אינני מונוגמי

alongrin

New member
לאף אחד אין תשובה מדוייקת

כי אף אחד לא בדיוק מפרסם בראש חוצות שהוא בוגד.
מצד שני, אין ספק שהתופעה הזו היא תופעה רווחת כי יש תעשייה שלמה סביבה.
אם זה אתרי הכרויות כמו אשלי מדיסון ועוד אתרים ישראליים אחרים.
אם זה פורומים כמו תפוז וקהילות חברתיות בכל מיני סוגים של מדיה ואפליקציות.
אם זו תעשייה שלמה של חדרים לפי שעה...
&nbsp
זה לא מדע מדוייק, אבל יכול בהחלט לספק הערכה על היקף התופעה.
&nbsp

ברור שרווחת, אבל גם התופעה של אי בגידה רווחת.

עניין של גישה ובחירות בחיים.

alongrin

New member
לגמרי....

ולמי שיש אי אילו הרהורי בגידה, שידע שהבגידה פשוט לא משתלמת.

kagome10

New member

לא, אני נעה רגשית אחרי ההזדהות עם הקורבן.

אילו גבר היה כותב את הדברים האלה, הייתי מזדהה איתו לא פחות. מה לעשות, יש אנשים שאמון זה הדבר החשוב ביותר מבחינתם בקשרים קרובים ואם אין אמון זה גורם לכאב עצום. להגיד שזה בחירה לסבול לדעתי זה לא בהכרח נכון, זה כמו להגיד שלהיות בדיכאון זה בחירה כשהיום ידוע שמבחינה רפואית זה ככלל פשוט לא נכון. כל אדם מטבעו בנוי אחרת והתגובות הרגשיות שלו לסיטואציה תלויות במידה רבה במבנה האישיות הספציפי שלו. לא בכל רגש קל לשלוט. אולי אפשר לעבוד על זה ולתקן חלקית, אך כשזה נוגד את מבנה האישיות זה קשה מאוד ולוקח הרבה מאמץ, כוח רצון אדיר וזמן ממושך. להטיח באישה שנבגדה על ידי אדם שהיה מרכז חייה מאז הייתה נערה והיה חלק בלתי נפרד ממנה, החצי השני שלה, ושסמכה עליו ללא עוררין, וכשכל הסיפור עוד יחסית טרי בראש שלה, שאם היא כל כך סובלת זה רק עניין של בחירה, ושאולי היא בכלל אחראית למה שקרה, זה כל כך לא הוגן שאפילו אין מילים, ומי שלא מבין את זה אין בכלל כל טעם לשכנע אותו, כי כנראה זה לא בטבע שלו להבין דברים כאלה.
יש לי ידיד טוב שעבר סיפור של בגידה ואשתו שכנעה אותו בדמעות ושבועות שזו הייתה מעידה חד פעמית, ושהיא אוהבת אותו ומתחננת שיסלח לה. הוא היה שבור, אבל איכשהו אסף את עצמו והחליט לתת לה סיכוי. לי היה ברור שהוא עושה טעות שהוא מאמין לה, וככשאל לדעתי אמרתי לו, אבל לא התערבתי מעבר לזה כי אלה החיים שלו ומהרגע שהחליט זה לא היה מקומי להתערב ולפגוע באושרו ובבחירותיו. עברו השנים, נולדו הילדים, הוא הקדיש את עצמו למשפחה, ואז לפני זמן לא רב, כשהוא כבר היה בגיל שבו לא קל לבנות את החיים מחדש, התגלה שהיא בגדה בו לאורך כל השנים ועשתה עוד כל מיני דברים מכוערים. אז עכשיו הוא גרוש ומרגיש שבזבז את מיטב שנותיו על חיי שקר ושאיש כבר לא ישיב לו אותן. עכשיו הוא מתחרט ומתייסר על כך שלא ברח ברגע שנודעה לו הבגידה הראשונה, כי היו כל כך הרבה דברים שרצה לעשות עבור עצמו ולא עשה כי שם את משפחתו במקום ראשון. אבל החרטה לא תעזור לו כי יש דברים שהוא כבר החמיץ וזהו. העניין עם מי שבוגד הוא שכבר אי אפשר להאמין לו יותר והסיכוי שיבגוד שוב למרות דמעות התנין, ההתנצלויות והתחינות הוא מאוד גבוה. בקיצור, המילים והמחוות האלה לרוב לא שוות כלום ומי שלא רוצה להיות במערכת יחסית בוגדנית צריך פשוט לקום וללכת מייד. ואם הבוגד המסכן סובל כתוצאה מפירוק המשפחה - זו אשמתו ואחריותו בלבד, ואין מה לנגן על מצפונו של הנבגד שהוא צריך להבין ולסלוח כי כולם בוגדים וכי הבוגד מסכן ואומלל ומתחרט ושאולי מעשה הבגידה הוא בכלל באחריות של הנבגד עצמו.

חזקוש

New member
הבנתי את ההזדהות, המושג קרבן כאן קיצוני לטעמי. קרבנות אפשר

גם לקחת רחוק יותר ואין לזה גבול.
כדי שאנשים יחיו עם פחות כאב אני ממליץ הרבה פחות לחפש "עולם מושלם"
ולקבל את העולם המציאותי ולהתמודד אתו. יש לך אמונות ואני לא בכוונת רצון לשנותם.
אני כאן ברמת הדיון.
לא הכל רפואי.
המחקר עדיין לא מבין לאשורו כיצד פועל המוח.
יש התיימרות שקשורת למערך חברות התרופות שזה יותר כדורי סמים שלא מרפאים אלא מקלים תסמינים. מנהל ביה"ח אברבנל הודה שאין ריפוי אלא הקלה. משום מה את כדורי הסמים הללו מכנים תרופות. (זה עניין לדיון נפרד)
דיכאון היא תכונה טבעית ואנושית קיימת אצל כולם במידות שונות בהתפתחות שונה וקניית הרגלים שונים.
מחקר שנערך על רישומים רפואיים מתחילת המאה ה 20 (על מאות אלפי אנשים)
נמצא כי עד שנות החמישים לפני הופעת הכדורים הפסיכיאטרים כ 65% מהסובלים מהתסמינים התגברו לחלוטין. מאז החל השימוש בכדורים אף לא אחד.
זה אומר על בחירה זה אומר שלא הייתה ברירה אלא לבחור מי שאסף כוח בחר.
הכדורים מאפשרים לא לקחת אחריות.
החיים הם לא מקום לנוח, אלא שהנטייה הטבעית היא לחפש לנוח ונדרשת התגברות על הנטייה ועל הלהתרגל לה.
זה ההבדל בין כדור או להתאמן.
המקרים הפרטיים שהבאת הם לא תורה לחיים ולא בודקים פרטים כמו:
מה עשה הבחור אחרי שהתגלתה לו המציאות, מה עשה מבחינת רכישת כלי התמודדות ומי הוא בחר לו שיהיה לו מורה לעניין.
נכון! החיים דורשים כוח רצון אדיר.
לפני 2500 שנה אמר הריקלייטוס
המאבק הוא האב והמלך של המציאות.
קראת את "מבוא ללוגותרפיה" של ויקטור פרנקל? "האדם מחפש משמעות"

ראשית, זכותך לחשוב שמילה מסוימת לא מתאימה.

אני לא אומרת לך באילו מילים להשתמש, אני משתמשת במילים שלדעתי מתאימות, אתה יכול להשתמש במילים אחרות.
שנית, לא דיברתי על תרופות. למיטב הבנתי גם סנדי לא לוקחת תרופות. דיכאון יכול להופיע בכל מיני צורות. עוד בתקופה שלא היו תרופות ולא ידעו ממש מה גורם לו, אני זוכרת שקראתי על סופר מפורסם שהיו לו תקופות שפשוט ללא שום קשר לנסיבות חיצוניות היה נכנס לדיכאון קשה לתקופה מסוימת ואחר כך זה היה עובר לו, שוב לכאורה ללא שום טריגר חיצוני, עד הפעם הבאה. בלי שום כדורים. ככה זה עבד אצלו, ואני מכירה עוד אנשים שסובלים מהתקפי דיכאון כאלה. יש כאלה שיוצאים ונכנסים ויש כאלה שסובלים רוב חייהם. לחלק התרופות עוזרות ולחלק לא. הרבה פעמים נטייה לדיכאון גם עוברת במשפחה. באותן נסיבות אדם אחד יכנס לדיכאון ואחר לא. ושוב - הדיכאון לפעמים כלל לא קשור לנסיבות חיצוניות. ככה שזה עניין מורכב. אני לא אומרת שכיום מבינים בדיוק איך ולמה המצב הזה נוצר (כמו שלא יודעים לפעמים מה בדיוק גורם למחלה זו או אחרת, או מדוע בתנאים זהים אדם אחד יחלה ואחר לא, או יחלה במשהו אחר). אבל לדעתי ברור שזה הרבה יותר מורכב ומסובך מכדי להאשים את האדם שנכנס לדיכאון או מגיב למצב בצורה רגשית מסוימת שזה הכול עניין של רצון ושליטה עצמית ואם רק ירצה - הוקוס פוקוס והרגשתו תתהפך.
אני זוכרת משבר נוראי מבחינתי כשהילדה שלי הייתה בבית חולים תקופה ארוכה עם כאבים נוראיים והרופאים לא יכלו לאבחן מה יש לה, ובשלב מסוים לאור בדיקות שעשו חשדו שזה משהו ממש לא טוב. לא יכולתי לישון בלילות. הייתי כל הזמן עוסקת בשכנועים עצמיים שאני חייבת להיות חזקה, שיהיה בסדר, שמה שזה לא יהיה נתגבר על זה, שיש לי עוד ילדים שצריכים אותי וכו'. זה עזר לי? ממש לא. אפילו לאכול לא הייתי מסוגלת. וכשבסוף בעקבות חשדות שאפילו כרגע אני לא יכולה להעלות אותם על הכתב עשו לה בדיקות וניתוחים והתגלה שזה היה משהו שחולף והיא גם הבריאה והכול הסתיים בשלום, הייתי בטוחה שאחוש הקלה עצומה, שאהיה מאושרת, שארקוד על הגגות. ומה קרה במקום זה?
המועקה והחרדה פשוט סירבו לעזוב אותי. הכול היה טוב בחיי, משפחה אוהבת, כולם בריאים, הכול חזר לקדמותו, קיבלנו את חיינו בחזרה, זכינו במתנה מופלאה. לא הבנתי מה לא בסדר איתי, כעסתי על עצמי שאני לא יודעת להעריך את מה שיש לי, שבמקום ליהנות מהחיים ולנצל כל רגע שבו הכל בסדר כי החיים קצרים, אני כל הזמן מסתובבת עם האבן הכבדה הזו בלב. התביישתי מההרגשה הזו וניסיתי לשמור אותה כמה שיותר לעצמי כדי לא להרוס את מצב הרוח לבני משפחתי, שהגיע להם להיות מאושרים אחרי תקופה כה קשה. המשכתי לכאורה לתפקד כרגיל, ללמוד לעבוד ולבלות, אבל הרבה פעמים כל מה שבאמת רציתי זה לשבת בפינה חשוגה ולבכות או להיעלם לגמרי. אף פעם לא הרגשתי ככה לפני זה ולא הבנתי מה עובר עליי, ואיך זה שאני, שתמיד הייתי חזקה, כל כך חלשה פתאום שאני לא מסוגלת להתגבר על תחושה שאין לה אפילו שום הצדקה במציאות - זו פשוט לא אני. הלכתי לדבר עם אנשי מקצוע שונים, הייתי עוסקת בשכנועים עצמיים בלי סוף, וגם היה לי ברור שאין לי על מי לכעוס ולמי לבוא בטענות כי אף אחד לא אשם בכלום ואלה פשוט החיים. כעסתי רק על עצמי שאני לא מסוגלת לקחת את עצמי בידיים. כשהבנתי שזה לא עובר רק משכנועים עצמיים ושיחות, ניסיתי לקחת תרופות לא חזקות בעצת רופא (כי היה לי חשוב להמשיך לתפקד), הן לא ממש עזרו. לא רציתי לקחת תרופות חזקות יותר. כן ניסיתי טיפול הומיאופתי שאולי קצת עזר, ואולי זה פשוט עבר כבר מספיק זמן שעשה את שלו. בהדרגה ומאוד לאט יצאתי מהמצב האקוטי הזה, שכיום כשאני מסתכלת לאחור ברור לי שהיה תגובה פוסט טראומטית חריפה מאוד. זה לקח שנים עד שלגמרי נפטרתי מהמועקה האיומה והתמידית הזו, ואני בסך הכול בסדר גמור עכשיו, אך בכל זאת יש למה שקרה השלכות, כנראה לכל החיים. עד היום אני מפתחת חרדות נוראיות ונכנסת ללחץ בכל בעיה בריאותית שבני משפחתי מתלוננים עליה. ישר מתחילים לרוץ לי סרטים בראש, וכמה שאני לא משכנעת את עצמי שזה טיפשי ואין סיבה וזה גם לא מסייע בשום צורה להילחץ מכל שטות - זה לא עוזר. מצב של אי ודאות בריאותית, כשלא ברור מה גורם לכאב או למחלה, מכניס אותי תמיד לסטרס שמלווה אותי עד שיש אבחנה או עד שהבעיה חולפת מעצמה. לא משנה כמה קשה אני עובדת על עצמי (ואני עובדת על עצמי כל הזמן בעניין הזה) - התגובה הזו היא פשוט בלתי נשלטת ולא משנה כמה רציתי למצוא וחיפשתי את הדרך למנוע אותה.
אז שוב, ברור שכל מקרה לגופו וברור שתגובתו של כל אדם אינדיבידואלית ושסוג הטראומה שאני חוויתי בגלל מחלת ילד שונה מסוג הטראומה שסנדי חוותה ואין לי ספק שגם אני הייתי חווה במצבה (כי אני כבר מכירה את עצמי מספיק טוב כדי לדעת זאת), שבו האדם שאני אוהבת וסומכת עליו יותר מכל דבר אחר בעולם ושביליתי איתו את מרבית חיי, ושנתפס בעיניי לאור התנהגותו לאורך השנים הרבות שאני צמודה אליו כאדם בעל נפש אצילית וטהורה עם ערכים התואמים את שלי, היה מועל באמוני בצורה כזו. ואין לי ספק שאף על פי שתאורטית אני יודעת שכל דבר עלול לקרות בחיים, עדיין לו זה היה קורה זה היה מכה נראית. אין לי ספק שהיה לוקח לי הרבה זמן להתאושש ממצב כזה, והיו גם נשארים משקעים לכל החיים.
רק בגלל שאף אחד לא נפגע פיזית, זו טעות לדעתי להקל ראש. פגיעות בנפש אינן בהכרח פחותות בעוצמתן או בנזק שהן גורמות מפגיעות פיזיות. אז אני מסכימה שכשקורה דבר כזה בחיים, האדם (בהנחה שהוא רוצה לחזור לחיים) חייב לנסות בכל כוחו ובכל הדרכים האפשריות לאסוף את עצמו ולנסות לצאת מזה, אבל זה מאוד מאוד קשה, הדרגתי ולוקח לפעמים המון זמן, וגם סנדי זקוקה כנראה לזמן שלה ואין מה להאשים אותה בזה שהיא עדיין לא התאוששה ולא חיה את חייה בכיף כאילו כלום לא קרה. אולי בעוד שנה, שנתיים, שלוש היא תהיה במקום אחר, אבל זה יקח כמה שזה יקח, ולא באשמתה.
אני מודעת היטב לעובדה שהעולם אינו מושלם. אבל אני גם מאמינה, ואף יודעת מניסיון, שככל שאני שואפת ומתאמצת יותר להגיע לשלמות כפי שהיא נתפסת בעיניי, כך יש לי סיכוי להגיע יותר קרוב אליה. נכון, אני אף פעם לא אגיע לשלמות מוחלטת, אך רוב הסיכויים שאהיה במצב הרבה יותר טוב מאשר אם אגיד לעצמי שהעולם לא מושלם ולכן אין אפילו טעם לשאוף ולהילחם בטחנות רוח. אז אני רחוקה מאוד מלהיות דון קישוט או להאמין בתמימות בדברים שהוא האמין בהם, אבל אני כן מאמינה בלהילחם למען הגשמת חלומותיי ומטרותיי ולמען מי ומה שחשוב לי, ומרגישה שהמלחמה הזו בסך הכול ממש משתלמת. וגם אם אפסיד אי פעם - זה לא יהיה כי לא ניסיתי ולא עשיתי את כל מה שיכולתי. tאו, כמאמר המשורר, do not go gently into that good night, ולא רק במשמעות של להילחם במוות, אלא גם למען החיים.
ובאשר לפרנקל - אני לא רואה איך משנתו סותרת ולו משהו ממה שכתבתי. אין לי כמובן אפשרות להעמיד את עצמי במקומו חלילה ולדעת איך הייתי מתנהגת ומה חושבת מהמקום שבו היה, אבל שוב - כולנו אנשים שונים ולא כולנו מתמודדים עם קושי באותה צורה ומתגברים באותה קלות ומהירות. אנשים שונים זה מזה במאפיינים הפיזיים שלהם, ובאותה מידה במאפיינים הנפשיים שלהם. למה ואיך בדיוק אנחנו עוד לא יודעים, ולכן עדיין גם לא יודעים מה הדרך הטובה ביותר לעזור לכל אינדיבידואל. טיפול שעובד על אחד עלול לא לעבוד על אחר, גם ברפואה הפיזית, אבל גם הנפשית.
מה שבטוח - קטונתי ואיני מתיימרת לזלזל בסבל של אחרים ולהגיד למי שסובל שזו בחירה שלו לסבול ושאם רק יבחר - הסבל יעלם כבמטה קסם.

סנדי120

New member
תודה על השיתוף המרגש. שמחה שהילדה בריאה ומבינה אותך כל

כך. מה שאת עברת זה פוסט טראומה. גם אני עוברת פוסט טראומה לטענת המומחים והקטע העצוב הוא שבגידה ידועה כגורמת לפוסט טראומה אצל הנבגד.
בדיוק מהסיבות שתיארת. לא בגלל שהיה בגוף של אחרת -זה כואב מאוד לדעת ומעורר קנאה אבל עדיין זה לא הגורם לפוסט טראומה.
הגורם הוא העובדה שחייתי בשקר כל כך הרבה שנים, העובדה שהבועה התנפצה לי בפנים והעובדה שהאדם שהכי קרוב אלי בעולם רימה אותי ונהג בחוסר מצפון.
האיש שהחזיק את ידי בכל לידה, האיש שחווה איתי כל צעד בחיים- טוב ורע.
האיש שראיתי אותו חלק מגופי ונשמתי הוא זה שלקח סכין ורצח את נשמתי.
היום הכי קשה לי הידיעה שאני נשואה לאדם לא מוסרי. איך אני שהמוסר עומד לנגד עיני ישנה כל לילה לצד אדם חסר מצפון ולא מוסרי? מרגישה שאני מוכרת את נשמתי כל לילה מחדש בשם האהבה.
הלוואי הלוואי שלא הייתי אוהבת אותו היה לי הרבה יותר קל.
הייתי פחות נפגעת ובקלות משאירה מאחור ופונה לדרך חדשה.

סנדי120

New member
ברור שזה לא בשליטה פוסט טראומה

למשל, כשאני נוגעת בו או מתחבקת איתו או מניחה עליו את הראש הגוף שלי ממש מאותת לי לברוח. הגוף זועק לי שהוא מהווה סכנה.
הדופק עולה, השרירים דרוכים, המוח אומר תברחי ...ממש הרגשה אמיתית של פחד.
הרגשה דומה למצב שבו אני מחזיקה סכין מהצד החד והגוף מאותת לי שזה מסוכן רק בצורה יותר קיצונית.
הוא רק מקבל הודעה בפלאפון הדופק עולה שוב והמחשבות מתחילות... הוא שוב מתכתב עם משהי- הוא בטח שוב מרמה אותי...הנה עוד מעט אני אגלה עוד אישה ואגמר לגמרי...ושהוא מתעכב בעבודה או יוצא עם חבר ... זהו בראש שלי הוא כבר בצימר מתענג מגופה של אחרת...
וזה חסר שליטה! ומתסכל ומעציב
לאהוב אותו זה כואב

סנדי120

New member
נותנת לזמן לנסות לרפא ... אם הזמן לא יקל לא תשאר ברירה לפרק

את החבילה למרות האהבה והרצון.

חזקוש

New member
יקרה

אני קורא את הכאב שלך וחש זעזוע והזדהות.
הזמן רק מכהה לא מבטל מעצמו את הפצע.
הכאב המתמיד שוחק.
יש מה שאני מכנה גוף כאב
שרק אדם יכול לטפל בעצמו ולהקטין אותו וזה לא נעשה מעצמו.
ריפוי רק את יכולה לעשות.
זה דורש עבודה פנימית.
האם את חשה כבר רצון להקטין את הכאב?
האם את חשה שיש לך מיומנות וכלים לזה?

חזקוש

New member
מאוד הזדהיתי עם הכאב שעברת והצטערתי על

על החוויה הכאבית עוצמתית שעברת.

אנסה לתאר את מה שהבנתי.
אין שליטה על עליית הכאב, כאב בא בעצמו ולא ניתן לעצירה כמו שלילה יורד.
כשהכאב מכה בקביעות היינו רוצים להסירו אך לרוב השליטה אובדת
ובייחוד שהכאב חריף ועוצמתי ובייחוד שמזינה אותו חרדה גדולה על מישהו מאוד אהוב,
כאב כזה הוא מעין לופ המזין את עצמו ומגבירו.
שהסכנה אורבת למישהו אהוב, הכאב עלול להיות בעוצמות גבוהות יותר מהרגיל.
למי שבתפיסתו שברגיל שולט וחשוב לו לשלוט בעניינים קשה הרבה יותר מצב של אי שליטה
מה שנראה לי שהיה אצלך הוא כאב בהזנה כפולה,
כאב ממה שקורה וכאב מהפחד ממה יהיה ומה לא ידוע שאולי נראה כבר כמעט וודאי.
נראה לי שהיה קושי לקבל ולהסתגל למציאות הזו שלא הזמנת וכעס על שזה קורה
ואולי גם פנימה אם עלו מחשבות שליליות,
זו הייתה מציאות שאין לך שום שליטה בה,
לא על איך מחלימים לא על הקטנת הסבל של בתך.
ממול חוסר אונים אצלך מלראות את בתך האהובה סובלת ועד הפחד מאובדן מוחלט.
הכאב פותח פצעים פנימיים וככול שגברה עוצמתו מה שאין שליטה עליו,
כך גם יעמיקו הפצעים וזמן החלמתם יתמשך
ולא תמיד יש שם את הידע איך לזרז את ההחלמה.
את כלל לא אשמה בזה שהאשמת את עצמך,
אלו הכלים שניסית לעצור את הכאב ולעזור לעצמך להחלים ממנו.
כל זה במטרה להתחזק ולהיות כמו קודם.
כי פתאום תחושת הכאב המתמיד נותרה כהרגל
שלא מצליחים להפטר ממנו ושוב נוצר לופ.
והאו, עולה בי הרצון מה הייתי יכול לעזור.

עברתי בעצמי לא מעט תקופות של כאב וברשותך אשתף אותך ב 2 מקרים
ואתן לסיפורים לדבר בעצמם.
הנה הראשון שהוא גם בסדר הדברים.
כשהייתי בגיל 20 השתתפתי במלחמה וחוויתי לראשונה בחיי תקיפה אווירית.
מטוס מצרי צלל ולקח אותי כמטרה.
המטוס הפגיז לעברי וירד כה נמוך שצילו היה עלי ועיניי נפגשו בעיני הטייס.
בתקיפה עצמה פעלתי כיאות, חמקתי מהפגזים ויצאתי חי.
הייתי אז אחרי 3 ימים ו-2 לילות ללא שינה.
אלו היו שעות לפני שקיעה,השמש נתנה קרניים אלכסוניות.
שחלפה ההתקפה, חבריי לצוות התעקשו שאני כעת חייב לישון
וכשראו את הפחד שעדיין אוחז בי, הציעו שאכנס לישון תחת הטנק לחוש הגנה.
אני הייתי מפוצץ באדרנלין ולא היה סיכוי שאצליח לעצום עין.
לפתע אחז בי רעד ניסתי לעצור אותו, לשלוט בו אך זה הלך והתגבר.
כל גופי שקשק רעד מעצמו: העפעפיים הידיים, הרגליים, הגב והכתפיים ובתוכי פחד תהומי.
פחד מתקיפה אווירית שתשוב והבהלה ממה שקורה לי בגופי, "נלקח ממני הגוף"
"אני לגמרי לא שולט בו", זה יגמר? מתי? שלא יישאר לתמיד. הבטן כואבת, מה זה?
איך זה יעבור? האם התנוחה הזו עוזרת? לא, אולי התנוחה הזו? אולי מחשבות יעזרו?
אני בכלל מצליח לחשוב? הסיוט שנראה כנצח.
מתקבלת הוראת נסיעה ומעבר לגזרה אחרת. כניסה לחניון והכנות לקרב הבא,
כך תוך כדי התופעה נזרקתי לפעילות של מציאות הכרחית וכניסה לקרב האחרון
של היום ולפתע בלי משים הגוף חזר לקדמותו.

לפני כ 18 שנים חוויתי תהליך פרידה וגירושים שיזמה מי שאז הייתה אשתי.
התהליך היה עוין למדי, קשה ומתמשך.
בהבנה שלי לא ראיתי הגיון וסיבה למה שקורה,
אך דעתי הייתה חסרת משמעות והשליטה עברה למציאות.
באותה תקופה כשנרדמתי בלילות, חזרתי למלחמה והמטוסים שבו ותקפו
ושגופם מנצנץ עם השמש ופגזים בצרורות ואני נקלע למצבים של חוסר ישע ואז מתעורר.
בחלוף 3 שנים בעיצומו של תהליך קשה רב מאבקים ופחד מהעתיד,
גיליתי שתקפה אותי מחלה אוטואמיונית.
הגוף דלק כולו, הפרקים השרירים ובלוטת התריס שהחלה להתפרק מהדלקת
והחומרים שבה התפזרו בגוף ללא בקרה.
תמיד הייתי רזה אך איבדתי משקל באופן קיצוני כך שהתחתונים החליקו
והבגדים נראו אחוזים על דחליל.
הבטתי בראי וראיתי פנים מיוסרות נעדרי שמחה ללא אף קו של חיוך.
נו.. אמרתי לעצמי, "איך אתה רוצה לא להיות חולה עם התנהגות כזו?"
"אתה חייב לחייך ולצחוק" חשבתי תוך כדי שאני מנסה למתוח בכוח ובאילוץ את שפתיי.

באותה עת הכרתי את ר. אישה מיוחדת ששידכה לי עובדת של לקוח שלי.
אישה עם גוף וראש שכולו רגש מתפרץ. היא לא שואלת!
פשוט מחבקת ונצמדת מהללת ומברכת וכולה חיוך צליל ומילות אהבה בשפה של משוררים
ואני נדבקתי בחיידק האהבה ל 14 שנים.
לקראת שיא תסמיני המחלה הצעתי לר. להיפרד כי לא כדאי לה,
כי מי יודע מה יהיה סופי שלי ובכלל עבורה אולי אהיה חסר תועלת ונטל.
ר'. דחתה את ההצעה כאילו מדברת עם ילד קטן האומר דבר שטות.
גרנו בבתים נפרדים היא בת"א אני בר"ג, לר'. היו בבית 3 ילדים קטנים (גיל יסודי).

הגעתי לאפיסת כוחות מוחלטת לא הייתי מסוגל פיזית לרדת מהמיטה ולהלך.
קצב הלב במנוחה עלה על 120 פעימות לדקה
ועוצמת המהלומות של הלב נשמעה למי שהיה קרוב לידי.
להוציא דבר מה מהמקרר נעתי בזחילה. כשעניתי לטלפון ליד המיטה,
לאחר כמה משפטים הייתי חש עייפות עמוקה והייתי נופל לכמה שעות שינה.
לא היה לי מושג מה צופן העתיד ואיך גופי יתפקד בהמשך, לקחתי בחשבון שאני עלול למות.
לעולם הרפואה לא הייתה תרופה למחלה אל רק כדורים להקלת תסמינים.

הייתי זקוק לאומץ ונחישות ולהסכים ולאהוב את הכאב הן הפיזי והן הנפשי.
בנוסף האהבה של בת הזוג היא הסם המחזק ביותר והכי מרפא.
אין כמו שאוהבים עם קרבה נפשית רגשית וגופנית
חיבוקים תמיכה ומגע שמביא לרפואה ושומר על הבריאות.

מאז הגילוי, הרופא המטפל התריע וצייר בפניי את מה שעתיד לקרות ולפי תנאי חיי נערכתי לכך. התייעצתי עם כל מי שיכולתי והכנתי שיקויים מחומרי טבע שונים ותכנית התמודדות וטיפול עצמי.
לאחר שהשיא של התסמינים עבר, אני פעלתי לחזק את עצמי בכל הדרכים כפי שתכננתי.
בלוטת התריס השתקמה לאחר כשנה ומחצה
ושש שנים נוספות עברו עד שכל התסמינים והדלקות חלפו.

גם אני הזדהיתי והצטערתי לשמוע על ההתמודדות הקשה

שלך. והחוויה עם המטוס - כל כך מפחידה ולא יכולה שלא לתת את אותותיה. אני חושבת שרק יוצאי דופן שבינינו שכבר הספיקו לחיות אי אילו שנים בעולם הזה לא נושאים בתוכם פצעים וצלקות מטראומות שחוו במשך השנים.
עכשיו, כשקראתי על בלוטת התריס אצלך, לפתע כמו היכה בי ברק - קלטתי שגם לי התחילה בעיה כרונית בבלוטת התריס זמן קצר אחרי המקרה המדובר. עד כה לא קישרתי בין הדברים, אך אולי בכל זאת יש קשר? אומנם זה לא הגיע אפילו קרוב למצב קשה כמו שלך, ואני בסך הכול מתפקדת בסדר מבחינה פיזית, אך זה כן גרם ועדיין גורם לי לכל מיני בעיות לא נעימות (אך תודה לאל כאלה שאפשר לחיות איתן), ואני לוקחת תרופות כל יום. הרופאים אומרים שזה לא משהו שניתן לרפא, אך ניתן לחיות עם זה בסדר גמור עם הטיפול, ואני אומרת תודה על זה ומייחלת שרק לא יהיה יותר גרוע, כי כל מה שאפשר לחיות איתו בוודאי עדיף על האלטרנטיבה ובסופו של דבר זה ממש לא סוף העולם.
וזה גם הזכיר לי שלאימא שלי התחילה סוכרת בגיל מבוגר אחרי חוויה מאוד טראומטית שהיא עברה בעקבות אסון כבד במשפחה. וגם זה כמובן מצב כרוני שלא עובר אף על פי שהיא מקפידה מאוד על הטיפול שנתנו לה, על תזונה ועל פעילות גופנית חרף גילה המאוד מבוגר, ממשיכה לעשות הכול גם כשהיא מרגישה רע ולא נותנת לזה להשתלט על חייה. ועדיין בהדרגה התסמינים אוכלים בה וגורמים לבעיות קשות, וזה בהחלט לא נעשה יותר קל עם הגיל. לא על הכול יש לנו שליטה.
וכן, אני מסכימה איתך לגמרי שאהבה ותמיכה של האדם הנכון יכולה לעשות את כל ההבדל. ממש שמחה בשבילך שמצאת אהבה כזאת. לא יודעת מה אימא שלי הייתה עושה בלי אבא שלי, בעלה כבר מעל 50 שנה, שתמיד לצידה, סובל בשקט ובהבנה מהמזג הלפעמים נרגן שלה כי הוא מבין את הסבל הפיזי, התסכול וחוסר האונים שהיא חווה באופן תמידי, ועושה עבורה במסירות כל מה שצריך, כמו שהיא עושה בשבילו.
ולא יודעת מה אני הייתי עושה אילולא בזמן מחלתה של הילדה ואחריה בעלי לא היה שם לצידי כמו סלע איתן, שכל הזמן הבין, הרגיע ונסך ביטחון. תמיד הסתכלתי עליו ושאלתי את עצמי מדוע אני לא חזקה כמוהו, מדוע אני זו שמתפרקת והוא זה שלוקח על הכתפיים שלו, בנוסף להתמודדות עם המחלה של הבת והשלכותיה על המצב בעבודה ובבית, גם את ההתמודדות עם הקושי שלי, וכל זאת בצורה כל כך שלווה וסטואית, מבלי להתלונן או אפילו להראות ולו פעם אחת שגם לו קשה ושגם הוא זקוק לתמיכה. תמיד באופטימיות ובתקווה ובעשייה של כל מה שחייבים לעשות וקבלת החלטות בצורה שקולה ורגועה, בעוד אני מרגישה שהפאניקה אוכלת בי ואינה מניחה לי לחשוב בהיגיון. תמיד שאלתי את עצמי מאיפה כוחות הנפש העצומים האלה וסבלנות אין קץ?. תמיד הערצתי אותו, ולא האמנתי שאפשר להעריץ אותו עוד יותר, אבל באותה תקופה גיליתי למרבה הפלא שאפשר.
היו לי כמובן משברים נוספים בחיים, שהיה קשה וכואב מאוד להתמודד איתם, אף על פי שלא היו להם השלכות כה קשות וממושכות כמו לסיפור הזה. אך על דבר אחד אני כן יכולה להגיד תודה ענקית ליקום: שעד היום, בכל הקשיים והמשברים האלה, לא התמודדתי לבד, ושמעולם האנשים שאהבתי ושהיו קרובים וחשובים לי באמת לא אכזבו אותי: לא בעלי ולא הוריי ולא אותם חברים שבאמת היו חברי נפש קרובים ביותר לאורך שנים. קשה לי אפילו לדמיין מה חווים אנשים שברגעים כאלה, שהם על גבול הקשים מנשוא, מגלים שהאדם הקרוב ביותר, שאמור לשמש להם משענת ונחמה, נוטש ואינו נמצא שם עבורם או אף גרוע יותר - הוא הגורם למשבר בגלל בגידה כזו או אחרת (לא בהכרח בגידה מהסוג שמתוארת בשרשור הזה).
בקיצור, אני דווקא חושבת שמכל ההתמודדויות הקשות האלה, שלא פסחו על אף אחד מאיתנו במידה זו או אחרת, כי לצערנו הן חלק ממה שהחיים מזמנים לנו, אפשר לראות שהשלכות הטראומות הקשות הן הרבה פעמים אינן בשליטתנו ושלוקח הרבה זמן, ולעיתים גם תמיכה בלתי מסויגת של אלה שאוהבים אותנו ללא תנאי ושאפשר לסמוך עליהם שיהיו לצידנו ברגעים הקשים ביותר, כדי להתגבר עליהן, ולו חלקית.
זו אולי בחירה שלנו והחלטה שלנו לנסות להילחם בכאב ובסבל בכל הדרכים שעומדות לרשותנו, אבל זה דורש תעצומות נפש אדירות שלא תמיד ובכל רגע יש לנו במלאי, וזה לאו דווקא תלוי בנו מתי ואיך המלחמה הזו תסתיים. ובגלל זה אני חושבת שלסנדי קשה שבעתיים עכשיו - כי במקום שבעלה האהוב והיקר לה מכול יתמוך בה ברגע של משבר קשה, הוא בעצם זה שיצר את המשבר והטראומה מבחינתה. לא ניתן לתאר כמה זה אמור להיות קשה לה, כמה היא סובלת ומבולבלת וקרועה בין האהבה הרבה שהיא עדיין חשה כלפיו לבין תחושת הבגידה והאכזבה המרה, וכמה לבד היא בטח מרגישה. אני ממש מקווה שהיא תחלים ותשתכם ותקבל את ההחלטה הנכונה ביותר עבורה ותמצא שוב אהבה ושלווה, בין אם זה יהיה עם בעלה הנוכחי או עם מישהו אחר, כמה שיותר מהר. זה קשה, זה ארוך, וזה ללא ספק מאבק, ובעיקר מאבק פנימי, אך בסופו של דבר עובדה שיש תקווה וזה אפשרי אפילו כשנדמה שאין שום אור בקצה המנהרה.

חזקוש

New member
תודה על ההזדהות והחיבוק ששלחת

צר לי על ההפגיעה הבריאותית וכל שאני יכול זה לשלוח לך חיבוק.

מלחמה היא חוויה קשה של פחד מוות אמיתי, חוויה שנשארת לכל החיים.
בהמשך שזה נגמר תאבת החיים היא זו שאמורה להוביל.
יש ספר שעוסק בזה ,ג'וני שב משדה הקרב (באנגלית: Johnny Got His Gun)
ספר מרשים על החפצות בחיים.

כנראה כאבים נפשיים מובילים למחלות גוף (מבלי להיכנס למנגוני פעולת המחלות)
לכן אני סבור שחשוב מאוד לטפל בכאב ולא לדחוק אותו כי הכאב נרשם בזכרון הפנימי וכל כאב חדש מדליק אותו ככאב ולאו דווקא עם הזיכרון של האירוע
אלא עולה רק כאב..
אם לא מפרקים את הכאב הוא נשאר קיים אך מוסתר ונדלק עם כל הכאבים שנדחקו אתו ועולים ומצטרפים לכאב החדש.
האם האמירה הזו יוצרת לך הבנה? זה מחבר לך משהו?

מריוס זכריה

Member
מנהל
ועכשיו תגובה רצינית

אתה מסביר שבנישואין שלך אתה סובל משיעמום ושיגרה.
ולכאורה מצאת פתרון מעולה: משפרים.

אחת הבעיות בפתרון שלך היא שאתה בעצם גוזר על עצמך 15-20 שנה של שיעמום ושיגרה. כי כשמתחילים "לשפר" בקשרים חלופיים, שום דבר טוב כבר לא יקרה בינך לבין האישה שאתה נשוי לה.

אני אומר 15-20 כי אני מניח שברגע שהילדים יעזבו את הבית, שניכם תעופו מהקשר הזה יותר מהר מכדור של תותח. (זה יכול לקרות גם קודם, ואני לא יודע לומר מה יותר טוב - קודם או לא).

בקיצור, אתה גוזר על עצמך נישואין נוראיים. וכל כמות הרומנים שתהיה לך לא תשנה את העובדה שכל לילה וכל בוקר וכל סוף שבוע אתה תהיה בתוך הקשר המשעמם הזה, שאתה רואה בו רק עונש. וגם הילדים שלכם יחיו בתוך בית שבו מרוב שיפורים ההורים שלהם חיים חיים חלולים (וחושבים שהם מצליחים לעבוד על כולם).

ובנוסף, האישה הזאת שתהיה העונש שלך, אתה תהיה העונש שלה. אז אני לא בהכרח צופה שיהיה שיעמום נעים ונח. יש סיכוי גדול לשיעמום מאוד לא נח.

החלופה היא להגיד: אני לא רוצה שיעמום ושיגרה. אני רוצה חיים מלאי משמעות עם אשתי. ואז ללכת לשבור את הראש איך עושים את זה. זה ידרוש ממך להגיע למקומות חדשים שעוד לא הגעת אליהם, ואולי גם לא תגיע, אם לא תנסה לפרוץ את השגרה והשעמום שהם חייך הנוכחיים (שאתה במו ידיך יצרת).

ואני אגב לא מתכוון לנרות ושמנים ריחניים, וגם לא לאביזרים, סרטים, רביעיות וחמישיות. אני מתכוון למציאת משמעות אמיתית בחיים שלך - חוץ מהעבודה, שבוא נניח לצורך הדיון ששם אתה מסודר.

ועל זה נאמר: לכל בחירה שהאדם עושה, יש מחיר.
אני מקווה בישבילך שאתה בוחר בתבונה.

כל יום

New member
מונוגמיות לא עובדת. נקודה

הוכחות? בדקו את כל חדרי האירוח לפי שעה שפורחים תחת כל עץ רענן בכל רחבי הארץ.

אז כולכם חכמים וכולכם נבונים ובכל זאת יש לא מעט גברים ונשים שאינם בהכרח נשואים זה לזו, שבוחרים לבלות ביחד כמה שעות של עונג תמורת סכום.

יש לכך מחיר, אין ספק, אבל העובדה היא שכל כך רבים שמוכנים לשלם אותו, בהחלט אומרת דרשני, וזה מה שפותח השירשור הזה רצה לומר. או בקיצור החיים מלאי פשרות.

די לצדקנות!

מריוס זכריה

Member
מנהל
גם דמוקרטיה לא עובדת. נקודה.

הוכחות? בדוק כמה פוליטיקאים מושחתים, כמה ילדים רעבים, כמה נשים נרצחות.

אה, כמובן... צריך לשאול מה החלופה.
אולי דיקטטורה? מלוכה? מדינת דת?

אחרי שבודקים את החלופות, מסתבר שהעולם לא מושלם, ואנשים עושים בחירות בין אופציות קיימות. רק להגיד שבמשהו יש פגמים וקשיים, זה עדיין לא פוסל את זה.

אז השאלה היא מה אתה מציע? מה לדעתך צריכים אנשים נבונים לעשות?
תציע תכל'ס.
ואז בוא נבדוק האם בהצעה שלך יש יותר יתרונות או יותר חסרונות.

למעלה