אימוץ = עגמת נפש

KallaGLP

New member
ניתוח גופה לאחר המוות

(בין אם זה למען גילוי סיבת המוות, הוצאת איברים לתרומה וכו') הוא אלימות קשה? בחיי שאין לי מושג מאיפה הפסיקות האלה.

KallaGLP

New member
חייכנית, אני מציעה לך לא להתרגש.

יש כאן כנראה גישות שונות לחיים ולמוסר. ברור לחלוטין שמדובר בדברים סובייקטיביים כי ברור שלשני הצדדים יש כוונות טובות ויכולת חשיבה ושיפוט, אך הם רואים את המציאות בצורה הפוכה.
לי למשל ברור לגמרי שבכל ילד גלום הפוטנציאל של מה שהוא יכול להיות בעתיד, כולל חוקר, ואני לחלוטין לא מזדהה עם הגישה השוללת את זה. ברור לי גם לגמרי שאין כל פגם מוסרי או חוסר כבוד בלנתח גופות של יצורים מתים לצרכי לימוד וקידום המחקר המדע, אך יש כאלה החשים אחרת.
כנראה שלא נצליח להגיע לעמק השווה בעניין. אז מה? העיקר שאת ובנך שלמים עם עצמכם. תעשו מה שנראה לכם לנכון, אף אחד לא יכול לעצור אתכם. אני מחזקת את ידייך ואת ידי בנך, וכפי שאת רואה, אני לא היחידה.

Daria34

New member
מה את אומרת קאלה,מה הקשר לגישות שונות

לחיים ולמוסר?ודרך אגב מכירה מקרוב ילד מחוננים
שהחלו כמו מה שחייכנית מתארת והיום הם במקום
אחר לגמרי,והוא לא טוב.
ואני לא רואה את המציאות בצורה הפוכה כלל.
דחילק,אני בשניה מוצאת לך דברים שעשיית בחייך
שרבים לא היו רואים מוסר.
לא ציינתי את המילה מוסרי ולו פעם אחת בכול
הדיון הזה.

KallaGLP

New member
אני אומרת את דעתי.

איפה אמרתי שאת ציינת את המילה "מוסרי"? אבל אני (ואולי גם אחרים, לא זוכרת כרגע) ציינו. באמת שלא כל מילה בשרשור הזה קשורה אלייך או לדברייך.
אגב, אין לך מושג כלשהו על חיי, בין אם הם מוסריים או לא, כך שלא ברור לי איך בדיוק תצייני דברים על חיי. כך שמה שאת כותבת ממש מוזר ולא ברור במקרה הטוב.

Daria34

New member
מה שכתבת בכללי לחייכנית ועוד איך

ציינת מוסרי!ונכון לא פנית אלי אישית אבל ועוד איך פנית בנימה כללית
לכול מי שהביע סלידה מילד בן 10 שמנתח לב של כלב או
משהוא כזה.

KallaGLP

New member
תגידי, את קוראת מה שכותבים לך?

הרי כתבתי שאני ציינתי את המילה "מוסרי"! בחיי שאני לא מצליחה להבין אותך.
"סלידה מילד בן 10..." - נו, שיבושם לך!

Daria34

New member
סלידה לא מהילד אלא ממה שהוא

עושה.
ואני לא מבינה איך הגענו
לכול הדיון הזה.

בילבי8

New member
ברור שלא אכפת לו...

לי אכפת.
עצוב לי לראות כל כך הרבה אנשים שמוכנים בכזו קלות שגופה של בעל חיים תשמש שעשוע לבן עשר.

KallaGLP

New member
ולי עצוב שיש אנשים המעדיפים

שגופתם תיאכל על ידי תולעים מאשר שתשמש להצלת חיים או לקידום המחקר בתחום הבריאות. כל אחד ומה שעצוב לו.

KallaGLP

New member
כבר הסברתי בהודעות רבות כבר מה הקשר

ואני לא רואה טעם לחזור על כך שוב. ברור שמי שאיתן בדעתו ההפוכה זה לא מה שישנה אותה.
והתתייחסות שלי כאן הייתה כללית וכללה גם התייחסות להודעות כדוגמת ההודעה שבה מישהי כתבה שהיא לא מוכנה שיתעסקו עם גופתה לאחר מותה, ואני מניחה שהכוונה היא שזה כולל גם לצורך תרומת איברים וכו'.
אני יודעת מהי הגישה היותר מוסרית בעיניי, אך ברור לי שלא אשכנע אף אחד שחושב אחרת ולן לא אחזור על עצמי שוב.

בילבי8

New member
ברור שזה לא כולל תרומת איברים

את רצינית?
תרומת איברים זו הצלת חיים, של איבר שאחרת נרקב...
אני פשוט לא מאמינה שאת עושה את ההשוואה הזו עם חוג של ילד בן עשר בו הגופה משמשת גימיק כדי למשוך ילדים. יחי ההבדל הקטן.
אנטומיה אפשר ללמוד מתמונות מספרים וסרטונים. בטח ברמה שלמלמדים בה בני עשר.

מה שפירטת על "ככה הילד יגדל ויהיה רופא טוב יותר כמו שאבא שלי מהנדס טוב יותר" הוא מגוחך ברמות. ובוודאי לא קשור לשום הצלחת חיים או לקידום מדע, לא פוטנציאלית ולא בכלל.

Daria34

New member
סליחה!!שוב,לא ראיתי בשום מקום שהתגובות של מי

שהביעה סלידה מזה שילד מבצע ניתוח או לא משנה מה בחיה,
הביעה מה היא חושבת שצריך לעשות עם הגוף שלה לאחר מותה.
ודרך אגב על רשיון הנהיגה שלי יש כיתוב שאני מוכנה לתרום
את האיברים שלי אחרי מותי.אבל עדיין וזכותי לחשוב שילד בן
10 לא צריך להיות בשיעור כזה.
היא האמא ושתעשה מה שנראה לה,אבל בבקשה תשאירי
לי את הזכות להיות מזועזעת.

KallaGLP

New member
מישהו שלל את הזכות שלך? לא זכור לי

שאמרתי שאסור לך להגיב או שביקשתי למחוק את דעתך. זכותך להיות מזועזעת בדיוק כפי שזכותי להיות מזועזעת מזה שאת מזועזעת (אפילו בהנחה שזה מה שאני מרגישה ומבטאת, אף על פי שלא כתבתי בשום מקום שכך אני מרגישה ובכלל אני לא אוהבת אובר דרמטיזציה). ובאופן יותר קונקרטי, בכלל לא פניתי ולא הגבתי אלייך בהודעה הזאת, אז לא ברור לי בכלל על מה את מדברת ומי אסר עלייך משהו. באשר לעניין עצמו - כבר עניתי והסברתי את עמדתי מספיק פעמים ואין לי כוונה לחזור שוב על ההסבר.

בילבי8

New member
גם אני חתומה על כרטיס אדי

אני ממש לא רואה את הקשר בין השניים...
לא יודעת איך הגעתם לזה אפילו.

למעלה