אי שוויון.

noamgk

New member
כי המדינה הזאת לא הייתה "שלהם"?

היא הייתה שממה תחת שילטון בריטי, והסתובבו בה שבטים בדואים, מעט נוצרים ויהודים.

Rotema3

New member
נו באמת,

כל האר. היתה מלאה בערבים {פלשתנאים של היום}, ומעט מאוד יהודים ונוצרים. אפלו הבריטים הפכו לפרו ערבים עם הזמן, כשהבינו איזה עוול היהודים גרמו להם.

noamgk

New member
מה זה מלאה...

כשאני מסתובב על קרקע זה לא הופך אותה לשלי. זו לא הייתה מדינת בדואיסטאן, זו לא הייתה מדינה בכלל.

אתה בטח שוכח

שאנחנו קיבלנו מנדט כדי להקים כאן מדינה אם האזור לא היה מיושב ולא היו מחלוקות היינו מקבלים מנדט מגדה לגדה לא כך הדבר, והסיבות רצופות בהיסטוריה שהועיל ואינך מראה בקיאות בה, טיעונייך שגויים מיסודם. מה גם שדרך חשיבתך תלולה, ובקצה אין ולו פתרון הגיוני אחד אם הייתי צועד בדרך השלום לא הייתי נדרש להסברים עקלקלים שיש אחריהם מניעים. צא ולמד ומצא את הדרך האמיתית שבדרכה לא נאלץ לסבול מלחמות ולא נמית את שעברנו על מיעוט אחר.

LHOswald

New member
למה את כל-כך מתאמצת בשביל

מישהו אחר? אם את לא רוצה להיות חלק מעם היהודי, קדימה, תתאסלמי. ואם כן, אז למה? את יודעת שהמדינה שלנו זה הדבר היחידי שמאפשר לעם הזה לברוח מכל מיני היטלרים למיניהם. ועוד. הרבה לפני שהעם הערבי בכלל נולד, היו כאן יהודים. את זה את בטח יודעת? ולא, העם הערבי לא נולד בארץ ישראל, הוא כבש אותה. אז מה הסיפור שלך אני לא מבין? תמיד התאמצתי להבין, למה בכל דור קיימים אנשים שלא סובלים את העם שלהם. אני לא מבין מה לעשות. אני בהחלט מבין התעניינות בתרבויות שונות של עמים שונים, אבל שנאה כזאת לעצמך? למשפחה שלך? לתרבות שלך? ich verstehe dich nicht, ehrlichג€

יהודי, כנס.. ../images/Emo103.gif../images/Emo104.gif

זמן רב שאני קוראת את ההודעות שלך, ותתפלא, אבל בהודעות רבות המילים השולטות בהן הן קללות. תראה, תחשוב לפני שאתה מדבר, אם זה נחוץ או לא, אם זה שייך או לא.. אם זה מתאים. אני חושבת שעברת גבולות רבים עם הדיבור שלך כלפי.. אחים שלך. וזו סתם נקודה למחשבה מאחת שתהתה לפשר הקללות המרובות בהודעות שלך.. אה,ורק עוד דבר אחד... נסה לא להתפרץ על מי שלא חושב כמוך, אנחנו במדינה דמוקרטית, ויש בה את חופש הביטוי, פלורליזם וכו'... אין מה לעשות, כל אחד- ודיעותיו. תנסה להשלים עם זה שלא כולם חושבים כמוך.

One Echoe

New member
אני בנאדם, לפני שאני יהודי.

מצטער מאוד, לשמוע מילים כאלה גזעניות משאיר אותך פאורת פה. ובאמת שקשה לא "לקלל". אני טוען תמיד שקללות זה לא הדבר הכי גרוע. לטעמי, בנאדם יכול לקלל עד מחר כל עוד הוא לא גזעני ואומר מילים כאלה מטונפות. מעבר לזה שרק בכמה ימים האחרונים קיללתי די הרבה, הימין הקיצוני התרבה בפורום. בכלל רציתי להפסיק לכתוב פה, אך נשארתי בלב ברירה למראות הנוראיים.

כולנו בני אדם ../images/Emo103.gif../images/Emo104.gif

השאלה היא אם תמיד אנחנו מתנהגים כבני אדם. אני לא שמעתי גזענות במה שהוא אמר, נכון, הוא יכל לדבר אחרת, אבל כך הוא מרגיש, אז ככה הוא התבטא. ועכשיו יש לי שאלה - מי אתה שתגיד לו מה הוא?????? קללות זה דבר מאוד גרוע, זה לא מנומס, זה דוחה (דוחה אנשים), מרחיק וחסר תרבות. אני לא רואה גזענות בבן אדם שנמאס לו ממי שרוצח את עמו שוב ושוב ותמיד יעשה זאת. לא יודעת למה אתה קורא ימין קיצוני, בטח למה שהעיתונות קוראת ימין קיצוני, הווי אומר כל בנאדם שהוא ימני... אבל ניחא, את זה אי אפשר לשנות, כל אחד ודרך חשיבתו.

One Echoe

New member
להגיד לערבי

בגלל שהוא ערבי לעוף לירדן, זו גזענות. ולא משנה כמה תנסי להצדיק את זה. ואל תטיפי לי על קללות.

..../images/Emo103.gif../images/Emo104.gif

אוקיי, אז יש אנשים שלא היו מתבטאים ככה ויש שכן, הוא בחר להתבטאות ככה. הוא חושב שזו צריכה להיות מדינת היהודים (
) ולא מדינת כל אזרחיה. ואני עדיין חושבת שזו לא גזענות, תגיד מה שתגיד.. כמו שאתה לא תלך לגור בירדן, כי אתה יהודי וזו מדינה ערבית. (או שכן, אני כבר לא יודעת למה לצפות). לערבים יש מספיק מדינות משלהם ואם הם היו רוצים הם היו מקבלים את ערביי ישראל, אלא שהם לא רוצים לקבלם, אז הערבים האלה בישראל ומכאן שמם ערביי ישראל. ולא מטיפה, רק נותת לך עצה לגישת דיבור טובה יותר.

One Echoe

New member
תודה על העצות.

אבל אני לא זקוק להן.. זה לא משנה למה הערבים כאן, הם עכשיו כאן. ואין שום סיבה שבעולם לקיפוח שהם חווים. זה רק מראה באמת איזו מדינה אנחנו, גזענית או לא. אני גם חושב שזו צריכה להיות מדינה יהודית ותו לא, תתפלאי. אבל בינתיים הם כאן, ועד אז אין שום סיבה שבעולם שנתייחס אליהם כמו לזבל. היית רוצה שככה יתייחסו אלינו באירופה? "לערבים יש מספיק מדינות משלהם" זה שהם ערבים, לא אומר שכולם באו מאותו הרקע ומאותה התרבות... מה גם שערביי ישראל היו כאן לפני הישראלים עצמם.

אידיוט עשה אותך. מפגרת.

אם רק קללות אתם מבינים אני יכול גם לקלל. למרות שאני ממש לא רוצה כי השתנתי ממה שהייתי פעם. בכל מקרה, תסבירי לי רותם ה"חכמה" את כל הדברים המטומטמים שאת חושבת. למה היה טוב לגרש יהודים מהארץ שלהם? מה הארץ שלך, אם את לא ציונית ולא רק שלא אלא את גם שונאת ציונים אז מה את עושה פה?! לכי מפה! זה לא הארץ שלך! את כובשת! אפילו מרמת אביב `כבשו` שכונה של ערבים. כובשת אחת. תני לערבים כבר תארץ שהם רוצים ומתפוצצים בשבילה ותחזרי לגרמניה לתאי גזים.

לא... באמת.

אדם כותב פה את כל מה שהוא מרגיש, וככה אתה עונה לו. יכלת להתבטא יותר בכבוד. זה באמת לא הוגן שלא נותנים שיויון למיעוטים, חברים של אח שלי מהיחידה שהיו ערבים ודרוזים בסוף לא מקבלים את מה שמגיע להם והרבה עמים מקבלים יחס חרא מהאוכלוסיה בישראל וזה ממש מגעיל. חבר של אח שלי מאתה רואה אותו, אומר ערבי שימות וכל זה אבל אתה בעצם לא יודע שהוא שירת בצבא וחטף 5 כדורים (וזה מקרה אמיתי). אני לא יודעת בנוגע אליו אם הוא קיים את החובות שלו בתור אזרח במדינת ישראל, וגם ידוע לי שיש דווקא הרבה מיעוטים במכללות ואונברסיטות, בניגוד למה שהוא כתב. אבל אני באמת חושבת שאפשר לדבר יותר יפה ולא ישר לתקוף, זה באמת לא במקום.

The Fading

New member
לאומנות ?

אם מפריע לו אז שילך לעזה. בעזה בטוח הוא יוכל ללמוד בשקט. אם הוא ילך לסעודיה ויגנוב יחתכו לו את היד ושלא לדבר על לזיין מישהי. שיסתום ת'פה ויגיד תודה שהוא חי פה. את כל מה שהוא עושה פה הוא לא יכול לעשות שם.

למעלה