איך ממשיכים מכאן?

חשוב לי שדבריי יובנו כהלכה ולא יסולפו.

אתה אולי מבין גם כשאתה מקצין או משנה למטרות שלך, אבל מישהו אחר אולי באמת לא יבין את כוונתי ויחשוב שאתה מפרש אותי נכון בדברים שכתבת. אני לא לוקחת אישית במובן של נעלבת, אלא חשוב לי שיבינו היטב מה אני רוצה להגיד, כי אחרת בשביל מה בכלל לטרוח לכתוב?

מריוס זכריה

Member
מנהל

נדמה שהבנה, אמפתיה וחמלה אנושית בסיסית

לא הולכים יחד עם ראיית הכסף כתכלית הכל, וצבירת הכסף כערך העליון, או אפילו היחיד.

elvinnox

New member
לה אין סבלנות לחוסר נוחות או חוסר כסף

כי מבחינתה זוגיות זה עסק לכל דבר, ושמשהו לא עובד צריך להחליף מיד
&nbsp
היא עטפה את זה במונחים יפים אבל זה לא שינה את הפיל הלבן בחדר - הוא לא עושה מספיק כסף. אין פה עניין של שאפתנות או התלהבות, אני בטוח שהוא טיפוס הרבה יותר שמח, רגוע ושלו היום. גם הילדים נהנים מזה
&nbsp
אבל לה זה לא מסתדר עם התוכנית העסקית ולכן צריך להחליף במהרה כדי לעמוד ביעדים לרבעון הבא
&nbsp
זוגיות זה לא, אין פה חברות ואין פה סקס.
אולי שותפים עסקיים

האקזיט היה ב 2012

כמה זמן הוא צריך כדי להתאושש? והכי גרוע שאני לא רואה התאוששות, להיפך. שהוא נהנה יותר ויותר מהמצב הזה, שלם איתו ומצדיק אותו.

הרבה זמן הייתי מאד תומכת אבל כשראיתי שבאופן שיטתי הוא מסרב להצעות עבודה שאחרים היו יורדים על ארבע בשבילן, לא לוקח שום יוזמה בשום דבר, מזניח את עצמו ואת הבית, אין לו שום תכניות או שאיפות מעבר ללהעביר עוד יום בסבבה, קשה להיות תומכת ולא ביקורתית כי אני חושבת שזה לא נכון לחיות ככה. מה הוא, תינוק? בעולם האמיתי מקבלים את כל הטוב עם מנה גדושה של רפש. ככה זה. אני לא אספור כמה פעמים חזרתי מהעבודה בוכה, ואני מתכוונת ממש נחנקת מבכי, בגלל דברים שעשו לי או אמרו לי. האם קמתי ועזבתי הכל והלכתי לגדל חסה כפי שמישהו הציע קודם? לא, לא חשבתי שיש לי את הפריבילגיה הזאת. יש לי אחריות לעצמי ולילדים ולמשפחה אז מחיתי את הדמעות וחזרתי למחרת למשרד עם ראש מורם. היו לי זמנים ממש קשים ולא נשברתי והמשכתי קדימה ולמעלה. אני לא יכולה לחשוב על הרבה עבודות שבהן אין קשיים והכל טוב וחווייתי ומלא משמעות. לדעתי רוב מוחלט של העבודות כרוכות באפיזודות לא נעימות אבל אם יש גם מספיק סיפוק אז זה בסדר.

alongrin

New member
יכול להיות שפיספסת את ההזדמנות

להוציא אותו מהבוץ.
6 שנים זה מספיק זמן כדי להתקבע על הרגלים רעים.
כן את צודקת לגמרי שכמויות החרא שאוכלים בעבודה הן בלתי נתפסות.
אבל זה חלק מהחיים... ואת יודעת מה גם חלק מה-FUN.
&nbsp
גם במשחק כדורגל נפצעים וחוטפים מכות, אבל כשמבקיעים גול...

אין תחליף לתחושת הניצחון, ואין בעולם סם יותר ממכר מזה.
&nbsp
הלוואי שבמדינה שלנו היה אפשר להתפרנס מגידול חסה.
אני הראשון שהיה מת לעזוב את ההייטק ולעסוק במשהו שניתן להפעיל בו את הגוף והידיים.

כנראה

בזמנו לא בדיוק תפסתי את זה כתפקיד שלי להוציא אותו מהבוץ. אנחנו מדברים עכשיו עם חוכמה שלאחר מעשה. בזמנו דברים נראו אחרת. לקח לי הרבה זמן להבין קודם בעייה.

alongrin

New member
לא רק להוציא אותו מהבוץ

אלא להוציא את שניכם, כי כפי שאת רואה שניכם נמצאים באותה הסירה.
בזוגיות צריכה להיות ערבות הדדית בין שני הצדדים - אחרת מה הטעם לזוגיות?
רק לחיות תחת אותה קורת גג?

מריוס זכריה

Member
מנהל
בסדר, אני לא אנסה לשנות את הדרך בה את חושבת

אני רק אציין נקודה אחת, וקחי אותה כרעיון מופשט ברמה העקרונית.

בגישה האלדריאנית למשפחה, יש מושג מעניין שנקרא "מערך משפחתי".
בגדול, זה עוסק בשאלה איזה תפקיד כל ילד במשפחה לוקח.
וזה גם בא להסביר למה הילדים כל כך שונים זה מזה, למרות שגדלו לאותם הורים באותו בית.

אז בא הבכור, ונגיד שהוא לוקח את תפקיד הילד הטוב והמרצה. ברוב המקרים זה כך.

בא מספר שתיים, ומחפש כיסא פנוי. ולא יכולים להיות שניים על אותו כיסא. אז או שהוא רואה שהכיסא של הילד הטוב והמרצה תפוס, והוא לוקח אחר, נגיד המוכשר במיוחד במוזיקה, או הבדרן, או הבעייתי והבכיין, וכולי. או לחילופין, הוא מנסה להדיח את הבכור מהכיסא, ואם הוא מצליח, הבכור יחפש כיסא אחר.

ואז בא השלישי, וכן הלאה, המשחק נמשך.

עיקרון דומה, של תפישת כיסא או תפקיד, יש בהנחיית קבוצות.
בכל קבוצה יש בדרן, ויש אחראי מארגן, ויש עוזר המנחה, ויש נציג החופש, ויש מטיף המוסר, וכולי.

אם אחד מאלו נעלם מהקבוצה, מיד התפקיד נתפס על ידי אחר.

---

מה כל זה קשור אליך?

כי זה אותו דבר גם בזוגיות.
אם אחד אחראי, השני משחרר אחריות.
אם אחד מחזר, השני מחוזר.
אם אחד מטפל בבנקים, השני ישחרר.
אם אחד שר החוץ, אחד שר הפנים.

התפקידים נתפסים כבר בהתחלה, אבל הם ניידים. כשצד אחד עוזב תקפיד ולוקח אחר, גם השני משנה תפקיד בהתאם.

במשפחה שלכם יש מקום למצליחן אחד בלבד. התפקיד הזה נתפס.
אז בעלך צריך למצוא תפקיד אחר, והוא מצא. זה שחי את החיים הטובים.
זו לא בדיחה! יש מסר בתפקיד הזה, ויש בו חשיבות.
פשוט את לא מרוצה מהתפקיד שהוא תפס.

---

ומה הפואנטה?

הפואנטה היא שככל שאנשים יותר אוהבים ללא תנאי, את בן הזוג, או הילדים, הם יותר מאפשרים לבעל או לאישה או לילדים להיות במגוון של תפקידים.

וככל שהאהבה היא יותר על תנאי, בבחינת "אוהב/ת אותך רק כשאתה X", אז התפקידים יהיו מוקצנים יותר, מחודדים יותר. אין אפשרויות רכות של אמצע. אין אפשרות תנועה.

את חושבת שיש אצלכם מקום לשני מצליחנים. אבל מסתבר שכנראה שלא.
וחוץ מזה, כמו שאת זכאית לבחירות שלך, גם הוא זכאי לשלו.
באופן פרדוקסלי, אילו יותר היית מוכנה לקבל בעל טועם יינות, ולהעריך את האיכויות שיש בו גם ככה, יתכן והוא גם היה לוקח עמדה יותר מורכבת, ופחות קיצונית. אבל קיצון פוגש קיצון.

במקרה שלכם זה גם מאבק כח, שהוא חלק משפת האהבה הספציפית שלכם: אם את לא מקבלת אותי ככה, אז אני דווקא אתבצר. לא תנצחי אותי. ואת אומרת: אוקיי, תתבצר. אני עוזבת. זו לא אקולוגיה מאפשרת.

(אני זוכר שכתבת שבהתחלה איפשרת לו וכולי... השאלה היא כמה זה היה כנה, מקבל ואמיתי. ואני לא בא לקבוע - רק מעלה תרחישים אפשריים).

---

אבל אנחנו חיים בעולם דמוקרטי, חופשי, ואת רשאית (וחייבת) לעשות את הבחירות שלך. אני מכבד גמרי, כאמור. רק מסביר, כשירות לציבור, איך זה עובד, לפי עניות דעתי. יש פה שפע של תאוריות חלופיות, ובתחרי מה שמתאים לך. זו לא ביקורת עליך. אני באמת מתכוון לזה.

dayoogla

New member
נורא מעניין, אף פעם לא חשבתי על המשפחה ככה

תודה על ההסבר.

האמת שהרושם שאני קיבלתי אם לנתח על פי המודל הזה הוא שהיא מאוהבת (מאוהבת מאד אפילו) בתפקיד ולא באדם שממלא אותו.

מריוס זכריה

Member
מנהל
קשה מאוד, עד בלתי אפשרי, להפריד את האדם מתכונותיו ברגע נתון

אמנם זו שאיפה טובה ונאצלת לאהוב את האדם על סמך הגרעין האנושי הטהור שיש בו, בנפרד מכל מעטפת של תפקיד, סגנון, מעמד חברתי, וכלי וכולי.

כי אם נלך לפי העיקרון הזה, אפשר לאהוב כל אדם, אפילו קבצן, פושע, וכולי. אולי לשם כיוון ישו. או אולי הלל הזקן, שאמר "ואהבת לרעך כמוך". המלצה לא פשוטה!

אז אנחנו כבני אדם מהישוב לא מגיעים לסטנדרט כל כך גבוה, ואולי זה בסדר גמור, כי אנחנו לא מוכרחים להיות קדושים. לשרוד זה גם כן משהו, וזה לא קל.

אבל בזה השואלת לא שונה ממני או ממך. לכולנו קשה להפריד בין הקליפות לגרעין (אלא אם כן מדובר בגרעיני עפולה
) אבל כן אפשר טיפה להרחיב את הקבלה והיכולת שלנו. זה גם לא פשוט, אבל לדעתי זו המלצה לא רעה, גם אם לוקחים אותה חלקית בלבד.

אני לא בטוח שזאת שאלה של טיפול זוגי

אני שומע יותר שאלה אישית, נשמע שהיא רוצה לקבל החלטה והיא מתקשה. אולי היא כבר קיבלה את ההחלטה ורק מחפשת חיזוק. היא לא שואלת איך להציל את נישואיה ונשמע שהיא כבר התייאשה מכך. היא אפילו לא רוצה ללכת לטיפול זוגי. קל לי להזדהות איתה כי גם אצלנו אני מרגיש שזוגתי, אם ילדיי היא כבר לא האדם שאיתה התחתנתי ולא קל לי עם השינוי הזה. במקרה אני גם עובד באותו תחום (שיווק) ואני יודע בדיוק מה היא הייתה צריכה לעבור להגיע להיות CMO. לא פשוט להתגבר על התחרות האדירה לתפקידים האלה ועוד מול מתחרים שחלקם ממש לא בוחלים בשום אמצעי.

מריוס זכריה

Member
מנהל
מסכים שהיא לא שאלה, ואמרתי שצריך לכבד כל החלטה שלה

יחד עם זאת, קח בחשבון שכל בן או בת זוג ישתנו עם הזמן, וטוב שכך, אלא אם כן אנחנו נתחתן עם אבן. וגם היא משתנה...
&nbsp
אם היא רוצה למקד את חייה בהצלחה, זו זכותה. אין על זה עונש. אני פשוט רואה מתפקידי להציג עוד אופציות.
&nbsp
אגב, גם אני עבדתי בשיווק הייטק (אחרי שטחנתי בטכנולוגיה), וגם ביזמות, ואני מסכים: לא קל. אבל אולי דווקא כשהמאבק בחוץ הוא מר וקשה, אולי טוב שיש מישהו מכיל בבית? (הצעת הגשה בלבד...)

כן

מנסה להזכיר את זה לעצמי כל יום שאנשים משתנים וזה טבעי ובטח גם אני עברתי שינויים אבל כשיש ציפיות והציפיות לא מתממשות, ההבנה שאנשים משתנים לא מנחמת מספיק.

מריוס זכריה

Member
מנהל
תגיד לי כאיש שיווק, כשהשוק מגיב רע למוצר שלך, מה אתה עושה?

מפטר את השוק, או משפר את המוצר (או המסר השיווקי)?

אין ספק שלפעמים אין ברירה, ו"מפטרים את השוק", כלומר משנים תוכנית עסקית והולכים לכיוון אחר לגמרי.

אבל זה לא הדבר הראשון שעושים, נכון? קודם מתאימים את המוצר לשוק, וגם את האסטרטגיה השיווקית, נכון? הלקוח תמיד צודק, לא? גם כשהוא "טועה"... ולרוב עושים את זה פעמיים או שלוש לפני שמצליחים. כי כמה כבר מצליחים במכה הראשונה? (מקרה "אפל" וסטיב ג'ובס הוא דוגמה מאלפת, ולגמרי לא חריגה)

כלומר, העיקרון הראשון הוא גמישות והתאמה לסביבה. "לפטר את השוק" זה מוצא אחרון.

כנ"ל בזוגיות. לפני שמפטרים את בן/בת הזוג, צריך לבדוק האם אנחנו התגמשנו, התפתחנו, עשינו התאמות? התאמות לכוחות השוק הדימניים... התאמות לזמנים המשתנים.. לנסיבות... או שרק התרינו בשוק שאם הוא לא ישתנה לפי מפרט המוצר שלנו, אנחנו בסוף נעיף אותו?

(וראיתי שפה למטה כבר ענית למישהו אחר בדיוק ברוח דבריי, אז אני יודע שאתה מסכים אתי)

הרשה לי להציג את הדוגמא בצורה קצת שונה

בוא נתחיל שיש גבול לאנלוגיה בין עסקים וזוגיות ולו רק מפני שכעסק, אתה יכול להחזיק יותר ממוצר אחד (אבל זה לא העיקר).

אתה יודע מה, אני זורם איתך. לפני 10 שנים חשבת על מוצר נהדר, התחתנת איתו (רשמת פטנט שתהיה לך בלעדיות), השקעת בפיתוח, מערך ייצור איפה שרלוונטי, השקעת בשיווק, בנית את החברה שלך סביבו, וכו'. עם השנים הוכנסו בו שינויים והיום המוצר שונה ממה שהוצאת בזמנו. כיום המוצר פחות כלכלי. המכירות ירדו, עלויות האחזקה עלו, המתחרים מציעים מוצרים יותר חדישים, השוק שאליו פונה המוצר השתנה, בקיצור, צריך לקבל החלטה על עוד ורסיה או הפסקת ההפצה והתמיכה. רואה החשבון אומר חברה, אין הצדקה כלכלית, המאזן שלילי. אנשי הטכנולוגיה אומרים אנחנו יכולים לפתח מוצר חדש שיבטיח את עתיד החברה לעוד 10 שנים. ואז בא מייסד החברה ואומר אבל יש לנו לקחות ותיקים ונאמנים שתלויים במוצר שלנו ונניח לשם הדיון שזה דומה לילדים ואנחנו לא יכולים לעשות להם את זה.

תשובתי, הכל פתיר. גם פרה חולבת מסיימת חייה וההצעה שלי שכתבתי לשואלת היא לסיים. כן, יש הרבה בעיות בלסיים אבל אלה בעיות פתירות.

מריוס זכריה

Member
מנהל
סליחה, איפה אמרתי שאסור להתגרש?

אם אתה בטוח שהמוצר סיים את חייו, שלום וביי ביי.
אמרתי רק שהרבה לפני ההחלטה הזאת, צריך לבצע התאמות לשוק ולזמן.
&nbsp
עשית? התאמת? התגמשת, ובכל זאת נגמר השוק? בסדר גמור.
גם אני פעם התגרשתי.
לא בושה ולא טעות.
&nbsp
אבל אנחנו לא מדברים באוויר, אלא על שואלת ספציפית.
לגביה, אני לא ראיתי שהיא ביצעה התאמות.
&nbsp
אבל זה שלא ראיתי, לא אומר שזה לא שם.
רק העליתי אופציה/השערה/הצעה.
&nbsp
(ברור שיש גבול לכל השוואה, אבל הנה אנחנו עדיין משתמשים בה... היא עדיין עובדת לנו)..

למעלה