אלימות (מילולית או פיזית) בחדר הלידה

debby12

New member
מנהל
אלימות (מילולית או פיזית) בחדר הלידה


מה דעתכם/ן על הכתבה הזו? יש לי הרגשה שההתפלגות בדיעות תהיה בעיקר על פי קווים מגדריים אבל בואו נראה.... (לפחות לא על פי קווים מפלגתיים - גם משהו)

https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5673081,00.html
 

danakama10

New member
מודה שרק ריפרפתי על הכתבה

אבל בגדול, אין לי סבלנות לנשים שצריכות "לעבד את חווית הלידה" וכאלו ש"תרופות טבעיות עוזרות להן לחזור לעצמן" ושה"נפש שלהן מרוסקת" כי סטאג'רים בדקו אותן הרבה פעמים. המטרה של רופאים ואחיות היא שיוולד תינוק בריא לאמא בריאה.
מצד שני אני גם מבינה שברגע שפתחו תוכניות כמו "לימודי נשים ומגדר" צריך להצדיק אותן ולמצוא להם דברים לחקור ולהמציא ביטויים חדשים כמו אלימות רפואית מגדרית.
המשפט העקום הזה -
"...החברה הפטריארכלית פוחדת מהגוף הנשי היולד כי זה גוף בעל עוצמה, וכתוצא מהפחד הזה החברה הפכה את הנשים היולדות לכהות חושים שלא מחוברות לאירוע הפיזיולוגי הטבעי" גורם לי לתהות מדוע כספי הציבור מופנים לתוכניות עקומות שכאלו.
 

Midriff

New member
דעתנו?

זה לא עניין של דיעה, יש אין סוף סיפורים של אלימות מיילדותית במהלך הלידה ואחריה. במיוחד בארץ עם המחסור במשאבים והרצון להוציא את היולדת מחדר הלידה כמה שיותר מהר.
באופן אישי הקיסרי שעברתי בארץ כלל התעלמות ממה שאמרתי, התעלמות מבקשות של מישהי פוסט ניתוח (מה שהיה סביר להניח רשלנות רפואית), הפרדה מהתינוק של מעל 6 שעות פוסט לידה, שכללה גם שהות במסדרון. השפלה וזילזול מצד אחיות שכלל לעשות דברים לתינוק בניגוד לבקשתי ולהוראות שלי (ללא צורך רפואי).
אחותי עברה בדיוק את אותם דברים 10 שנים אחרי זה. וכל זה לא מתקרב לנזקים שמתוארים בכתבה, אבל עדיין נקודה כואבת מאוד אצל שתינו.
לידה בארהב כמה שנים אחרי זה, הראתה לי כמה אפשר לעשות דברים אחרת. לא נעשה כלום שלא עם אישורי, כולל בשלב שכבר אמרתי להם שלא אכפת לי. הכל היה עם כבוד ומקום לצרכים שלנו.

אני רק לא חושבת ששינוי חוקים ישנה הרבה בארץ. מה שצריך בנוסף לכל זה הוא פשוט עוד משאבים, אבל בהחלט קצת חינוך לרגישות ואמפטיה לפחות יעלה את המודעות.

ולדנהקמה, אין שום קשר בין "חווית לידה" ללגרום טראומה נפשית ו/או פיזית ליולדת ולתינוק. אם את לא מבינה את זה, זה מאוד מאוד עצוב
 

danakama10

New member
תראי

את הלידות שלי עברתי בארה"ב בקיסרי מתוכנן. זו היתה חויה מצויינת? לא.
אבל באתי ללידות כאשר הדבר היחיד שעניין אותי שהכל יעבור בשלום. לא חשבתי לנהל תוכנית כבקשתך ולהפיל כל מיני דרישות ורצונות על הצוות. יולדת לא הופכת פתאום למלכת אנגליה וכגודל הציפיות כך גודל האכזבות.
בלידה הראשונה גם אותי הפרידו מהתינוק להמון שעות (כנראה גם בערך ל- 6 שעות, בתור אמא טריה לא עלה על דעתי אפילו לבקש שיביאו לי אותו פשוט חיכיתי, עוד בכלל לא הפנמתי שאני אחראית עליו ולא האחיות), האחיות לא כולן היו נחמדות והיה משהו ספציפי שהיה יכול להגמר לא טוב.
אבל בלידה מה שחשוב זה התוצאה - תינוק ואם בריאים, ושיפנו את המקום לבא בתור כמה שיותר מהר. אם אין ברירה אז שוכבים במזדרון (מה בדיוק הם אמורים לעשות אם אין מקום?).
 

debby12

New member
מנהל
דנה - עמדתך ברורה - הבעת אותה פעמיים


היא מאוד מזכירה לי בתי חולים בישראל (וגם קצת את השירות הצבאי שלי). תודה ששיתפת.
 

xbuffalomen

New member
לאחר לידת ביתי הבכורה אישתי סיכמה את חווית חדר הלידה

במשפט : התייחסו אלי כמו אל פרה - 40 שנה עברו והיא עדיין זוכרת
 

debby12

New member
מנהל
אני מקווה שאתה ו/או שכניך בחוות הסמוכות

מתייחסים לפרות שלכם יותר יפה מאיך שהתייחסו אליה.

וכן, תמיד זוכרים
. הייתי פעם אצל ספרית בשנות השבעים לחייה. בדיוק הייתי אחרי לידה טראומטית, ולקח לה שניה לפרוץ בבכי תמרורים שהיה לה קשה לעצור.
 

xbuffalomen

New member
למזלי שכניי הם בעלי חוות משפחתיות (להבדיל מחוות תעשיתיות)

כתוצאה מכך היחס לבעלי החיים הוא יחס הוגן - אם כי לא ניתן להשתכר מכך ... להפריד עגל בן יומו מאימו זה לא מעשה נחמד ... אישית , כשחלבתי את הג'מוסות , ניסיתי להקפיד בכבודן - עד שלב השחיטה (כולל) עד כמה שניתן ולעיתים , למען הפרסום הנאות , כשלתי
 

placid1

New member
אני ילדתי רק בארץ, הלידות היו שונות מאד זו מזו ובבתי חולים

שונים. כמו דנה, לא היו לי ציפיות פרט לכך שאני והתינוק/ת נצא בריאים ושלמים וכיוון שאני חולת שליטה וגם יכולתי להרשות לעצמי, בכל הלידות היתה לי רופאה או מיילדת שלקחתי באופן פרטי. בסופו של דבר, הלידות עברו בשלום, לא קרה שום דבר לא טוב או לא נעים, אבל גם לא היתה לי חווית לידה מדהימה ואני בסדר עם זה.
בלידה אחת הייתי במחלקה הרגילה, באחרות עברתי שעתיים אחרי למלונית או איך שלא קראו לזה. בשני המקומות היתה אפשרות להיות עם התינוקות לידי וגם כשחלקתי חדר ושירותים עם יולדות אחרות היה בסדר גמור.

לא קראתי את כל הכתבה, אבל יחס מגעיל של אנשי צוות רפואי זה לא משהו מיוחד ליולדות. והאמת היא, שאף אחד לא ראוי ליחס מגעיל, אבל בתור יולדת שהיא בסופו של דבר אשה בריאה ובדכ עם מערכת תומכת של בן זוג והורים, אני חושבת שיחס מגעיל לזקנים וחולים בודדים זה דבר הרבה יותר חמור שבדכ אין עליו כתבות חומלות ואין מי שיגן עליהם....
 

debby12

New member
מנהל
אני מסכימה איתך שזה לא ייחודי ליולדות

למזלי טרם הייתי קשישה וגלמודה אז אין לי למה להשוות....

מה שאני כן יכולה להשוות זה לאינטראקציה מול אנשי מקצוע רפואיים כשלא הייתי בהריון/לידה - בעצם זה היה הפרמטר היחיד השונה (חוץ מזה הייתי באותו מגדר, ואותו גיל בערך). ואין מה להשוות. רק בהריון/לידה דיברו עלי למישהו אחר מעל הראש כאילו אני עציץ שעובר תהליך גלזורה או משהו. מזעזע.

בנוסף, נשים רבות מקוות שהלידה תהיה עבורן חוויה שזכורה לטוב. אנשים חולים באופן כללי אין להם שום תקווה בעניין הזה.
 

xbuffalomen

New member
אני חושב שהתופעה הרבה יותר רחבה

ונקשרת לסינדרום "עבד כי ימלוך". אנשים קטנים אשר מצויים בעמדה - אמיתית או מזוייפת - של כוח וטורחים להדגיש את זה בשביל לחזק אגו פגוע. הם מצויים בכל מקום - החל מהפקיד ומנהל הבנק , דרך הבוס/ית בעבודה או מי שכיסיו מלאים בשלמונים וכלה באילו המשתלחים באחרים כשמעולם לא היו במצבם. ככה זה ובגלל זה אני מעדיף ילדים וחיות , אילו עדיין לא התקלקלו
 
הממ... אישית (עלול להיות TMI לחלקכם), בישראל בלידה הראשונה

(איכילוב) הרגשתי שהכל בסדר מבחינת המיילדות והרופאים - לטעמי הם רק התחלפו לעתים קרובות מדי (אבל סביר שמדובר במספר שעות כל פעם... הלידה הייתה מאוד ארוכה). כל דבר הם שאלו לפני, וגם אם בהתחלה כשהגעתי בערך מיליון רופאים בדקו לי פתיחה, לא הרגשתי שיש עם זה בעייה. אפידורל נתנו לי בשלב מאוד מאוחר (כי ביקשתי בשלב מאוחר - אחרי הפיטוצין שגרם לצירים להיות בלתי נסבלים - רק שהאפידורל התחיל לעבוד מאוחר מדי ממילא), על אף שאם הבנתי נכון לפעמים לא מסכימים. בסופו של דבר (אחרי הרבה שעות) הם אמרו שנראה שיש ירידה בדופק וצריך קיסרי חרום - חתמתי ולקחו אותי לקיסרי. נתנו לבעלי לבוא איתי, מה שהיה לי מאוד מאוד חשוב ואני לא יכולה לדמיין משהו אחר. הניתוח עבר טוב. דבר אחד שהפריע לי היה שהמנתח לא ממש התייחס אליי אחרי הניתוח, ובמובן הזה הרגשתי באמת כאילו לא הייתי בן אדם מבחינתו, אבל עשיתי לזה רציונליזציה שמנתחים צריכים להיות כאלה אחרת קשה להיות מנתח. אחרי ההתאוששות כשבאה אליי אחות, היא ממש כ-ן התייחסה אליי כאל בן אדם. בסופו של דבר התייחסתי אליו כאילו הוא הציל את חיי ואת חיי התינוקת, ואליה כאילו היא הייתה מלאך שגרם לי להרגיש שוב כמו אדם, והייתי אסירת תודה לשניהם. התלונה היחידה שיש לי היא שאולי לא היה צורך בקיסרי (שגזר את דין שאר הלידות שלי להיות קיסריות).
הלידה השנייה הייתה חוויה קצת שונה (גם באיכילוב) - הגעתי עם צירים אבל לא בשלב מאוד מתקדם, אז סילקו את בעלי הבייתה ב-10 בלילה. ב-12 התחילה הלידה והייתי צריכה להתקשר אליו שיבוא כשאני מתפתלת מכאבים. כל הלידה הייתה כמו הלידה הקודמת רק בהילוך מהיר - הכל יותר כואב ויותר מהיר. מבחינת הרופאים והמיילדות זה היה מין קרב כזה - הרופאים רצו קיסרי והמיילדות רצו לידה רגילה, וכל אחד ניסה למשוך לצד שלו (אני הייתי בעד לידה רגילה אם אפשר). בסופו של דבר לא נתנו לי לנסות הרבה, ואחרי כמה שעות כשאמרתי שכואב לי בבטן (מה שסביר כשיש צירים) אמרו "אוי לא, בטח הצלקת מהקיסרי נפתחת לך" ושוב עשו קיסרי חירום - ושוב נתנו לבעלי להיכנס. הפעם אני בכלל לא זוכרת מי היה המנתח, אבל כן תפרו בצורה לא טובה והיה צורך לפתוח את התפר בהמשך - למיטב ידיעתי מי שתפר היה מתמחה, ולכן מהבחינה הזאת לא הייתי מרוצה.

גם אצלי התינוקות היו שעות בהפרדה לפני שקיבלתי אותן - למיטב ידיעתי הן ישנו (הגדולה יותר כי קיבלה יותר חומר הרדמה, השנייה פחות - משהו כמו 12 שעות לעומת 8 שעות). שתיהן לא היו בביות מלא, כבחירה שלי - שבדיעבד לפחות עם השנייה אני מצטערת עליה (אחרי שבשלישית, בצפון אמריקה, בכלל לא הייתה אופציה פרט לביות מלא - וראיתי שזה אפשרי גם עם כאבים מהניתוח הקיסרי).
הלידה השלישית הייתה, כאמור, בצפון אמריקה. פה הדברים היו שונים - מי שמנתח הוא הרופא האישי שלך. מאוד מאוד חיפשתי רופא מנתח טוב, אבל לא הצלחתי לקבל מידע שיאפשר לי בחירה מושכלת. בסופו של דבר הייתה לי מנתחת ששחתה לי את הצורה וחיסלה לי את קריירת הלידות. בחדר הניתוח (גם פה הרשו לבעלי להיכנס, אבל זה היה קיסרי מתוכנן) היו המון אנשים משום מה, ועל אף שהיה ידוע מראש שהניתוח שלי יתארך (כי זה קיסרי שלישי) עשו הרדמה ספינלית במקום אפידורלית (נראה לי שזה מה שהמרדים ידע לעשות פשוט), ולכן הלידה הסתיימה בהרדמה מלאה, אחרי שההרדמה התחילה לפוג בשלב שאחרי שהוציאו את הילדה. האמת שגם לא ממש בדקו שהיא התחילה לעבוד לפני שעמדו לנתח, ואני הייתי צריכה להגיד להם שאני עוד לא רדומה כשהם עם הסכין מתקרב אליי... בניגוד לישראל לא נתנו ליילודים בגדים בבית החולים, ולקח לי יום-יומיים להבין את זה (כלומר לשאול במפורש למה לא נתנו לה בגדים), אז עכשיו יש לי ילדה חסינה לקור... מבחינת אחיות, גם פה הן התחלפו לעתים קרובות, ובניגוד למלאכית בלידה הראשונה שלי, פה עצבנתי את אחת האחיות שבאה לבדוק אותי ואת התינוקת ולהזריק לי חומר נגד קרישה, כשביקשתי ממנה לשטוף ידיים (בחדר מלא שלטים "שאל אותנו אם שטפנו ידיים") כי היא התעטשה לתוך היד רגע לפני שהיא הגיעה אלינו. בתגובה היא אמרה ש"זו רק אלרגיה" ושהיא שטפה ידיים בחוץ, וכשהתעקשתי שבכל זאת תשטוף, היא שטפה ואז תקעה בי בכעס את המזרק בעוצמה כזאת שהיה לי שטף דם ענקי אחר כך...

בסופו של דבר הרגשתי שהיחס כלפיי היה אנושי ומתחשב בכל הלידות, שטובתי הייתה בראש מעייניהם של כל המטפלים (פרט לאחות שנתבקשה לשטוף ידיים), פרט לאותו מנתח ראשון שהתייחס אליי כגוף ושממש פיללתי למצוא אחד כמוהו בלידה השלישית, ובמקום זה שחתו אותי... כשמדובר במנתחים חשוב לי רק כמה הם טובים בלנתח, לא כמה הם נחמדים ומתייחסים אליי יפה - בעיקר, כאמור, כשיש אנשים אחרים שזה התפקיד שלהם והם עושים אותו היטב (כמו אותה אחות אחרי הלידה הראשונה). אגב, המנתחת הגרועה ההיא מהלידה השלישית גם לא הייתה נחמדה במיוחד... והאמת שהעיקר ששרדנו (נקווה שגם בלי מחלות מיוחדות כי קיבלתי גם כמה מנות דם באותו ניתוח מזעזע...).
 

debby12

New member
מנהל


נשמעות לידות לא פשוטות. אם לא ראית אותו, אני ממליצה על הסרט של ריקי לייק The Business of Being Born. נותן מבט מפוכח על תעשיית הלידה שמגלגלת מיליארדים
 
כאמור, מבחינתי

הרופא בניתוח הראשון הציל את חיי ואת חיי התינוקת, אז על אף שיש אפשרות שהקיסרי לא היה מוצדק, מאחר שיש גם אפשרות שכן, בסך הכל אני רואה את קריירת הילודה שלי כמוצלחת - וגם אם לא ילדתי לידה רגילה, בשתיים הראשונות עשיתי הכל פרט ללהצליח שייצאו החוצה, והעיקר - בסופו של דבר נולדו לי שלוש ילדות בריאות טפו טפו טפו, אז מה יכול להיות יותר טוב מזה?
 
נוהל בדיקת קעקועים בגב אצל היולדת

מצאו קשר בין תינוקות שמתגלים אצלם מומים אחרי זמן לבין קעקועים, ההסבר,
זריקת אפידורל נותנים בגב, יש סבירות שהדיו של הקעקוע יעבור מהאם לתינוק
דרך מחזור הדם
 

metm98

New member
אנא אל תעלב, אבל זה נשמע קשקוש

האם אתה יכול להפנות למחקר מדעי הטוען זאת?
&nbsp
&nbsp
 

metm98

New member
זאת כתבה בעיתון, ואפילו היא לא טוענת את מה שאמרת

הכתבה, למי שמתעצל, מספרת על עדויות של נשים ישראליות מקועקעות בגבן שלא קיבלו אפידורל מכיוון שהרופא המרדים לא הסכים לקחת סיכון - על בסיס כך שאינו יודע את ההרכב הכימי של הקעקוע.
גם אם נקבל את הכתבה של ynet כאמת צרופה, אזי:
1. לא מדובר על קעקועים באופן כללי אלא רק באיזור הזרקת האפידורל.
2. לא מצאו שום קשר בין מומים לקעקועים. מדובר באי לקיחת סיכון (שזה דבר מבורך, כשמדובר בנושא כל כך רגיש כמו בריאות התינוק).
3. אפילו בכתבה מצויין שיש דרכם לעקוף את הסיכון (תעלה תוך עורית), אך נדרשת מיומנות גבוהה יותר מהמרדים.
&nbsp
אז האם יש לך קישור למאמר *מדעי* שמגבה את הטיעון שאמרת?
&nbsp
___
&nbsp
אין. אין על האינטרנט. פתאום באמצע החיים אתה מוצא את עצמך - מכל הדברים בעולם - מגן על קעקועים בגב. הזוי.
&nbsp
 
למעלה