איזה יופי של ביצוע דפקה השועלה תמר

תודה! אבל הפסדתי משהו משמעותי?

כלומר, ראיתי את כל ההופעות, התנתק לי אחרי שעדן עברה, אז אם זה רק הרבה בלה בלה...את/ה מוכשר/ת אבל לצערי לא תמשיכ/י איתנו לשלב ההופעות החיות... אז אני כבר אוותר.
טוב, לפחות נגמרו האודישנים, אבל חבל לי על ההדחות היום.
חבל שבכלל צימצמו את הנבחרת, שלא נתנו לכל רביעיה להופיע בלייב.

xjoiq

New member
מאוד מסכים עם המסקנה שלך שכתבת

המשחק מכור
ביטאת בבהירות את מה שהיה יושב לי במחשבה במבולגן

נ.ב.:ראית,הכי קרובה להדחה היתה תמר
אבל תאמיני לי גם לזה אני לא מתייחס ברצינות הכל מכור
באסה זהו חלאס

טוב, לפחות בהופעות החיות הקהל משפיע

נתנחם בזה...
זה גם חבל לי שמתמודד שאני אוהבת מודח ע"י הקהל, ברור, אבל ככה זה ואני מקבלת את זה כשזה קורה וכשהטעם שלי לא חופף לטעם הרוב המסמס, אבל כשזה משיקולים אחרים, כמו מי לדעת ההפקה יותר עובר מסך וכאלו מין - זה סתם מבאס.

כרגע קטגוריית הבנות הקטגוריה הכי חזקה

לשועל אין בכלל ספק שהזוכה של העונה, מי שזו לא תהיה, נמצאת בקבוצה של פורטיס, שיש לו 3 תותחיות שכל אחת מהן עם ייחוד משלה.
שאר הקטגוריות חלשות עד בינוניות. לעברי יש בעיה רצינית עם פיוז'ן הקריוקית שהרכיבה לו ההפקה, לפרץ יש בעיה רצינית עם טווסי ולשירי יש בעיה עם נטע שווקאלית היא חלשה.
היחיד מביניהם כל שלושת המתמודדות בקטגוריה שלו הן מתמודדות חזקות זה פורטיס, שעשה את הבחירות הנכונות, ואין לשועל ספק שהוא גם ירוויח מהן.

juspan

New member
גם אני מרגישה ככה

וכבר כתבתי את זה (עוד לפני שבחר מה שבחר, בעיניי ענבל שטרית מצוינת ויש לה ערך מוסף, אם כי היה לי קשה עם חלק מבחירת השירים שלה).
רוצה לומר שתכלס, הוא קיבל בעיניי מראש קטגוריה חזקה במקרה, עם כל הכבוד לפורטיס (ויש לי המון המון כבוד אליו:).

ואגב, דווקא לענבל ביבי לא היה אודישן משהו היום ואני הייתי מוותרת עליה במקום על ענבל השניה.

xjoiq

New member
לא נכון

קטגוריה חזקה נקבעת לפי מס' הקליברים ולא לפי מס' הפיונים.
נעזוב את קב' הבוגרים ששם שירי הולכת להפוך למשקיפה במקום מנטורית בשלב די מוקדם עד בינוני של התחרות
הן בקב' הלהקות והן בק' הבנים יש 2 אסים פר קבוצה שכל אחד מהארבעה אקטים לוקח את שלושת הבנות ביחד ולחוד דבר שיגרום לפורטיס להישאר בלי אף מתמודדת בחצי גמר בטח ובטח אחרי שהוא זרק את האסית שלו ענבל בן שיטרית היחידה שיכלה באמת לרגש.

ותוסיף גם שבקטגוריות האחרות יש תלמידים יותר מצטיינים שיודעים ל"היאפות" ביתר זריזות לעומת הבנות

וכל זה עוד לפני שספרתי את טווסי
עכשיו תשאל מה פתאום אני זוכר פה את טווסי?
תשובה: אני סופר אותו רק במקרה שההשערה שלי תתקיים ושלוקחים אותו לרופאים מומחים לדיבור ולקלינאית תקשורת קוסמים שיתקנו לו את המ' (וקצת את הנ' ואת הק') ואז יש לנו עוד אס רציני שהם ביחד 5 אסים נגד הבנות.

נוסף לחולשה המקצועית תוסיף גם חולשה של הריאליטי והפורמט המבוסס על הצבעות לא חינמיות שבו בעיקר בנות מצביעות לזמרים בנים כשהסטאר קוואליטי של זמרים בנים יכול להגיע עד 50% בעוד שסטאר קוואליטי של זמרות יכול לתרום רק כ-10% בדרך כלל עד 20% בקצת מקרים ובמקרים חינניים במיוחד 30%.

מתמודדת זמרת בשביל להצליח היא חייבת להיות יותר טובה ממתמודד זכר ולא מספיק שהיא תהיה יותר טובה היא צריכה שגם בשבוע החלש שלה להיות יותר טובה ממתמודדים בנים.
וראינו גם השנה גם באקס פקטור האמריקאי שהעיפו דיוות על ימין ועל שמאל בלי חשבון וגם בבריטי ששם רק בזכות שסם ביילי היא ליגה בפני עצמה היא שרדה עד הגמר ואותו דבר היה גם באוסטרלי שרק בזכות שדאמי אים היתה ליגה בפני עצמה היא שרדה עד הגמר ולקחה אותו.

בקיצור אני לא רואה סיבה שנצא דופן משאר העולם והבנות תסוננה בשלבים מוקדמים עד בינוניים.

אכן קטגוריה חזקה נקבעת לפי מס' הקליברים

וזאת בדיוק הסיבה למה קטגריית הבנות של פורטיס כרגע היא הקטגוריה הכי חזקה.
כי יש לו 3 קליבריות שלכל אחת מהן יש את כל החבילה, לשלושתן יש קול מדהים, ולשתיים מהן יש אפילו קול ענק, וכל אחת מהן יכולה להפוך לסטארית בפני עצמה.

אז נכון שלפרץ יש את בן גולן ואת אורי שכיב המצויינים, ולעברי יש את האחיות והאחים המוכשרים.
אך גם להם וגם לשירי יש פיונים חלשים. כי הםם לא עשו את הבחירות הנכונות.

ולגבי טווסי, שום קלינאית תקשורת לא תעזור לו, אם זה לא עזר לשרון ולרהב, זה בטח לא יעזור לווסי.
אך עוד לפני שבכלל מנסים לתקן לו את האותיות שציינת, כדאי מאוד שיגמלו אותו מהמניירות המעצבנות שלו.
בפעם האחרונה שהשועל בדק, זה עדיין X פקטור, לא תחרות דראג קווין. ואם טווסי ימשיך עם המניירות המעצבנות שלו המקסימום שהוא יוכל להיות זה דראג קווין.

יותר מזה, השועל לא יתפלא כלל אם במבחן הקהל הראון טווסי יהיה המתמודד הראשון שיודח בלייב שואוז.

השועל כבר די למוד נסיונות מתוכניות מהסוג הזה, ובדרך כלל השועל לא טועה בתחושותיו ובחישוביו.
השועל אמר שדמי הפסידה את הגמר, באותו רגע שהיא ויתה על אשלי וויליאמס, ומאוחר יותר היא נעצה את המסמר האחרון בארון הקבורה של הגמר מבחינתה, כשויתרה על דני גיימר.
ובעקבות זאת, לא רק שדמי לא מגיעה לגמר עם אף מתמודדת בקטגוריה שלה, היא אפילו לא מגיעה לרבע הגמר של העונה עם מתמודדת בקטגוריה שלה. בגלל שהיא מו ידה ובהחלטות בלתי אחראיות ולא שקולות היא הרסה את הקטגוריה שלה, וזאת עוד בתחילת העונה, כהיו לה שתי קליבריות ענקיות שכל אחת מהן היתה אהובת הצופים ויכלה להגיע בקלות לגמר. והיא שלחה את שתיהן הביתה והעדיפה להישאר עם 3 מתמודדות בינוניות. זה ההבדל בין מנטור טוב למנטור גרוע. מנטור גרוע עושה טעויות קשות שעולות לו ביוקר. מנטור טוב בוחר נכון ועושה החלטות נכונות, ואחרי זה משתלם לו. ופורטיס בניגוד לדמי, מבחינת השועל הוכיח שהוא מנטור טוב ויש לו ראייה נכונה ושמיעה מצויינת. מה שאי אפשר לאמר עלשאר המנטורים שעומדים מולו העונה.

xjoiq

New member
קב' הבנות היא יותר חלשה מכל קב' בנות בארץ

בריאליטי בשנים האחרונות אולי מאז שהתחיל פה ריאליטי בכלל. אין להן סיכוי להתברג בטופ6 ואפילו טופ7 באם יעשו קסמים בטווסי(שהמניירות שלו אמורות להשתנות בד בבד).

ולגבי מה שאמרתי לך על בעיית פורמט הריאליטי:
זה לא רק בעיית דמי אתה רואה שגם בלי המתמודדות שהיא סיננה הציבור סינן לה אסיות את רייצ'ל פוטר את חיה כהן את ראיון את אילונה וביכר להשאיר מתמודדים בנים בינוניים הרבה פחות איכותיים מהבנות. גם אשלי וגיימר לא היו מצילות אותה.
ולראיה באוסטרליה המנטורית של דאמי אים(Dannii Minogue) היא עילוי בהדרכה בקנה מידה עולמי ובכל זאת היא איבדה 2 בנות בשלבים די מוקדמים וגם שרון באנגליה שמדריכה את סם ביילי איבדה 2 מתמודדות ישר על ההתחלה בלייב12 ובלייב11.
בקיצור מה שכתבתי לך מקודם מעליך יותר משקף מאשר לתלות את זה בבעיה איזוטורית של השיפוט של דמי.

יש בעיה אובייקטיבית בלהיות מנטור של בנות ואם אין לך עילוי ביד(למרות שיש לא מעט כאלו)הסיכויים שלך נחותים ולא מסיבות מקצועיות.

ופורטיס מאוד הוריד את ערכו בעיני כפי שכבר כתבתי פה באחד האשכולות כשויתר על ענבל בן שיטרית פצצת הרגש והשירה המעולה שיכלה להביא אותו לגמר.

מה יש בתמר הזאת???

קודם כל אין ספק שהיא בחורה מאוד נחמדה ולבבית. רואים את זה ישר. אבל מבחינת שירה - חביב, לא יותר מזה. מבחינת עמידה - מלפפון. היא שרה, והמוסיקה לא עושה לה כלום. היא כל-כך מודעת לעצמה שהיא לא זזה על הבמה בכלל. עומדת כמו נר חנוכה. תעזבו עמידה, אפילו אין הבעות פנים, הפנים שלה סטטיות לחלוטין לאורך כל השירה. אם היא לא מתרגשת מהמוסיקה של עצמה, איך אני אמורה להתרגש ממנה?

ומצד שני, יש את ענבל בן שטרית המדהימה, שגרמה לי היום להזיל דמעה או שתיים כששמעתי אותה שרה. איך הוא הדיח אותה????? אז מה אם יש ז'אנר אחד שהיא טובה בו ושרה אותו מצויין? למה זמרים מתנסים בכל הסגנונות? לא, בדרך-כלל זמר מעדיף סגנון שירה אחד והוא זורם איתו לקריירה של שנים. כל הדבר הזה של להמציא את עצמך מחדש, טוב רק לז'אנר של הריאלטי, בטח זה לא תופס במציאות.

בקיצור אני ממש עצובה ומאוכזבת שענבל לא ממשיכה לשלב ההופעות החיות. וזה הבוקס השני שחטפתי כשגיליתי שדניאל לא ממשיכה.

ההפסד כולו של השופטים, כשויתרו על שתי הענקיות האלו.

danlevin1

New member
אז ככה

קודם כל הביצוע הראשון באודישן לא היה משהו אבל
תשמעי שוב את גשם כבד , היא נתנה לזה ביצוע מדהים , שלא היה מבייש את המקור
פה היא הוכיחה שיש לה את זה בגדול

לגבי העמידה על הבמה , בעונה הקודמת באקס פקטור הבריטי 2 הפיינליסטים מתוך השלושה שהגיעו לגמר
היו סופר ביישנים שלא ידעו בכלל לעמוד על במה
בשביל זה המנטורים פה , כדי לעבוד איתה על הדברים האלה כי את כל השאר יש לה

את צריכה להתרגש ממנה בגלל המוזיקה, בגלל השירה

ענבל בן שטרית גם מרגשת מאוד והייתי מעביר אותה ומדיח את עדן בן זקן

נתחיל מזה

שכל מי שיודע לשיר יכול לשיר את "גשם כבד מאוד" יותר יפה מהמקור, כי את המקור שר אביב גפן שהוא פשוט זייפן ענק.

ולדעתי בשיר הזה היא זייפה, ובעיניי לא שרה אותו יפה בכלל.

הלאה, לא מצפה ממנה להרביץ קטע ריקוד כמו יוהאן או דניאל. אבל לכל הפחות שיראו שמה שהיא שרה משפיע עליה באיזו צורה. ובינינו, הקול שלה הוא נחמד, הביצועים - חביבים. ואני חושבת שמבחינת רמה ווקאלית בתוכנית היא מגרדת את המקומות הנמוכים

danlevin1

New member
בוב דילן

הביצוע במקור הוא של בוב דילן !
היא שרה את זה מדהים , זכותך לא לאהוב את הקול שלה
עם הזמן היא תיפתח וזה בסדר , היא עדיין צעירה , אבל עם זה ככה שהיא צעירה אז השמיים הם הגבול
היא תגיע מאוד גבוה , היא בין המתמתודדים הטובים ביותר העונה!

אבל היא שרה בעברית

ובעברית המקור זה אביב גפן, אחרי שאבא שלו תרגם את השיר מאנגלית.

וכן היא עדיין צעירה, ואולי עוד כמה שנים זה היה וואו, היום זה ממש לא זה. ואם היא תגיע רחוק זה רק בגלל הודעות של הקהל בבית, ולא בגלל שום סיבה אחרת.

ויש גבול עד כמה אפשר לעבוד עם אנשים

אבל הדעות של הקהל בבית זה מה שחשוב, לא?

תכלס, תמר לא דורשת יותר עבודה מאשר יהב טווסי, היא צריכה להשתחרר, הוא צריך בדיוק להפך... ולדעתי הוא זמר הרבה פחות טוב ממנה, פחות שווה את ההשקעה.

danlevin1

New member
לא משנה

לא משנה אם היא שרה באנגלית או בעברית , דילן זה המקור

ולא, הדעה שלך לא תופסת לדעת הקהל , היום זה כן וואו
אין מה לעבוד על אנשים , יש לה את האקס פקטור בענק
יש אנשים שלא יאהבו , כמוך אבל הרוב יאהב

ההופעה הבימתית של תמר בעוכריה

לדעתי מה שהיא שרה בהחלט משפיע עליה ושומעים את זה בקול שלה. כשהיא שרה, בפעם הבאה, אל תסתכלי עליה, רק תקשיבי (אני אגב עושה את זה עם כל המשתתפים, חצי רואה ושומעת, חצי רק שומעת) כי שרואים אותה עומדת כמו תלמידה מפוחדת בטקס יום הזיכרון זה נראה כאילו היא מנותקת מהשיר והיא לא. ועדיין, היא זמרת מצויינת בעיני, עם גוון קול מעניין ושירה שפשוט זורמת ממנה ואני חושבת בדיוק הפוך ממך בעיניין הרמה הווקאלית שלה. היא צריכה ביטחון עצמי והיא צריכה להשתפשף.
אני לא זוכרת שהיא זייפה בגשם כבד, אבל עבר זמן מאז ששמעתי, אני אצטרך לשמוע את זה שוב.

juspan

New member
מסכימה עם כל מילה לגבי תמר

השירה שלה כ"כ זורמת (להבדיל מהאישיות הבימתית שלה), בלי מאמץ, בלי מניירות, גוון קול יפה, משהו כ"כ אמיתי בשירה שלה (ברור שכל התיאורים סובייקטיבים) שבי זה כן מצליח לגעת. לא אגיד שהתרגשתי, כי אף אחד לא גרם לי עדיין להתרגש נטו ובטח שלא להתעלף רק מהשירה שלו, בשביל זה אני צריכה קודם כל שיר עם פוטנציאל לעלף אותי, טקסט, מוזיקה שעושה לי את זה, אח"כ גוון קול וכל זה (ממש לא מעניין אותי יכולות וקולות ענקיים, גם כאלה צופים יש בתכניות האלה מן הסתם). כמו שכבר סיפרתי, היחידה שגרמה לי להתרגש וזה בגלל כל ה"סיפור" שלה, כל האומללות הזו שקורעת אותי - רוז בהתחלה.

LiRs Lullaby

New member
השירה שלה אכן זורמת באופן טבעי וללא מאמץ

אבל לפעמים יש תחושה כאילו משהו בפנים שלה פשוט תקוע ולא מתחבר לשיר, כמו שרוחמה כוהן כתבה.
מעניין יהיה לראות את פורטיס מוציא ממנה קצת הבעות או עובד איתה על הקטע הבימתי, כי בזה הוא דווקא יכול מאוד לתרום לה.

בכלל, מסקרן אותי לראות איך כל הנבחרת תושפע מההופעה בלייב ואיך המנטורים יעבדו איתם.

למעלה