איזה קטע בהאוס הצחיק אתכם ממש?

Benjamin Turner

New member
מה לא נכון? זו דעתי ../images/Emo13.gif

את הhello sick people הייתי צריכה להוסיף לרשימת הסצינות שקרעו אותי מצחוק. מה גם שהמוטו שלי לגבי הפסבדו-התמכרות של האוס משויך אליה

randomguy

New member
אולי תסבירי לי את הדעה שלך לגבי

ההתמכרות של האוס, כי לדעתי הוא מכור ממש, זה נראה לי ממש substance abuse.

Benjamin Turner

New member
אבל-אבל ממש לא מזמן פיתחנו שרשור

שלם בנדון. קראת אותו? אשמח להסביר נקודות ספציפיות שלא היו ברורות, אם תרצה. באופן כללי אני פשוט לא חושבת שהאוס מכור. הוא תלוי פיזית בויקודין, זה כן, אבל הוא לוקח אותו כדי להתמודד עם הכאב הלגמרי-אמיתי שלו (אני לא מתייחסת כרגע לכאב-הפנטום שמרגישים לעתים מכורים של ממש לויקודין רק כדי לגרום לעצמם להמשיך לצרוך אותו). כלומר he doesn't have a pain management problem, he has a pain problem, כמו שהוא עצמו מעיד. אני פשוט לא רואה בו אישיות מתמכרת לחומרים. כלומר, נכון שהוא מפלרטט עם המון חומרים ממכרים, אבל לא מתמכר אליהם מבחינה נפשית, פשוט כי הוא יותר מדי ontrol freak בשביל זה. נראה לי שאם היה מתגלה לו שהוא באמת מכור למשהו, הוא היה מיד מסלק אותו מחייו כדי להוכיח לעצמו שהוא מסוגל. התלות בויקודין מקבילה לדעתי מבחינתו ל"תלות" במקל, למשל. אם כבר, האוס מכור לכאב, לא לויקודין. הקטע עם המורפיום בסוף skin deep, וגם הקטע עם המורפיום בno reason (שכשתראה אותו תבין יותר למה התכוונתי, למרות ואולי בגלל הנסיבות שבו הוא מתרחש) רק מוכיחים זאת, לדעתי. לכן גם ענין הפלצבו כל כך הרגיז אותי-כאילו עצם העובדה שהפלצבו עבד אומרת שהכאב של האוס נפשי ולא פיזי (וזה לחלוטין לא נכון). אגב, גם בריאן סינגר (שאין לי מושג מה ההשפעה שלו על העלילה) אמר ליוּ בתחילת תהליך עיצוב הדמות שזה לא שהאוס בהיי או משהו כזה, אלא שהוא לוקח תרופה לשיכוך כאב שָריר וקיים. בכלל, הראיה את האוס כמכור היא באופן כללי קצת פשטנית ושטחית מדי לטעמי. מאוד יכול להיות שאני טועה בפרשנויות שלי וגם שאני טועה ב"חומר" עצמו (כי הרי עדיין אין לי את כל המידע), אבל אני מלכתחילה מעדיפה להאמין שהוא לא באמת מכור. זה פשוט יותר מענין לדעתי

Hieros Gamos

New member
אל תתחילי עם זה שוב כי אנחנו נתחיל

לחזור על עצמינו. עצם העובדה שהוא לוקח את הויקודין לשיכוך כאב קיים לא אומרת שאין שם בנוסף לזה גם התמכרות נפשית. אף אחד לא מכחיש שהוא צריך פיינקילרס, כואבת לו הרגל, זה נתון אבל זה לא רק זה.... אבל את כבר יודעת את זה
רן תחכה קצת(נניח 5 שבועות עד שתראה את no reason) ותקרא את השירשור שיש למטה...

Benjamin Turner

New member
הוא שאל, מה את רוצה ../images/Emo3.gif

ממש לא התכוונתי להתחיל פה את הדיון מחדש. אני טוענת שזה כן רק זה עד שלא יוכח לי אחרת, וכבר אמרנו שנחזור לדיון אחרי שאראה את detox. ואולי גם את who's your daddy, אם כי קראתי את הסינופסיס ולא השתכנעתי. הויקודין נגמר! מה אתן רוצות מהמסכנון שלי?

randomguy

New member
תודה על ההסבר. לא קראתי את הדיון

על זה, אני מבין שהוא היה דיון ספוילרים, ואני לא קורא ספוילרים. טוב לא נפתח על זה דיון. זאת סוגיה מאוד סבוכה. אני אחשוב על מה שכתבת, למרות שבינתיים לא שיניתי את דעתי.

Benjamin Turner

New member
היי, אין לי שום בעיה לפתוח את הדיון

מחדש *אתך* (או עם כל אחד אחר). פשוט גל, מקס ואני די מיצינו אותו בינינו, לפחות עד שאתעדכן יותר בחומר. אשמח אם תחלוק אתי את דעתך לאחר שתחשוב על הנושא.

randomguy

New member
כתבתי לי דעה מפורטת, אז אני צריך

זמן לחשוב לפני שאני אגיב. זה בהחלט מעניין לדון בזה. אני אוהב לדבר על נושאים שקשורים ברפואה, למרות שאין לי ידע מקצועי אלא רק ידע כללי. האמת שהתחלתי בכלל לראות האוס (מהשידור הראשון בערוץ 3) כי קראתי בעיתון שזאת תוכנית על רופא שפותר מקרים רפואיים יוצאי דופן וקשים לאבחון, וזה היה נשמע לי מעניין.

randomguy

New member
ידעתי שזה מה שהתכוונת לכתוב ../images/Emo13.gif

פרק 1X14 הוא על קארלי, סופר קונטרול פריקית, וספוילר לפרק "קונטרול" היא מכורה לתרופה שגורמת לה להקיא...זה מתנגש עם התיאוריה שלך.

Benjamin Turner

New member
התיאוריה שלי נוגעת להאוס. אני לא

יודעת מי זו קארלי או מהם קווי האישיות שלה, אבל נראה כשנגיע ל1X14. בכל מקרה, ענין הcontrol freak הוא רק פן אחד בתיאוריה. אני יודעת שיש פריקים של שליטה שכן מתמכרים, עם זאת אני לא חושבת שהאוס מכור.

randomguy

New member
תגובה: לדעתי להאוס יש בעיית התמכרות

אם לא ראית את DETOX אז זה בעיה, כי הוא הפרק הכי חשוב על ההתמכרות של האוס לויקודין. בפרק הזה ווילסון מנסה לשכנע את האוס שיש לו בעיית התמכרות (וווילסון יודע יותר טוב מכולם מה קורה עם האוס), וקאדי, שהיא רופאה בכירה מאוד ומכירה את האוס מקרוב, גם מסכימה עם ווילסון. בפרק "רעל", קמרון ופורמן מתווכחים על זה, קמרון חושבת כמוך שיש לו בעיה של כאב ושהוא לא ג'אנקי, אבל פורמן חושב שהוא כן. בהמשך, כשקמרון מכירה יותר את האוס, היא יודעת שהוא לוקח את זה לא רק נגד כאבים אלא גם עושה שימוש לרעה בתרופה. האוס אומר לקמרון פעם סליחה שהוא לא נתן את הנאום, ושהוא היה צריך לקחת לפני דאבל-דוז של וידוקין, והיא עונה: "אני מנחשת שבכל מקרה לקחת דאבל-דוז לפני, והוא מודה "true"). קאדי אומרת לו פעם שהוא העלה את המינון של הוידוקין שהוא לוקח פי שתיים מאז שהיא שכרה אותו (והוא עונה "כי את מעצבנת פי שתיים מאז"
) ועלייה במינון זה עוד מאפיין של בעיית התמכרות. האנלוגיה למקל לא נכונה, כי למקל אין הסתגלות של הגוף, אין שימוש מופרז לרעה (הוא לא יכול להעזר במקל יותר ממה שהוא נעזר בו כל הזמן), ואין סימני גמילה...בלעדי המקל יהיה לו קשה ללכת אבל הוא לא יסבול גם מתופעות של גמילה שלא קשורות בכלל לרגל. על אפקט הפלצבו נדון בשרשור אחר, ומה שבריאן סינגר אמר לא נראה לי כל כך משמעותי. גם אם הוא לא גורם לו היי, הוא לוקח את זה להרגיש יותר טוב סתם, ואם הוא לא לוקח הוא מרגיש לא טוב באופן כללי, ולא רק כאבים. את לא רוצה לראות אותו כמכור, אבל הוא מכור, ואני אוהב את האוס ככה, זה שהוא כזה מסכן ודפוק, זה חלק מרכזי בדמות שלו. הוא אומר על עצמו שהוא damaged לקמרון (בדייט שלהם), והוא מודה שהוא דפוק (בחתימה שלי למשל), ובגלל זה ולמרות זה אני אוהב אותו.

Benjamin Turner

New member
אתה פשוט לא מפריד בין תלות פיזית

לבין התמכרות נפשית. אין ויכוח על כך שהאוס פיתח תלות פיזית בויקודין (וזו גם הסיבה שהוא מעלה כל הזמן את המינון), אך אני סבורה שהוא אינו מכור נפשית. כתוצאה מכך, אם האוס נמנע מויקודין הוא חווה סימפטומים של גמילה פיזית, שאכן לא קשורים לרגל, ומן הסתם "לא מרגיש טוב" (לשון המעטה). זאת בנוסף לכאב, שמלכתחילה היה חזק מספיק על מנת לצרוך ויקודין. לעומת זאת, אם תיקח ממנו את הכאב, ותכניס אותו נניח לתרדמת כימית לתקופת הקריז הגמילתי, אני לא חושבת שהוא ירגיש צורך לחזור לויקודין. זה ההבדל. האנלוגיה למקל נכונה מנקודת המבט של האוס, לדעתי. ברור שזו לא מקבילה 1:1, אולם כך בעצם לדעתי האוס רואה את הויקודין, פלוס תלות פיזית. הוא לא תלוי נפשית במקל, וגם לא בויקודין. והאוס באמת דפוק ומסכן, אבל לדעתי לא מכור. זה לא סותר. אגב, תקן אותי אם אני טועה, אבל הdamaged שלו התייחס לרגל, לא? (לא ראיתי כאמור את הפרק, אולם כך הבנתי).

randomguy

New member
GLORY, GLORY, GLORY 1x20

Love Hurts פרק מדהים - בגלל קמרון\האוס. ה POTW די דפוק, אבל איך שכולם מדברים רק על הדייט כל הפרק (כמעט שוכחים מהחולה בכלל
). ו The Socratic Method גם היה פרק מעולה - הכי אהבתי בסוף, אחרי שכל הפרק כולם יורדים על האוס שהוא בחר את החולה הזאת, הוא מודה בפני ווילסון: "זה לא היה ה DVT, זה היה הסכיזופרניה" (בגלל שאנשים נורמלים לא מעניינים אותו).

randomguy

New member
אם מדברים על כל העונה הראשונה אז

לדעתי 1X18 = Babies & Bathwater הוא מתחרה רציני על הפרק הכי טוב של העונה. רק די-טוקס עוקף אותו ממש.

randomguy

New member
Three Stories היה נורא יוצא דופן,

כל כך שונה מכל הפרקים האחרים, שאם את מראה אותו למישהו בתור הפרק הכי טוב של האוס, והוא יראה רק אותו הוא לא יבין איך נראה פרק של האוס. מצד שני בגלל שהוא היה כזה מיוחד וטוב, אנשים (כמוך) שרואים אותו, רוצים לראות עוד, אז אני מבין את מי שמחשיב אותו מספר 1, אבל אני לא.

Hieros Gamos

New member
תראה גם האנשים באמי שכביכול מתיחסים

לפרקים בתור פרקים ולא בתור סידרה חשבו שהוא היה הפרק הכי טוב מבין שאר הפרקים שהם ראו

neurotica

New member
הצחוק המפחיד של האוס בSex Kills

כשראיתי את זה כ"כ צחקתי שהייתי צריכה לעצור את הפרק. כמובן שאח"כ העברתי אחורה וראיתי את הצחוק שוב, ושוב הייתי צריכה לעצור. זה חזר על עצמו לפחות 4 פעמים. ואז גם הראיתי את זה לאנשים

Koki Girl1

New member
../images/Emo10.gif לא ראיתי את הפרק אבל ראיתי

את הצחוק בסירטון ! אוי זה כל כך גדולל אני גם הפסקתי אותו והחזרתי לקטע שוב זה כל כך מצחיק מוחהחהחהחאחחהחה

למעלה