"אין לך מקום"-הקליפ..

mooshki

New member
יש דעות שהן מקובלות ויש כאלה שלא

אני דווקא מסכימה איתה בעניין הזה, גם אני לא הייתי עוברת על זה בשתיקה אם היו אומרים לי משהו כזה בפרצוף.

yotem 17

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo83.gif

אין לי בעיה לקבל ולהתייחס לדעות של אנשים כשהן נאמרות באופן מכובד ונורמלי. כשמישהו בא ומסביר ומדבר, ולא מתלהם כמו חיה. עם כל הכבוד- כשזה מגיע לזה שמישהו אומר שהנאצים היו צריכים לגמור אותי, למה שתהיה לי טיפת כבוד לו או לדעה שלו? אלה דעות שאסור לכבד.

eliavtu

New member
כן אבל..

כשאת מגיבה כמו חיה, את בעצם הופכת להיות חיה מגעילה כמוהו אני אישית נגעל משניהם..

mooshki

New member
זה נכון במקרים שבהם אפשר לענות

במלים, הבעיה שזה לא עובד איתם. הם לא מקשיבים בכלל, בטח ובטח לא כשמצעד הגאווה צועד מולם. אולי יריקה בפרצוף יכולה להבהיר לאדם הזה מה הוא שווה. להחזיר לו "עין תחת עין" כמו שאומרים... למרות שיריקה בפרצוף לא משתווה אפילו לטיפטיפה מאיך שהוא נוהג.

Hosh17

New member
זה בדיוק מה שחשבתי עליו

אין לי בעיה לכבד דעות של אחרים ואני באמת מכבדת אבל יש דברים שאצלי לא עוברים בשתיקה ופוגעים יותר מדי אולי יריקה זה משהו מכוער בפני עצמו ולא מתורבת אבל לא יכולתי לעשות משהו אחר כי היו שוטרים בנינו ויריקה מגיעה הכי רחוק חח יאלה בקטנה

יודעת מה

עזבי שניה את היריקה על הבנאדם, אנילא מבינה מה כל כך הכעיס אותך בזה שהבנאדם -חרדי-. הוא בנאדם בדיוק כמוני וכמוך שפשוט יש לו דעות שונות משלך. זכותו להיות דתי חרדי בדיוק כמו שזכותך להיות לסבית. אם זה היה בנאדם חילוני,לא היית יורקת? ואני גם לא מבינה מה את כל כך גאה בעצמך שירקת עליו חח קרה,היה,עשית..עכשיו נגמר,עדיף לשתוק.

Hosh17

New member
מה איכפת לי שהוא חרדי??

הוא דיבר אלי בצורה זוועתית שכל בנאדם היה כנראה מקבל יריקה גם אם הוא לא חרדי אני לא מתגאה בזה ואני גם לא אשתוק, אני לא צריכה חוות דעת של אף אחד על ההתנהגות שלי בכלל.

2shahar

New member
לא

מהסיבה הפשוטה שהיא חילונית. זה נורא פשוט לשנוא קבוצה שאתה בכלל לא מכיר. בתכלס ,אני מסכימה עם ההתנהגות שלה ,כשבאים וזורקים לי הערות זה מחרפן אותי! אבל אני לא מסכימה עם השנאה הזאת לכלל החרדים. יוני תעשי לי ילד!

yotem 17

New member
היא אמרה שאין לו זכות להיות חרדי?../images/Emo83.gif

היא לא ירקה עליו ברחוב כי הוא חרדי, או כי סתם היה לה חשק לירוק והוא היה לידה, היא עשתה את זה בתגובה למשהו שהוא עשה. היא ציינה שהוא חרדי כי מה לעשות, הוא שייך לקהילה מסויימת, וזה מה שכולם עושים- פאקצה/ערס/פריק/הומו- וגם חרדי. זה לא ישר אומר שהיא שונאת את כל החרדים והייתה רוצה שהנאצים יגמרו אותם.

hadas2401

New member
אני לא חושבת שהיא הייתה כותבת-

"ירקתי על בן אדם חילוני"

yotem 17

New member
נכון../images/Emo83.gif

מהסיבה הפשוטה שכשמדובר בבן אדם חילוני יש לנו שלל קבוצות אחרות לקטלג אותו אליהן. והיא דיברה על מצעד הגאווה, והסיבה שהיא אמרה "חרדי" זה בגלל כל הקונפליקט שיש בקשר למצעד הגאווה בין ההומואים לחרדים. מה היית רוצה שהיא תגיד? "ירקתי על מישהו?". ואז הרי זה יישמע מוזר, לא? עצם השימוש במילה "חרדי" חוסך הסברים ושאלות, כי כולם מבינים ישר למה זה קרה ובאיזה הקשר. הקטע הזה של לקרוא למישהו על סמך קבוצה שהוא כלול בתוכה הוא רע, אבל מה לעשות- זה העולם וככה זה הולך. אני בטוח שכל אחד מאיתנו עשה ועדיין עושה הכללות כאלה, בין אם זה להגיד "ירקתי על חרדי" או "ירקתי על איזה פאקצה מעצבנת שדחפה אותי בהופעה". אנחנו תמיד מחפשים לקטלג אנשים, ובואי נגיד שלקטלג מישהו בתור חרדי זה לא כזה נורא ואני ממש לא מבין על מה ההתקוממות פה.

תומע79

New member
../images/Emo34.gifלא התכוונתי לזה..

לירוק זאת התנהגות בלתי הולמת בדיוק כמו שמה שהוא עשה זה בלתי הולם זה מה שהתכוונתי להגיד שאם היא מתעצבנת על ההתנהגות שלו,איך הי איכולה להשוות את עצמה אליו ולהתנהג בצורה בוטה כמוהו?

אני לא לוקח צד בעניין...

אני לא מגבה ולא מגנה את היריקה שלך. האיש אמר לך משהו מאוד פוגע,והיריקה הייתה תגובה רגשית של אותו רגע. יש כאלה שהיו בוחרים להגיב אחרת אבל אם את שלמה עם ההחלטה שלך אז שיהיה לבריאות. רק רציתי להגיד משהו לגבי החרדים. אני אישית לא חושב שצריך להתייחס לדברים שיוצאים להם מהפה ברצינות,וזה לא ממש באשמתם. רוב החרדים חיים באופן חיים מאוד חדגווני,מבחינתם יש רק שחור ולבן,או שאתה עובד את ה' או שאתה כופר. הם חונכו כך שרק הדרך שלהם היא הנכונה,ומבחינתם כל מי שלא דתי הוא סוטה מדרך הישר. ולסביות והומואים מבחינתם זה הגרוע ביותר,כי לא רק שהם לא דתיים,הם מבצעים איסורים חמורים שנכתבו בתורה. מבחינתם אלה החוטאים הכי רציניים,אולי אפילו יותר מגויים. לכן ברוב המקרים כשאדם חרדי רואה הומו\לסבית הוא מבחינתו צריך להגיב בגסות ובאלימות כי מבחינתו זאת מצווה לפגוע בחוטאים כאלה. קשה לי להאשים ילדים שמגיל 0 נמצאים במסגרת מאוד מאוד שמרנית שמחנכת רק לאמת אחת ובמקרים מסוימים אפילו גובלת בשטיפת מוח. אותו אדם שקילל אותך היה יכול להיות אני,והיה יכול להיות אבא שלך,קשה מאוד לצאת ממסגרת כל כך שמרנית וקשוחה,מעטים הם החרדים שמצליחים לצאת לגמרי ולחזור בשאלה. אז שלא תביני לא נכון,אני לא מצדיק את מה שהוא אמר,ולא מצדיק שום סוג של גסות ואלימות מכל צד,אבל לפני שאת או כל אחד מחזיר מלחמה שינסה לחשוב למה דברים קורים כפי שהם קורים. אספר לך מקרה קטן. יום אחד הלכתי עם מדים במרכז העיר בירושלים,לפתע חלפה מכונית ובה מספר בנות דתיות,כשהם חלפו ממש לידי שמעתי אותן צועקות "עוכר ישראל,חייל כופר,מגרש יהודים" ושלל מיני ברכות. עכשיו אותן בנות לא ידעו שאני בעצם כתום בדיוק כמוהן והייתי נגד ההתנתקות והשתתפתי בהפגנות. הן מבחינתן ראו חייל עם מדים,ומבחינתן כל חייל שייך לאותו צבא שגירש יהודים מגוש קטיף והשומרון,הן לא מסתכלות איפה הוא משרת,מה הוא עושה בצבא,האם הוא ימני,האם הוא שמאלני,מבחינתן אני חייל על מדים עוכר ישראל שתומך בפינוי יהודים מבתייהם. אז ברגע הראשון נעלבתי קצת,כי בכל זאת זה לא הוגן שדווקא לי הן יקראו ככה אחרי כל ההפגנות והסרטים הכתומים שענדתי. אבל אחרי זה הבנתי שזה לא אשמתן,הן עשו את זה כי ככה הן חונכו לעשות,ככה הורים שלהם ואחים שלהם אומרים להן לעשות. ולכן לא כעסתי עליהן אלה קיבלתי את המקרה בהבנה. בקיצור מה שאני בא להגיד לך. שבפעם הבאה שחרדי יקלל אותך או משהו כזה תזכרי שזאת לא ממש אשמתו,ככה הוא חונך,ובמסגרת שהוא חונך מאוד קשה לגבש דעה פתוחה ועצמאית. וכן עדיף שתתעלמי,כי אלימות מצידך לא תעזור,אולי תגרום לך להרגיש יותר טוב,אבל בתכלס היא רק תחריף את המצב ואם אותו חרדי ששנא אותך עוד לפני שירקת עליו,עכשיו אולי ישנא אותך עוד יותר ובפעם הבאה שתעברי לידו ייתכן שהוא לא רק יקלל אלה גם יעשה. אני צעדתי במצעד הגאווה בירושלים וראיתי מטרים ספורים ממני בחורה נדקרת באכזריות ע"י בחור חרדי. אין לי ספק שאם אותו מצעד לא היה עובר ליד הבית כנסת הגדול אלה ברחובות פחות "קדושים" לא הייתה דקירה,הרי זה לא היה המצעד גאווה הראשון שהתקיים בירושלים,וכשהמצעד עובר במקומות פחות קדושים ומרכזיים אז הוא בדרך כלל נגמר בשלום. כמובן שאני לא מצדיק את הדקירה לרגע,אבל כשנמצאים בחברת אריות לא מתגרים בהם בשביל לראות אם הם מסוגלים לתקוף. אני חושב שעצם זה שהחברה ההומולסבית נלחמת בחרדים ועושה להם דווקא הם רק מחריפים את המאבק והמלחמה,ובסופו של דבר מי שמפסיד מהעניין זה רק הם. השנה היה אמור להיות מצד הגאווה הבינלאומי בירושלים,אם רק ראשי האירגון ההומולסבי היו מתפשרים על מסלול קצת פחות מרכזי וקדוש הם היו מצליחים לקיים את המצעד. אבל הם התעקשו ובסופו של דבר המצעד הפך להפגנה במקום ספציפי ושום מצעד וצעדה לא התקיימה. המשפט "אלימות גוררת אלימות" הוא מתאר במדויק את המצב בין החרדים להומואים והלסביות. לכן הכי חכם זה פשוט לא לגרור עוד אלימות,ההומואים והלסביות רובם גדלו בסביבה הרבה יותר פתוחה שנותנת חופש מחשבה וחופש בחירה,דווקא הם יודעים כמה גדולה החשיבות של הסובלנות וקבלת השונה. אם הם יתעזרו יותר בסבלנות ויקבלו את החרדים כמו שהם עם כל החסרונות והמגרעות,תאמיני לי שיהיה להם הרבה יותר קל בעתיד. תוכיחי שאת יכולה אחרת,שקורצת מחומר מיוחד,תתעלמי ותאמיני לי שתצאי הרבה יותר גדולה. יום טוב
נ.ב: חשוב לי להבהיר שאני מדבר על החברה החרדית ולא על החברה הדתית לאומית(הכיפות הסרוגות),מי כמוני מכיר את החברה הדתית לאומית ויודע מה גדולה סבלנותם(לי ביישוב בו חצי מהתושבים הם דתיים לאומיים יש מספר הומואים ולסביות והם זוכים כאן להרבה כבוד) וחשוב לי להבהיר שכאשר אני מדבר על כל חברה אני לא מכליל את כולה אלה מדבר על הרוב,ברור לי שבכל חברה ואירגון יש את היוצאים מן הכלל. ואם מישהו נעלב ממשהו שאמרתי אז מראש אני מבקש סליחה.

nils11

New member
קראתי הכל, כנס..

מצד אחד, אתה לא יכול להאשים את החרדים כי המסכנים חונכו ככה מגיל אפס. אבל מצד שני אתה ימני, שסוגר את העיניים ומאמין שצריך לגרש ערבים מבתיהם ולא לתת להם כבוד. חשבת רגע על איך שהם חונכו? חשבת רגע שכשאתה גדל בחברה כזו אתה לא יודע מה זה משהו אחר? חשבת רגע מה ההשפעה של מצב שבו ציבור המבוגרים מקלל ומתעב עם מבלי בכלל להכיר אותו, הורג אותו, פוגע בו, ומזיק לו ככל האפשר מבחינת ילד בן ארבע שכל יום בכניסה והיציאה מהגן דורך על דגל ישראל וארה"ב ובמקרה קצת יותר גרוע שורף אותו? אתה באמת מאמין שההומויים והלסביות עושים דווקא לציבור החרדי? אני חושב שאסור להיכנע לחרדים בנושא הזה. זה לא עניין של דווקא. ירושלים קדושה להומויים וללסביות כפי שהיא קדושה לחרדים, ואם כבר נכנסת לעניין של איסורים בתנ"ך- למ יטב ידיעתי התנ"ך אוסר על משכב זכר, לא מדובר על לסביות. מעבר לזה, גם אם הוא אוסר, מה עם עשרת הדברות? המטרה מקדשת את האמצעים? כשחרדי דוקר מישהו מהקהילה ההומו-לסבית במצעד הגאווה, הוא מוריד את האווירה בכמה וכמה רמות. שלא נדבר על הסתירה הפנימית שנוצרת מהמצב. לאונרדו אחי, אל תבין לא נכון, אני לא תוקף אותך, רק העליתי פה נקודות שראוי לציין לדעתי. שיהיה שבוע טוב איש..!

חבל שאתה מערב כאן פוליטיקה...

כי הדיון הוא במקום לגמרי אחר. אני נתתי דוגמא אומנם מהפוליטיקה אבל ממש לא התכוונתי לערב פוליטיקה בעניין. אני לא מתכוון לדון בשירשור הזה בפוליטיקה,זה שירשור ממולצי השבוע ובמילא הוא גלש כאן לנושא שלא קשור,לא כדאי לפתוח כאן עוד חזית. אם אתה רוצה לדון על פוליטיקה אז אתה מוזמן לפתוח את זה בשירשור
ואני אשמח לדון איתך. ואם לא אז רק אגיד שחבל מאוד שאתה אומר עלי דברים כאלה. ואם בשבילך כל אדם שהוא "ימני" הוא אחד שסוגר את העיניים ומאמין שצריך לגרש ערבים מבתיהם אז צר לי אבל אתה הוא זה שסוגר את העיניים. מלבד זה שאני ימני והייתי נגד ההתנתקות אין לך שום אינפורמציה פוליטית עלי. אתה לא יודע מה הדעות שלי,אתה לא יודע לאיזה מפלגה הצבעתי בבחירות הקודמות ולאיזה אצביע בבחירות הקרובות. אני לא הולך להכנס כאן לעובי הקורה אבל רק אגיד לך שאני הרבה יותר נאור ממה שאתה חושב. ובנוגע לחרדים וההומואים והלסביות. קודם כל שאלתי אחד מהרבנים בישוב שלי והם אמרו שיש מקום שמזכיר משכב אישה וזה אסור,זאת אומנם עבירה פחות חמורה ממשכב זכר אבל זה עדיין חטא. מה אתה חושב שהחרדי הזה קילל אותה לכיף? אם הוא קילל אותה סתם בלי שום אינטרס וסיבה באותה מידה הוא היה יכול לקלל אותך על זה שיש לך שיער ארוך(סתם דוגמא) תאמין לי שכל מהלך שהחרדים מבצעים הוא בהתאם למה שהרבנים שלהם פוסקים,אם הם מבצעים פעולות אלימות גם כלפי לסביות כנראה שיש להם סיבה טובה. וכן אני באמת מאמין שחלק מההומואים והלסביות עושים דווקא לחרדים. תאמין לי אני ראיתי בעיניים שלי. והייתי מאוד בעניינים גם במצעד גאווה בשנה שעברה וגם במצעד שהיה אמור להתקיים השנה,ויש לי מקורות מאוד מוסמכים מהבית הפתוח בירושלים ואני יודע על מה הם מדברים שם בישיבות ובאיזה צעדים הם נוקטים ומתכננים לנקוט. תאמין לי שאין לי שום דבר נגד הומואים ולסביות וההפך הוא המאוד נכון. אבל כשצריך לשים יד על הלב ולהגיד את האמת אני יודע לעשות את זה. למרות שאני מצדד בהומואים ובלסביות במאבק הזה אני יודע להגיד בלב שלם שגם להם יש לא מעט אשמה במצב שנגרר. והמטרה לא מקדשת את האמצעים במקרה הזה,אבל כן במקרה של החרדים. ברור שיש כאן סתירה פנימית,בהמון דברים שהחרדים עושים יש סתירה פנימית לא רק בלהפעיל אלימות שאסורה בתורה כנגד איסור אחר בתורה. עצם זה שחרדי נוגע בבחורה(ולא משנה אם היא לסבית או סטרייטית,חילונית או דתייה) הוא מבצע איסור חמור בתורה. אבל אני לא דן עכשיו בהאם החברה החרדית נאורה או לא. ברור לי שהם חברה מאוד מאוד בעייתית ומורכבת. אבל כמו שאמרתי,אצלם זה או שחור או לבן,אין עוד צבעים,לכן אתה יכול להגיד כמה שאתה רוצה שהם אשמים והם ככה והם ככה. אבל הם לא ישתנו,והם לא ישנו את דרכי הפעולה שלהם. מי שיכול לשנות זה ההומואים והלסביות,ואם הם לא משנים את דרכיהם אז כן יש כאן בעיה לא קטנה...

nils11

New member
אני לא חושב שאתה פחות נאור ממה שאתה,

לא אמרתי וגם לא רמזתי. אבל ברגע שאתה אומר שאתה ימני, אז אין מה לעשות, אתה משתייך לדעה מסויימת וזה טבעי לחלוטין. אתה לא יכול להגיד שאתה ימני אם אתה מצביע למפלגה שמאלנית, ומסכים לתת שטחים בשביל השלום. (סתם הקצנתי אטת זה, אני לא חושב שזה מה שאתה.) הרי ימני ושמאלני הם דברים שנוצרו7 בגלל הפוליטיקה, והם שייכים לפוליטיקה אם תרצה ואם לא. זה לא שהחלטתי לשייך את זה בכוח. אתה מאמין שההומויים והלסביות צריכים לוותר לחרדים רק כי "אצל החרדים זה או שחור או לבן". גם אצל העריב זה ככה באופן עקרוני. בגלל זה צריך לוותר? לא. אתה בעצמך אמרת שהכל נובע מהחינוך. צריך לפתוח אותם לדרכי חינוך שונות. רובם חיים במין טראנס של פנאטיות לדת. אתה באמת חושב שבמקרה שלהם המטרה מקדשת את האמצעים? עם זה אני הכי לא מסכים מכל מה שאמרת. מה מקדש דקירות? אין שום דבר שמקדש דקירות. לכל אדם יש הזכות הבסיסית לחיים, וזה ככה גם אם הרבי שלהם אומר להם שלהומויים וללסביות אין. מישהו צריך לקום ולעשות נגד זה משהו, זה לא יכול להישאר ככה.

Hosh17

New member
אני יכולה להבין את זה

בעיקרון שלי אני חושבת שאני אדם מאוד ליברלי וחופשי... למרות מבחינה פוליטית אני יכולה להגדיר את עצמי כאחת שמיום ליום מתיימנת (ואין זה אומר שאני בעד "להשמיד את כל הערבים" כמו שהרבה חושבים).. אדם שמאלני לא רק שמאלני בדעותיו הפוליטיות. יש הרבה גם מבחינה חברתית. בכל אופן, אני לא אחת שמאמינה באלוהים אבל אני יכולה לכבד את הדתיים. יכולה להבין מאיפה זה מגיע. אולי לא כי ככה הם חונכו, פשוט זו האמונה שלהם. הבעיה היחידה שלי היא שהם פשוט מפריעים לי במדינה שלי. לוקחים לי מהחופש שלי, מאיימים לרצוח אותי, סוגרים לי קניונים ובתי קפה בשישי שבת. אני צריכה לצאת לת"א ולא להיות בעיר שלי בפ"ת. לפני כמה שנים שרפו כאן בית קולנוע שהיה פתוח קבוע בכל שישי. למה? מתנגדת מאוד לכפייה הדתית. רצו החיים וגדלתי לאהוב בנות ולא בנים, אני לא חושבת שמגיע לי עונש. זו גם לא בחירה שלי כל כך את מי לאהוב (אין שליטה על הרגשות כל כך) ... לא רוצה שיגידו לי שחבל שלא נהרגתי בשואה (את האמת שרציתי לבכות, אבל יצאה יריקה) ולא שיגידו שיש לי מחלת נפש. הגיוני יותר לחשוב שהדת זו מחלת נפש אחת גדולה. אין כל בעיה בהפגנות, אנחנו מדינה דמוקרטית (לא בעיני החרדים כנראה) והפגנות זה דבר מאוד מאוד לגיטימי ורצוי, אבל צריך גם שהמילים שיוצאות שם מהפה לא יעברו את הגבול. תוך כדי שהשוטרת ליוותה אותי לאחד הרחובות הסמוכים אחרי היריקה, שאלתי אותה אם מותר לו לומר שחבל שלא ניספתי בשואה. היא אמרה בפירוש שלא. יש גבולות. הממשלה וגם המשטרה מפחדים מהם ולא יכולים להשתלט בכלל, כי מדובר כאן בחיים או מוות. החרדי ההוא שדקר שלוש הומואים במצעד בירושלים אמר בבית משפט שהוא לא אשם כי הוא "שליח של האל". פתאטי... האל אבל לא הציל אותו מ12 שנים בכלא. והעובדה שההומואים והלסביות רוצים לצעוד בירושלים רק מראה כמה שחשוב להם הדבר. אין כאן עיניין של לעצבן מישהו אני חושבת. בד"כ תמיד יסתכלו עליהם בעין לא יפה, יש הפרדות, מועדוני גייז ומועדוני סטרייטים אפילו... לראות בחור ובחורה מתנשקים ברחוב זה לגיטימי וזה בסדר ברוב המקומות, אבל אישה ואישה או גבר וגבר? ביזיון. שילכו לעשות את זה במקום אחר. אז וואלה, יום אחד בשנה, תנו להם את החופש להראות אהבה במקום הקדוש ביותר בעולם. ושהחרדים ירדו למרתף לקרוא תורה. ובקיצור, אין לי בעיה עם כל דת וכל אמונה וכל ארגון, אבל שזה לא יפגע בי אישית ולא יגביל אותי. אחרת לא מבינה מה שווה. את הדברים האלה יש באירן, לא במדינה שקוראת לעצמה מדינה חופשית ודמוקרטית.

למעלה