אלימות נגד נשים - של מי האשמה

זה הרעיון של משפחה

משפחה זה משהו שמתקיים עם יחסי מין או בלי.
ככה אני מבין את זה.
אבל יש גם אחרים שמבינים את כמותך, ואתם כנראה הרוב.
&nbsp
לא מקבל את הדיבור שלך על פחד.
גברים בדר"כ אינם חשים פחד בכלל ולא פועלים תחת פחד.

beatman

Member
אני לא יודע באיזו מציאות את חיה

אבל הרוב המוחלט של בני האדם שהכרתי חיים בזוגיות אחת.
גירושין זה מקרה פסול מוסרית ועצוב מאוד שאת מתארת את זה כדבר נורמלי.
&nbsp
איך פתאום יום אחד האישה לא מושכת יותר ?
מה עם אהבה ? מה מחוייבות ? מה עם ילדים ?
&nbsp
לפרק משפחה בגלל בגידה ו"בן זוג לא מושך יותר" זה לא סבבה, זה פשע, גם אם היוזם הוא הגבר וגם אם האישה.
&nbsp
לגבי בגידות, ליהדות יש פתרון די טוב נגד זה.

זה מה שאני אוהב בדת הקטולית

אני אמנם יהודי מבטן ומלידה, ורשמית לא המרתי את דתי, אבל הקטולים אומרים זאת בריש גלי שגירושין זה חטא, למעט אם אלו נסבים על זנות של הצד האחר.

כשהייתי ילד בן 10 ואף פחות מכך, אני זוכר שהייתה סטיגמה חברתית לגבי גרושים.
היה מן דיבור כזה "הגרושה הזאת..". וגם "מי ירצה להתחתן עם גרושה....?".
אבל מאז זה נעלם לחלוטין ואף נשכח.
כיום מותר להתגרש מכל סיבה שהיא, ללא שום אשמה, ללא קנס יציאה ללא כלום.
לעתים אני שומע גם על בתי דין דתיים שרודפים אחר סרבן הגט עד קצה העולם, מאיימים עליו בחרמות ואף מבקשים את מעצרו בעזרת המשטרה של המדינה הזרה. כשהוא בארץ לעתים שולחים אותו למעצר, מטילים עליו חרמות משונים שמונעים ממנו לתפקד כאחד האדם. וזה מגיע מבתי דין רבניים. אוי לנו...

מוסד הנישואים הפך לבדיחה עצובה, בדיחה על חשבונם של גברים רומנטיקנים שמאמינים בקונספציה כוזבת.
לטעמי לפחות, הפיקחון הזה מהקונספציה, ההבנה שהאישה ( ולא הגבר ) האישה למעשה חזקה יותר מהגבר, ולא זקוקה לו בכלל, הפיקחון הזה הוא שמביא גברים לאן שהוא מביא אותם.

מוסד גירושים ללא אשמה, מטיב עם אנשים זנותיים, אנשים חסרי נאמנות יסודית לבני זוגם, אנשים שפועלים בנישואים לעתים ממניעים זרים לחלוטין, חסרי תחושת שותפות גורל עם בני זוגם.
אלו האחרונים, אכן חזקים יותר מהצד הרומנטיקני.
מקור כוחם נסב על קרירות רגשית. סוליסטיות. אי תלות רגשית שכנראה הייתה קיימת לאורך כל הדרך כולה.

beatman

Member
גם ביהדות משפחה היא ערך מקודש

וגירושין זה דבר בזוי ושלילי.
&nbsp
בגדול המחלה הזאת היא תוצר הפוסט מודרניזם שהשתלט על העולם המערבי ועל חסידיו בארץ.
מוסד המשפחה אינו קדוש יותר, זוגיות ויחסים בין גבר ואישה אינם יחודיים יותר.
&nbsp
תאוות היצר הבהמי הרע בהחלט חזקות יותר מהרגש, צריך לדעת להיות מודעים להן ולשלוט בהן.

lEchoesl

New member
אני חיה במציאות ואתה כנראה או שלא יודע או שלא רוצה לדעת דבר

אחד מאוד חשוב: אהבה בין גבר ואישה תלויה ישירות במשיכה מינית. מי שכבר לא נמשך רומנטית, מינית לבן או בת הזוג שלהם כבר לא אוהב אותו. זה לא אהבה בין אחים, דודים, ילדים והורים. אהבה רומנטית היא בהכרח מינית.

beatman

Member
אהבה היא השלב שמעבר לרק משיכה מינית

למה אחים, דודים ולידים והורים אוהבים אחד את השני ?
&nbsp
את חיה בתרבות חסרת מוסר וזלזול במשפחה
.

Astroo

New member
אגב רוב מקרי הרצח של ילדים

הן על ידי האמהות ולא האבות. אבל לאמהות תמיד יש נסיבות מקלות של "דכאון אחרי לידה", אז הן משתחררות אחרי כמה שנים ספורות בכלא.

יש גם נשים שרוצחות גברים

זה אמנם לא קורה באופן תדיר, אבל זה קיים.
לפני כשבוע שמעתי על מי שרצחה את בעלה בדם קר, ועונשה הומתק כך שהיא שוחררה לפני כשבוע, לאחר כ 18 שנות מאסר.
אבל הדיבור שלה על כך שבן זוגה התעלל בה, רק נמשך. במילים אחרות, היא הקורבן האמתי בכל הסיפור. שום חרטה... כלום.
גברים לא זוכים להנחות כאלה.
היא גם לא הראשונה שזוכה להמתקת עונש על רצח לאחר התעללות מצדו של הנרצח.

החברה כאילו לא מסוגלת להכיל שנשים הן לעתים מרושעות, מרושעות ממש כמו גברים.
גם הנשים עצמן לא מסוגלות להודות ברשעות שלהן ( עצמן ). ולמעשה, יתכן שהן לחלוטין חסרות מודעות לכל רוע ומגרעת שקיימת בנפשן.

זה גם חלק מאותה קונספציה שהיא משותפת לגברים רבים, וגם לנשים רבות. הקונספציה שנשים כביכול אינן מסוגלות להרע, אינן מסוגלות לבצע מעשה אלים, מעשה מרושע, או להתעלל באדם אחר.
הן כאילו מלאכיות קטנות, פיות טובות...
זה כמובן קונספציה כוזבת.

Astroo

New member
ולגבי הדוגמאות הנגדיות שלך

הן בכלל לא דוגמאות נגדיות. רצח על ידי בן זוג זה משהו חריג, מקרה אחד למיליון זוגות אולי.
ואילו ההתנהגות של נשים במקרה של גירושים זה מאוד נפוץ. שליש מכל הזוגות מתגרשים וכמעט בכל המקרים האישה מנסה לרושש את הגבר עד תום.
אני מכיר גבר שהתגרש (ביוזמת אשתו, נמאס לה ממנו בגיל 42 אחרי שלושה ילדים) והציע לה גישור ולחלק את כל הרכוש חצי חצי, על מנת לחסוך בהוצאות משפט. אבל לא, היא עמדה על כך שרק היא תקבל 100% מהרכוש ולא הסכימה לשום פשרה. בסוף נאלצו לשלם סכומים גבוהים לעורכי דין. זה גבר שלא עשה לה שום רע, לא בגד בה ולא היה אלים מעולם וגם לא הוא זה שיזם את הפרידה.

lEchoesl

New member
תלוי מה זה עד תום. אם יש להם ילדים משותפים ויש להם דירה

קנויה, זה הגיוני שאישה תדרוש מהגבר שידאג לכורת גג לילדים שלו ושהם ימכרו את הדירה המשותפת ככה שהוא יבטיח לילדים שלו כורת גג. רכוש משותף [גם אם האישה לא השקיעה בו כסף] חייב להתחלק חצי חצי ואולי אפילו יותר לטובת האישה אם יש ילדים מספר ילדים. אם אין אז חייב להתחלק לפי כמה מי השקיע ברכוש. כול מי שאומר: "אבל לגבר מגיע הזדמנות שנייה ומה אם הוא ירצה עוד ילדים מאישה אחרת? איך יכלכל אותם? וואלה נכון, מגיע לו הזדמנות שנייה, אבל קודם כול הוא צריך לדאוג לילדים שכבר יש לו. אם אין לו כסף במקביל לקיים אישה אחרת עם ילדים פוטנציאליים שיהיו להם זה לא הבעיות שלי ולא של אף אימא שנשארה עם הילדים שלהם לבד. שלא יעשה עוד ילד. זה החיים.

יש גברים שלא מוכנים לכל מה שתיארת

לצערך.... יש גברים רעועים בנפשם, שהתחתנו מתוך החלטה מוחלטת שנישואיהם זה סוף פסוק.
&nbsp
&nbsp

Astroo

New member
"אמא שנשארה עם הילדים לבד" זה סטריאוטיפ ישן שכבר עבר זמנו

כי היום אבות מתוחכמים ומשכילים דורשים, וחלקם מקבלים, משמורת משותפת.
כך שהילדים נמצאים חצי מהזמן אצל האישה וחצי מהזמן אצל הגבר. אז אין פה שום היבט של "צריך לספק לילדים קורת גג, לכן הגבר צריך להשאיר את הדירה לאישה". כי אותם הילדים צריכים קורת גג גם בימים שבהם נמצאים אצל אביהם.

lEchoesl

New member
גם אם האבא לוקח חצי משמרת הוא צריך לדאוג למקום לילדיו גם

כשהם לא איתו. אם אתה מתגרש מאישתך מחר, ואתם עושים שבוע שבוע, אז מה תגיד לילדים שלך? "וואלה, שבוע אחד אתם איתי והכול סבבה ומה שקורה לכם בשבוע שאתם לא איתי כבר לא קשור אליי" איזה גבר שאוהב את ילדיו יעשה כזה דבר? וכן, זה כרוך גם בכך שאם הוא מתגרש הוא חייב לחלק את הרכוש המשותף [גם אם האישה השקיעה בו פחות] ככה שישאר לילדים שלו איפה לחיות כשהם לא איתו. ומי שבא וצועק "האהאההא זה לחלוב גבר" פשוט לא מבין מה זה לקחת אחריות.

זה לא צריך להיות ככה

זה לא יתכן שגברים ייזרקו לרחוב או ייעצרו בגלל שאינם עומדים בתנאי המזונות שנקבעו להם.
זה לא מה שרוב הגברים מאחלים לעצמם ולא לאף אחד אחר.

יש כאלה שבלית ברירה, נאלצים לברוח מהארץ.
אני חושב שזה עדיף לכל הצדדים על פני חיי מסכנות ואומללות של הגבר הגרוש ו/או אפשרות של רצח והתאבדות משיקולי ייאוש.
באופן אישי, אני מאחל להם הצלחה.

רוצה לתת כאן דוגמא....

אני זוכר פרק כפול של "אבודים" עם משפחת ברנשטיין.
האבא, בטו ברנשטיין קם ביום בהיר אחד וטס לארגנטינה ( ארץ מולדתו ) לחופשה בת שבוע, טס ולא שב לישראל.
בלי הסברים, בלי נימוקים, בלי מזונות, בלי משטרה, בלי בית משפט, בלי גירושין, בלי הסדרי ראייה, בלי כלום.
הותיר את אשתו עגונה 32 שנה.
בארגנטינה, הוא שיקם את חייו ונישא שנית ( ללא גירושין מאשתו המקורית ).

אני חושב שהוא עשה טוב, גם למען עצמו וגם למען משפחתו.
לא הרים יד על אשתו מעולם.
לא רצח ולא הרג ולא המית, ולא כלום.

אני מפרגן לו.
בעיניי, הוא יצא מנצח !
https://modiinet.co.il/articles/6681/

מה, אתה רציני או מה?

אתה מתכוון אולי למעשה לא הוגן, לא מוסרי.
זה לא פשע.
לברוח מהמשפחה שלך, זה עדיין לא פשע.
&nbsp
הבנות שלו ואשתו הראשונה, יצאו בסדר גמור.

למעלה