אלימות דתית

L7

New member
לא פוסטמה ולא פרובינציאלית../images/Emo65.gif

תום30

New member
אלימות כעקרון אכן פסולה.

ובין אם מדע אלים או המדען - זה כאמור פסול
ובקשר לאי הסכמה זו חלק ממהויות הפורום .

תום30

New member
ועוד משהו קטנטן...

למה את כותבת "זה טעון הוכחה" לגבי הכהנים ולא כותבת "זה טעון הוכחה" לגבי דברי המדענים הנאצים?. דעתו של כהן ""מייצגת את"" "דברי אלוהים" בדיוק כפי שדעתו של המדען הנאצי ""מייצגת"" את המדע.

lolibror

New member
ומה שנחמד זה ש-

לא מעט דתיים (לפחות בפורום הזה) מנסים להסביר מדוע אמונתם היא נכונה וראויה ונשענים על מדע (ובד"כ נתקלים במה שלפחות האתאיסטים אשר מדברים עימם רואים כהפרכות מושלמות...) אבל עדיין לא פגשתי איש מדע המנסה להוכיח את התיזה שלו בעזרת התורה ומשתמש בה כבסיס עליו היא נשענת. היו זמנים בהם מדענים התחמקו מהוצאות להורג בעזרת "אישור" מהכנסיה להמשך מחקרם... ואף על פי כן נוע תנוע!!!!

תום30

New member
עם כל הכבוד יקירתי....

אני מכיר יותר אתאיסטים המנסים להוכיח את אמונתם ע"י המדע מאשר דתיים המנסים להוכיח את דתם ע"י מדע. (ולפני שאת קופצת
אתאיזם אינו זרם מדעי, תבחני בסביבה הזו וגם במציאות כמה מן האנשים המגדירים עצמם כאתאיסטים יכולים בכלל להוכיח את האמונה שלהם בצורה פרטנית\יסודית ע"י מדע...) ליל מנוחה.

תום30

New member
עם כל הכבוד יקירתי....

אני מכיר יותר אתאיסטים המנסים להוכיח את אמונתם ע"י המדע מאשר דתיים המנסים להוכיח את דתם ע"י מדע. (ולפני שאת קופצת
אתאיזם אינו זרם מדעי, תבחני בסביבה הזו וגם במציאות כמה מן האנשים המגדירים עצמם כאתאיסטים יכולים בכלל להוכיח את האמונה שלהם בצורה פרטנית\יסודית ע"י מדע...) ליל מנוחה.

תום30

New member
עם כל הכבוד יקירתי....

lolibror

New member
אבל... תום מחמל ליבי!

אני דיברתי על אנשי מדע (מאיזה זרם שתבחר) שכיום לא מנסים יותר להשען על ה' (ופעם הם עשו זאת מפחד הכנסיה) ולא על אתאיסטים. את האתאיסטים הצבתי ב"משוואה" הזו רק בתור אנשי השיחה של המאמינים בפורום הזה ובודאי שהם (האתאיסטים), שאינם מדענים כדבריך, נשענים על מדע. וגם סייגתי את דברי לפורום במקרה שלא שמת לב. המדע משמש כאן (או מנסה לשמש) כ"גשר".

תום30

New member
תובנות חדשות.....

שלדעתי לא בדיוק עולות בקנה אחד עם ההודעה הקודמת שלך אבל....שיהיה.

lolibror

New member
לא תובנות ולא חדשות.

אולי לא הבנת היטב את ההודעה הראשונה שלי אבל... שיהיה.

תום30

New member
כבר אמרתי ש...

אני מוגבל בהבנה כי אני גבר. קצת התחשבות נו.

lolibror

New member
אין שום בעיה... הרי ../images/Emo39.gif

כל הנשים רחומות ואמפאתיות
אי לכך אגלה הבנה!

L7

New member
פרשנות נפוצה של הדת-היא הדת.

ולא תעזור גירסת הרבי או הקאדי או הכומר הממייחסים לעצמם אהבת אדם כוללת וללא תנאי.

תום30

New member
L7 לדעתי לא הבנת..

לא מה שכתבתי\התכוונתי ואולי גם...לא מה שאתה כתבת- היות והטענהכי "הפרשנות של הדת היא הדת" סתומה בעיני. אשמח אם תרחיב. אגב אם תרצה לדבר על פרשנות היהודית דתית- רעיון הבחירה החופשית,סימוכין לפרשנות, עשה לך רב, סטיות פרשניות "מותרות\אסורות", "70 פנים לתורה" וכיצד מדרש זה מסתדר עם היהדות וכו' וכו' - אני אשמח. אחלה ערב... אחזור מחר

למעלה