אין לי כוח
אני על סף שבירה

סיגלי חמודה../images/Emo24.gif ועוד ../images/Emo24.gif

העיקר שעדיין יש לך את החוש הומור.... אני מבינה שהבעייה העיקרית היא בין 12 בלילה לשתיים אבל לצערי אין לי מספיק ניסיון או ידע כדי לייעץ לך איך לנהוג חוץ מלעודד אותך.... רוצה לבוא לישון אצלי? אמנם יש רעש בבוקר אבל בלילה שקט ועמרי נוסע לחו"ל אז גם הנחירות שלו לא יפריעו לך......

עכשיו את מזמינה אותי../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif כשמשפצים

למטה את הכביש
לא, תודה...אם אני רוצה טרקטור באוזן, אני אקליט את עצמי (עוד דבר שלא נעלם עם הלידה
) ואשמיע לעצמי ("והכל בעצמי....מה פתאום...." - זוכרת?) ובאמת חוש-ההומור הדל עוד נשאר לי. לפחות משהו להתנחם בו... נשיקות לבלונדיני עם העינים הכחולות המופלאות.

מתוקית שלי../images/Emo24.gif../images/Emo25.gif

את דעתי בנוגע לשינה של שגיא הבעתי בקצרה כתגובה לאורית ג. אבל בנוגע אלייך- קודם כל, פרקת, קיטרת, וזה יופי, וחשוב מאוד לנפש. עכשיו תדאגי לשני דברים- 1. למלא מצברים, ובזה אני מכלילה את אבא של שגיא, ופתרון המשמרות נשמע לי טוב. 2. להתעודד, ולזכור שזה באמת עובר. שיום אחד את מגלה שהוא כבר כמה ימים ישן ולא קם. כמו הגזים בשעתם. גלי רק עכשיו מתייצבת מהבחינה הזאת, והיא כבר זקנה והוריה מרוטי עיניים... שוב חיבוק
חמדתי, אנחנו איתך! גם בשלוש בלילה...

פישון

New member
עוד דעה ../images/Emo140.gif

כמו כל דבר, יש כאן גם עניין של גיל. שגיא עדיין קטן, והוא לא צמוד לסדר יום של מבוגרים. קודם כל, אני חושבת, להשיג עזרה ולבקש מאיזה סבתא לבוא ללילה אחד ולתת לך לישון. בבוקר תרגישי יותר טוב, וזה העיקר. תמוז היתה מתעוררת הרבה פעמים בלילות בגיל הזה, אבל חוזרת לישון די בקלות. יש לנו קלטת קבועה של נעימות ללא מילים שאנחנו משמיעים, ואנחנו בודקים לפני שאנחנו קמים בלילה אם זו התעוררות קטנה או גדולה. אמא יודעת כשמדובר בתינוק נואש או בתינוק מתפנק (שגם זה בסדר, אבל זה כבר נתון יותר לשיקול דעת). בהתחלה הוצאנו מהמיטה, נישקנו ופינקנו, והחזרנו להרדם במיטה. בנוכחותנו. לאט לאט התחלנו להוריד את משך הזמן שאנחנו ליד המיטה. חשוב לא להגיע לבכי היסטרי, זה בטח לא מרדים. תנסי לשמור על סדר יום קבוע במשך היום: לצאת בשעה קבועה מהבית, לקום בבוקר (גם אם לא ישנת בלילה) בשעה קבועה, כדי לקבע את ההרגלים. להציע אוכל בשעות קבועות (חס וחלילה לא להכריח, אבל תינוק יכול לאכול חצי שעה לפני הזמן הטבעי שלו). אני לא עשיתי את זה, אבל כשיצאתי לעבודה המטפלת פשוט הנהיגה את זה וזהו. לא היתה לי במיוחד ברירה, כי באופן טבעי קמתי בשעה מסויימת וגם היא הגיעה בשעה מסויימת. הייתי גם מאד עייפה בערב, ואחרי הנקה או האכלה מבקבוק בערך בתשע וקצת, עידו היה פשוט מחבק אותה בסלון עד שהיה הולך לישון. עד היום (בת כמעט שנתיים) היא מכורה לתנוחה הזו. סדר היום הגמיש הזה עשה פלאים בעניין שנת הלילה. אני דווקא חושבת שהרגלי שינה זה חשוב, בייחוד שגם לי קשה לחזור ולהרדם כשמעירים אותי שוב ושוב. לא העברתי את תמוז לסלון ולא פתחתי אור. גם נעזרתי הרבה בנדנדה חשמלית, שזה רעיון מדהים והיה עוזר בכל פעם (ונמנמתי ליד על מיטה בחדר של תמוז).הרעיון שלנו היה שצריך תמיד לגשת פעם ראשונה ולוודא שהכל בסדר. אחר כך התחלנו לחכות טיפה יותר בכל פעם, בצורה משמעותית בגילאים קצת יותר מאוחרים, בערך 9 חודשים. חזרנו על מנטרה בנוסח שהלך בערך כך: "תמוזי הולכת לישון. כולם ישנים. הדובי ישן, החתולים ישנים, כולם עושים נומי נומי. תמוזי טובה, תמוזי אהובה, אבל עכשיו לילה טוב!" בטון הכי נעים ואוהב, גם בפעם האלף, כדי לא ללכת לישון בכעס. את נשמעת אמא נהדרת, עם הרבה רצון ויכולת. את תמצאי את השיטה שלך, אבל חשוב להיות מודע לנקודות השבירה ולמצוא פתרון למנוחה.

לא להרדים על הידיים!!!

אני כאן אורחת לרגע וגם אמא של ילדון אקטיבי במיוחד, שלא נתן לנו הרבה מנוחה בחודשיו הראשונים. ההודעות שלך כל כך מובנות ונוגעות ללב! כבר קיבלת הרבה עצות, אבל גם אני רוצה לעזור, אז אם עוד יש לך כח להחזיק את העיניים פקוחות, אנא קראי: איך שהם נרדמים: ככה הם ישנים. להרדם זה להפרד, זה לעבור פאזה מעירנות לשינה, זה להיות מסוגל לשכב בשקט מספר דקות ולהרגיע את עצמך. להרדם זו מיומנות שיש לסייע לתינוק ללמוד אותה. יש תינוקות שזה בא להם ביותר קלות ולאחרים יותר קשה (כמו גם אצל מבוגרים). כשאת מנענת אותו על הידיים, או בעגלה או מרדימה אותו בנסיעה במכונית (אני לא מתכוונת למצב שבו חוזרים מאירוע והילד נרדם, אלא להורים שמבצעים נסיעות ליליות במיוחד כדי להרדים) הילד לא עובר את השלב הזה- הוא לא נפרד ממכם. ולכן חשוב: עוד לפני שיטת 5 הדקות בעד ונגד (וגם כאן יש לי הרבה מה לאמר, אבל כבר ראיתי שזה מושך אש, ולכן אמנע מכך) זה ששגיא ירדם במיטה שלו כשאת או בעלך יושבים לידו, מניחים יד וזהו. הוא ישחק, הוא יבכה, הוא ינסה לעבוד בין הסורגים אבל בסוף ירדם בעצמו במיטה שלו. ולא ללכת לעשות ספונג´ה בזמן התהליך! תקראי ספר, עיתון , תעצמי עיניים, תתכנני איך תעצבי מחדש את חדר הילדים כשיהיה לך כח- אבל תשארי איתו. מנסיוני האישי : השינה של בני הפכה למשהו אחר (רחוק ממושלם, אבל יותר טוב ממה שאת מתארת) מרגע שהרגלנו אותו ללכת לישון באופן עצמאי. לגבי עצמך: תהיי כמה שיותר סלחנית. זה באמת לא אנושי לא לישון כל כך הרבה זמן ברציפות. כ- 90% מהמריבות וההתעצבנויות שהיו לי בשנה הראשונה לאחר הלידה נבעו פשוט מעיפות. הרבה פעמים לקח לי זמן להבין את זה. לגבי העצה: שני מתי שהוא ישן, לדעתי להרבה אנשים זה כל כך מתסכל! יש מי שמסוגל להרדם על הספה בסלון, בעשר בבוקר, בלב בית מבולגן ולעומתם יש את מי שאפילו כשהסבתא לקחה את הזאטוט ללילה אצלה לא הצלחיה להרדם מרוב עיפות!!! אם זה לא שיא התסכול - תגידו לי מה כן. בהצלחה.

רז2

New member
לגעין קשה ../images/Emo45.gif יפה, דרך נכונה לדעתי

אבל קשה יותר ליישום אם לא מתחילים מההתחלה. אני הייתי בשמירת הריון ארוכה, וקראתי הרבה חומר על כל נושא אפשרי. בין השאר שינה....... ואכן מההתחלה שמרתי על כל כללי החושך והשקט. הרדמות תמיד במיטה. לא ביידים, לא תוך כדי הנקה... רק במיטה. התעוררויות בלילות קיבלו ביקור קצר מאוש שלי או של בעלי. מוצץ ולישון. נדיר שהרמתי ילד מהמיטה בלילה כשידעתי שהוא לא אמור לאכול. דיברתי תמיד בלחש, והם חזרו לישון. ואכן בהדרגה ההתעוררויות פחתו עד ללילות שינה מלאים. מידי פעם יש נסיונות של אחד מילדי לתשומת לב בלילה, אבל בגלל שהם כ"כ רגילים כבר לעובדה שכשיש חושך ישנים, הם בדרך כלל מצייתים וחוזרים לישון. אני מדברת אליהם בקול שקט ותקיף. אין לי בעיה להשתמש בשיטת החמש דקות לסוגיה, במיוחד עכשיו כשהם בני שנה וחצי וברור לי שהם מבינים שזה לילה, ומבינים מה אני אומרת להם. ובמרה שמישהו מנסה לבדוק גבולות, אני נותנת לבכות עד להרדמות. עד עכשיו בפעמיים הבודדות שזה קרה זה עבר אחרי יומיים של בכי. אני מרגישה שכדי לתפקד כאמא כל היום, בלילה אני צריכה לישון טוב! ולכלכ מתנגדי שיטת החמש דקות, ובמיוחד אלו שקוראות לה שיטת "אילוף" אפשר הרי לכנות כך את כל חינוך ילדינו! ילדים זקוקים לשינה, וגם אמא שלהם!!!!!!!!!

רז - מה היה קורה אילו בחדר הלידה

היית בוכה וקוראת למיילדת והיא לא היתה באה?! או, שוכבת במיטה שלך בבית, מבלי יכולת לקום, וקוראת לבן-זוגך שיביא לך כוס מים, והוא לה היה בא? חישבי על זה. מצטערת! כשהתינוק שלי בוכה, זו דרכו לומר לי: "אמא, אני זקוק לך. בבקשה גשי אלי..." ולגבי ה"אילוף" - יש הבדל בין חינוך לאילוף. אילוף זהו ציות עיוור הכרוך בשלילת המאווים האישיים של המאולף. חינוך זהו שינוי תוך הבנה (בשלב זה או אחר) של התנהגות. אילוף משיגים במתן חיזוקים הגובלים לעיתים באלימות. כשאני מחנכת את התינוק שלי לישון, איני חושבת שעלי להשתמש ברצועה או בשוט... לכן אני אחנך אותו ואלמד אותו להרדם ולישון במיטתו ולא אאלף אותו לכך. התינוק שלי ידע, שכשהוא קורא לי, אני באה. התינוק שלי ידע שאני "שם" בשבילו.

רז2

New member
הבעיה היא שלא תמיד הוא בוכה כי הוא

רוצה אותך.... אמנם תמיד כיף להיות בידיים של אמא, אבל תאמיני או לא, תינוק בוכה גם כי הוא עייף ורוצה לישון! ולעניות דעתי הדרך הכי טובה בשביל תינוק היא ללמוד כיצד להרדם בעצמו, ולא בעזרת הוריו! אין לי ספק שאחרי תקופה מסויימת שהרמת אותו בכל רגע של בכי, הוא אכן רוצה אותך, כי בלעדייך הוא לא יודע כיצד להרדם, אבל בתחילת הדרך זה כלל לא כך. כשהילדים שלי בכו הם קיבלו לטיפה ומוצץ, והפלא ופלא, זה הספיק. הם למדו (ולא אולפו!!!) איך להרדם בעצמם במיטה, בלי מבוגר בסביבה. אין לי מושג למה קישרת מטאפורה כה חמורה של "שימוש ברצועה או בשוט" לעניין הדכת הילד להרדם בעצמו.... אבל זו זכותך. מבחינתי ילדי למדו בצורה נכונה כיצד לישון! ילדים הם כ"כ חכמים שהם ינצלו בקלות כל חולשה של הוריהם, מבלי לדעת כמובן שזה עלול לפגוע בהם. אני כבר יודעת לזהות בבכי של ילדי מתי הם באמת זקוקים לי ומתי הם רק עושים מניפולציות של בכי כדי שאמא תעשה מה שהם רוצים. ולדעתי חינוך נכון הוא לא ע"י הענות לכל דרישותיהם. אני גאה לומר שיש לי בבית שני ילדים מקסימים ומאושרים. ילדים שאוהבים להיכנס למיטה שלהם (ומנסים לעשות זאת במהלך היום, ולאו דווקא בשעות השינה), הילדים שלי נרדמים לבד גם במנוחת הצהריים וגם בשנת הלילה. נדיר שמישהו יבכה, ואם זה קורה זה בגלל שנפל דובי או מוצץ מהמיטה. ולא, הם לא מאולפים, הם הרוויחו את היכולת להרדם לבד! וגם אמא ערנית ומאושרת, שמסוגלת לספק את דרישותיהם במהלך כל היום.

אני מסכימה עם כל מילה!

החיבור בין חינוך לאילוף מאד מאד צרם לי בדיון הזה. ללמד תינוק להרדם לבד זה ! לא ! לאלף פילים בקרקס. ולא כרוך בשוט ורצועה. הדימוי הזה הוא פשוט איום. הרמיזה כאילו מי שמחנכים את הילדים שלהם לשינת לילה הם מתעללים בילדים היא פשוט מוגזמת לחלוטין. תינוקות נולדים עם אפס ידע - ואנחנו צריכים ללמד אותם הכל! איך לינוק, איך לאכול, איך להתלבש, לדבר, להתנהג בחברה, וגם איך להרדם לבד. יש אולי ברי מזל שלומדים מאד מהר ויש כאלו שיותר קשה להם - אבל שום דבר לא מולד, הכל נרכש. עובדה שבגיל 30 אף אחד לא צריך שאמא תלטף אותו כדי להרדם - השאלה היא רק מתי לומדים וכמה סבל יש בדרך. האם אתם באמת מאמינים שתינוק שישן וקם, מתעורר, נרדם יוצא מהמיטה, חוזר למיטה וחוזר חלילה - ישן שינה טובה ומרגיעה? אתם יודעים איך אתם מרגישים אחרי שינה מקוטעת - למה שזה יהיה שונה לתינוק? זה לטובתו ללמוד לישון! ולי גם צורם מאד הרעיון שברגע שהפכנו להיות הורים - אנחנו מפסיקים להיות בני אדם אלא רק אוטומטים שצריכים למצא אחרי כל רצונות הילדים באשר הם. סורי - לא מוכנה לקבל את זה. ואיך זה אצלנו? איה (שנה וחודשיים) בדרך כלל נרדמת לבד, אחרי שלימדנו אותה! אנחנו לא נקטנו בשיטת 5 הדקות אלא ישבנו איתה בחדר שעות עד שהיא נרדמה, אבל - חוק הברזל שלנו - ברגע שהולכים לישון, לא יוצאים מהמיטה. אז בהתחלה ישבנו שעות, בהדרגה השעות פחתו, אח"כ היינו יוצאים ונכנסים כל כמה דקות, ועכשיו היא הולכת לישון לבד. בלילה היא לפעמים מתעוררת, לפעמים זה למוצץ אבל לפעמים צריך לשבת איתה עד שהיא נרדמת, אבל שוב, לא מוציאים אותה מהמיטה ולא "מנצלים את הזמן" לשום דבר אחר פשוט שוהים איתה לתת לה בטחון. כמובן שחוק הברזל לא תקף במקרה של מחלה (או כאבי שיניים חזקים - ואנחנו יודעים לזהות את הבכי). אחרי כל מחלה או בקיעת שיניים, אנחנו צריכים ללמד אותה מחדש אבל אנחנו מאד קונסיסטנטיים בנושא. לי אין את הפריוילגיה של לנוח בצהרים או כשהיא נרדמת במשך היום - אני צריכה ללכת לעבודה ולתפקד תפקוד מלא. אני מאחלת לך סיגל שתמצאו את הדרך שמתאימה לכם וששגיא יתחיל לישון שינה יותר טובה בלילות. אני חושבת שזה יתרום גם לו וגם לכם.
שירלי

שירלי - מאוד אהבתי את מה שכתבת.

החיבור בין שני המושגים "חינוך" ו"אילוף" נעשה כאן יותר מדי בקלות, ואני לא אהבתי את זה. "לחנך" אינה מילת גנאי, ובמיוחד כשזה מגיע לילדים. ילד, שיודע את גבולותיו, הוא ילד מאושר. אינני חושבת שהיתה כאן רמיזה לגבי התעללות והצורך לחנך את הילד להרדם במיטתו. "לאלף" את הילד - זוהי ההתעללות. ועוד דבר: ילד אינו נולד "טאבולה-ראסה". כבר ידוע, שילד נולד עם רצונות והעדפות. אמנם לא לגבי כל דבר, הרבה מן הדברים הם נרכשים, אולם חלק מהדברים הם מולדים. אנחנו גם מנסים לא להוציא את שגיא מהמיטה, ואתמול, לראשונה, התחלנו לתת לו להרדם במיטתו. זה לא היה קל, היינו צריכים לגשת אליו מס´ לא קטן של פעמים ולחזור על טקסט קבוע ("לילה טוב. שגיא הולך לישון במיטה שלו. אמא ואבא כאן"), לנסות לא להשבר בעצמנו - אבל זה חלק מהעניין של הקניית הרגל חדש וגם חלק מ"להיות הורים". ועוד דבר: חלק מ"העסק" של להפוך להורה זה לוותר על הרצונות שלך, למען קדימות רצונות צאצאיך. אני נגד ביטול "העצמי" בכלל, אבל לעיתים, הילדים קודמים לנו. או, שאם אני צריכה לצטט את בן-זוגי בחורף הזה: "מתי כבר לא תשכחי לצאת מהבית ולקחת מעיל לעצמך, במקום לדאוג כל הזמן ששגיא עטוף ולא קר לו?" ואת זה הוא אמר לי אתמול בערב, כשהייתי לבושה בחולצת T קצרת שרוולים ונשבה רוח קרה מאוד...

רותי ע

New member
ולא האמנתי שאני עוד אוסיף לשרשור

הארוך והמקיף הזה אבל אני חייבת לכתוב שאני מאוד מסכימה עם גרעין קשה. עד גיל 5 חודשים הרדמנו את עידן על הידיים. אבל מה לעשות והילדון שבר את כל האחוזונים ופיזית זה התחיל להיות בשבילי משימה בלתי אפשרית. אז כשאין ברירה, אין ברירה. התחלנו להרגיל אותו להרדם לבד במיטה. ולא נטשנו אותו. ולא אילפנו אותו. היינו כל הזמן לידו בתהליך. יצאנו וכשבכה נכנסנו. 2 לילות עשינו זאת אינספור פעמים. וזהו. היינו המומים למהירות בה התרגל. ועד היום (הוא בן שנתיים+7) הוא יודע-כשאני בוכה/קורא לאבאמא בלילה הם מייד מופיעים. ובגלל שאני יודע שהם מעבר לפינה אני יכול להרדם בשקט לבד. ויש לי את זה אפילו מוקלט בוידאו איך הוא בגיל 7-8 חודשים שוכב לו במיטה, מקשקש לעצמו באושר. מראה נפלא. זה הפך להיות בשבילו זמן רגיעה בו הוא מעכל את חוויות היום ונרדם בכיף. לפעמים כמעט שעה היינו שומעים אותו מקשקש לעצמו בכזאת שלווה. ואני חושבת שלהנחיל לילד את האפשרות להרדם לבד זה ברכה.

נכון שלכל תינוק יש "אופי"

ותאמיני לי - יש לי אחת עם מה זה אופי
מה שהתכוונתי הוא שאנחנו צריכים ללמד אותם המון - והרדמות זה אחד מהדברים שהם צריכים לדעתי ללמוד, וצריך לעזור להם בזה כי זה בדרך כלל לא בא לבד. וכל אחד עושה את זה מתי שהוא מרגיש שזה הזמן, ובדרך שמתאימה לו (גם אנחנו לא נקטנו בשיטת חמש הדקות - מצאנו דרך שהתאימה לנו). אם היה לי שקל על כל פעם שאמרתי את המשפט: " לילה טוב, לילה עכשיו, עכשיו איה הולכת לישון, עכשיו לא משחקים, כל הבובות כבר ישנות, קחי מוצץ, חיבוק לדובי, שימי ראש, אמא ואבא פה לידך..." הייתי יכולה לשכור אופר שתתעורר במקומי... סתאאאאאאם. טיפ קטן נוסף (לא זוכרת אם אמרו לך כבר) זה ליצור שיגרת הליכה לישון. תמיד באותה שעה, תמיד אותו טקס. אצלנו זה אמבטיה, הלבשה, בקבוק, סיפור, כניסה למיטה, הדלקת מנורת לילה, כיבוי אורות, הפעלת טייפ עם שירים, לילה טוב לבובות, ואח"כ אני נשארת כמה דקות עוד בחדר ומסדרת קצת (כדי לא לברוח מייד). בלילות טובים זה מספיק - על לילות פחות טובים עדיף שאני לא אדבר...). אנחנו אגב נמנעים מלקחת את איה לאירועים משפחתיים ופעילויות שיאחרו לה את שעת השינה - כדי לשמור על השגרה. ועוד דבר - לאיה יש בובת דובי קטנה שהיא מתיד נרדמת איתה - יש לשגיא חפץ אהוב (אובייקט מעבר)? בלי הדובי קשה לה יותר להרדם - היא שואבת ממנו נחמה ועידוד ונראה לי שקיומו של חפץ כזה (אצל הרבה תינוקות זה חיתול בד או שמיכה) יכול גם לעזור. בהצלחה, אל יאוש, הפורום מאחוריך! שירלי

שירלי יקרה../images/Emo24.gif נגעת בעניין חשוב

שאני רוצה לדבר עליו: שגרת השינה. האמת, התחלנו עם שגיא את "שגרת ההליכה לישון" מהרגע שהגענו הביתה מבית החולים. הסברתי לבן-זוגי שה"טקסים" הללו, הם בעצם הגבולות לילד. ה"טקס" מקנה לו ביטחון ב"מה הולך לקרות עכשיו". לכן, גם לנו יש טקס: הכנת האמבטיה, הכנת שגיא לרחצה, אמבטיה, אוכל ולעיתים סיפור/שירים (אם שגיא לא עייף מדי). זה גם עוזר לנו, כי אנחנו יודעים מה מגיע אחרי מה... ואת יודעת ממה החשש שלי: מערב בחג
אנחנו חוגגים בירושלים, קריאת ההגדה מתחילה מאוחר וכל מה שאנחנו עמלים עליו עכשיו, עלול להתנפץ בגלל ערב אחד. אני ממש חוששת... מה אני עושה
הרוטינה מאוד חשובה לי, במיוחד בשלב של ההרגל החדש, וחבל לי להרוס הכל. ולגבי "חפץ מעבר" - אין לשגיא. ניסיתי לתת לו חיתול, אבל הוא לא משתגע על זה במיוחד. אולי אני "אשכיב" לידו את הדובי הראשון שלו (זה היה הצעצוע הראשון ששגיא קיבל במתנה מהורי), וכך נוסיף עוד מישהו להשכבה.

הוא מוכן לישון בעגלה?

אני באופן עקרוני לא הופכת את הילדה שלי להצגת העיר (לכן אנחנו לא לוקחים אותה לאירועים) אבל ליל הסדר בכל זאת אין ברירה. אנחנו אמנם הולכים לסדר ברגל - אבל עדיין זה ימשך הרבה זמן. מה שאני מתכננת זה לתת לה לשבת איתנו עד שמונה וחצי בערך ואח"כ להחליף לה בגדים למשהו נוח ופיג´מתי ולהשכיב אותה לישון בעגלה - בחדר אחר, חשוך ושקט (לא איפה שהחגיגות). ככה כשנחזור אני אשים אותה ישר במיטה ואם יהיה לי מזל (טוב, הרבה מזל) היא תמשיך לישון. לגבי חפץ המעבר - איה בחרה אותו. איך הבנתי? לא יודעת להגיד בדיוק, אבל מגיל צעיר ברור היה לנו שהדובי הספציפי הזה אהוב עליה במיוחד (והוא באמת הראשון שהיא קיבלה - מאמא שלי כמובן). ותאמיני או לא, יש לנו דובי זהה בארון למקרה שחו"ח יקרה משהו לדובי הזה... תתני לו כל פעם בובה אחרת ותראי אם יש משהו שמתחבב עליו במיוחד, ואז תתני לו להתקשר אליו. ולהגיד לילה טוב לבובות זה חשוב מאד - שלא ירגיש פרייאר שרק הוא הולך לישון. ואגב לאיה במיטה יש שתיים שלוש בובות (רכות), שמיכה קטנה (היא לא מתכסה, זה רק כדי לשים את הראש), בקבוק מים, כמה מוצצים, ספר (לפעמים היא חייבת סיפור באמצע הלילה אבל לא יוצאים מהמיטה...) ואת הקשת למיטה (של טייני לאב) חיברתי לצד שקרוב לקיר ותליתי עליה חמישה או שישה צעצועים שגם מספקים לה לפעמים שעשוע בדרך להרדמות. נשמע שאתם בכוון הנכון - צריך הרבה סבלנות, אורך רוח והתמדה.

שמחתי על התגובות

כי אתמול בבית חשבתי שאולי תגובתי נשמעת נוקשה מידי ותעורר תגובות אנטי. לגבי ערב פסח: אז אולי תתחילו אחרי? טקסי שינה זה חשוב, אבל בגיל הזה נראה לי שעוד יותר חשוב הקניית ההרגלים. נקודות חשובות לדעתי: חשוב שאת ובעלך תסכימו קודם על מה שעומד להתבצע (למשל: משכיבים לישון ולא מוציאים מהמיטה), ואפילו לחזור על ההחלטות בקול, כי לפעמים כל אחד מבין משהו אחר (וזה מאוד מתסכל אחרי שאת עמדת בגבורה ולא הוצאת אותו מהמיטה,לדוגמה, לדשדש בשתיים לפנות בוקר ולגלות את העולל חפון בזרועותיו של בעלך...) חשוב גם ששניכם תסכימו גם ברמה הרגשית עם מה שהולכים לעשות. ולעשות את זה בימים הפחות לחוצים של השבוע: למשל רצף החגים שעומד בפתח זה זמן מצויין. אפשר למצוא לפחות שני לילות שבבקרים שלאחריהם אין הרבה לחץ. (ואז לא נוצר מצב שבו נכנעים רק כי עיפיים ומדמינים את היום שלמחרת) אני אביא כדוגמה את מה שאנחנו עשינו: זה היה בערב יום העצמאות והיינו על סף שבירה. החלטנו שלא ללכת לאחי לעשות על האש כי זו הייתה הזדמנות של מין סופשבוע ארוך שחבל היה לפספס אותה. חוץ מזה, במילא היינו כל כך עייפים... התחלקנו למשמרות ובכלל, נערכנו למין מבצע צבאי, מתוך מחשבה שהוא יהיה ער כל הלילה(פשוט לא האמנו שהוא יוכל להרדם לבד, אחרי שישה חודשים של טלטולים וריקודים) העקרון היה: לילה=הפעוט במיטה= אנחנו איתו כל עוד הוא צריך=לא מוציאים מהמיטה. אני הייתי ראשונה. ישבתי על הכורסא וקראתי עיתון. העולל היה במיטה, עדייין לא כל כך מבין מה אני רוצה ממנו. משחק מעט. עם הזמן הוא הבין ויבב, אבל ממש לא בכי היסטרי (שגם זה יכול לקרות, וזה לא נורא. ) אמרתי לו שאני כאן איתן (מה שנכון) וליטפתי אותו. אחרי כמה פאזות של בכי שנמשכו פחות משעה הוא נרדם. הלכתי לישון ו: להפתעתנו הרבה התעוררנו כולנו רק בשש בבוקר! לילה ראשון של שינה נורמאלית! אין לך מושג כמה אנרגיות מקבלים אחרי שינה רצופה וטובה (נכון , אגב גם לגבי שגיא). ועוד משהו (סליחה על האירוך, אבל אנחנו כל כך סבלנו שאשמח אם אוכל לעזור לך): לא פחות חשוב מהתוצאות המיידיות, בכל התהליך של הקנית הרגלי שינה אני הרגשתי שאני גם עוברת תהליך משמעותי כאמא, וכזוג הורים! אם תעביר על כל התהליך שתיארתי, אז לא מדובר רק באיזה תרגיל שעושים לילד, אלא בתהליך שבו: שני ההורים מחליטים על משהו, וזה (לפחות אצלנו) אחרי הרבה דיונים ומחשבה. ניסינו לשנות משהו בהרגלים של התינוק: המשמעות היא שאנחנו כבר לא מתייחסים אליו כעל יצור קטן שכולו זה רק דחפים ביולוגיים ראשוניים, אלא כאל מי שמסוגל להתנהגויות שונות. עזרנו לו להגיע להתנהגות שלדעתנו עדיפה בשבילו ובשבילנו. לימדנו אותו לישון! (והערה אחרונה: זה לא היה מושלם, ואחר כך היו עוד הרבה לילות ללא שנה, אבל זה היה מצב משופר בהרבה לעומת מה שהיה קודם, עם הרדמות שנמשכו שלוש וארבע שעות) בהצלחה

../images/Emo45.gifכל מילה בסלע!

אהבתי את התגובות האחרונות של גרעין, שירלי וסיגל - בדיוק כמו שדיברתי איתך, סיגל, זה לא אילוף, זה הקנית הרגלי שינה זה שווה את המאמץ כי זה פשוט עובד! החיים שלכם פשוט ישתנו ברגע שזה יקרה. בדיוק כמו שנאמר פה (ואני לא זוכרת מי אמרה - סליחה) - גם אני כעסתי על עצמי שלא עשיתי את זה מוקדם יותר. ואני רואה לפי הדיווח שכבר יש שיפור, אז בהצלחה בהמשך הדרך!

רז2

New member
שני דברים

בקשר לליל הסדר... אין לי עצות. אני זוכרת שכשהקטנים שלי היו בני חצי שנה, זה היה בדיוק בסביבות פסח, ובגלל שלא נראה היה לי שירדמו במקום אחר, פשוט עשיתי את הסדר אצלי בבית. אבל אצלנו זו לא בעיה. אנחנו משפחה קטנה, והוורים שלי הביאו את כל האוכל. ובאמת אחת הבעיות שנוצרה אצלנו זה שהילדים שלנו נרדמים טוב רק במיטה..... לא בבית אחר, לא במיטה אחרת, לא בעגלה בתוך בית.... רק בחדרם. וזה ממש מגביל לפעמים. היום כשהם בני שנה וחצי, אני כבר יכולה למשוך אותם קצת יותר מאוחר, ובמקרה זה, מן הסתם יעשו מקלחת לפני הסדר ולא כמו תמיד לפני השינה. אבל לא נראה לי שכיום זה ישנה. מה שברור לי זה שהסדר אינו הדבר הכי חשוב עבורי. ברגע שהם עייפים מידי, אני מתקפלת הביתה. בקשר לאובייקט מעבר... זו נקודה חשובה. זה עוזר בצורה שלא תאמן. אני זוכרת את הבת שלי משחקת עם היד הקטנה שלה בפתק שמוצמד לדובי, וככה נרדמת..... והיה לה קשה להרדם, לעומת אחיה שנרדם מהר. ועד היום, הפתק המרוט הזה הוא החלק האהוב עליה ביותר בדובי. שימי במיטה כל דבר שנראה לך רך ונעים, אני שמתי כמה דובים רכים, ושניהם בחרו את אותו דובי.

סיגל את יכולה להזמין לי את המיטה

לצידך ? מתוקה שלי אני כל כך מבינה אותך שזה קשה. ארז בן שנה ועוד עושה לנו השכמות לילה. לא קראתי כל מה שכתבו לך כי אני פה לא להרבה זמן. אני בכלל לא מגיע להרבה זמן כי אנחנו בסבב חוזר של מחלות וארז כבר עם דלקת אונזיים חמישית עד הניתוח אני יטוס לאברבנל... את לא לבד וממני חיבוק ענקי של אהבה. נסי להעסיק אותו במשך היום במשחקים מעייפים. אני יודעת שקל להגיד קשה לעשות. מעין הגדולה שלי היתה כזאת. מתישה נון סטופ. תעשי לו התעמלות בגוף זה מעיף אותם. תדחי את האמבטיה לשעה קצת יותר מאוחרת. לארז היתי עושה לפעמים ב11 בלילה כדי לקבל כמה שעות שינה נורמליות. מאחלת לך לילה נעים מהר מאוד. עידית הגמורה עם כרטיס כניסה כבר לאברבנל....

למה ניתוח ??

אם את מתכוונת לניתוח כפתורים (אני מסיקה את זה מכך שיש לו דלקות אוזניים חוזרות), אני מפנה אותך להודעה שלי מאתמול בה כתבתי שחסכנו ליובל שלי ניתוח באמצעות רפואה סינית. אשמח לתת לך פרטים נוספים.

לגבי הניתוח של ארז

הוא ניתוח ניקוז וכפתורים ואין להמנע ממנו. זה דלקת חמישית ב3 חודשים. עד שנגיע לארץ זה יהיה עוד חודשיים לפחות, יש לו כבר ירידה בשמיעה רק מלדבר איתו. הוא לא סיים שבוע עם אנטביוטיקה והוא על החמישית שוב. הכאבים בלתי נסבלים. לגבי רפואה כזאת או המאופטית לא שמענו או ראינו כזאת באילרנד המוזרה. התיעצתי עם המון רופאים מהארץ וגם עם המומחה דיברתי על כל האפשריות כמו טיפול מונע. הצרה שלארז הנוזלים כלואים כבר מעל 3 חודשים בלי נחת, כאבי תופת ונזלת מקור פה שלא מוסיפה לו בדיוק. חגגנו יום הולדת שנה שבוע שעבר רק איתנו ועם החברים המעטים זה ימתין עד שיבריא
זה אחת הסיבות למה אני יותר קוראת מאשר עונה לאחרונה...רצה מרופא לרופא.

למעלה