אני לא לוקח צד בעניין...
אני לא מגבה ולא מגנה את היריקה שלך. האיש אמר לך משהו מאוד פוגע,והיריקה הייתה תגובה רגשית של אותו רגע. יש כאלה שהיו בוחרים להגיב אחרת אבל אם את שלמה עם ההחלטה שלך אז שיהיה לבריאות. רק רציתי להגיד משהו לגבי החרדים. אני אישית לא חושב שצריך להתייחס לדברים שיוצאים להם מהפה ברצינות,וזה לא ממש באשמתם. רוב החרדים חיים באופן חיים מאוד חדגווני,מבחינתם יש רק שחור ולבן,או שאתה עובד את ה' או שאתה כופר. הם חונכו כך שרק הדרך שלהם היא הנכונה,ומבחינתם כל מי שלא דתי הוא סוטה מדרך הישר. ולסביות והומואים מבחינתם זה הגרוע ביותר,כי לא רק שהם לא דתיים,הם מבצעים איסורים חמורים שנכתבו בתורה. מבחינתם אלה החוטאים הכי רציניים,אולי אפילו יותר מגויים. לכן ברוב המקרים כשאדם חרדי רואה הומו\לסבית הוא מבחינתו צריך להגיב בגסות ובאלימות כי מבחינתו זאת מצווה לפגוע בחוטאים כאלה. קשה לי להאשים ילדים שמגיל 0 נמצאים במסגרת מאוד מאוד שמרנית שמחנכת רק לאמת אחת ובמקרים מסוימים אפילו גובלת בשטיפת מוח. אותו אדם שקילל אותך היה יכול להיות אני,והיה יכול להיות אבא שלך,קשה מאוד לצאת ממסגרת כל כך שמרנית וקשוחה,מעטים הם החרדים שמצליחים לצאת לגמרי ולחזור בשאלה. אז שלא תביני לא נכון,אני לא מצדיק את מה שהוא אמר,ולא מצדיק שום סוג של גסות ואלימות מכל צד,אבל לפני שאת או כל אחד מחזיר מלחמה שינסה לחשוב למה דברים קורים כפי שהם קורים. אספר לך מקרה קטן. יום אחד הלכתי עם מדים במרכז העיר בירושלים,לפתע חלפה מכונית ובה מספר בנות דתיות,כשהם חלפו ממש לידי שמעתי אותן צועקות "עוכר ישראל,חייל כופר,מגרש יהודים" ושלל מיני ברכות. עכשיו אותן בנות לא ידעו שאני בעצם כתום בדיוק כמוהן והייתי נגד ההתנתקות והשתתפתי בהפגנות. הן מבחינתן ראו חייל עם מדים,ומבחינתן כל חייל שייך לאותו צבא שגירש יהודים מגוש קטיף והשומרון,הן לא מסתכלות איפה הוא משרת,מה הוא עושה בצבא,האם הוא ימני,האם הוא שמאלני,מבחינתן אני חייל על מדים עוכר ישראל שתומך בפינוי יהודים מבתייהם. אז ברגע הראשון נעלבתי קצת,כי בכל זאת זה לא הוגן שדווקא לי הן יקראו ככה אחרי כל ההפגנות והסרטים הכתומים שענדתי. אבל אחרי זה הבנתי שזה לא אשמתן,הן עשו את זה כי ככה הן חונכו לעשות,ככה הורים שלהם ואחים שלהם אומרים להן לעשות. ולכן לא כעסתי עליהן אלה קיבלתי את המקרה בהבנה. בקיצור מה שאני בא להגיד לך. שבפעם הבאה שחרדי יקלל אותך או משהו כזה תזכרי שזאת לא ממש אשמתו,ככה הוא חונך,ובמסגרת שהוא חונך מאוד קשה לגבש דעה פתוחה ועצמאית. וכן עדיף שתתעלמי,כי אלימות מצידך לא תעזור,אולי תגרום לך להרגיש יותר טוב,אבל בתכלס היא רק תחריף את המצב ואם אותו חרדי ששנא אותך עוד לפני שירקת עליו,עכשיו אולי ישנא אותך עוד יותר ובפעם הבאה שתעברי לידו ייתכן שהוא לא רק יקלל אלה גם יעשה. אני צעדתי במצעד הגאווה בירושלים וראיתי מטרים ספורים ממני בחורה נדקרת באכזריות ע"י בחור חרדי. אין לי ספק שאם אותו מצעד לא היה עובר ליד הבית כנסת הגדול אלה ברחובות פחות "קדושים" לא הייתה דקירה,הרי זה לא היה המצעד גאווה הראשון שהתקיים בירושלים,וכשהמצעד עובר במקומות פחות קדושים ומרכזיים אז הוא בדרך כלל נגמר בשלום. כמובן שאני לא מצדיק את הדקירה לרגע,אבל כשנמצאים בחברת אריות לא מתגרים בהם בשביל לראות אם הם מסוגלים לתקוף. אני חושב שעצם זה שהחברה ההומולסבית נלחמת בחרדים ועושה להם דווקא הם רק מחריפים את המאבק והמלחמה,ובסופו של דבר מי שמפסיד מהעניין זה רק הם. השנה היה אמור להיות מצד הגאווה הבינלאומי בירושלים,אם רק ראשי האירגון ההומולסבי היו מתפשרים על מסלול קצת פחות מרכזי וקדוש הם היו מצליחים לקיים את המצעד. אבל הם התעקשו ובסופו של דבר המצעד הפך להפגנה במקום ספציפי ושום מצעד וצעדה לא התקיימה. המשפט "אלימות גוררת אלימות" הוא מתאר במדויק את המצב בין החרדים להומואים והלסביות. לכן הכי חכם זה פשוט לא לגרור עוד אלימות,ההומואים והלסביות רובם גדלו בסביבה הרבה יותר פתוחה שנותנת חופש מחשבה וחופש בחירה,דווקא הם יודעים כמה גדולה החשיבות של הסובלנות וקבלת השונה. אם הם יתעזרו יותר בסבלנות ויקבלו את החרדים כמו שהם עם כל החסרונות והמגרעות,תאמיני לי שיהיה להם הרבה יותר קל בעתיד. תוכיחי שאת יכולה אחרת,שקורצת מחומר מיוחד,תתעלמי ותאמיני לי שתצאי הרבה יותר גדולה. יום טוב
נ.ב: חשוב לי להבהיר שאני מדבר על החברה החרדית ולא על החברה הדתית לאומית(הכיפות הסרוגות),מי כמוני מכיר את החברה הדתית לאומית ויודע מה גדולה סבלנותם(לי ביישוב בו חצי מהתושבים הם דתיים לאומיים יש מספר הומואים ולסביות והם זוכים כאן להרבה כבוד) וחשוב לי להבהיר שכאשר אני מדבר על כל חברה אני לא מכליל את כולה אלה מדבר על הרוב,ברור לי שבכל חברה ואירגון יש את היוצאים מן הכלל. ואם מישהו נעלב ממשהו שאמרתי אז מראש אני מבקש סליחה.