לשמחתי זה לא קרה לי
אבל כן קרה בחדרים אחרים בבית החולים: בהתאוששות מהקיסרי חירום באה האחות ובנונשלנט פשוט תקעה בי זריקה בלי לשאול ובלי להסביר. חמש דקות אחר כך, בעודי מקיאה את נשמתי ודורשת לדעת למה זריקה ומה קורה פה, היא הודיעה באדישות שזה היה מורפיום כדי שלא יכאב לי. אז זהו, שלא כאב לי (סף הכאב שלי גבוה מאוד) ואני רגישה למורפיום. שורה תחתונה: באותו אשפוז התנפלתי על כל אחות שהתקרבה בפעם הראשונה בחשדנות (וגם על האח), מסכנים, באמת לא הגיע להם. במקרה אחר, בחדר מיון עם התינוקת, האחות התעקשה על קטטר לתינוקת בת שלושה חודשים שבכתה בלי סיבה (כלומר: לא בגלל סיבה רפואית מוצקה אלא "כי זה הנוהל"), וגם מלמלה בשקט שהעמיתה שעמדה לידה תעשה את זה. העמיתה מסתבר היתה אחות מתלמדת, שלא הצליחה לעשות את הפעולה, גרמה לתינוקת לצרוח בעוז הרבה יותר במשך חצי השעה שניסתה עד שהודעתי להן שזהו ולא תהיה כאן בדיקת שתן תוך התעללות בילדה. חצי שעה אחר כך, כשהקטנה נרגעה ונרדמה, הרופאה איימה עלי שאם לא ארשה להם להכניס קטטר לא ימשיכו את הבדיקות. כתוצאה, חתמתי על לקיחת אחריות ויצאנו משם בעוז. לילדה שלום (חגגה בת מצווה לא מזמן וסבלה מהידבקות עד אז, אולי באדיבות הבדיקה ההיא).
מסקנה: אלימות של צוותי רפואה לא מוגבלת לחדרי לידה. רק שזה לא יתפוס כותרות בעיתון כי בחדרים אחרים זה לא "קדושת הלידה" בלה בלה.
מסקנה 2: גם לא לאיזור גאוגרפי מסוים. שני המקרים שתיארתי קרו בביה"ח באריזונה שהביטוח שלנו שילם עליו במיטב כספו, כולל חדר לבד וכל הפינוקים. מאז הספקנו להיות מאושפזות שלוש פעמים בסורוקה (ולא מעט פעמים באשפוז יום), כולל אוכל מזעזע ואשפוז במסדרון. אי אפשר להאשים את סורוקה במצויינות ובוודאי שלא כשזה מגיע לשירות לחולה (למרות שמחלקות הילדים באמת טפו טפו, מתעלות על הנסיבות והמשאבים שנותנים להם, ותודה לחיים סבן שהביאנו עד הלום), אבל מעולם אף בעל תפקיד רפואי לא עשה שום פעולה רפואית לפני ששאל אותי (או את אבא שלה). וכן, גם שם היו הליכים שסירבתי להם (כזאת אני, דעתנית שכזו), אף אחד לא איים עלי או סירב לתת לנו טיפול בגלל זה. זו לא סטטיסטיקה מייצגת, זה ברור, אבל נשאלתי לדעתי - אז דעתי היא שבמקום שבו הליכים ופרוצדורות הם מעל לכל, יקרו דברים כאלה. במקום בו האדם מקבל חשיבות גבוהה, אולי יחשבו עוד פעם לפני נקיטת צעדים כאלה.