אימוץ מחו"ל

Daria34

New member
מה הקטע עם הוצאת דיבה?

את מוזמת ללכת להתלונן עלי!!
 

משתפרת

New member
לא עלי הוצאת דיבה

אילו הייתי אחת משתי העמותות הפעילות- הייתי נוקטת בצעדים, מכיוון שהדברים שלך יכולים להתיחס רק אליהם ולא לאיזה גורם עלום.
וזה בהחלט חכם להגיד "תתלונני עלי" כשאת בזהות עלומה.
 

בוחרת13

New member
לא יודעת איפה אימצת ומתי

אבל זה ממש לא היה אצלי כך.
שום כסף נוסף לא עבר לעמותה.
אני הזמנתי את הטיסות בעצמי ולא דרך העמותה וגם חלק מהמלונות בתוך רוסיה. העמותה לא אמרה דבר.
אני כלל לא קיבלתי ההרגשה שאני נדרשת לשמן בכסף או סוחטים אותי. שילמתי בדיוק כפי שנאמר בחוזה.
 

גלתאה

New member
לא נעים ומערער אמון

כך אין יודעים מה התשלום המצופה והאם בכלל אפשר לבטוח בנציגים. עם איזו עמותה עבדתם?
 

fatfat

New member
מסכימה עם גלי10

ורוצה להוסיף: לפעמים אנשים לא ממש שלמים עם החלטה מסוימת ואז נתלים בנקודה אחת כדי לבטלה. יתכן שבעלך חושש מהשלכות האימוץ על חייכם כי גם מחו"ל היום לא מגיעים תינוקות אלא פעוטים) ואז נתפס לנושא הכלכלי. חשוב שתבררו יחד מה מתאים לכם ושתגיעו להחלטה משותפת. החלטה חד צדדית עשויה לגרום בהמשך לתרעומת על הילד ודחייה שלו או כעסים מתמשכים על בן הזוג, אלמנטים שישפיעו לרעה על הדינמיקה המשפחתית.

ויש עוד אפשרות להרחיב את המשפחה והיא אומנה לטווח ארוך. לא יודעת אם זה מתאים לכם או לא.

בקיצור יש הרבה דברים שאתם צריכים לברר לעצמכם.ואם אתם מתקשים לעשות זאת בעצמכם אולי כדאי שתסתייעו באיש מקצוע.

ואגב לגבי בתך, לכל מצב יש פלוסים ומינוסים. יש יתרונות וחסרונות בלהיות בת יחידה. מה שבטוח הוא שכל החלטה שתקבלו כל עוד תהיו שלמים אתה, תוכלו להעביר לבת את המסר שכך החלטתם כי אתם בטוחים שזה מה שנכון לכם כמשפחה ואז היא תקבל זאת באופן חיובי. לעומת זאת אם תשדרי לילדה שהיא "מסכנה" כי אין לה אח/אחות היא תפנים את הרגשת המסכנות.
 

year of the cat

New member
אי אפשר לדעת איך ילד יקבל זאת גם אם נשדר מסר

חיובי
אמי היתה בת יחידה, סבי וסבתי היו מאוד מאוד שלמים עם ההחלטה וחשבו שזה מצויין והיא חשבה שלא
היא תמיד הסבירה לי כמה רע להיות בת יחידה וכמה חשוב שיהיו אחים
וכמה קשה לה להיות יחידה, גם היום כשהיא כבר מבוגרת וסבתא לנכדים

עם כל שאר הדברים אני לגמרי מסכימה (חשובה החלטה משותפת)
 

fatfat

New member
שנת החתול, אף פעם זה לא מאה אחוז

בנוסף את הדברים שמעת מאמך כשהיא כבר מבוגרת ומסתכלת על הדברים אחורנית. יתכן שכילדה חשה אחרת ויתכן שהיו גורמים אחרים
שגרמו לכך שלא חשה מאושרת במצבה (נניח הורים מבוגרים מדי/חרדתיים/נוקשים יתר על המידה וכו'.
 

year of the cat

New member
ברור שיש הרבה גורמים, זאת בדיוק הנקודה

כתבת מאוד בנחרצות שכך הילדה תרגיש ואף פעם לא ניתן לדעת איך היא תרגיש
אנחנו אנשים שונים שחיים בסביבות שונות ויש הרבה מאוד גורמים משפיעים
 

גלתאה

New member
נכון מאוד

זה בדיוק המקרה אצלנו. קשה לי, אבל איני מראה לה זאת, אם כי אני מודה בפניה שגם אנו היינו רוצים עוד ילד, וזה פשוט בלתי אפשרי. צריך לזכור גם שילדים אינם גדלים בוואקום, וחרף התא המשפחתי הטוב הם יודעים שמבנהו הכולל ילד יחיד אינו מקובל. הם רואים שלרוב חבריהם יש אחים ואחיות, ומקנאים בהם.
דרך אגב, שנת החתול, כל הכבוד על העזרה לכלבים. גם אנחנו משתדלים לעשות כמיטב יכולתנו.
 

year of the cat

New member


 

KallaGLP

New member
אני מאוד אהבתי להיות בת יחידה בילדות,

אך מאז שבגרתי התחלתי להרגיש את המחסור באחים בצורה מאוד חריפה.
 

גלתאה

New member
בן הזוג מסתייג

מאי-אמינות הגורמים המעורבים בתהליך בחו"ל, המתבטאת, בין השאר, בתופעה זו של תשלומים לא רשמיים. את צודקת בהחלט בקשר לצורך להיות שלמים ככל האפשר עם ההחלטה לכאן או לשם.
אמנה לטווח ארוך אינה מתאימה לנו. בכך אנו תמימי דעים, שוודאות לגבי עתידו של הילד אצלנו היא הכרחית. מעורבת כאן גם עוד נפש, בתנו הקטנה.
אשר לבת, את באמת חושבת שזה מה שאני משדרת לה? קשה לי ככל שיהיה, אני כל הזמן מדגישה לה את היתרונות בזה. היא עצמה דורשת אח או אחות, חרף המחיר שיידרש ממנה, ושאני מציגה בפניה. אצלנו אין מסכנים, לא אובייקטיבית ולא סובייקטיבית. יש רק כאב ותחושת החמצה.
 

fatfat

New member
לרגע לא אמרת שזה מה שאת משדרת לה,

הרי איני מכירה לא אותך ולא אותה ואם זה השתמע מדברי אני מתנצלת. התכוונתי שאם תשדרי לה את זה סביר ש...
 

גלתאה

New member
תודה על התשובות, שאלה נוספת,

מההיכרות שלי עם מקרי אימוץ מחו"ל שהצליחו, וכן מהסיפורים כאן, סברתי שקל, יחסית, לגדל ילד שאומץ בגיל שנה וחצי. אולי אני נאיבית: חשבתי שבגיל כה רך אין לילד מטען רגשי כבד, והוא יכול להשתלב בקלות במשפחתו החדשה. גם עכשיו אני סבורה כך, ודאי שבהשוואה לילדים שמאומצים בגיל מבוגר יותר. ואולם בשיחה עם הורה שאימץ פעוטה מחו"ל לפני מספר שנים, וגדלה לילדה נהדרת, הוא אמר לי בגלוי שהדברים אינם כה פשוטים. גם בגיל רך מאוד הניתוק מהמשפחה הטבעית והשהייה בבית הילדים משפיעים על הילד ויש להם השלכות על התנהגותו בעתיד. שוב, אין מדובר בהישגיהם, ברור שהם אינטליגנטים ומוכשרים, הכוונה רק לקשיים של ההורים בהתמודדות עם מה שעברו הילדים. רציתי ללמוד מניסיונכם על כך. שוב, תודה על הנכונות לשתף ולייעץ. אין חכם כבעל הניסיון.
 

KallaGLP

New member
כמו עם ילד ביולוגי- - אין שטאנץ אחד

ואי אפשר לדעת מראש מה יהיה. אני לא יודעת למה "ברור שהם אינטליגנטים ומוכשרים" - על אף אדם דבר כזה לא יכול להיות ברור מראש. וכך גם מידת ההשפעה של ההיסטוריה של הילד על מצבו הנפשי והרגשי והדרכים שבהם היא באה לידי ביטוי משתנה מילד לילד ולא ניתן לחזות אותה מראש. זה כמו שלא ידוע מראש אילו מחלות הילד עלול לפתח, חלילה. וזאת בדיוק הסיבה שלתהליך הזה חובה להיכנס מתוך מודעות, מוכנות, מחויבות ובטחון מחלא בכך שזה מה שרוצים. יש לקחת בחשבון שתמיד ובכל שלב בחיים העבר של הילד עלול להטריד ולהעסיק אותו ולהפשיע על מצבו ולהיות מוכנים להעניק לו את התמיכה הרצויה, בדיוק כמו שעושים במקרה של ילד ביולוגי שהתעוררו אצלו בעיות וקשיים. ילד שגדל בקלות וללא שום בעיות הוא מצרך נדיר ביותר. מרבית הילדים, בין אם מאומצים או ביולוגיים, אינם קלים לגידול ולכל אחד יש את האתגרים והבעיות שלו שחייבים להתמודד איתם. אצל ילד מאומץ יש להתכונן שהדבר עלול להיות קשור לעניין האימוץ (או ליתר דיוק מה שקדם לו) ושהקושי עלול להיות בדרגות משתנות, ואין כל דרך לנבא זאת מראש.
 

גלתאה

New member
ודאי שאין אותו שטאנץ,

וגם ילדים ביולוגיים לא קל לגדל: אנחנו אוכלים לא מעט קש. לגבי הידיעה שהם אינטליגנטים, כך נאמר לי, ומקווה שזה נכון, בוחרים לאימוץ את אלה שלהם הנתונים הטובים ביותר. פשוט רציתי לשאול אתכם, שהתנסיתם בזה, האם גידול ילד מאומץ שונה מזה של ילד ביולוגי. ההיגיון אומר שהדבר מורכב יותר, והמכר הצביע על קשיים.
 

KallaGLP

New member
אני לא בטוחה מה המשמעות של

בוחרים את בעלי הנתונים הטובים ביותר. רוב הילדים אינם מועמדים לאימוץ, ואלה שכן - מוצעים תחילה לאזרחים המקומיים. מי אלה בכלל הטובים ביותר? איך אפשר לדעת זאת בגיל שנה או שנתיים? בוחרים את אלה שאושרו לאימוץ, לא אומצו בארץ מוצאם ושאין להם בעיות בריאותיות או התפתחותיות ניכרות לעין. מעבר לזה, אין שום דרך לדעת מה מידת האינטליגנציה או הכישרון של הילד.
שלא ישתמע מכך שאני טוענת משהו נגד האינטליגנציה או הכישורים של ילדים מאומצים, חלילה. אני רק לא חושבת שכמו שבלידה אפשר להבטיח שיוולד דווקא ילד אינטליגנטי או כישרוני במיוחד, כך בדיוק גם באימוץ. במידה רבה, זה עניין של מזל. לדעתי, אכן רוב הילדים בסופו של דבר הם חכמים ומוכשרים, כל אחד בדרכו (וכך גם שלי), אך זה לא משהו שניתן להבטיח או לוודא מראש ואי אפשר לבנות על זה כדי לא להתאכזב אחר כך.
 
למעלה