתקנון תפוז: "הגולשת אחראית באופן בלעדי על תכני הגולשת שהיא מעלה או מפרסמת באתר. תפוז אינה אחראית לתוכן, לצורה, למהימנות, לאמינות ולדיוק של תכני גולשות, ובכלל זה אינה אחראית לפגיעה או להפרה זכויות צד שלישי או הפרה של הדין בקשר עם תכני גולשות או בקשר עם שימוש כלשהו של גולשות באתר." אם תסכול הבלוגרים הוא כה גדול, לא עדיף לארגן משלחת ייצוג ולהפגש עם האנשים הנכונים בתפוז, ולהעלות את כל הטענות והבעיות לפתירת מצב זה? כי מרוח הדברים בזמן האחרון מצטייר שתפוז הוא האוייב הגדול. אני לא אומרת "מי שרע שילך", אני אומרת שיש דרכים לפתור את המצב, או לפחות לנסות לפתור, אך בטח לא בדרך הזו. שבת שלום לכולם

siv30

New member
את פשוט השמטת חלק מהתקנון

שמתיר לתפוז להשתמש בכל התכנים של הגולשים כאילו הם שלהם (הם לא ישלמו בגינם דמי שימוש וגם זה לא יחשב להפרת זכויות יוצרים) - "יחד עם זאת, כשאת מעלה תכנים לאתר, את נותנת בכך הסכמה כי כל עוד האתר פעיל ייעשה שימוש בתכני הגולשת, כפי שנפרט להלן, בלא שהשימוש יזכה אותך בתשלום, ולא יהיה בשימוש זה משום הפרה של תקנון זה ו/או עבירה על חוק זכות יוצרים או על כל חוק אחר." אבל חמור מזה בהמשך התקנון נכתב - "זכרי כי אינך רשאית להעלות לאתר כל תוכן אשר אינו עומד בדרישות הדין ו/או התקנון ו/או פוגע בזכות של צד שלישי כלשהו." הלכה למעשה תפוז ניצלו את הפגיעה הזו בצד שלישי בכדי לקדם אינטרסים מסחריים של עצמם ובכך קיעקעו את התקנון שהם בעצם קבעו. ממש לעג לרש. ולגבי האמון של הקוראים, זו אמירה שהצליחה להצחיק אותי. איך הקוראים יכולים להאמין בבלוגרים כשאותם בלוגרים פועלים בצורה חתרנית, פולשנית ולעיתים מנוגדת לחוק, בחסות תפוז שגם מקדמים אותם ומפמפמים אותם עד זרא? הא? תקראי את ההודעה המקורית שלי בתחילת השירשור ותראי שזו לא הפעם הראשונה. אמון הקוראים? זו אוטופיה חסרת בסיס כשמדובר בבלוגיה של תפוז כאן כל קבצן הופך למלך גם אם הוא עילג, גם אם הוא אנאלפבת וגם אם הוא גנב מועד ומוכח.

מממ.. לא השמטתי

רק הבאתי את החלק הרלוונטי. לגבי החלק השני, בגלל זה לא נראה לי הגיוני שתפוז יתן יד לעבירה פלילית, הרי זה בומרנג והוא לא היה לוקח את הסיכון הזה. הדלפות יש למכביר בכל מיני שיטות, אך לא כולן פליליות או כאלו שנחשבות לפליליות. לגבי השימוש של תפוז בחומר שלך, אני לא חושבת שזה תקין, וזה מרגיז ומקומם, אך כאשר פתחנו בלוג הסכמנו לכך, וזה כבר ענין של בחירה אישית. אמון הקוראים לא מבוסס על קומץ בלוגרים, אך לתפוס טרמפ על הפרשה הזו, ולעשות עליהום על תפוז זה קצת קיצוני ועושה רושם שלילי מאוד, הן כלפי תפוז והן כלפי כל הבלוגרים.

Ronit FL

New member
בלוגר שלא עסק בפלילים,

כמוני וכמוך ועוד כמה ישרי דרך, אין להם מה לחשוש. התפוז והבלוגיה לא יסגרו ולא כלום. מי שמתעסק בזבל, שלא יתפלא שהוא מתעורר בבוקר בקישון. תפוז לא ישנו דרכיהם. אולי ישימו טוב יותר לחבר'לך האלה שיש להם חיבה לפלילים ואולי הם יתממו קצת פחות. לך ולי ולסיוי ול orelie ולפנומן ובעצם רוב הבלוגרים, אין מה לחשוש שיסגרו את הבסטה של תפוז.

חחח, לא חוששת

יודעת שזה לא יקרה. אני רק אומרת שיש כל כך הרבה כעס ותסכול, שנדמה כמו סיר לחץ שעומד להתפוצץ. להחזיק בבטן כמובן שזה לא טוב, אך גם הדרך הזו היא לא פרודוקטיבית, אז למה לא לחפש פתרון שיניח את דעת כולם? הרי מי כמונו יודע, כבלוגרים כמה כוח יש למילים, לטוב ולרע, למה לא לקבוע פגישה עם אנשי תפוז וללבן פעם אחת לתמיד את הבעיות שעל סדר היום? אני בטוחה שנפתר לפתור את רוב הבעיות ולהגיע לפחות לפשרה סבירה.

Ronit FL

New member
תראי, אני כל כך הרבה שנים בתפוז,

ונכחתי בכל כך הרבה כעסים על תפוז מוצדקים או לא, ותמיד אותן תשובות לקוניות שהם נותנים. נוכחתי לדעת שיש להם ביצים מברזל ועובדים נאמנים בטירוף. אבל הם טועים. הם טעו לאורך כל הדרך ועכשיו זה מתפוצץ להם בפנים. השאננות שלהם, היהירות והתכונה הכה ישראלית "לי זה לא יקרה" היכו בהם. את חושבת שזה ישנה את דרכם כלפי הגולשים? אין סיכוי, הם רק יכתבו את התקנון באופן שמכס"תח אותם גם אם יורידו את אחמדיניג'ד ויכתבו על קיר ביתו "עד מתי תפוז אנשים קיץ 2090".

orelie

New member
אם כל הכבוד למה שכתבו בתקנון של תפוז

תארי לך שמישהו יאשים את ראש הממשלה ברצח האם אין כאן לתפוז אחריות לבלום דברים כאלה והודעות כוזבות או גם נכונות אם בסופו של דבר זה פוגע במישהו או במשהו

siv30

New member
אני בהחלט שמחה

וכן אני בהחלט מאמינה בצדק קוסמי ויהיה חבל אם הצדק הקוסמי יעצר עוד לפני שהוא ימוצה עד תומו.

פנומן 72

New member
למה להגיד "כולנו שמחים וצוהלים" ?

ככתוב: "בנפול אויביך אל תשמח", על אחת כמה וכמה שתפוז איננו האויב - ואם נתפס בקלקלתו אין לצאת במחולות...

Ronit FL

New member
חס ותפוזית.

התפוז אינו האויב. חלילה לנו (או לי) לחשוב כך. אבל לאחר שאנחנו מקבלים את התשובות הלקוניות מעצבנות חסרות המעוף אך המחפפות אותנו כעדת חתולי רחוב טורדדניים, זה נחמד לראות את זה חוזר אליהם. חוץ מעומרי חיון.

פנומן 72

New member
להגיד לך את האמת מה דעתי על הפרשה ?

I dont give a fucking damn או בעברית : איי דונט גיב א פאקינג דמן תפקידי כבלוגר להביא לגולשי תפוז חומר מעניין וחשוב - בגלל זה יש נושאים שאני נאבק כדי שיקדמו אותם. לא בשבילי. אני לא מרויח מזה כלום. ונושאים מסוימים שאני לא חושב שזה מעניינו של כולם אני לא שואף לקדם. תפוז צריכים לעשות את השיקולים האלה בדיוק - האם מאמר מסוים עשוי לעניין את הגולשים או שלא. אז אם הוא שגה בשיקול דעת שיישא בתוצאות. אישית אני חושב שזו היתה טעות לקדם את הספוילרים שלו ואני לא אחזור על טענותיי. אבל לבוא ולומר שיש לתפוז אחריות שילוחית או פלילית או מה שלא יהיה - זה לא נכון לומר. אני רק מקווה שבתפוז ילמדו את הלקח לטובת כולם ושהאגוז או מי מטעמו שעבר את העבירות יראה איך נראה כלא מבפנים לכמה שנים טובות למרות שאני יודע שאני משלה את עצמי...

למעלה