אלימות דתית

uuuaaa

New member
ובכן

ד. אין כאן עניין של "העדפה". כל אדם נמדד ע"פ מעשיו, ועל פיהם הוא צריך לקבל את שכרו או עונשו. היהודי שתארת חייב לקבל את עונשו, והגוי חייב לקבל את שכרו. אבל, ברוב המקרים אני אעדיף יהודי, כי הוא בן משפחה שלי. הוא שייך לעם שלי. יחד נרדפנו במשך כל הדורות, בלי שום סיבה. יש לנו אבות והיסטוריה משותפים. וכמובן גם עתיד משותף. אם יש לך אח שהתדרדר לפשע, אתה תמשיך לאהוב אותו, אך תנסה להחזיר אותו למוטב.

uuuaaa

New member
ובכן

ד. אין כאן עניין של "העדפה". כל אדם נמדד ע"פ מעשיו, ועל פיהם הוא צריך לקבל את שכרו או עונשו. היהודי שתארת חייב לקבל את עונשו, והגוי חייב לקבל את שכרו. אבל, ברוב המקרים אני אעדיף יהודי, כי הוא בן משפחה שלי. הוא שייך לעם שלי. יחד נרדפנו במשך כל הדורות, בלי שום סיבה. יש לנו אבות והיסטוריה משותפים. וכמובן גם עתיד משותף. אם יש לך אח שהתדרדר לפשע, אתה תמשיך לאהוב אותו, אך תנסה להחזיר אותו למוטב.

אני מודה לך על תשובתך.

אכן ניסחתי את השאלה לא טוב. מה זה "מעדיף"? להשיא לו את בִּתך? לקחת אותו כשותף? להעדיף אותו כשופט? ועוד שאלה: האם למי שנחשב ליהודי (בן לאישה שנחשבת ליהודיה), אף הוא אתאיסט וכופר מושבע, יש נשמה? האם למי שנחשב יהודי, אבל מעריץ דווקא את הדתות ההודיות, יש נשמה? האם למי שלא נחשב ליהודי, ולא עבר גיור, אבל מעריץ את הדת היהודית, אין נשמה? מקרה ידוע. באתיופיה התגוררו שתי אחיות בשני כפרים שכנים, בכפר יהודי ובכפר נוצרי. אחת האחיות נחשבה ליהודיה, השניה לנוצריה. הנוצריה נפטרה בגיל צעיר, ואחותה היהודיה אימצה את התינוקת שלה וגידלה אותה כבת, וגם עלתה אתה ארצה. כעבור שנים הלשין מישהו על הילדה, שכבר התקרבה לגיל גיוס, ועמדו לגרש אותה מהארץ (כמו סיפורים רבים אחרים מהעיתונות, לא זכור לי ההמשך). האם יש נשמה לאותה ילדה? האם יש נשמה למי שהלשין עליה? האם יש נשמה למי שהחליט שיש לגרשה מהארץ?

uuuaaa

New member
ובכן

אני לא לגמרי בטוח שהשאלות שלך נשאלו ברצינות. האמנם ? יש כאן תערובת של ציניות מהולה בשנאה ליהדות. בכל זאת אנסה לענות: ענייני הנשמה הם דברים מסובכים ואין הרבה שמתמצאים בהם. אני אשתדל לענות ממה שאני יודע. הנשמה מורכבת מכמה חלקים רוחניים. ניתן לדמות את זה לנעל. גוף האדם אינו נמצא כולו בתוך הנעל, אלא רק החלק התחתון. כך גם בנשמה. הנשמה נמצאת ברובה מחוץ לגופינו, והיא אינה מושפעת מהחטאים של האדם. גם ליהודי כופר יש נשמה. אך ייתכן שהוא לא יזכה לעולם הבא ולא יקום בתחיית המתים ויאבד לנצח. בכל זאת, ה' מחכה לו עד השניה האחרונה, לראות אם יחזור בתשובה. בימינו כמעט ואין כופרים, כולם "תינוקות שנשבו". בקיצור, לכל יהודי יש נשמה. ולכל גוי - אין, אלא אם כן הוא התגייר. לא משנה מה הוא עושה.

ובכן,

1. אקרא את כל תגובותיך מאוחר יותר. 2. נא לא להדביק כינויים, כגון "שנאה" וכו'. אינני מאלץ אותך לשוחח אתי. ברור שחלק מדבריך נראים לי מופרכים לחלוטין, ואינני מסתיר זאת, אבל לא צריך לטפול לי "שנאה".

ובכן, קראתי.

ברור שבשאלות שלי לא התכוונתי להקל עליך. נראה אותך מתמודד עם שאלות יותר קשות ולא מתחמק. אתה מנחש נכון: אני לא מאמין ב"נשמה", ביחוד בעלת גוון דתי-לאומי. הרי נכנסתָ ביודעין לפורום שישנם בו אתאיסטים. אבל מכאן ועד ל"שנאה" הדרך רחוקה. אם אתה לא מזיק לאף אחד, אז למה אני צריך לשנוא אותך? אינני שונא את הדת היהודית יותר מאשר כל דת אחרת. אני יכול מנקודת השקפתי להשוות דתות שונות, את הרקע להתפתחותן, את קהלי מאמיניהן, את השימושים הפוליטיים בהן. על אחת כמה וכמה אינני שונא את "היהדות", במובן המורשת התרבותית. ולסיום שאלות נוספות (למרות התחמקותך מתשובות מלאות לשאלות הקודמות). באיזו מידה מקובלת בקרב כלל ציבור היהודים הדתיים התיזה שלך על הנשמה, שישנה לכל היהודים ורק ליהודים? מה מקור הביטוי "לחתול 9 נשמות"? מה זה בכלל "נשמה"?

uuuaaa

New member
תשובה

טוב, אז טעיתי אתה לא שונא. אני מתנצל. חשבתי שהשאלות נשאלו במטרה לקנטר. יש הרבה יהודים שכן שונאים את היהדות. מאיזה שאלות התחמקתי ? אני יכול לענות לך על כל שאלה לפחות 5 עמודים ולהביא לך מקורות כמה שתרצה. אבל אני משתדל שלא להאריך יותר מדי אלא לכתוב בתמציתיות. אם תרצה שאכתוב תשובות ארוכות - תבקש. אני כבר לא דתי-לאומי. פעם הייתי. להערכתי, הגישה בקשר לנשמה מקובלת אצל רוב מוחלט של הדתיים (למעלה מ-90%). כל מי שמאמין בקבלה, ספר הזוהר, האר"י, מאמין בכל הדברים האלה. לחתול 9 נשמות. אני לא חושב שזה ביטוי יהודי. וגם אם כן, זה רק ביטוי. מה זה נשמה ? התשובה לזה יכולה למלא ספרים. (והיא ממלאת הרבה ספרים). הנשמה היא מכלול הכוחות הרוחניים שבאדם. כשה' ברא את האדם כתוב:"וייצר ה' אלוקים את האדם עפר מן האדמה, ויפח באפיו נשמת חיים..." הנשמה היא בעצם חלק מה', שהוא הכניס אל תוך גופינו. יש מאבק מתמיד בין ה"גוף" ו"הנשמה" כלומר בין הטוב והרע, כאשר הגוף שואף לדברים גשמיים, והנשמה שואפת לדברים רוחניים. הנשמה מורכבת מ-5 חלקים: נפש, רוח, נשמה, חיה, יחידה. הנפש: החלק בנשמה שמתלבש להחיות את הגוף, ולהפעיל אותו. (הדם הוא הנפש, מקורה הוא בכבד, אני חושב) הנפש נפגמת ע"י חטאים שבמעשה. הרוח: קשורה לעולם הרגשות, אהבה יראה רחמים... (נמצאת בלב, אני חושב) הרוח נפגמת ע"י חטאי דיבור. הנשמה: מתלבשת בכוחות השכל שבאדם: חכמה, בינה, דעת (נמצאת במוח) היא אינה נפגמת ע"י חטא. החיה והיחידה, הם דברים שהאדם (הרגיל) אינו יכול לקבל אותם אל גופו. הם נמצאות בעולמות העליונים. אדם הראשון היה היחיד שזכה לקבל את כל היחידה.

הבדל בין שנאה וקנטור.

אינני מתכחש ל"לקנטר", כלומר לחדד את השאלות ולהחריפן, אחרת הדיונים משעממים. וברור שזה לגמרי לא קשור לשנאה. בעניין שאלות שלא עניתָ עליהן. אתה יכול פשוט לעבור על הודעותי בשרשור הזה לכיוון למעלה, ולראות את כל סימני השאלה. גם אם נדמה שרבות מן השאלות אינן אלא שאלות ריטוריות, מעין סגנון דיבור, הרי זה לא ממש כך. למשל השאלה על 3 הנשים האתיופיות. בעניין מידת הפירוט. כמה שיותר קצר, יותר טוב. בעניין הנשמה. לפי כל מה שכתבתָ עכשיו, אינני מבין מה זה, ובמה היא מיוחדת דווקא ליהודים ואפילו לבני אדם בכלל. התיאור שהבאתָ נראה לי מתאים לכל בעלי חיים, לפחות עם מערכת עצבים מפותחת. ומה עם ה-10% החולקים על נקודת הראות שלך בעניין הנשמה (שליהודים יֶשנה ולאחרים איננה)? מה דינם (כלומר הגדרתם)?

uuuaaa

New member
תשובה

כן עניתי לך על הכל. כתבתי תשובה אחת שמסכמת הכל: לכל יהודי יש נשמה. ולכל גוי - אין, אלא אם כן הוא התגייר. זה לא קשור אם האדם אוהב/שונא יהדות. הנשמה היא הרוח שבאדם, והגוף הוא החומר שבו. יש ביניהם מלחמה, הנשמה נוטה לשיכליות ורוחניות, והגוף נוטה לגשמיות וחומריות. אחד מחלקי הנשמה נקרא נפש - והיא הירודה שבהם, ומטרתה להחיות את הגוף ולהפעיל אותו. את זה יש גם לגויים ולבהמות. אך לישראל יש גם נשמה עליונה שהיא בריאה רוחנית בפני עצמה. חלק מה' ממש. אני יכול להעתיק לך מספרים בקשר לזה, אבל לא בטוח שזה יעניין אותך ולא בטוח שתבין משהו. היהודי במעשיו בעולם הזה יכול להשפיע על כל העולם, ועל הרבה מאוד עולמות עליונים. עוד הבדל: לאדם יש בחירה חופשית, עליה הוא יקבל שכר או עונש, בהתאם לבחירתו. לבהמה - אין. אני חושב שה-10% הללו הם בעיקר אנשים דתיים הקשורים לאקדמיה וכדו' ומתביישים לחשוב ולומר שהיהודים שונים מכל העמים. אני לא יודע מה דינם. את זה ה' יחליט.

טוב, בדבר אחד אני מסכים אתך,

באמת לא כדאי להביא מספרים, ובוודאי לא אבין בהם דבר. ברצינות.

uuuaaa

New member
ובכן

אני לא לגמרי בטוח שהשאלות שלך נשאלו ברצינות. האמנם ? יש כאן תערובת של ציניות מהולה בשנאה ליהדות. בכל זאת אנסה לענות: ענייני הנשמה הם דברים מסובכים ואין הרבה שמתמצאים בהם. אני אשתדל לענות ממה שאני יודע. הנשמה מורכבת מכמה חלקים רוחניים. ניתן לדמות את זה לנעל. גוף האדם אינו נמצא כולו בתוך הנעל, אלא רק החלק התחתון. כך גם בנשמה. הנשמה נמצאת ברובה מחוץ לגופינו, והיא אינה מושפעת מהחטאים של האדם. גם ליהודי כופר יש נשמה. אך ייתכן שהוא לא יזכה לעולם הבא ולא יקום בתחיית המתים ויאבד לנצח. בכל זאת, ה' מחכה לו עד השניה האחרונה, לראות אם יחזור בתשובה. בימינו כמעט ואין כופרים, כולם "תינוקות שנשבו". בקיצור, לכל יהודי יש נשמה. ולכל גוי - אין, אלא אם כן הוא התגייר. לא משנה מה הוא עושה.

uuuaaa

New member
ובכן

uuuaaa

New member
ובכן2

uuuaaa

New member
ובכן5

uuuaaa

New member
ובכן 7

L7

New member
אם לא הייתי יודע שדת =מחלת נפש

נפוצה המפריעה באופן מתון לתיפקוד היומיומי , הייתי חושב שאתה מסומם . נשמה? מחוץ לגוף? מלאכים שנים לאיש במתן תורה? טירוף...........

uuuaaa

New member
זה לא מפליא בכלל

אתה חי בעולם של מכבי ת"א MTV בורגר ראנץ טלויזיה סרטים בנות ים... קשה מאוד במצב כזה להתבונן על העולם, כשאתה חי ברחוב. הרבה יותר קל אם אתה בחלל למשל, או אפילו בים או במדבר.

למה???

New member
נו באמת...

זה לא טירוף! הרבה מדענים נחשבו למטורפים בהשארות שלהם ואח"כ הוכיחו אותם! אתה לא במקום הנכון לשפוט מה הוא טירוף ומה היא מחלת נפש... די להתנשאות החסרת בסיס הזאת!!!!

L7

New member
אמונה באלוהים=אמונה בכישוף וקסם

האם לא נראה לך מוזר להאמין בכישןף? דתי ניראה לי בערך כמו שעובד אלילים נראה לך: אדם תועה וטועה המאמין בכוח עליון הגומל לו ומעניש אותו בעיקר לפי מידת חנפנותו לאליל.......

למעלה