איזה דמות הייתם רוצים להיות?

Ergil

New member
אם כבר

אז R. Daneel Olivaw - לעצב את הגלקסיה במשך 20000 שנה.

preacher

New member
נד קרזון

הגיבור של "אקסטרו" של אלפרד בסטר. הוא בן אלמוות, חי בעולם מטורף לגמרי, ישו הוא חבר טוב שלו, האדם העשיר ביותר בעולם גם כן, והכי חשוב - נראה שהוא נהנה מאוד מהחיים.

Ergil

New member
אני הייתי רוצה להיות

Wowbagger the Infinitely Prolonged. למה? הוא בן אלמוות ואני חושב שהמטרה שלו נהדרת.

הרי זה די ברור

שQ הציל את האבא של הסבא של הבאבא של Q ולכן החליטו מאז לקרוא לשושלת Q או שזה בעצם הסכם חשאי של Q עם MI5 M+I-5=Q ו נ.ב אופפפפפ שוב פעם שלחתי הודעה פה ושוב הודעת שגיאה מתי כבר יתקנו את הפורום

docgoblin

New member
התשובה שלי אולי תפתיע כמה

טיריון לאניסטר - להיות רק עם חצי מהרוח שלו , מהדרך שבה הוא מתמודד עם מצבו - יעשה אותי מאושר !!!

טיריון?!

עם כל ההשפלות והסבל שהוא עובר? חוץ מזה, תקרא לי שטחי, אבל לא הייתי רוצה להיות גמד מכוער, לא משנה כמה שהוא חכם ושנון.

docgoblin

New member
חתיכת שטחי ../images/Emo13.gif

אבל ברצינות - הרוח של טיריון - היא מה שהרבה מאיתנו צריכים . הרבה מאוד אנשים סובלים הרבה פחות ממנו ואם היינו מקבלים את הכול ברוח טובה כמוהו אז היה לנו עולם של אנשים מאושרים . איזהו עשיר - השמח בחלקו זו הסיבה שהייתי רוצה להיות טיריון . . .

אולי, אבל אחד מהגרועים בעולמות

אם אנשים סובלים היו מקבלים הכל ברוח טובה, ולא מנסים לשנות, עולמנו היה נורא בהרבה מכפי שהוא, או שיכול להיות. הדעה שלך מסוכנת ומפחידה אף יותר מדעותיו של אריסטו על המדינה המושלמת.

docgoblin

New member
את לא קוראת את "שיר של אש " נכון ?

כי אם כן היית מבינה אותי יותר טוב . טיריון לאניסטר לא סובל וממשיך לסבול רק כי הוא מקבל דברים ברוח טובה . אולי להפך - הוא אחת הדמויות היחידות בסיפור שכן מנסות לשנות את העולם למקום טוב יותר ולא חושב על עצמו בלבד . הנקודה שלי היא שהוא לא נכנס לדיכאון וקובע כי אין מה לעשות למרות שבסיפור מתעללים בו מכל כיוון . הוא גמד חסר כריזמה - ומצליח בעזרת הרוח הטובה שלו להפוך את זה מחיסרון ליתרון . רק אם תשלים עם מה שלא ניתן לשנות אז ניתן יהיה להפוך את זה מחיסרון ליתרון כפי שטיריון מצהיר בעצמו בדיאלוג הראשון שלו בספר "משחקי הכס" . כנראה שפשוט לא הבנת אותי נכון ואני מקווה שעכשיו הבהרתי את עצמי יותר . . .

קראמספיק מזה כדי לדעת שזה לא כך

טיריון לא מקבל דברים ברוח טובה. הוא פשוט יותר מציאותי מרוב הדמויות האחרות, ויודע טוב מכולם את מגבלותיו שלו. אין זה אומר שהוא נהנה ממצבו. העובדה שהוא חכם ומסוגל להפוך חסרון ליתרון אין פירושה שהוא מנסה להפוך את העולם לטוב יותר. הוא מנסה לעשות את הדבר הנכון, שזה דבר אחר לגמרי. הדבר הנכון עבור לאניסטר זה לקדם את לאניסטר. כל השאר בחשיבות משנית. טיריון טוב מספיק (במובן של יעיל, ולא ההפך מן רשע) כדי שיוכל לעשות זאת בצורה שבד"כ גם לא תתנגש עם הקוד האישי שלו.

docgoblin

New member
טוב אז פשוט לא . . .

1. <טיריון לא מקבל דברים ברוח טובה. הוא פשוט יותר מציאותי מרוב הדמויות האחרות, ויודע טוב מכולם את מגבלותיו שלו. אין זה אומר שהוא נהנה ממצבו.> אבל זה כן - כי אם הוא מקבל את מצבו ועדין מסוגל להנות סימן שהוא נהנה ממצבו . אחרת היינו מוצאים את טיריון בוכה כל היום על מר גורלו . החוכמה היא להנות ממצב גם אם אינו אידיאלי וזה בדיוק מה שטיריון עושה . <העובדה שהוא חכם ומסוגל להפוך חסרון ליתרון אין פירושה שהוא מנסה להפוך את העולם לטוב יותר. הוא מנסה לעשות את הדבר הנכון, שזה דבר אחר לגמרי.> לא - שני הדברים אינם תלויים אחד בשני . הוא הופך את חסרונותיו ליתרונותיו ובכך מצליח להנות ממצבו ( ולא נשאר חסר מעש כפי שרמזת בתשובה הראשונה ) ודבר אחר הוא שהוא מתקן עוולות שהוא רואה . וכן - לעשות צדק משמעו זהה ללעשות את הדבר הנכון - לפחות לפי השקפתי . <הדבר הנכון עבור לאניסטר זה לקדם את לאניסטר. כל השאר בחשיבות משנית. טיריון טוב מספיק (במובן של יעיל, ולא ההפך מן רשע) כדי שיוכל לעשות זאת בצורה שבד"כ גם לא תתנגש עם הקוד האישי שלו.> עוד כמה ימים יצא "סופת החרבות" בעברית - בלי לקלקל אומר רק שהבחירה בין מה שטוב לבית לאניסטר לבין מה שצודק תוצג בפני טיריון במהלך הספר ושהבחירה שהוא יבצע תהיה לטובת הקוד האישי שלו כהגדרתך ולפיכך טיעון זה נופל .

הגדשתי לזה מחשבה קצרה

בילדותי מאד רציתי להיות יותם הקוסם מהספר של יאנוש קורצ´ק. היום אולי ג´אדאווין או קיקאהה מבורא העולמות של פארמר. בעצם קורווין - חשבתם על זה? הוא בעצם יכול להיות הכל. אם הייתי ילד כנראה שהייתי רוצה להיות אדם, הילד מבשורות טובות של נייל גאימן וטרי פרצ´אט. חשבתי על ההינלין - בעצם לא הייתי רוצה להיות חלק מהגיבורים שלו, אולי רק אחד, הגיבור בספר נתיב התהילה - גבור בנלי במקצת אבל לדעתי הטיפוס הנורמלי היחידי של היינלין (שאר דמויות הגיבורים שלו קצת לא נורמליות - מחוץ לגיבור של עריצה היא הלבנה - שהוא נכה וזאת לא אופציה בשבילי). ריפלי? מעבר לזה שהיא אישה (אבל באמת אישה לעניין). פוי לגמור עם חייזר בבטן - לא נראה לי!

רידרה וונג משוררת שבעת העולמות

מבבל 17 למה? כי היא מטיסה ספינות חלל, וחיה בעולם הכי ססגוני ומרתק במד"ב ומסוגלת לקרוא מחשבות של אנשים והיא המשוררת הכי חשובה בגלקסיה, וגם יפיפיה מדהימה....

Rogue 7

New member
סתמרוח לוקח בהליכה

בחייכם, עם מזל כמו שלו. נכון שהוא בחיים לא מספיק לנוח, אבל להכיר את DEATH אישית ועוד לא למות כדי להיפגש איתו? חוצמזה שהוא נשאר ציני כדי להתמודד עם מה שהחיים זורקים עליו. דרך אגב הכי הזדהתי עם הרגשות של תומס קובננט מסדרת לורד פאול, אדם שהחליט שאם החיים רעים אליו הוא יהיה רע אליהם בחזרה. "YOU CAN"T HURT ME, I"M A LEPER"

למעלה