אימוץ = עגמת נפש

Daria34

New member
הילד לבטח נולד עם הפרעה קשה

ונוסף לזה הוא גם אומץ.

במידה שמדובר במחלות נפש כאלה ואחרות

חשוב מאד לומר שזה איננו האימוץ עצמו,אלא...אם נסיבות הגידול הן סבירות,יכול להיות מדובר במטען תורשתי של הורים ביולוגים וגם משפחה מורחבת ביולוגית.
מאד הערכתי את ד"ר טננבאום ז"ל שכפגשתי אותו בתוך קהל שומעים ביום עיון על אימוץ ,בעודי ממתינה,אישר את מה שידעתי עוד קודם- בדיקת הרופא בתחילת הדרך ,לקראת האימוץ איננה יכולה לשלול אפשרות שהילד יחלה נפשית! כמובן שרצוי מאד לדעת מבעוד מועד נתונים על המשפחה הביולוגית מבחינת פוטנציאל לכל המחלות,כולל נפשיות -אבל ידוע שלפחות ממחוזות מזרח אירופה ורוסיה- ידוע שלא ניתנים נתונים ברורים בעניין זה או שכתוב "לא ידוע" ואין את מי לחקור חקירה נוספת.

אני מאמינה איבי שאת הכותרת "אימוץ= עוגמת נפש" אולי כתבת בעצם בסוג של התרסה,כלפי הצבע הורוד -אפרסק שמדי פעם צובע את ההודעות פה.צבע שנכתב מתוך ימים של השמחה הראשונית וגם התקווה שגם אם יש סטטיסטיקה אז הילד שלנו היחיד והמיוחד ינצח אותה וימוקם הרחק בסוף סטיית התקן של העקומה הסטטיסטית,
אני חושבת שעוגמת נפש בתוך גידול ילדים היא רגש שמרגישים לא רק הורים מאמצים אלא גם הורים ביולוגים ,מפני שגידול הוא עניין מורכב,ולא תמיד הכל תופינים ודבש.
מה שאני רואה [לא בפורום] זה שלעיתים הציפיות של הורים שחיכו זמן של נצח לילד ,השאיפות והציפיות לאחר שנות כיסופים הן במיוחד גבוהות ,ואז במידה שמדובר בילד מאד פגוע ,ועם התנהגות קשה,הנפילה אצל ההורה עזה במיוחד.

איבי אני בעד שתישארי פה. גשיגיעו מעבר לכעס מחשבות נוספות יהיה מאד חשוב שתחלקי אותן כאן. הרי גם את בסיוק כמו כולנו אמא מאמצת,וחוית משהו מאד קשה,שחשוב לדבר עליו .
יש פה מקום גם לצבעים ורודים וגם לקולות אחרים.מבחינתי-בוודאי.
ואני מקווה שחוץ מזה-יש לך היום גם כתובת אנושית לא וירטואלית לחלוק איתה את הדברים,כדי לא להישאר לבד עם הקושי.

KallaGLP

New member
לכתוב על הכאב הפרטי שלך זה בסדר גמור

ועל כך הייתה מגיעה לך אמפתיה. אבל לכתוב "לכל מי שחושב שהזמן יעשה את שלו והם יהיו ילדים רגילים אז הוא טועה כולם ברמת משכל ירודה ואף אחד מהם לא יגיע ללימודים אקדמאים גבוהים ויצליח בקריירה שלו.
רובם במקרה הטוב ימצאו עבודה בשכר מינימום ועם הרבה מזל יצליחו להחזיק בה" - להבנתי כבר מצביע על כך שאת מייחלת לכך שצרת רבים תהיה הנחמה שלך, לכך שאם לך לא טוב, שלאף אחד לא יהיה טוב, וזו אינה גישה בריאה במיוחד בעיניי. אפילו אין טעם לטרוח לציין שזו הכללה גסה, וכמו כל הכללה לא ייתכן שהיא נכונה - זה מובן מאליו. אבל מה שכן חשוב לציין הוא שיכול להיות, רק יכול להיות (כמובן שאין דרך לדעת דבר כזה מבלי באת להכירך) שגישתך השלילית, המרירה ורואת השחורות, כפי שהיא באה לידי כאן בפורום, השפיעה גם על היחסים שלך עם בנך ועל התנהגותו. שלא לדבר על כך שילד שמרגיש דחוי טבעי שיפתח התנהגויות בעייתיות או שהבעיות שהיו לו יחמירו מאוד.

איבי10

New member
ושוב מזמינה אותך גם

לבקש סטטיסטיקות מהשרות למען הילד ומסיפס [וגורמים אחרים],מדהים לראות עד כמה ירד רף תחילת שטיית אלכוהול אצל קטינים מאומצים,הקדמת הסקס,קשיים בלימודים ונטיה אגרסיבית כלפי הסביבה.
העיקר שגישתך המתוקה והחיובית שפיעה עליך אחרת ותטפחי על כתפך על היותך אם השנה המוצלחת ונטולת הבעיות

KallaGLP

New member
באמת?

יש משפחות נטולות בעיות? הייתי רוצה להכיר אחת כזאת. ומעולם לא התיימרתי להיות אם השנה, אם החודש או אם השבוע. לדעתי אני מאוד רחוקה מזה. אבל איך זה בכלל קשור למה שכתבתי?
אגב, כשלמדתי לתואר שני למדה איתי סטודנטית מבריקה ונחמדה, פשוט אישה למופת בכל מובן, שבמקרה יום אחד גילתה לי שהיא מאומצת. מעניין איפה היא בסטטיסטיקה שלך.

year of the cat

New member
הרף הזה ירד לכל הילדים

גם לא לאלה שאומצו
וזה מאוד מדאיג

אני לא הבנתי מה את רוצה להשיג בהודעות שלך
אם את רוצה למנוע מאנשים לאמץ מגואטמלה, הסירי דאגה מליבך, אין יותר אימוצים משם (לצערינו)
אם את רוצה לשכנע מישהו שהילדים שלו לא מוצלחים , לא הבנתי מה זה ייתן לך
אם את מנסה להוכיח שכל הילדים שאומצו לא מוצלחים את לא תצליחי, כי הכללות קל מאוד להפריך, מספיקה דוגמא אחת ויש כאן הרבה כאלה

הערה כללית: אני לא חושבת שתואר אקדמאי וגובה השכר מעיד על הצלחה בחיים או על הצלחה כבן אדם

אני חושבת שאת זקוקה לייעוץ מקצועי, ככל הנראה זה לא יקרה פה

fatfat

New member
אם דברים אכן נכונים הרי לא תתקשי להביא להם

סימוכים סטטיסטיים ומחקריים. כרגע עד שתביא סימוכין מבחינתי כל מה שכתבת הם דברים בעלמא ושקרים.

קאלה

אני יודעת ששנם מחקרים אוסטרליים עם מסקנה דומה מאד למה שאיבי אומרת,ואפילו אמירה שלדעתי היא חוצפנית מאד "ולכן לא כדאי לכם לאמץ!"
ניסיתי לחפש כרגע את המאמר שהיה לי וציטט רבים אחרים. לא מצאתי,אולי אף לא שמרתי...אבל זוכרת שקראתי בתחושה קשה.
איבי לא יכולה לכתוב מזוית אחרת ממה שהיא חוותה.וקשה לה לחשוב שראייתה סובייקטיבית.
יש לי ילד שמשתתף פעיל בחוג רפואה וגנטיקה ועומד לנתח לב של חיה,נבחר לתפקיד ראשי מול כל בית הספר בארועי חג העצמאות,ידע לאחרונה להשכין שלום בין חבר שלו ואמא של החבר בדרך מעוררת התפעלות [האמא ההיא לא נרגעת מרב הערכה]ויחד עם זה גם ניפץ דלת זכוכית בכל הכח,בזעם ואני-כולי חיל רעדה ונקיטת אמצעים לקראת גיל ההתבגרות.
אני שמאומצים הם לא או מוצלחים לאין שיעור או רק בעלי התנהגות קשה במיוחד. יש לנו ילדים שהם "גם" ו"גם".

year of the cat

New member
בקשר לחוג הרפואה

מוכרחה לציין שזה מזעזע בעיניי שילד עומד לנתח לב של חיה (איך השיגו לב של חיה?)
לא ברור לי למה זה חוקי ואיך אנשי חינוך ומקצוע לא רואים פה בעיה

לא מדובר בחיה שחלילה הרגו אותה לשם הניתוח

אלא בחיה שבמותה בעליה תרמו גופתה.

Daria34

New member
אין מצב שהייתי מסכימה שהילד שלי בגיל כזה

היה חלק משיעור כזה.
פשוט מזעזע למה חושפים ילדים בימינו.

KallaGLP

New member
למה?

הילדים שזה מה שמושך ומעניין אותם כבר בגיל הזה הם אולי אלה שאחר כך יהיו רופאים מנתחים שידם לא תרעד מעל שולחן הניתוחים או חוקרים שיקדמו את תחום הבריאות, הרפואה ומדעי הטבע. אולי הם אלה שיצילו את חיינו ואת חיי היקרים לנו. המוות הוא חלק מהחיים, ואין כל פסול או לא מוסרי לדעת איך בנוי גוף של בעל חיים כשלשם כך לא פוגעים ביצור שעדיין חי. אני ממש לא מבינה את ההתנגדות הזאת.

year of the cat

New member
כי תפקידנו ללמד את הילדים

שאסור לפגוע בבעל חיים, כולל לחתוך אותו
ולא משנה מה הצידוק האקדמי שמצאנו

אני בטוחה שאפשר להתאפק עם התשוקה הזאת עד שיהיה בוגר

Daria34

New member
בגיל 10?זה בטח בחוג שרשמת

את הילד,אין מצב שזה חלק משיעור בבית הספר.

Daria34

New member
צדקתי,קראתה עכשיו שכתבת בחוג

זה ברור לך שלנתח חיה זה הגימיק כדי למשוך קלינטים?
ולא יאומן שפונים לגיל כה צעיר.

דריה

מדובר בסדרה של כמה וכמה חוגים-אחד מהם החוג לרפואה וגנטיקה.[השאר-רובוטיקה,משפטים ,משחקי איסטרטגיה ,כימיה ועוד ועוד].
ניתוח .לב החיה הוא רק שיעור אחד מבין שיעורי החוג. שאר השיעורים הם תיאורטיים. אכן הגיל צעיר אבל יכולת הקליטה אצל ילדים אלה גבוהה יחסית.
ניתוח הלב מתנהל בהשגחה מלאה של המדריך שהוא רופא-בדרך.

למעלה