אלימות דתית

אני שוב נאלץ להסכים. אבל...

אבל לא קראתי את הספר! לכן אינני יודע במה מדובר: האם הוא מתייחס לדת כַּגורם לאלימות, ואז תום צודק בהחלט, אבל אם הספר מדבר על התופעות הרבות של אלימות המתבצעת בשם הדת, אז הספר צודק. לא מזמן אמרו לי דבר מעניין, ומעניין אם זה נכון. אני ניגחתי דתי אחד בנושא הקרבת הקורבנות, שהוא מבחינתי נוהג אכזרי ופסול, אז מישהו אמר לי שהרמב"ם אמר, שכאשר ייבנה בית המקדש השלישי יועלו רק קורבנות מהצומח! אם זה נכון, אז זה ממש מדהים, איך אנשים גדולים, גם אם הם דתיים ופוסקים בענייני דת, אינם מקובעים ומאובנים, אלא פתוחים לרפורמות מתבקשות (שלא כמו רבים מ"יורשיהם").

lordjek

New member
טלמון, אני איתך

אין לי את זה כרגע, אבל גם אני שמעתי אודות מספר גדולי ישראל, אשר טענו כי לעתיד לבוא לא יהיה צורך בקורבנות של נטילת חיים. אבל אני צריך להריץ חיפוש על זה. ברמת העיקרון, זה לא באמת משנה מה מקריבים (כך בפרשת השבוע יש דרגות לגבי יכולת כספית של המקריב). הכוונה היא העניין, ולכן כבר בתקופת התנ"ך היו נביאים שיצאו נגד הקורבנות, שכן קורבן זה משהו אישי שאדם נותן במלוא רצונו החופשי, כשהוא מודע לכך שבעצם אותו כבש/שור/יונה הולכים למותבגללו, בגלל מעשיו, וזה מביא (או אמור לכל הפחות) להביא לתהליך שלחשבון נפש ותשובה. היום, למשל, משמשת התפילה בביתהכנסת כתחליף לקורבנות, ולכן באו מספרגדולי ישראל ואמרו שלימים ,.כשיבא משיח, "וגר זאב עם כבש" לא יהיה צורך בקורבן דם.

uuuaaa

New member
בוא תנגח אותי

מה זה משנה לחיה לשם מה אתה הורג אותה ? אתה הורג אותה ואוכל אותה, או עושה ממנה מעיל או נעליים. אני הורג אותה ושורף אותה. למה אני יותר אכזרי ? ומה בקשר לגן-חיות ? זה מוסרי ? אני מאמין שהחיות נבראו לשרת את האדם. כך שזה מוסרי מאוד מצידי לנצל אותם ולאכול אותם. אך אתה, שמאמין שאין הרבה הבדל בין האדם והחיה - למה אתה אוכל אותם ? אתה גם מאמין שהאדם התפתח מהחיות. אז למה אתה אוכל את אבות-אבותיך ?

Go vern or

New member
אין מנוס מיצור מזון מן החי, אם כי

יש הבדל בין שמוש בבשר, לבין שמוש בחלב, או ביצים(*). פשוט יש יותר פיות להאכיל, ויצור מזון חיב להיות מתועש ואינטנסיבי. אולם, בכל מקרה, מדובר בחיות-משק ולא חיות בר. אף חית-משק אינה בסכנת הכחדה, ואף חית-משק אינה כפופה עוד ל- environmental selection pressure, כיוון שהן נהנות מהגנת האדם. שונה המצב בחיות-בר. אף מין של חית בר אינו יכולה לשמש ליצור מזון מבלי להכחד. האינדיאנים של צפון אמריקה חיו עם הביזונים, צדו מהם במתינות ברמחים, או בחצים, רק לתצרכת עצמית ואוכלוסית הביזונים פרחה במישורים המדושאים. עד שהגיע האדם הלבן וגלה תחילה את הפוטנציאל המסחרי הקולוניאליסטי, ולאחר מכן נקט גם בדרך מכוונת של הרג ביזונים כדי למוטט את משק הבית האינדיאני. הנה, בפאלו ביל ששמו האמיתי היה ביל קודי, קבל את ה- nickname שלו "בפאלו" לאחר שהרג 11 ביזונים ב- 12 כדורים... גן חיות? נכון הוא כי בעבר שמש גן החיות לתצוגת חיות אכזוטיות לאנשים שלא השיגה ידם ספארי. היום המצב שונה ובגני החיות מתנהלות תכניות מחקר לשמור חיות בר מפני הכחדה. "אני מאמין שהחיות נבראו לשרת את האדם" מסכים, היקום כולו נברא עבור הזכר החרדי וספוק צרכיו. "אך אתה, שמאמין שאין הרבה הבדל בין האדם והחיה - למה אתה אוכל אותם? אתה גם מאמין שהאדם התפתח מהחיות. אז למה אתה אוכל את אבות-אבותיך?" פעם אחר פעם אני נתקל בתוצאות החמורות של נשירה טרם-זמן ממערכת חנוך ראויה. _אין_ אנו אוכלים את אבות אבותינו. חיות המשק של היום _לא_ היו קיימות לפני 200000 שנה. מה שנכון לומר הוא שלנו ולחיות המשק היה אב קדמון משותף לפני כמליארד שנים... (*) מה ההבדל involved לבין committed? תשובה: קח למשל Ham and eggs התרנגלת היא רק involved החזיר הוא committed...

uuuaaa

New member
לא התייחסת לשאלות

שאלתי את טלמון למה הרג לצורך שריפה - אכזרי יותר מהרג לצורך ביגוד, או אכילה למשל - מבחינת רגשותיה של החיה. מה זה משנה אם חיות-המשק אינן בסכנת הכחדה ? אני שואל למה זה מוסרי מבחינתך להרוג חיה ? גם האדם אינו בסכנת הכחדה. אולי נאפשר הרג של אנשים בלתי רצויים ? אולי אפילו לצורך מחקר, או תרומת איברים לנזקקים ? ספארי ? שיא המוסריות והצדק. האם אתה תסכים שיכניסו אותך עם משפחתך לגטו, ואנשים ישלמו כסף ויכנסו כדי לראות אותך ? אם לא, למה אתה עושה את זה לחיות ? נשירה בטרם זמן ? למדתי גם באוניברסיטה. אך זה לא היה בראש מעייני להוכיח שמוצאי הוא מהשימפנזה. היו דברים שעניינו אותי יותר. אני שב וטוען שזה שלמדת הרבה פיסיקה וביולוגיה לא ירשים במיוחד את המטפלת שתנגב לך את הריר מהפה החל מגיל 80, וגם לא את התולעים בקבר, וגם לא את המלאכים שירביצו לך עם מקלות של אש (חיבוט הקבר)...

L7

New member
לגבי קרבנות- ושריפת חתולים....

מה אתה חושב על שבט צופים דמיוני שנהג לסיים פגישת סוף שבוע בשריפת חתול? מין טכס שכזה.......

uuuaaa

New member
מבחינת החתול

לא נראה לי שישנה לו אם תשרוף אותו או תעשה ממנו שטיח למשל.

L7

New member
את אלוהים?התגלות שלו תחזיר אותי

בתשובה. ואז אשאל הכל.

uuuaaa

New member
כשתמות בבית-אבות תשאל

אתה ממש מסכן. אתה שקוע עמוק עמוק בבוץ.

L7

New member
נראה שאתאיסט כמוני זקוק לקצת אשליה

דתית- לצורך תיקווה . הלא כן? ברור לך מדוע הומצאה הדת?

uuuaaa

New member
ברור לי

למה הומצאה הטלוויזיה. אתם פשוט מרגישים קצת בושה לעמוד נדהמים אל מול פלאי העולם ולטעון שהכל נוצר מכלום ובמקרה. אז המצאתם משהו שיעסיק אתכם.

L7

New member
פלא העולם שאתה מציע הוא אלוהים

ואינך מבין אותו ואינך מסביר אותו.

L7

New member
הוא לא התגלה.וישו לא הלך על מים.

אני מקווה שאתה מבין את הרווח העצום הפסיכולוגי והחברתי הגלום בהמצאת הדת. אני מקווה שאתה רואה את המכנה המשותף בין הנוצרים היהודים ועובדי האלילים.

uuuaaa

New member
אכן, יש רווחים עצומים

אך הרווח העיקרי - שזה האמת. יש כמובן עוד רווחים, אפילו כאן, בעולם-הזה: אבא גדול ששומר עלינו. תורה אינסופית, חכמה אלוקית. חיי משפחה וחברה מאושרים. שחרור מהרדיפה הלא-נגמרת אחרי כסף ובילויים. ועוד ועוד. אין שום מכנה משותף בין הקבוצות שהזכרת.

למעלה