איך אתם/ן מתארים/ות את הבן/בת זוג האידאליים?

• פותח הנושא Larik
  • פורסם בתאריך

C l u e

New member
סתם לידיעה,

גם האייפון שלך מפזר קרינה עליך ועל הסובבים אותך. גועל נפש, אגואיזם ממדרגה ראשונה.

Elle992

New member
אין..לו אייפון!

TrustMeEngineer

New member
זה ממש לא אותו דבר

די להשתמש בטקטיקות הפחדה ופרנויה פופוליסטית כדי לזכות בויכוחים.

לעשן ובאופן מודע לעשות נזק לעצמך לסובבים ולסביבה על ידי השארת פסולת זה ממש לא אותו דבר כמו לשאת בכיס משהו שבלעדיו מה לעשות, בחברה של היום אי אפשר להסתדר ושהנזקים ממנו ניתנים לויכוח במקרה הטוב.

C l u e

New member
תשמע, אני מאמינה בעולם חופשי.

אם בא לי לעשן- זכותי. לא אמרתי לאף אחד לא לפסול אותי בתור בת זוג פוטנציאלית על זה (מניחה שאם לא הייתי מעשנת בעצמי, גם מבחינתי זה היה בעייתי), פשוט אמרתי שכל ההשלכות כלפי מעשנים כאילו היינו מינימום פושעים נגד האנושות הן מופרכות.
יש מעשנים שהם חארות, נכון. אני לא כזאת, כל מעשן שאני מכירה לא כזה. זה שיש חארות, לא מעיד על הכלל, גם אם לא מדובר בבודדים.
זה כמו שבחורה תגיד לך שהיא עורכת דין ולא תסכים לצאת איתה, כי כל עורכי הדין הם זבלים. זה מגוחך בדיוק באותה המידה (כל עוד הסיבה לפסילה היא בגלל שעישון מעיד על אופי בעייתי, אני לא אומרת מילה על אנשים שנגעלים מהריח וכו'- לגיטימי בהחלט).

מבין את הנקודה?

Larik

New member
מסכים עם כל מילה

את נשמעת כמו שאני נשמע כשאני מדבר עם עצמי בראש שלי.

TrustMeEngineer

New member
לא אמרתי שמי שמעשן חרא

אמרתי שאי אפשר להשוות בין עישון להחזקת פלאפון בכיס זה הכל.

אני גם חושב שאי אפשר לעשות השלכות על האישיות של המעשן אבל אני גם מאלו שיפסלו על זה באופן אוטומטי אם כי רק בגלל תופעות הלוואי הפיזיות.

C l u e

New member
אתה לא, לכן גם לא הגבתי לך אלא למי שכן.

מי שאומר שמעשנים מפיצים סרטן מעצם קיומם זה מי שראוי לטיעון הנגד שגם מחזיקי סמרטפון עושים זאת.

Berethor

New member
הם מפיצים רעל שהם מעשנים במקומות ציבוריים

וליד אנשים אחרים. לא סתם מעבירים הרבה חוקים נגד זה. אני גם מעדיף מי שרוצים לעשן לידי או הולך משם, תלוי בסיטואציה, שירעילו את עצמם אם הם רוצים, אבל אין להם שום זכות להרעיל אותי. אבל אם היה מדובר בבת זוג, היה מפריע לי גם זה שהיא פוגעת בעצמה.

C l u e

New member
זכותך שלא יעשנו לידך.

בה בעת, לדעתי זה שגוי להגיע למסקנות מרחיקות לכת על אופי של אדם רק על סמך סממן אחד- עישון- וזאת מבלי להכיר אותו לעומק.
בנוגע לכך שיפריע לך שבת זוג מעשנת פוגעת בעצמך, אני לא יודעת איך להגיב לזה.. הייתי בקשר פעם עם בחור ששנא עישון. זה באמת הגעיל אותו, והבנתי את זה. לא הייתי מעשנת לידו כמעט בכלל, וזה היה קשה כי היינו ביחד 24/7 ודי חיינו ביחד. אז מידי פעם שהיינו בנפרד עישנתי, ואם הייתי איתו וממש התחשק לי לעשן הייתי שואלת אם זה בסדר, יוצאת לסיבוב ומעשנת, וכמובן שאחר כך אוכלת 5 טיקטקים ומסטיק- הוא מאלה שממש מרגישים שזה "להתנשק עם מאפרה". לכאורה, אין יותר מתחשב מזה, נכון? ועדיין, זה לא הספיק לו. כלומר, כל דבר פחות מהפסקה אבסולוטית שלי מעישון לא היה מספיק לו. למה? הוא שלף את קלף 'זה מפריע לי שאת פוגעת בעצמך'. יצא מצב שאני מאד התפשרתי והתכווננתי אליו, כי באמת אהבתי אותו ואני באמת מכבדת אנשים שנגעלים מישון, ומבחינתו כל המאמץ האדיר הזה שלי (רק מעשנים יבינו) נלקח כמובן מאליו ואף פעם זה לא היה מספיק. למה? כי גם אם אני לא מעשנת בכלל לידו ואף השפעה פיזית של סיגריה לא השפיעה עליו (ריח, מחנק, טעם וכו')- זה עדיין לא היה מספיק כי הפריע לו שאני פוגעת בעצמי.
לדעתי זאת גישה שגויה ולבסוף גם נפרדנו, לא רק בגלל זה, הייתה לי סיבה הרבה יותר משמעותית לסיים את הקשר בינינו, אבל זה היה שם. לקראת סוף הקשר יצא לנו לבלות חודש ימים בנפרד, כשכל אחד מאיתנו ביבשת אחרת. פתאום בחודש הזה, שחזרתי לעשן באוטו שלי ובבית שלי ועם הקפה של הבוקר וכו', פתאום הבנתי מה הייתי מוכנה לעשות בשבילו (ואהיה מוכנה לעשות בשביל כל מי שעישון מפריע לו), וכמה שהוא לא הבין איזה הקרבה עצומה זאת הייתה מבחינתי. זה בהחלט גרם לי לחשוב שוב על הקשר שלנו ובאמת לא הרבה זמן אחרי שהוא חזר לארץ זה נגמר בינינו.

(וואי, יצא חפירה..)

Berethor

New member
סיפור מעניין

אבל תשימי לב שאני מפריד מעשנים לפחות לשני קבוצות, המעשנים שמשתדלים לא לפגוע באחרים ולהפריע לאחרים(כמו שאת היית בקשר הזה), פוגעים בעיקר בעצמם ומעשנים אנוכיים שלא אכפת להם ומעשנים ליד כולם, מסריחים את כולם ופוגעים בכולם, אפילו במקומות שאסור על פי חוק לעשן. גם עישון במקומות סגורים זה אחד הדברים הכי נוראים שיש, במיוחד אם יש שם עוד אנשים, שלא מעשנים, כי זה ממש מזכיר תאי גזים. בסדר אני מבין את ההקרבה שעשית ואת הקושי שהיה לך, אין לי יותר מדי טענות עליך, חוץ מזה שאת פוגעת בעצמך וזה כן מפריע באיזשהו מקום, אבל ברמה הרבה יותר נסבלת ולגיטימית מאשר המעשנים שפוגעים באחרים. אגב הקטע של "להתנשק עם מאפרה" הוא גם נכון, יעני זה באמת לא כזה נעים להתנשק עם אדם מעשן, טיקטקים ומסטיקים וצחצוח שיניים יכולים להפחית את זה, למרות שסביר להניח שלא ברמה אבסולוטית. כן הבחור היה דיי קיצוני, כי באמת הלכת דיי הרבה לקראתו, אבל אין מה לעשות, את מעשנת והוא שונא עישון גדול(כנראה אפילו יותר ממני), ברור שזה היה אבוד. כן כנראה הוא לקח את זה כמובן מעליו, או שבשבילו זה לא היה מספיק, הוא לא היה מוכן להתפשר על פחות מגמילה מוחלטת שלך מעישון. אבל בתור מעשנת את בהחלט עשית כמעט את כל מה שניתן כדי למזער את הריחות ופגיעה בצד השני, עם כל הקושי שהיה לך בדבר(וידוע שסיגריות זה גם ממכר לכן זה בהחלט קשה), זה בהחלט היה יפה מצידך.

תגובה קצרה

האם עישון זה דבר חשוב עד כדי כך?
זה בסה"כ היבט אחד בחיים. אופי. תחביב. הרגל. לא משנה איך תרצי לקרוא לזה, זה כולה עישון.
לי זה נשמע הגיוני לחלוטין (מן הסתם, בתור לא מעשן) שאם זה היה כ"כ חשוב לצד השני, ואת באמת רוצה את הצד השני, את תפסיקי. לא ביקשו ממך לעבור למדינה אחרת, להתפטר מהעבודה, להמיר דת, להפסיק להתראות עם ההורים, לא להביא ילדים וכו' וכו'. בסה"כ להפסיק לעשן.
האם זה הדבר הכי חשוב שיש?
אני מבין שזו הקרבה עצומה. אבל את בחורה חכמה ומבינה שעבור אנשים רבים עישון זה דבר מזעזע. אפילו המחוקק חושב ככה.
שימי בצד את קלף ה"פוגעת בעצמך". נסי לחשוב רק על הצד השני.

אני, אגב, לא מעשן, אבל אם היה לי הרגל כלשהו שהייתי מבצע בעקביות, והיה פוגע בצורה חמורה בצד השני (לא מצליח לחשוב על משהו מקביל לעישון, אבל אשמח לרעיונות...) הייתי מפסיק אותו בלי לחשוב פעמיים.
בטח אם ההרגל מזיק גם לי (הייתי חייב
)

Berethor

New member

זה באמת רק תרוץ, זה ידוע שסיגריות זה בין הדברים הכי מזיקים שיש.

Berethor

New member
זה לא נקודה זה תרוץ

א' אייפון לא מתקרב לרמת נזקים של סיגריות, וב' בעיה אחת לא מצדיקה בעיה אחרת. האיסור על אייפונים זה בעיקר במעליות, האיסור על סיגריות זה ברוב המקומות הציבוריים, ויש לכך סיבה. מה גם שהנזק הסביבתי של הסיגרות רחב מאוד, במיוחד אם מדובר במקום סגור, זה יותר סוג של תאי גזים.

Berethor

New member
האמת אחת הסיבות שאני לא אוהב פלאפונים

זה בגלל שהם לא בריאים, הסיבה השנייה היא שכמובן השיחות מהן יותר יקרות לרוב. ככה שאם אני משתמש בהם זה באופן מינימלי ככל האפשר.

אוי :-\

איךךךךךך
איך שכחתי ברשימת הצק ליסט שלי:
לא שותה ולא מעשן ולא מקלל ,אך מ%&%יין היטב

Berethor

New member
תמיד אפשר להוסיף לרשימה

הרשימות של רובנו ארוכות, בגלל זה גם אין טעם לפרט פה את כולה.

למעלה