איך ממשיכים מכאן?

elvinnox

New member
רגגע, אני רוצה להבין

לדוגמא אם בזוגיות יש צד אחד שיותר מחזר, זה רק בגלל שהוא תפס את הצד הזה?
&nbsp
אני לא קונה את התיאוריה הזאת של תפיסת מקום, כי אפשר וצריך ששני בני הזוג יהיו מחוזרים ושזה יהיה הדדי. אם זה רק מצד אחד זאת זוגיות חד צדדית
&nbsp
ואם פתאום רוצים להחליף בתפקידים? לא יודע, לא מאמין בתיאוריה הזאת
&nbsp
אין קשר לאהבה על תנאי, הרי ברור שאם לא התקיימו צרכים בסיסיים בזוגיות אז היא תחדל מלהתקיים (אולי היא תשאר על הנייר אבל בפועל היא לא תהיה קיימת)
&nbsp
לבני אדם יש צרכים ואם צורך משמעותי לא נענה בזוגיות אז או שהזוגיות תתפרק או שהצורך יקבל את המענה במקום אחר
&nbsp
&nbsp
&nbsp

מריוס זכריה

Member
מנהל
הנה אני מסביר

לדוגמא אם בזוגיות יש צד אחד שיותר מחזר, זה רק בגלל שהוא תפס את הצד הזה?
לא אמרתי "רק". יש כל מיני סיבות למה אחד מרגיש צורך לחזר והשני לא.
אבל לדעתי זה יכול להתהפך, ויש אכן מקרים שבהם זה קורה
.
יש גם מקרים בהם זה לא קורה. לא אמרתי שלבני אדם יש חוקים פשוטים של 0 ו- 1.

אני לא קונה את התיאוריה הזאת של תפיסת מקום, כי אפשר וצריך ששני בני הזוג יהיו מחוזרים ושזה יהיה הדדי. אם זה רק מצד אחד זאת זוגיות חד צדדית
אתה לא חייב לקנות. הווה ידוע שיש לך השקפות מאוד שונות משלי, וכבודן במקומן מונח.

ואם פתאום רוצים להחליף בתפקידים? לא יודע, לא מאמין בתיאוריה הזאת
בסדר גמור

אין קשר לאהבה על תנאי, הרי ברור שאם לא התקיימו צרכים בסיסיים בזוגיות אז היא תחדל מלהתקיים (אולי היא תשאר על הנייר אבל בפועל היא לא תהיה קיימת)

לבני אדם יש צרכים ואם צורך משמעותי לא נענה בזוגיות אז או שהזוגיות תתפרק או שהצורך יקבל את המענה במקום אחר
בשתי הפסקאות האחרונות אני מסכים אתך במאה אחוז.
הצרכים של כל צד צריכים להיות מסופקים, אחרת לא יהיה קשר לאורך זמן.
שוב: אהבה ללא תנאי, ואהבה על תנאי, זה לא 0 ו-1.
יש דרגות.
וכדאי להרחיב את תנאי הקבלה.
לא לאינסוף, כי זה לא אפשרי.
אבל להרחיב קצת זה תמיד טוב.

alongrin

New member
הסיבות נעוצות בשניכם

הירידה שלו והעליה שלך.
בכל מקרה, בשביל אנשים מוכשרים כמוהו זו ירידה זמנית לצורך עליה.
בסופו של דבר הוא ימצא את המקום שידליק אותו ויעריך את הכישורים שלו ויחזור למה שהוא היה.
&nbsp
בנתיים, במקום טיפול זוגי כדאי לו למצוא מישהו שייעץ לו איך למנף את הכישרון שלו להכנסה.
יש הרבה אנשים מוכשרים שחסרים את הכישורים הפוליטיים האלה ובסופו של דבר מוצאים את עצמם באותו מקום מתסכל כמו בעלך.
ויש כאלה שמוכשרים פחות אבל יודעים לעשות בוננזה.

צודק

הוא בן אדם מאד ישר, אפילו קצת ילדותי. וחושב שכולם כמוהו בעולם. וכשאנשים מנצלים את הנאיביות שלו הוא נעלב. אבל הוא אדם מאד מוכשר, על זה אין עוררין. בגלל זה גם כואב כל כך לראות את כל הכשרון הזה מתבזבז.

alongrin

New member
הדבר הכי גרוע שאת יכולה לעשות...

זה לוותר לו, כי אז הוא יתדרדר לגמרי.
&nbsp
הוא צריך להבין שהוא on the hook ושהוא חייב לקחת את עצמו בידיים כדי למלא את חלקו בעסקה.
&nbsp
בגישה הלא מתפשרת שלך, את בכיוון הנכון - אבל כנראה הדרך לא נכונה כי היא מעוררת אצלו התנגדות.
&nbsp
נסי להמשיך לדרוש ממנו את אותם הדברים, אבל באופן פחות מתריס ופוגע.
והכי חשוב, הוא צריך לדעת שיש גם פרסים על הצלחה (חיבה מצידך) כמו שיש עונשים על
פסיביות ואי עשייה.
(על כשלונות לא נותנים פרסים אבל גם לא מענישים).

כבר שנים שאני מנסה ללא הצלחה

אני עקשנית לא קטנה אבל בשלב כלשהו אצטרך להודות בכשלון ולסגור את הבסטה. והיום הזה לא רחוק. כפי שכתבתי פה מספר פעמים, לא מוכנה לחתור לבד.

alongrin

New member
יודעת מה ההגדרה של איינשטיין לטירוף?

לחזור על אותה פעולה פעם אחר פעם ולצפות לתוצאה שונה.
&nbsp
אם הבחור לא זז... כנראה שהדרך שלך לא הייתה נכונה.
&nbsp
( לא סותר שהאופציה לסגור את הבסטה תמיד נמצאת שם על השולחן)
&nbsp
ובסופו של יום האחריות להוציא את האצבע מהמקום בו לא זורחת השמש ולעשות משהו עם החיים שלו, היא שלו ורק שלו.
את יכולה להביא את הסוס לשוקת, לא יכולה להכריח אותו לשתות.

dayoogla

New member
קודם כל שזאת לא הייתה "הגדרה"

שנית שזה נאמר בנסיבות מאד ספציפיות שלא תופסות לגבי דברים אחרים.
שלישית שהוא היה פיזיקאי ולא מבין גדול באנשים ומה שעובד בפיזיקה לא עובד בין אנשים. אנשים כן יגיבו באופן שונה על אותו דבר בזמנים שונים.
רביעית ואולי הכי חשוב, לשם שינוי עמדות אנשים זקוקים לרוב למסע שכנוע ארוך, אנשים לא מגיבים כמו אלגוריתם מחשב.

alongrin

New member
בשורה התחתונה

אם אתה מנסה לעשות משהו פעם אחת, פעם שניה, פעם שלישית....פעם....
ופעם אחר פעם זה לא עובד, כנראה שאתה עושה משהו לא נכון...
ועזוב אותי מאיינשטיין והפיזיקה.

No, No, No, No, No, Yes

ואני לא מדבר על הספר של גדעון עמיחי ספציפית. השואלת היא אשת שיווק. מה שאנשי שיווק (שאני נמנה עליהם) עושים זה להתגבר על התנגדויות. היא הייתה חוטאת למקצוע אם הייתה מרימה ידיים אחרי ה no הראשון או השני או השלישי. בקונטקסט קצת אחר, נאמר פעם שיזם שרוצה להקים סטארט אפ שומע בממוצע 500 פעם שהרעיון שלו גרוע (כלומר no) עד שפוגש את האדם שמאמין ברעיון שלו ותומך בו. אז קצת עקשנות ולא לקחת סירובים קשה חיוניים להצלחה, בטח בעסקים אבל גם בחיים האישיים.

alongrin

New member
יש הרבה כשלים במה שאתה אומר

1. יש הבדל שמיים וארץ בין כישורים של איש שיווק/CMO לבין איש מכירות.
בשיווק אתה עוסק בהגדרת אסטרטגיה, תמחור, מיצוב, go to market, ניתוח/פילוח של השוק וכו'.
אתה לא נזקק לעמוד מול לקוח, לטפל בהתנגדויות שלו ולשכנע אותו לקנות.
זה התפקיד של אנשי המכירות בחברה.
&nbsp
2. לגבי אותה יזם בסטארטאפ - הוא לא הולך ומנסה לשכנע 500 פעם את **אותו המשקיע**, אלא הולך ל-500 משקיעים שונים עד שאחד מהם ישתכנע.
&nbsp
אין פה בכלל שום מקום להשוואה...
&nbsp
הבחורה נכנסה לתיקו מקסיקני עם בעלה... שרק אלוהים יודע איך תצא ממנו, אם בכלל.

אוי, זה כזה אייטייז "שיווק זה אסטרטגיה, מכירות זה ביצוע"

היום כל תהליך המכירה בנוי סביב הלקוח. אתה מגיע ללקוח עם הצעה תפורה אישית שאתה יודע שהוא רוצה. אפילו אם הוא עצמו עוד לא יודע שהוא רוצה. כמובן אלא אם אתה חברת סלולר ישראלית שמוכרת כמו אחרון הספאמרים בשיטת spray and pray.

אבל לקחתם אתה ומריוס את עניין העסקים הרבה יותר מדי רחוק. הייתי מאד רוצה להאמין שזוגיות זה לא עסק.

alongrin

New member
גם אם תהליך המכירה בנוי סביב הלקוח

מי שקובע את האסטרטגיה הזו הם השיווק, מי שמוציא אותה לפועל הם המכירות...
אייטיז או לא ככה זה עובד... לפחות בחברות בינוניות ומעלה.
חברות קטנות, הבעלים הוא השיווק, מכירות, פיתוח, וגם מנקה בסוף את המשרד.
&nbsp

מה שמסביב לחצות אמר דווקא מאד נכון

תלוי כמובן בסקטור אבל הגבולות בין שיווק ומכירות הולכים ונעלמים, בטח בחברות שיש להן פעילות מקוונת משמעותית. אבל לא רק.

מריוס זכריה

Member
מנהל
זו פשוט חלוקה שנהוגה בהייטק, מכל מיני סיבות

בגדול, לא כל כך חל על מגזרים אחרים.
וזוגיות זה באמת לא עסק. דימוי הוא דימוי, עוזר להבין, אבל זה עדיין רק דימוי.

alongrin

New member
לא רק הייטק מריוס...

למעשה כל מגזר עסקי שמכבד את עצמו, לא כולל את חברות החלטורה/קומבינה/יהיה בסדר שיש בארץ.
&nbsp
יש לך את זה בתחום הרכב, נדל"ן, מזון, תרופות, תקשורת, פיננסים, ביטוח והרשימה עוד ארוכה.
&nbsp
לדוגמא בבנקאות, מי שמחליט על יצירת מוצר פיננסי חדש ועל דרך שיווקו - זו מחלקת השיווק של הבנק.
&nbsp
כשמקטינים את הכמות מ-600סמ"ק ל-500 בבקבוק head & shoulders ומעלים את המחיר ב-10% זו מחלקת השיווק של פרוקטור אנד גמבל בארץ שמחליטה על זה.
&nbsp
הם גם עושים גם את חקר השוק ומוודאים שנבלע את הצפרדע הזו מבלי שזה יפגע ברווחיות שלהם.
&nbsp
מי שמחליט שבמכונית דגם XLT יהיה קרוז קונטרול ובדגם XL לא והמחיר שלה יהיה X
זו מחלקת השיווק...
&nbsp
מבין??

מריוס זכריה

Member
מנהל
מבין, מבין...

פחות שייך להיי טק וגם היי טק עולם גדול עם חברות בצורות שונות

באופן גס ההבדלים הם בעיקר בין B2Bל B2C. אפשר לומר שבתחום ה B2C תפקיד איש המכירות השתנה מאד בעשור האחרון וכנראה שהולך ונעלם. ב B2B הוא קיים ובועט. היי טק זה בעיקר B2B. אני יודעת שיש המון חריגים אבל זאת הכללה גסה.

המשבר נמשך כל כך הרבה שנים שאני לא חושב שיש לכם סיכוי לחזור

לדעתי להיפרד הכי יפה שאפשר ושכל אחד ימשיך בדרכו ויהיה מאושר.

זה באמת נראה רע כשמדלגים ישירות לשורה התחתונה

אבל צריך לזכור שזה היה תהליך עם עליות וירידות שהמגמה לא הייתה ברורה בכל שלב ושלב. בהתחלה הוא חיפש את העבודה המושלמת ואז מצא את העבודה המושלמת ואז היא התבררה כלא כל כך מושלמת ועזב ואז שוב חיפש ואז החליט שבעצם אולי הוא רוצה לעבור לתחום אחר ולמד את התחום הזה ואז החליט שבעצם זה אותו שיט כי מה שמפריע לו זה לא העבודה אלא האנשים ואז החליט להקים חברה משלו עם אנשים שהוא יבחר ואז החליט שזאת בעצם טרחה גדולה מדי ואז התחיל לעבוד כפרילנסר אבל הפריע לו שהוא קבלן משנה ואין לו מילה אז הוא נהיה יועץ ואז יש לו מילה אבל אין לו יותר מדי עבודה.

ואני הייתי שם לספוג את כל התסכול וההתבכיינות שלו וכשהבנתי שהוא לגמרי איבד כיוון והתחלתי לעזור לו הוא התחיל להרחיק אותי מעליו כי היה סבבה לגמרי עם המקום שבו הוא היה, כלומר רוב הזמן בבית ואז כשהתרחקתי הוא כעס עלי למה התרחקתי כי אני אמורה להיות שם על הגב כל פעם כשכבודו חושק אבל אבוי אם הייתה לי דיעה לגביו. בשביל זה צריך טיפול זוגי.

וכאן בפורום כל גיבורי המקלדת המדופלמים שופטים אותי על שיש לי שאיפות, שאני לא מוכנה להסתפק בדירה שכורה בשדרות (בלי להעליב אף אחד משדרות) ובעיקר שלא עשיתי מספיק לעזור לציפור המסכנה עם מכה בכנף. ואני מה? נערת גומי? לי אין רגשות? אין חיים? אין שאיפות? אין לי זכות ליהנות? אני רובוט? כן, אולי באמת פרידה זה הפתרון הכי טוב לכולם. לא סתם שכמעט שהפסקתי להגיב פה ביממה האחרונה.

למעלה