אלימות דתית

L7

New member
גם אסטרופיסיקה היא אמונה מבחינתי

אמונה=קבלת עובדות כאמת בלי לבקש הוכחה אני מאמין בסיפור היקום לפי האסטרופיסיקה בלי לבקש הוכחות. "אמונה" בסלנג המקובל היא אמונה באל טבעי מהסוג הדתי. לכן לפי הסלנג המקובל אתאיסט איננו אדם מאמין.

תום30

New member
לו טסה + טלמון + תום30 מה נהיה

עם הפאקינג אחווה הזו?

עקרונית אתה צודק

יש הרבה סיבות שאנשים יוצאים למלחמות ודת היא רק אחת מהן אבל לאורך ההיסטוריה אנו רואים פעמים לא מעטות שהגורם המרכזי להרבה מהמלחמות הוא דתי. הדוגמאות המרכזיות הן הג'יהאד ומסעות הצלב שבהן הסיבה היחידה ליציאה למלחמה היא הרצון להשלטת הדת על שאר ה"כופרים". גם בדת היהודית יש לא מעט אלימות - עצם הכיבוש של הארץ על ידי עולי מצרים ונישול הכנענים שהיו תושביה המקוריים וכל זאת תחת הצידוק האלוהי של "לזרעך נתתי את הארץ הזו" - הוא אלימות ברורה. גם מצוות מחיית עמלק שבו מצווה היהודי למחות כל זכר של העם הזה כולל טף ונשים. אפשר לתת עוד דוגמאות רבות אבל ברמת העיקרון הנוסחה דת = אלימות הוכיחה עצמה כנכונה לא משום שדת היא רק אלימות אלא משום שבדת המטרה פעמים רבות מקדשת את האמצעים גם אם הם אלימים

uuuaaa

New member
היהדות אינה אלימה

שאר הדתות לעומת זאת, כן אלימות. היהדות למשל נגד גיורים, ובוודאי נגד גיורים בכוח. בניגוד לנצרות ולאיסלם (אינקוויזיציה, ג'יהאד וכו') הנה הפתיחה של מסכת גרים: "הרוצה להתגייר אין מקבלין אותו מיד, אלא אומרין לו, מה לך להתגייר, והרי אתה רואה את האומה הזאת נמוכה וסגופה מכל האומות, וחלאים רבים וייסורין באין עליהן, וקוברין בנים ובני בנים, ונהרגין על המילה ועל הטבילה ועל שאר כל המצות, ואינן נוהגין בפרהסיא כשאר כל האומות..." כאשר עולי מצרים הגיעו לא"י, הם הציגו ליושבי הארץ 3 אפשרויות: א. לברוח ב. לחיות תחת שלטון יהודי ג. להלחם "וכל זאת תחת הצידוק האלוהי של "לזרעך נתתי את הארץ הזו" - הוא אלימות ברורה" ??? אם ה' ברא את העולם, מה הבעיה עם זה שהוא יחליט למי א"י שייכת ?! זה לא נקרא אלימות. כי ה' החליט שהיא שלנו. מחיית עמלק: ~~~~~~~~~~ אנו מאמינים שאלוקים עירבב בכוונה את האומות, וכך נמנע מאיתנו לקיים את מצוות מחיית עמלק. עד שיבוא המשיח. ואז כבר העולם יראה אחרת לגמרי (כי כל העמים יבואו וילחמו נגד היהודים בירושלים). על-פי ההלכה, כל עמלקי יכול להנצל ע"י הצהרה על שמירת 7 מצוות בני נוח. (או ע"י התגיירות). 7 מצוות פשוטות ביותר: 1. לקבל על עצמם חוקי משפט כלשהם. אפילו של גויים. 2. לא לקלל את ה'. 3. לא לעבוד עבודה זרה. 4. איסור גילוי עריות 5. לא לרצוח 6. לא לגזול 7. אבר מן החי (לא לאכול אבר של יצור כשהוא עדיין חי) כלומר, מחיית עמלק אינה מחיית עם כלשהו, אלא מחיית דעה. לכן, מי שמשנה את דעתו - אין לנו זכות לפגוע זו. היהדות = אלימות ??! הרבה זמן לא פתחת תנ"ך. הנה חזון ישעיה הנביא: "וְהָיָה בְּאַחֲרִית הַיָּמִים נָכוֹן יִהְיֶה הַר בֵּית יְדֹוָד בְּרֹאשׁ הֶהָרִים וְנִשָּׂא מִגְּבָעוֹת וְנָהֲרוּ אֵלָיו כָּל הַגּוֹיִם: וְהָלְכוּ עַמִּים רַבִּים וְאָמְרוּ לְכוּ וְנַעֲלֶה אֶל הַר יְדֹוָד אֶל בֵּית אֱלֹהֵי יַעֲקֹב וְיֹרֵנוּ מִדְּרָכָיו וְנֵלְכָה בְּאֹרְחֹתָיו כִּי מִצִּיּוֹן תֵּצֵא תוֹרָה וּדְבַר יְדֹוָד מִירוּשָׁלִָם: וְשָׁפַט בֵּין הַגּוֹיִם וְהוֹכִיחַ לְעַמִּים רַבִּים וְכִתְּתוּ חַרְבוֹתָם לְאִתִּים וַחֲנִיתוֹתֵיהֶם לְמַזְמֵרוֹת לֹא יִשָּׂא גוֹי אֶל גּוֹי חֶרֶב וְלֹא יִלְמְדוּ עוֹד מִלְחָמָה " והאם כבר הזכרנו שבבני-ברק אין תחנת משטרה ? פשוט אין צורך.

Go vern or

New member
"והאם כבר הזכרנו שבבני-ברק אין תחנת

משטרה? פשוט אין צורך" שטויות, זה עולה מדי פעם כמו מנטרה, אולם אינו נכון. משטרת רמת-גן ממוקמת על ציר תנועה ראשי ומצויה במרחק 10 שניות נסיעה מגבול בני-ברק. אילו רצו למקם תחנת משטרה בבני-ברק, היו נתקלים בבעיה למקמה בשכונות חרדיות (רובה של העיר), מחמת ההפרעה הנגרמת לארח החיים של התושבים עקב תנועת רכב משטרתי גם בשבתות ובחגים. מיקום התחנה בשכונות חילוניות לא היה מעניק פתרון טוב יותר מזה של תחנת רמת-גן, שאפשר להגיע ממנה לכל מקום בבני-ברק תוך דקה-שתים, והיה מצריך הקצאת קרקע לבניה וגורם לתנועה מוגברת מלווה רעש סירנות בשכונות מגורים וברחובות צדדיים. לו היתה בני-ברק מרוחקת ומבודדת מרמת-גן ומערים שכנות כמו, נניח, דימונה מירוחם, ועדיין לא היתה בה תחנת משטרה - רק אז היה משהו בדבריך...

Lu Tze

New member
נו, הנה לכם מאמין משוכנע בצידקתו

"אנחנו אלימים? בטח שלא! שאר הדתות? הם שוחטים לפחות שני חתולים לפני שהם מצחצחים שיניים בבוקר"

תום30

New member
עקרונית את טועה ../images/Emo13.gif

ואני ממליץ לך לקרוא את שכתבתי שוב.... הצורך בכיבושים הוא צורך אישי ומגובה ע"י תירוצים דתיים. הג'יהאד כמו כל תופעה חברתית אשר אדם מאמצה לחיקו מראה על אופי ולא על דת כל קאדי נורמלי יאמר לך כי המונח ג'יהאד המופיע בקוראן פירושו מלחמת היצר ולא מלחמה ממשית- אבל כמו שטענתי הכל שאלה של פרשנות ואם ייטה לצד הפרשני העולה האופן ישר עם האופי המעוות שלו. כנ|ל לגבי התעוררותו של ריצ'ראד לב הארי בחיפושו אחר הגביע הקדוש או החלטתו לשחרור ארץ ישראל (ואגב "שחרור הארץ" אינו מופיע בברית החדשה באף מקום). אני מבין שאינך יודעת מהי מחיית זכר עמלק, מה שכתבת נוגע רק לציווי של שאול המלך שניצטווה להרוג כל זכר אולם המצווה עצמה של המחייה אינה מצווה פרקטית. באותו היסק לוגי שלך......אפשר ללכת לעוול הכי נורא שנעשה בתולדות האנושות "השואה" ולגשת וולמוד באותם היסקים מופלאים שלך לגבי אמונות-אלימות- ו"להסיק" גרמניה הנאצית לא הייתה דתית באופן עקרוני ואין ספק באשר לגדלותה בתחום המדע וכו' בזמנים ההם והיא בשם המדע עשתה מה שעשתה. דוגמא נוספת היא ברית המועצות האתאיסטית שנעשו בה דברים שאולי רק השואה עולה עליהם בזוועה....וכו וכו' האם מכאן ניתן ללמוד לגבי חילוניות? כמו שכתבתי בהודעה הקודמת-לא. וכנ"ל לגבי הדתות.

Lu Tze

New member
בעצם, אפילו אם היו בתנ"ך ציווים

לא מוסריים (ואני לא ממש מסכים איתך שאין), עדיין מי שהיה מבצע אותם הם בני אדם. תמיד יש להם ברירה לא לבצע את המעשה. הבעיה היא אחרת, העניין הוא שיש מנהיגים שמשתמשים בדת כדי לגרום לאנשים לבצע מעשים אנטי-מוסריים.

תום30

New member
לא טענתי שהתנ"ך=מוסר.

הוא בוודאי נמצא בתוך המוסר האמפירי אך יש בו לא מעט ציווים מוסריים דתיים רלטיבים.

תשובה

כשכהן דת כלשהו טוען בשם אלוהים שצריך לצאת למלחמה, זו מצוות הדת. מה ההבדל בין "תירוץ דתי" לבין הדת עצמה? אתה יוצא מנקודת הנחה שדת היא מצוות האלוהים והוא לא ציווה שבני האדם יהיו אלימים. אבל אם נתייחס להגדרת דת כאל גחמותיהם של כמה כוהני דת, אז לפחות חלק מהדתות אלימות. אני בשום פנים לא חושבת שרק הדת אלימה. אכן, גרמניה הנאצית היא הדוגמה הטובה ביותר.

תום30

New member
אני טוען כי...

האנשים הם האלימים ולא הדת. כי להאשים דת באלימות כי כהן טען שיש לבצע מעשה אלים בשם הדת - זה בדיוק כמו לטעון כי המדע אלים כי המדענים הנאצים טענו שיש לבצע פשעים בשם המדע. זה הכל וזו כמובן....רק דעתי.

אנסה להבהיר את עצמי

הדת מוגדרת על ידי כוהניה וממילא כשבא כהן דת בר סמכא וטוען "כה אמר האלוהים" או "אלוהים נתן לי את הסמכות להחליט החלטות מסויימות" - זו דת. ואם כהן הדת הזה מצווה על העם לבצע מעשים אלימים - ככהן דת הרי הדת שלו היא אלימה. אם יבוא מדען ויאמר שצריך לבצע פשעים בשם המדע אז או שנאמר שהמדע שלו הוא אלים, או שנאמר שהוא לא מייצג את המדע הכל תלוי בהגדרות של מדע ודת. לילה טוב

תום30

New member
אנסה להסביר מדוע לדעתי את טועה..

את מסיקה ממדע לדת. ולמה הכוונה : מי שמגדיר\מסביר מהו מדע אלה המדענים. מי שמגדיר\מסביר מהי דת אלו כיתבי הקודש\אלוהים. נכון שיש להם פרשנויות שונות ע"י כהנים שונים. אולם הבסיס ההגדרתי אינו של אנשים אלא של זה ש"העניק" את הדת לאנשים, קרי-כח עליון. ה-ראיה אותם כהנים שבאים ואומרים תעשי x כי אלוקים אמר לעשות איקס. לעומת זאת במדע, מדע מורכב מאנושיות והישגיה בן אנוש (מדען) בא ואומר לך בהסתמך על התיזה שחקרתי שמורכבת ומבוססת על מדענים (בני אנוש..) שקדמו לי אני קובע כי הגזע העליון שראוי להיקרא בני אדם הוא הגזע הנאצי. לכן לדעתי ההפרדה שאת עושה בין "המדע שלו", צריכה להיות כפי שאני טענתי למן ההתחלה, מקבילה גם לכהנים המטיפים לאלימות ולומר שהדת (או הפרשנות לדת) לה הם מטיפים היא זו שפסולה. בפרט לאחר העובדה (המקבילה אף היא...) כי גם במדע וגם בדת קיימים זרמים\אנשים המטיפים נגד אותה אלימות שאותו כהן\מדען מטיף לה בשם המדע\דת. יום טוב.

חוששני שטעות בידך

ודאי שכהני הדת אומרים שאלוהים אמר להם לעשות X אבל זה טעון הוכחה. כל עוד לא יוכח אחרת כהני הדת מגדירים את הדת שלהם. כמובן שכשמדען נאצי מבסס את תורת הגזע שלו על המדע אז "המדע שלו" הוא גזעני (בלי קשר לשאלה האם התאוריה נכונה או לא) גם אם יש מחלוקת בין כהני אותה דת, לגבי פרשנות שלהם לדברי אלוהים או כתבי הקודש, דעתו של כל כהן דת היא הרבה יותר מדעתו האישית, היא מייצגת את דבר האלוהים וזה בעצם דת. נכון שהרבה מאיתנו, גם מי שאיננו מאמין, רגילים לחשוב שדת היא ציווי האלוהים, אבל האמת היא שהדת היא ציווי כהני הדת המסתמכים על אלוהים.

תום30

New member
לדעתי את פשוט...

עורכת שיוויונים במקומות שנראים לך ובמקומות שאותם שיוויונים לא "מסתדרים" אינך עורכת אותם. הבה נלך עם ההגיון שלך לרגע....את טוענת לחלוקה שונה בין ה"דת", כי היא מייצגת מה מה שאלוהים אמר (מפי פרשנות כהניו), לבין מדע כי מדען מבסס את התאוריות שלו על "המדע שלו". כתבתי לך את זה בהודעה הקודמת בנסיון לנטרל את החלוקה הזו שלדעתי מוטעה. לא יכול להיות "מדע שלו". היות וכל תאוריה מדעית נשענת על תאוריות רבות מדעיות שקדמו לה. לכן מדען שממציא תאוריה נאצית גנטית שווה לכהן שממציא זרם נאצי דתי (ויש לא מעט נוצרים כאלה..). את מקבלת את "דעתו האישית" של המדען וטוענת כי הוא לא מדבר "בשם המדע" למרות שכל התאוריה שלו מבוססת על המדע (פרדיגמות, הנחות, פיזיולוגיה וכו'). ההפרדה הזו היא מעושה . לכן גם האמירה שלך בסוף "נכון שהרבה מאיתנו, גם מי שאיננו מאמין, רגילים לחשוב שדת היא ציווי האלוהים, אבל האמת היא שהדת היא ציווי כהני הדת המסתמכים על אלוהים". נכונה מאוד
ו....היא בדיוק מה שטענתי הם אולי טוענים ש"זה מה שאלוהים מבקש\דורש" אולם זה שווה ערך למדענים הנאצים שטענו כי "זה מה שהמדע קובע". לסיכום- אני חוזר על הבנתי, דת\מדע נמפקים לנו עולם האחד עובדתי השני אמונתי, ומשמשים משענת לאלה הרוצים להחצין את דעתם הסובייקטיבית, האחד יתלה באלוהים האחר יתלה במדע. זה הכל.

לא הבנת אותי

מה שאני אומרת זה שבאמת אין הבדל בין המדען הנאצי (או כל מדען) לבין כהן הדת. כל מי שמקבל את התאוריה המדעית של תורת הגזע הוא גזען והמדע הזה הוא מדע גזעני. אי אפשר להכליל את כל המדע תחת קורת גג אחת, יש תאוריות מדעיות כאלה ואחרות ועליהן אפשר לומר אם הן גזעניות או לא. כך גם בדת, כשכהן דת מסוים מצווה (בשם אלוהים) לעשות דברים מסוימים - זו דת. וזו הדת שלו. ואם הציווים האלה "אלימים" אז הדת שלו אלימה. כך גם במדע, כשמדען מפתח תאוריה גזענית התאוריה הזו (קראתי לזה "המדע שלו") היא גזענית. ודאי שכל תאוריה מדעית מבוססת וכו' וכו', אבל מי שנותן גושפנקא למדע הם המדענים ואם יש מדענים שלא מקבלים את התאוריה הזו אז בהחלט ניתן לומר "מדע שלו" ו"מדע שלי". אמרת: "אני חוזר על הבנתי, דת\מדע מנפקים לנו עולם האחד עובדתי השני אמונתי, ומשמשים משענת לאלה הרוצים להחצין את דעתם הסובייקטיבית, האחד יתלה באלוהים האחר יתלה במדע. זה הכל." אם יורשה לי להעיר, אנחנו בעצם מסכימים. ודאי שאנשים יורים ולא הרובים אבל מה שבאתי לומר זה שאנשים הם הקובעים מהי דת ומהו מדע וממילא יכולה להיות דת אלימה או מדע גזעני. - ושוב הכל חוזר אל האנשים.

תום30

New member
הבנתי בחיי ../images/Emo13.gif אבל חלקתי עלייך

באשר ל"דת שלו" או ה"מדע שלו". וזו אולי שרש החילוק ביננו. אני לא חושב שיש "דת שלו" או "מדע שלו" כי אני כאמור (עוד מההודעה הראשונה) טוען כי דת\מדע נתונים להגדרהה סובייקטיבית. ואם אנשים יורים ולא הרובים אז גם החילוק שניסית לעשות ב"כהן הנושא את דברי האל" אינו חילוק. כי הוא נושא את דברו ולא את דברי האל. על אחת כמה וכמה כשיש לא מעט כהנים\מדענים המשתייכים לאותו זרם דתי\מדעי היוצאים חוצץ נגד אותו מדען\כהן הנושא את דברי האל\מדע . ולגבי האמירה הקטגורית שלך כי אנשים קובעים מהי הדת\מדע אנחנו עדיין חלוקים. כי שוב....את יכולה לומר בפרספקטיבה מאוד מאוד צרה כי כהן המטיף לגזענות מפיץ את "הדת שלו" אני טוען כי הוא אינו מפיץ את הדת שלו אלא את דעותיו הפרטיות תוך נסיונות גיבוי דתיים. בדיוק כפי שאותו מדען נאצי עושה שימוש במדע ע"מ להפיץ את דעותיו הגזעניות. כפי שרמזתי בהודעה הקודמת מדע\דת מנפקים לנו "אמיתות" שהן משוללות כך ערך, האדם נוטל את אותן אמיתות ויוצק אותן לאישיותו בהתאמה לפסיכוזות שלו
ואז נולד גזען. כל דת באשר היא , כולל היהדות המתייהרת ב"עם סגולה" וכו', מטיפה לשלום,אחווה,שיוויון וכו'. אלו ערכים נחמדים ויפים אולם הם יכולים להוות כלי (בדיוק כפי שעבדות מדעיות יכולות להוות כלי וראי "מחקרים" שפורסמו על היהודים המזרחיים לפני 30-40 שנים ורמת האינטלגנציה שלהם וכו') בידי אנשים קטנים וחשוכים, תרתי משמע "חשוכים", להחצנת התאוריות המעוותות שלהם\ן. ערב טוב.

אנחנו די חוזרים על עצמנו ../images/Emo8.gif

אוקי, אני עדיין לא מסכימה איתך אבל מה זה משנה? לכן לא אמשיך עם הדיון הזה כי זה לא יגמר. העיקר שאנחנו מסכימים על העקרונות. ובין אם הדת היא האלימה או איש הדת - זה פסול מעיקרו.

למעלה