אין לי כוח
אני על סף שבירה

dana29

New member
אין ספק ששיגרת חוסר שינה ראויה

בלילה מתסכלת...אני כבר 3 חודשים אמא..וכבר מתחילה להתעייף מאד מהלילות...אבל....זה לא נושא השיחה....אולי יש מקום לפנות ליעוץ שינה (יש מעבדות שינה, למשל של ד"ר אבי שדה), לפחות כדי לקבל עידוד במקרה שאין איזה סימפטום של בעיית שינה, שיש להמוני ילדים (קראתי את סיפרו של ד"ר שדה ואולי שווה להציץ גם בו) שיהיה בהצלחה דנה

../images/Emo51.gif../images/Emo51.gif../images/Emo51.gif לכוווולם../images/Emo70.gif../images/Emo25.gif

על האוזן הקשבת הוירטואלית שהטתם לי.
על התגובות המהירות.
על התמיכה הנפשית (שגרמה לי להרגיש יותר טוב).
על העצות ועל הראיה המפוכחת והמנוסה שהענקתם לי.
על הלגיטימציה שמעניק הפורום הזה לכתוב דברים שאינם "פוליטיקלי- קורט" (ובואו נמשיך עם זה, כי הדבר מאוד חשוב). ושוב
סיגל אמא של שגיא

סיגל יקירתי ../images/Emo24.gif

בתור חסרת נסיון, אין לי מה לייעץ לך. אני יכולה רק לשלוח לך את השתתפותי בצרוף כמה
ים ולקוות שמשהו יעבוד או שפשוט הזמן יעשה את שלו... אני עוברת משהו דומה רק שאצלי זה רק במשך 3 שבועות ואני מלאת תקווה שזה יעבור בהקדם. כולם מעודדים אותי שהסיכויים טובים אז אני אופטימית ובינתיים ישנה הרבה במהלך היום.
חנה

bell_nor

New member
מאוד מבינה לליבך, קבלי ../images/Emo24.gif

ואני בטוחה שפיזית הוא בסדר- לא רעב ,נקי, לא חם לו ולא קר לו וכו´ יתכן ונפשית קשה לו לנתק/לכבות את כל החושים וללכת לישון לא שיש לי פתרון אבל... יש לי בעיה דומה ואני גם מתוסכלת מאוד היא נרדמה ואני עייפה נורא אם לא אלך לישון עכשיו אבל עכשיו!!! לא אחזיק מעמד בל- אמא של נובה תחזיקי מעמד- אולי האחות בטיפת חלב תוכל ליעץ לך משהו

ברוכה הבאה למסדר האחיות הערות...

התייעצתי עם האחות. חישבנו את סך כל השעות, והיא אמרה, שאולי מספיקות לו 9 שעות. היא רק שכחה את ההפסקה באמצע...

תר

New member
לסיגל של שגיא

שלום. אני עוקבת אחרייך מזה זמן רב ביותר, עוד מהפורום הקודם ובכל פורום שאת נמצאת. חביב לקרוא את שאת כותבת. במיוחד כאשר נושא השינה של בנך מציק מאוד. דעי לך שבני היום בן שנה ו 10 חודשים ועד היום אין לו שינת לילה מלאה. הלילות שאת עוברת, הם כאין וכאפס לעומת מה שאנו עברנו. היו ימים קשים ביותר, וכדי לבדח אותך בני ישן שינת לילה מלאה רק מה 9.3.02 ככה שהטירונות שעברנו, אין כמונו. מתרגלים לכל דבר, ולומדים לאהוב את הלילות הלילות, דווקא אני מאוד מבסוטית עכשיו, לפחות אני בודקת מה איתו תמיד באמצע הלילה, ודואגת גם שהרכב לא יגנב בשעות קריטיות אלה. בצחוק!! ככה זה להביא ילדים לעולם. השנתיים הראשונות ידועות כקשות לחלק גדול של הילדים. זה מסתדר עם הזמן, ותאמיני לי שאני ישנה כבר מעל שבוע, ולמרות זאת מתעוררת בלילה לפחות 3-4 פעמים. אין מה לעשות, יש להם קפיצות גיל, ולמיטב זיכרוני ילד בגילו עובר קפיצת גיל.זה ירגע לו עוד מעט. יכול להיות שגם הפה/שיניים או דברים אחרים מפריעים לו. קחי את זה בקלות, ולא לכעוס עליהם הם לא אשמים. עוד תתגעגעי לימים הללו. אך בהחלט מומלץ להקנות לו הרגלים, לא להעביר אותו בלילה לכל מיני מקומות, ובשום פנים באופן אני נגד שינה במיטת ההורים. בני מהיום הראשון שהיה בבית ועד היום מכיר רק את מיטתו, ורק בשבת בבוקר ואחה"צ "מבקר" אצלנו, וגם ככה זה נראה לו מוזר להיות במיטתנו. תנסי הכול שילמד שמהמיטה לא קמים. ואם לא הולך לא נורא ,זה יעבור לו. דעי לך שבשעות הלילה, את לא היחידה שערה, ומסתובבת, תחשבי כמה נשים כמוך, שומרות על הרכבים שלהן. ב צ ח ו ק בהצלחה

odeia

New member
סיגל, שלחתי לך מסר עם מספרי

הטלפון שלי, תתקשרי אלי בבקשה אורנה

jole

New member
סיגלי יקרה,../images/Emo24.gif

המון חיבוקים וחיזוקים. אין לי כל כך עיצות, אני מאלה שתאהבי לשנוא
, כי יהונתן(3.5 ח´) ישן משמונה וחצי בערב עד ארבע וחצי בבוקר וגם אז אוכל וממשיך לישון וגם לי היה כזה. אז אין לי עיצות אבל יש לי
חזק חזק וגדול לשלוח לך . וכמו שמישהי כבר אמרה פה, תחשבי שיהיו עוד ימים שנרצה שהם יעירו אותנו בלילה. וגם אמיר כתב פה פעם משהו על שינה- שלא קיים דבר כזה מרגע היותך הורה. נשיקות ז´אנה

איך אפשר שלא לאהוב אותך?../images/Emo99.gif

אבל מה שאני כן יכולה לבקש ממך זה - לישון בשבילי, לצבור את השעות ובמפגש להטעין אותי בכוחות.

סיגל יקירתי - עוד זווית ראיה שלי...

הרשי לי לתת לך חיבוק גדול. אני כל מבינה איך זה להיות עייפה רוב הזמן ולשווע לשינה טובה! למרות שזיו ישן טוב יותר משגיא, עדיין זה מעייף לטפל בהם מסביב לשעון וגם לקום בלילות! אגב,זו אחת הסיבות שאני רוצה לחזור לעבודה. אמנם אני עצמאית וחייבת לחזור לעבודה אבל אני בהחלט גם רוצה! בתחילה לחצי משרה מחוץ לבית והחצי השני מהבית. זה ירענן אותי,אפגוש אנשים מעל גיל חודשיים אתלבש יפה ואוכל לחזור בצהריים לטפל בזיו עם כוחות מחודשים. סיגל, אני רוצה לספר לך על לקח שהפקתי בחודשיים האחרונים. במשך כל התקופה הזו לא חייתי את הרגע אלא את הרגע הבא שבו הוא יאכל או שבו אולי הוא ישן טוב יותר וכו. זה הוביל אותי לחוסר יכולת להנות ולזרום עם מה שיש. בנוסף לכך מפח הנפש שנגרם בעקבות ציפיות לא ממומשות הוא גדול ומוביל לתסכול שאנו מעבירות לתינוק. השבוע החלטתי להנות מזיו כפי שהוא ואפשר לומר שיש שיפור בהרגשה שלי. למדתי לנוח באמצע היום גם אם אף אחד לא מבטיח לי שהוא ישןיותר מרבע שעה. תתפלאי כמה כוחות אפשר לצבור מהתנומות הקצרות ולפעמים הן ארוכות להפתיע! כל זאת לא אומר שלא לנסות ולנווט את שגיא לישון טוב יותר בלילה ולחפש דרכים לעזור לשניכם לישון טוב יותר. אבל צריך רק לנסות ללמד אותו לישון ולהשאיר את האפשרות שיישן כאופציה שאולי לא תתממש ואז אין מפח נפש ותסכול! אני מקווה שנפגש השבוע ונדבר על זה. גאיה

smd

New member
סבלנות אמא סבלנות

בנותיי היו נהדרות בלילות,לעומת זאת בני גם הוא קם פעמיים או שלוש בלילה לאכול. ילד יפה תואר וקל לגידול אני הנקתי אותו 11 חודש וכנראה שזו הסיבה לקשר המיוחד ביני לבין בני. אין זה אומר שאם הבנות הקשר לא קרוב אפילו קרוב מאוד על אף מה שאנחנו עוברים עם הגדולה אבל, אל יאוש אני עדיין לא ישנתי מאז לידתו לילה אחד שלם והוא במאי יהיה בן שנתיים, סבלנות .

למעלה