אייך ולמה בחרנו לילדנו את שמם:

גאיה100

New member
שירה- כי שנינו אהבנו את השם

ואת המשמעות והצליל והישראליות שבו

זואי11

New member
../images/Emo99.gifת-ה-ל שלי ../images/Emo42.gif

כשתהלי המקסימה נולדה רציתי שם שיבטא ויתאר את כל האור שהיא הכניסה לחיי. לא רציתי שם כמו אור או אורי שהם יפים מאוד אך גם נפוצים. בחרתי השם ת-ה-ל שמשמעותו : תפיץ אור
(השם המקביל הזכרי הוא יהל). את השם היא קיבלה רק כשהייתה חודש וחצי- ולכן עד היום ישנם אנשים המתקשים להפרד מהכינוי שדבק בה בתקופה זו: "הקושקושונה".

כמיסה

New member
ע~ו~מ~ר~י מכף רגל ועד ראש../images/Emo70.gif

בהריון בדקנו כל מיני שמות כי לא ידענו את מין העובר (מבחירה) והייתה לנו רשימה מועדפת לבנים וגם לבנות. כשעומרילי שלנו נולב
קראנו לו שבוע בשם העוברי ובדרך לברית בעלי היקר שאל: "עומרי-נכון?" וזהו כמובן השם שנבחר בגלל המשמעות, האותיות, הצליל... אנחנו אוהבים אותך עומרי שלנו את כל-כולך מכף רגל ועד ראש

אנחנו...

אני רציתי שירה והאיש בא יום אחד בזמן ההריון והציע "אלה". רצינו שם פשוט וישראלי אבל שיתאים גם למשפחה נרחבת בחו"ל. בנוסף לי היה חשוב שהשם יהיה עם הברה פתוחה בסוף... רק אחרי שהיא נולדה החלטנו על אלה, ואז גם הסתבר לי שהרעיון בא לאיש משם של אחת מחברותי היקרות והטובות ביותר (שדווקא מאד שמחה על הבחירה). מעין

poli2

New member
הילדים הרכיבו את השם

שלום בילדים הראשונים אנחנו בחרנו את השמות ואת האחרונה חביבה בחרו הילדים כשהרעיון
לבנות את השם מ 3 האותיות הראשונות של שמות הילדים נ
ימרוד ע
מיחי ה
דס = נעה ויצא לנו
נעה
פולי 2

מתרגשת

New member
אוףףףףףףףף כתבתי סיפור ארוך והוא

נעלם לי... רציתי כל חיי ילדה בשם נועה אבל היו יותר מדי נועה... אז... מתוך רשימה התחלנו לבחור ונשארנו עם 3 שמות: שיר, מאי וסתיו. כשסתיו נולדה היה ברור לנו שהיא סתיו... כמו מילות השיר שאני לא מצליחה למצוא (אם אתן יודעות איפה אני יכולה למצוא אותו אני אשמח): "כשסתיו בא באמצע היום לבקר הוא מביא איתו אלף צבעים או יותר..." כזו היא סתיו שלנו שחיכינו לה כל כך הרבה זמן... מביאה איתה אץ כל הצבעים שיש...

מתרגשת

New member
שרות אותו שוקולד מנטה מסטיק

אני לא הצלחתי למצוא בקאזה. בדיוק עכשיו קראתי את הסיפור שלי ואני עדיין עם דמעות בעיניים... תגובתי בשרשור המתאים

swann

New member
נדמה לי שקוראים לשיר

ילד ושמו סתיו. לא זוכרת איך זה הולך, אבל אם זה זה, הוא היה בפסטיבל שירי ילדים לפני שנים רבות. ניסית בפורום זיהוי שירים ? מוזיקה עברית ישנה וחדשה ? בטוח יעזרו לך שם.

זואי11

New member
איזה קטע, שני השמות האחרים הם

בדיוק השמות של שתי האחייניות המדהימות שלי: שיר ומאי

talsh

New member
עוד בתחילת ההריון

לפני שידעתי את המין, אמרתי לאבטיפוס "תום אם זה בן, ותום אם זו בת", הוא הסכים מיד. מאז בילינו את כל ההריון בנסיון למצוא עוד שמות למקרה שזה לא יתאים לנולד. כשהגעתי לחדר לידה, כבר היה לי ברור שהוא תום וכששמו אותו עלי אחרי שיצא כבר היה לנו ברור שהוא פשוט כל כך תום.

lovely2

New member
התלבטנו בין שירי לנגה...

והחלטנו על שירי.סתם כי אהבנו אין סיבה מיוחדת...

swann

New member
היו שלושה שמות

בסוף ההריון כבר לא קראנו לה "אלפקה"
... אלא נמש - נעה מאיה שירי. האמת - מאיה בכל מקרה היה האהוב עלי מההתחלה, ומאוד הופתעתי שאין לנו במשפחה אף מאיה (והיו כ"כ הרבה שמות מקסימים שנפסלו כי יש אותם במשפחה...). איך שהיא יצאה, הסתכלנו עליה, ואמרנו יחד - מאיה!

טאש

New member
למרות שזהו קצה של שירשור ארוך.....

אני אכתוב, מקסימום אפ'חד לא יקרא...... אז במשך ההריון השם העוברי היה אפון (כי זרעי האפונה שקיבלתי לניסויים שלי נבטו ביום הביוץ). במהלך ההריון חשבנו מדיי פעם על שמות. נחשון היה השם עם המדרש היפה ביותר, אבל השם עצמו נראה לי קצת לא מתאים לתינוק. פעם חשבתי גם על השמות: יוגב, לבנון, שפר. אבל הבעלול לא כל כך אהב אותם. אז היתה לנו רשימה: שניר (דומה מדיי לניר שהוא אחי) גלבוע (קצת ארוך מדיי) גונן (קצת מוזר לאוזן הלא מיומנת) יותם (מדרש תנכי נחמד, למרות שאחיו הבכור רצח את יתר אחיו) וכמובן- נדב (גם עם מדרש תנכי, ואפילו פעמיים). לבי"ח כבר הגענו עם 2 שמות: יותם ונדב, כששנינו די בטוחים שזה יהיה יותם, אבל החלטנו להחליט רק אחרי שנראה את הילדון. תשמעו. להפתעתנו הרבה התינוק לא נולד עם name-tag. התלבטנו במשך יומיים, ובסוף החלטנו להשתמש בשיטה האולטימטיבית שלנו לקבלת החלטות בינאריות: הטלת מטבע. לא משנה מה יוצא בסוף במטבע, פשוט בזמן שהוא כבר באויר הלב יודע אם הוא מעדיף עץ או פאלי, וכך, כשהמטבע היה באוויר "גילינו" שאנחנו מעדיפים את השם נדב. במשך כמה ימים עוד היינו אומרים "הוא נראה עכשיו יותר יותם מנדב" או "יותר נדב מיותם", תלוי בפוזה של הקטנטן. אפילו לפעמים הייתי מתבלבלת וחושבת עליו כעל יותם. מזל ששבוע מהלידה היתה ברית, שקיבעה לנדבי את שמו. היום ממילא אנחנו קוראים לו צ'יפוליפול או פופשידו, אבל הסובבים מוזמנים לקרוא לילד בשמו - נדב

טאש

New member
ואגב, סתם בשביל הקטע:

בתנ"ך יש את נדב בן אהרון הכהן ויש את נדב, האחיין של נחשון בן עמינדב (מה שהסתדר לנו עם זה שחשבנו על נחשון כשם עם מדרש יפיפה. לפחות נדב הוא האחיין של הראשון שהרהיב עוז וחצה את ים סוף) אתן חייבות להסכים איתי שנחשון זה בדיוק שם שמתאים לבן בכור

דווקא אני קראתי אותך טאש !

אחלה סיפור על בחירת שמו של ה
שלכם ! הסתכלתי עליו בתמונה ואכן 2 השמות מתאימים לו ! בכל מקרה , נדב זה שם יפה !!! (וגם יותם
).
ות למתוקי

למעלה