אחרי מבוכת האגוז הצרפתי והפריצה למחשב התוכנית

siv30

New member
המממ כן, בטח ../images/Emo13.gif

אני בטוחה שגם באותו עולם שאתה מדבר עליו המשיח מגיע על חמור לבן.

יש עוד דרכים

אם עובד ברשת הטלויזיה מספר לאגוז משהו - האגוז לא עובר שום עבירה כשהוא מגלה את זה. אם האגוז פרץ למחשבים כדי לגלות את המידע - אז הוא כן עבר עבירה. השאלההיא האם תפוז ידעו או לא ידעו שהאגוז פורץ למחשבים, כי מבחינתם הם יכלו לומר שהם חשבו שיש לו אולי איזה "מודיע" או אולי הוא סתם ממציא.

siv30

New member
אני לא יודעת לעיניין תום הלב ואת זה

יקבעו גדולים וטובים ממני, אבל ברור שהעורכים של תפוז היו מודעים לכך שיש כאן משהו לא כשר ולא תקין חוקית שהרי באחד הטיזרים שלהם לקידום של פוסט של האגוז הם כתבו שהוא האיש שגרם לרשתות התקשורת לא לישון בלילה ולשלוח את העובדים שלהם לבדיקות פוליגרף. מכאן, שהמידע לא הגיע מכדור הבדולח של האזוג, לא נפל אליו מבקבוק בחוף הים וגם לא בטלקינזיס ולתפוז היו כל הכלים לדעת שמדובר בנושא רגיש מאוד ולא לשתף פעולה ולנסות לגזור קופון על גבם של ערוץ 10. לגבי האחריות, כשתפוז השתמשו בצילום שלי בלי רשותי ובלי לתת לי קרדיט הם הסבירו לי שהם פשוט יכולים כי יש סעיף בתקנון שמאפשר להם. אומנם הם סייגו ואמרו שהם לא נוהגים לעשות זאת אבל בכל זאת ראי, במקרה שלי הם עשו בלי בושה. זו חרב פפיות כואבת כשמצד אחד אתה מכניס סעיף כזה בתקנון וגם מממש אותו.

Ronit FL

New member
ההבדל הוא שאת ואני לא

נעשה דבר נגד תפוז, אנחנו קטנות מולם לא נמהר להוציא סכומי כסף כדי להלחם בהם. מצד שני, עליהם יהיה להתמודד מול ערוץ 10 שאין לו מה להפסיד. מצד שלישי, לא בטוח שתפוז יהיו חלק מכתב תביעה שתגיע בקרוב. מצד רביעי, הגיע הזמן שתפוז יעשו חשבון נפש ובדק בית.

פנומן 72

New member
הטעות היחידה של תפוז הוא בקידום

ובזמנו היה דיון בפורום האם נכון או לא נכון לקדם את אגוז צרפתי ואת הספוילרים שלו ואני אמרתי בפירוש שזה אסור. מצד שני אם אינו מקודם אז הוא בבחינת "שיכתוב מה שבא לו" - תפוז לא צריכים להיות שומר התכנים שכל אחד כותב בבלוג שלו. אני חושש שברגע שתפוז נתנו לאגוז במה ראשית - זה יהיה להם לרועץ.

seymore butts

New member
בחייכם חבר'ה

אנחנו מדברים על ריאליטי משעמם שאף אחד לא רואה ולא על סודות הגרעין של ישראל. שמפיקי "הישרדות" יפיקו לקחים במקום לרוץ לבתי משפט וילמדו מה זה בטחון קשר וישמרו להבא יותר על דברים שהם לא רוצים שיתפרסמו. יש דברים שלא מדברים עליהם במייל. כל ילד שלמד קצת מחשבים יכול לפרוץ לחשבונות אי-מייל. עכשיו הם בוכים.

פנומן 72

New member
אין בעיה עם הפריצה

יש בעיה עם ההפצה. יש הבדל תהומי בין אם אני פורץ לך למייל ורואה צילומים מעורטלים שלך, לבין אם אני שם אותם בבלוג שלי - ואחרי זה תפוז יבואו ועוד יקדמו את זה ... פרצת ולא הפצת ? דיינו. הפצת ולא קודמת ? דיינו. אבל פרצת וגם הפצת וגם קודמת ? די דיינו - דיינו דיינו ....

seymore butts

New member
עם כל הביקורת על תפוז

אני חושב שבמקרה הזה אין מה לבוא אליהם בטענות. מנין להם לדעת שמקור הידיעה הוא פריצה לחשבונות מייל (מה שככל שידוע לי עוד לא הוכח) ולא הדלפה ? אם היה כתוב בגוף הרשומה שהמידע הושג בדרך לא חוקית אני מסכים איתך, אבל ככל שידוע לי זה לא מה שהיה.

פנומן 72

New member
בוא רגע נפעיל את המוח

כל עונת הישרדות על מהלכיה נשמרו בסוד כמוס והמשתתפים אף הוחתמו על קנסות גבוהים במידה וידליפו מידע. פתאום מגיע אדם ופועל בניגוד ל"תקנות הפנימיות" של ערוץ 10 ונשאלת השאלה - אם ההדלפה אסורה ויש קנסות גבוהים - האם זה נכון מוסרית (מוסרית ! לא חוקית כי אין פה שום עבירה על החוק של תפוז ככל הנראה) לתת במה קבועה להדלפות כאלה

seymore butts

New member
למה את זה חוקרים ואת מחדל אסון השייטת לא?

אין עם זה שום בעיה מוסרית אני שונא שמקלקלים לי אבל לפי הגישה שלך כל חשיפה בעיתונות של משהו שיש מי שרצה שיישמר בסוד היא לא מוסרית, ויש עם זה בעיה. הפקת "הישרדות" הייתה צריכה לקחת בחשבון שיש מי שמשחר לטרף ולנקוט בפעולות הזהירות הנדרשות. אם הם החתימו את המשתתפים על קנסות גבוהים אבל הרשו לעצמם להתברבר במיילים הם יכולים לבוא בטענות רק לעצמם. הסיפור הזה יצא לגמרי מפרופורציות. להזכירך רק לפני כחודש התפרסם (ב"אדיבות" השיח נסראללה) שמותם של חללי אסון השייטת נבע משידור לא מוצפן של צילומי מזל"ט. למה את המחדל הזה אף אחד לא חוקר ? כי זה לא ריאליטי ? בושה וחרפה.

seymore butts

New member
הלינק ששלחת ודברייך אינם סותרים את דבריי

הם רק מוכיחים שחלק ממקבלי ההחלטות בערוץ 10 הם אהבלים גמורים. הם רצו לבדיקת פוליגרף אבל לא חשבו להטיל הגבלות על שימוש במיילים לגבי תכנים רגישים מהתכנית. חבורת חובבנים. ואני חושב שדווקא את זו המיתממת. האם באמת במקום עורך תפוז היית מרשה לעצמך לא לקדם "סקופ" לעמוד הראשי רק בגלל שאת חושדת שהתוכן הושג בדרכים לא כשרות ?

siv30

New member
או במילים אחרות

הרצחת וגם ירשת? אני בטוחה שעכשיו הלילות של קברניטי תפוז לא רגועים.

orelie

New member
זאת לא הנקודה

הנקודה במשהו הרבה יותר עמוק שפוגע ברוב הבלוגרים ובכמה דרגות ובכמה נקודות 1. קידום באופן קבוע על תכנים שמדברים על ריאליטי 2. אי אימון במה שבלוגרים יעלו להבא 3. הפיכת כתיבת הבלוגרים לפקה פקה ועוד

orelie

New member
כך היה אם לא היו מקדמים - ברגע שקדמו לדף הראש

הראשי לדעתי לקחו אחריאות ונתנו לזה תוקף אם היו מודיעים שראש הממשלה נרצח - היו בודקים מי הכותב ולפני שמפרסמים היו בודקים יותר לעומק אתר תפוז משמש ככלי תקשורת - ובהתאם צריך להתנהג אחריות על התכנים שאומנם לא מפרסם - אבל לפחות מקדם יעל

להפך

כל אייטם בנושא נרשם ''בפורטל תפוז'' לא חושב שזה הגיוני להפסיק את זה ובתכלס זה מה שמעניין את הרוב...

למעלה