אייך ולמה בחרנו לילדנו את שמם:

yaelli10

New member
אלה

לקראת הלידה הלבטנו בין שני שמות - נועה ואלה. השמות האלו בינלאומיים וקלים מאוד לאיות. זה מה שהכי היה חשוב לנו, זוג מעורב שכמותנו. אחרי הלידה רשמו את אלה בשם: XXX (נשמע כמו....) יומיים לאחר מכן, החלטנו סופית על השם אלה. נזכרתי גם בזמרת אלה פיטסג'ראלד, זמרת ג'ז שלא יכלה להביא ילדים לעולם ואימצה יתום, ותרמה את כל ממונה (שהיה רב מאוד) לבתי יתומים. מעבר לזה אני ובעלי אוהבים להקשיב לה, הדיסק הראשון שהוא קנה לי במתנה זה הדיסק שלה עם לואי אמסטרונג. עוד פירוש לשם אלה - הוא פרוש מקראי. אהבתי את הסיפור של אבשלום שכל שערו נתפש בעץ... זה מה שקורה לשיער שלי עכשיו.... אני מאוד מרוצה מהשם. הוא מאוד מאוד הולם אותה

sael

New member
אצלינו השם עמית נבחר

בלי שום סיבה מיוחדת. כשידענו שזו בת חשבנו על שמות והשמות ששנינו אהבנו היו עמית, הילה ושחר אבל שנינו היינו נעולים בעיקר על עמית ואז נשארה ההתלבטות רק בין עמית להילה והחלטנו שאחרי הלידה נחליט סופית. וכשהיא יצאה אז ישר החלטנו שאכן עמית זה מה שמתאים לה וזה השם שלה.

tonti

New member
מתן הוא פשוט מתן../images/Emo99.gif

עוד הייתי עם הבדיקה ביד ואמרתי לעומר שזה יהיה מתן. בלי שום סיבה. ואף פעם זה לא היה אחד מהשמות ברשימה.

תמיד ידעתי שאני אוהבת אותו

גם בגלל השיר של אפרים שמיר (ויש משהו מצחיק פה...) התחתנתי וניר נתן לי שם משפחה ...שמיר....(אין קרבה משפחתית) לא ידעתי בכלל מה המשמעות של השם ובסוף התברר שיש כמה: בעיברית - מינרל נציץ עמיד בחום ברומנית - MIKE קטנטונת - קטנה שלי ביפנית - זהב בסינית - מיטב קניתי

אורלי99

New member
חולה על השם מיקה

בגיל 20 טיפלתי בילד מ-ק-ס-י-ם שקראו לו מיכאל, ואז גמלה בליבי החלטה שיום אחד כשיהיה לי ילד אקרא לו מיכאל (היום הזה הגיע אחרי הרבה שנים
). למזלי גם פיליפ אהב את השם אז לא היתה בעיה.

חמניה1

New member
בר

אימי נפטרה לפני 12 שנים. שמה הפרטי התחיל באות ‏ב ושם המשפחה מתחיל באות ר. עוד בימיה האחרונים החלטתי כי לילדי הראשון אקרא בר בין אם זה בן או בת.

תמרה*

New member
גם בר שלנו על שם

לאבא שלי קראו ברוך. חשבנו על השם בר עוד כשחשבנו שיש לנו בת, וכשהבנו שיש לנו בן נשארנו עם השם (זה גם אחד השמות הבודדים ששנינו אהבנו) (עכשין יש לנו פרויקט למצוא לילד הבא שם שיהיה מקושר בעינינו למלכה - השם של אמא שלי ז"ל)

חמניה1

New member
למרות שקראתי לביתי על שם אימי

אני לא מתכוננת להפוך את ילדי לפינת הנצחה. הרי רוב השמות על שמם אנו קוראים מה זה ישנים. זה סיפור להתחיל להמציא שמות יפים. במקרה הזה בר פשוט התאים.

תמרה*

New member
לכן אמרתי שאנחנו מחפשים

שם שיהיה קשור בעינינו לשמה של אמא שלי. מעטים האנשים שיודעים שבר זה ע"ש אבא שלי.

טוטי30

New member
הסיפורים מרגשים!

לנו היה מאוד קשה למצוא שם שהסכמנו עליו לבן
האיש שלי נתן לי לחשוב שאנחנו סגורים על שם במשך כל ההריון (עמרי)
עד ששבועיים לפני הלידה הוא שם לי וטו...
הסיפור מדוע הוא ארוך ומיותר, אבל בקיצור - כי זה שם נפוץ מידי
אז עשיתי קוללוש עם האותיות והצעתי את השם רועי שהתקבל מיד ב
לקח לי זמן להתרגל לשינוי, אבל אני שמחה שעשיתי אותו...
כשאני מסתכלת עליו - הוא נראה מאוד רועי ולא כל כך עמרי...

ברוריהה

New member
במשך 8 חודשי הריון ללוטן היו

שמות שונים ... תמיד היה לי ברור שהילדים שלי יקראו על שם מקומות/אזורים/חלקים בארץ ישראל. בהתחלה כשלא ידעתי אם זה בן או בת, היה לי ברור שלבן אני אקרא גלעד. ולבת היה לי נורא קשה למצוא ... כל שם שהעליתי נפסל ע"י הסביבה. חוץ מזה שכולם אמרו לי ש"ברור שזה בן !" אז דבקתי בגלעד. ואז התברר שזו בת ... ועד סוף חודש שמיני היא היתה "ערבה". למעשה עוד אחרי הלידה רבים חשבו שקוראים לה ערבה. אני עדיין חושבת שערבה זה שם מקסים, אבל כששם המשפחה הוא הדס .... אז חיפשנו חלופות ומצאנו את לוטן. והתאהבנו !!! עד הלידה עוד היססתי ... אבל כשראיתי אותה, ידעתי שזו לוטן !

אצלנו זה היה כך : גם אנחנו נכנסנו

דרך IVF ותמיד אהבתי את השמות שון וקים אם יהיו לנו תאומים. כשנכנסתי להריון אחרי 8 שנים של טיפולים כואבים ומאכזבים יותר וכשידעתי שיש לי בת רציתי מאוד את השם קים (חולה על השם) ואז אמרו לאבי שזה שם של כלבה פה בארץ, שזה שם לא יהודי,ובקיצור התחלנו לחפש תחלופות אחרות: חשבנו על חן דרעי(לא נשמע) מיה (בגן יצחקו עליה ויגידו לה מיה מיאו כמו חתולה חרם ) מאי כל העולם ככה ואז אבי קפץ על השם יובל והתחלתי להעביר אותו במשפחה ואצל החברים וכולם אהבו את השם לכולם היה רושם עברי חיובי ואז עוד ברחם קראתי לה יובל ובאמת השם מתאים לה.

ולמה ללוטן שלנו קוראים לוטן?

ודים ואני חיפשנו כל ההריון שמות לבנים ולבנות (כי לא ידענו מה יש בבטן) שיעמדו בקריטריונים הבאים: שם יפה, תנ"כי או לפחות עברי, רצוי בלי האותיות ר' ו-ה' בגלל המבטא של ודים. הכי חשוב היה לנו שלא תהיה לו משמעות רעה או שזה יהיה שמו של אדם חסר מזל או גורל רע (גם בתנ"ך). ואז הגענו למפגש ברחובות ופגשנו שם את ברוריה ולוטן. שנינו הוקסמנו לחלוטין מהתינוקת המדהימה שנתנה לנו להחזיק אותה בלי להשמיע קול מחאה, למרות חוסר הנסיון הבולט שלנו. ממש הרגשנו שנוצר קשר... קשה לי להסביר. והיא נראתה כל-כך שלוה ומאושרת! והיה ברור רק מלהסתכל על האמא שהתינוקת אהובה עד מאוד. שמה של לוטן מאוד מצא חן בעינינו, וגם נושאת השם עצמה. בתנ"ך זהו שמו של אדם אשר חייו אינם מתוארים בכלל, כך שככל שידוע לנו, לא היו לו חיים חסרי מזל. אהבנו גם שזהו שמו של מקום בארץ. צרפנו את השם לרשימת השמות המפוארת שהיתה לנו וחיכינו ללידה כדי לראות מי נולד ואיך הוא/היא נראים כדי שנתאים שם לפרצוף. מייד אחרי הלידה, היה לנו קשה להבין כמו מי התינוקת נראית. היה ברור שהיא מאוד עדינה ולא מתאים לה שם כבד כמו אביגיל, שגם היה ברשימה. אחרי כמה שעות התחילו להגיע מבקרים וכבר הרגשנו שזה מצחיק שאין לה שם. הסתכלנו עליה והחלטנו פה אחד שקוראים לה לוטן וזהו. כל המבקרים הסתכלו ונתנו אישור. כולם חשבו שזה ממש מתאים! ומאז היא לוטן ואני לא רואה איך יכול היה להיות אחרת.

עמית@

New member
שרוני- לוטן זה שם מדהים-

מאז הלידה שלך והשם שבחרת- השם הזה נכנס לרשימת השמות שלנו

T noki

New member
אחלה סקר!

אנחנו הגענו ללידה עם כ-4 שמות פוטנציאליים. אני מאד אוהבת שמות עם ע' והגענו לכמה שמות נחמדים, ישראליים קלאסיים אבל לא יותר מדי מקוריים. ואז האפרוח נולד וטרף את כל הקלפים - הוא פשוט לא התאים לאף שם ברשימה! (אני מאד אוהבת את השם אורי - ORI - גם לבן וגם לבת). הוא כנראה רצה לבחור בעצמו את השם... נתקענו. במשך 3 ימים קראנו בשם זמני "יום טוב" מכיוון שנולד ביום שלישי (נכון שזה צריך להיות "פעמיים כי טוב", אבל ריחמנו על הילד וקיצרנו...). אחרי 3 ימים כקרב מועד השחרור החלטנו שחייבים לקרוא לו בשם. בעלי הסתכל עליו ואמר לי - הוא פשוט נראה כמו עודד. הסתכלתי עליו ואמרתי - בדיוק! הוא נראה כמו עודד קלאסי! (אתם בטח שואלים איך נראה עודד קלאסי? כמו איש קטן, גבר כזה. ואכן הוא כזה). בקיצור - האפרוח בחר לעצמו את השם. גם שם עם ע' כמו שאמא אוהבת וגם משמעות חיובית וגם יש בו את אותיות השם של סבא של בעלי ושל בן דוד שלי שנפטרו, וזו מעין דרך עקיפה להמשכיות. ואגב, החתול נקרא נזק ולא צריך להסביר למה!

n i s h a

New member
כל ההריון

התלבטנו והתלבטנו ולא ידענו להחליט. בכל תקופה מתקופות ההריון השונות, קראתי לו בשם אחר. שי לא ניסה לעזור לי. הוא אמר "שכשהוא יוולד נחליט. לא צריך להחליט עכשיו". כשנקבע המועד לניתוח הקיסרי, וידענו שאו-טו-טו הוא מגיע, ישבנו עם אשף שמות באחד מאתרי האינטרנט והוצאנו 10 שמות (מתוך עשרות אלפים). כל אחד מאתנו צריך היה למספר את הרשימה מ- 1 עד 10 יצא שמספרנו בדיוק הפוך. ה- 1 שלי היה ה- 10 של שי, ולהפך... רועי נולד עם צהבת, ולכן הברית נדחתה וכך גם בחירת השם. כשעה לפני הברית - עדיין לא היה שם. היתה רשימה של חמישה שמתוכם צריך לבחור. עשרים וחמש דקות לפני שיצאנו לרופא, הצלחנו להוריד את הרשימה מחמישה לשניים, ופשוט לא הצלחנו להחליט. שי הלך לחדר העבודה, וחזר עם שני פתקים - שם על כל פתק. שמנו פתק אחד ביד ימין, ופתק שני ביד שמאל - והחלטנו שהפתק הראשון שנופל לתינוקי מהיד - זה שמו. כאילו הגיש לנו את בחירתו. וכך רועי בחר לעצמו את השם. [הארוע הונצח במצלמה].

למעלה