אל-על ביום שאחרי הזדמנות או מלכודת?

משקיע88

Well-known member
כמה נקודות מהדוח של אל על:

1. עליה מעצבנת בשכר ונלוות ברבעון הרביעי. למרות ירידת הדסל שיעור הגולמי ירד בשל העליה הזאת ובשל הוצאות חד פעמיות בגין הטבות לעובדים.
2. יש הוצאות חד פעמיות גם בסעיף הוצאות המימון בסך של כ-17M. אני צופה שברבעון הבא תהיה קפיצה יפה בסעיף הזה.
3. הזמנות לחודשים הבאים לא ירדו בכלל למרות חזרת חלק מהחברות הזרות.
4. סך הכל דוח ומצגת שמאשררים מבחינתי את היותה של אל על אטרקטיבית עדיין.

אין המלצה, מחזיק
לא תחסום שור בדישו

Reem88

Well-known member
1. עליה מעצבנת בשכר ונלוות ברבעון הרביעי. למרות ירידת הדסל שיעור הגולמי ירד בשל העליה הזאת ובשל הוצאות חד פעמיות בגין הטבות לעובדים.

הם לא יודעים מה לעשות עם הכסף אז מחלקים לעובדים :-(

משקיע88

Well-known member

הם לא יודעים מה לעשות עם הכסף אז מחלקים לעובדים :-(
לראשונה זה שנים לא שומעים על סכסוכי עבודה בחברה. הוצאות השכר הן כסף קטן בתקופה שהחברה מרוויחה ונסחרת במכפיל של אינסטלטור. להזכיר, הרווח הנקי הוא אחרי חישוב הבונוס. האופציה נסחרת ללא פרמיה, ומכאן שהשוק מניח תשלום דיבידנד בקרוב.

נערך לאחרונה ב:

בורסה 2008

Well-known member
כל פעם שיוצא פיפס לא חיובי על החברה המניה מנצלת את ההזדמנות לירידה של איזה 5-10 אחוזים. יש שם ידיים בעיתיות כנראה.

משקיע88

Well-known member
כל פעם שיוצא פיפס לא חיובי על החברה המניה מנצלת את ההזדמנות לירידה של איזה 5-10 אחוזים. יש שם ידיים בעיתיות כנראה.
לא יודע מה שלילי בידיעה. העובדים מקבלים אופציות בלתי סחירות שמבשילות ומאפשרות להם חיסכון במס לעומת קבלת שכר גבוה. אף אחד לא מבטיח לעובד שכיר כזה קביעות. בשנה הבאה היא תממש אופציות שיבשילו אז. שיהיה להם לבריאות. התנודתיות האמתית נובעת מתנאי הענף וגם מאירועים אחרים. החברה עלתה פי 3 בשנה האחרונה, ומה יש למחזיק באופציה כמוני להתלונן? סביר שבשנים הבאות הבוננזה של 2024 לא תחזור, אבל גם החובות וההון השלילי של 2022 לא יחזרו כל כך מהר. ההימור שלי הוא השקעה באופציה ככל שאני מעז. אם יחליטו על דיבידנד במזומן, סביר שאמיר למניה. אם לא, האופציה תיהנה מערך הזמן. זה נכון כל זמן שהאופציה מתומחרת בפרמיה אפסית למימוש מידי. כשהחברה נסחרת במכפיל 3, אני בונה על מכפיל 6-8, שגם אם חלקו הגדול יגיע מירידת הכנסות, זה מספיק טוב בשבילי כל זמן שאין לחברה חוב. אגב מה שכתבתי כאן נכון גם לנקסט ויז'ן, שבמהלך 2024 ידעה להתרסק מ 5800 ל 3870 תוך 4 חודשים.

נערך לאחרונה ב:

בורסה 2008

Well-known member
לא יודע מה שלילי בידיעה. העובדים מקבלים אופציות בלתי סחירות שמבשילות ומאפשרות להם חיסכון במס לעומת קבלת שכר גבוה. אף אחד לא מבטיח לעובד שכיר כזה קביעות. בשנה הבאה היא תממש אופציות שיבשילו אז. שיהיה להם לבריאות. התנודתיות האמתית נובעת מתנאי הענף וגם מאירועים אחרים. החברה עלתה פי 3 בשנה האחרונה, ומה יש למחזיק באופציה כמוני להתלונן? סביר שבשנים הבאות הבוננזה של 2024 לא תחזור, אבל גם החובות וההון השלילי של 2022 לא יחזרו כל כך מהר. ההימור שלי הוא השקעה באופציה ככל שאני מעז. אם יחליטו על דיבידנד במזומן, סביר שאמיר למניה. אם לא, האופציה תיהנה מערך הזמן. זה נכון כל זמן שהאופציה מתומחרת בפרמיה אפסית למימוש מידי. כשהחברה נסחרת במכפיל 3, אני בונה על מכפיל 6-8, שגם אם חלקו הגדול יגיע מירידת הכנסות, זה מספיק טוב בשבילי כל זמן שאין לחברה חוב. אגב מה שכתבתי כאן נכון גם לנקסט ויז'ן, שבמהלך 2024 ידעה להתרסק מ 5800 ל 3870 תוך 4 חודשים.
שים לב שלא כתבתי "שלילי", כתבתי "לא חיובי".

נקסט ויז'ן ואל על סיפורים שונים מאד. תודה לאל על התיקון הגדול של נקסט ויז'ן כי זאת היתה ההזדמנות שלי לעלות על הרכבת הזאת. באל על אני חזק בפנים והירידות האלה לא עושות עליי רושם. קשה לראות תרחיש בו היא לא זולה.

משקיע88

Well-known member
שים לב שלא כתבתי "שלילי", כתבתי "לא חיובי".

נקסט ויז'ן ואל על סיפורים שונים מאד. תודה לאל על התיקון הגדול של נקסט ויז'ן כי זאת היתה ההזדמנות שלי לעלות על הרכבת הזאת. באל על אני חזק בפנים והירידות האלה לא עושות עליי רושם. קשה לראות תרחיש בו היא לא זולה.
אינני משווה בין החברות האלה אלא בהתנהגות המשקיעים ביחס להשקעה. בנקסט ויז'ן צללתי איתה כל הדרך ב 2024. רכשתי את מרבית ההשקעה ב 2021 וחיזקתי בהמשך בעליות. בדיעבד זאת הייתה השקעה טובה. אל על איננה מסוג ההשקעות שאני מתעניין בהן אבל נוצרה הזדמנות חריגה שקשה לסרב לה. בדומה גם מיטב טרייד (דרך האופציה).

בורסה 2008

Well-known member
אינני משווה בין החברות האלה אלא בהתנהגות המשקיעים ביחס להשקעה. בנקסט ויז'ן צללתי איתה כל הדרך ב 2024. רכשתי את מרבית ההשקעה ב 2021 וחיזקתי בהמשך בעליות. בדיעבד זאת הייתה השקעה טובה. אל על איננה מסוג ההשקעות שאני מתעניין בהן אבל נוצרה הזדמנות חריגה שקשה לסרב לה. בדומה גם מיטב טרייד (דרך האופציה).
מיטב טרייד אופ' בהחלט בוננזה מטורפת. לצערי שם לא עליתי על הרכבת בזמן

בורסה 2008

Well-known member
אכן דיברנו על זה וכדאי לבדוק מה עשו המניות מאז שדיברנו.
זה בכלל לא משנה מבחינתי. כל סוחר ומשקיע לדעתי צריך לסגל לעצמו דרכים ולפעול במקומות שנוחים לו פסיכולוגית. איפה שזה לא יהיה ככה, סיכוי טוב יותר שתעשה טעויות.
אלה לא המניות היחידות שהפסדתי מהלכים עליהן. חי עם זה בשלום.

משקיע88

Well-known member
זה בכלל לא משנה מבחינתי. כל סוחר ומשקיע לדעתי צריך לסגל לעצמו דרכים ולפעול במקומות שנוחים לו פסיכולוגית. איפה שזה לא יהיה ככה, סיכוי טוב יותר שתעשה טעויות.
אלה לא המניות היחידות שהפסדתי מהלכים עליהן. חי עם זה בשלום.
אינני מנסה לשכנע אותך לפעול באופן שאינו מתאים לנטיותיך. לקח לי הרבה זמן להפסיק להתייחס לנתונים כמו האם אני מורווח או מופסד בנייר ואפילו לנתונים כמו מומנטום בנייר. ממש נטרלתי את הנתונים האלה ממערכת המידע שלי כדי לא להיות מושפע פסיכולוגית. אצלי זה עבד, אבל עד היום אני מתפתה לפעמים לפעול מהבטן ובדרך כלל מצטער על כך.

בורסה 2008

Well-known member
אינני מנסה לשכנע אותך לפעול באופן שאינו מתאים לנטיותיך. לקח לי הרבה זמן להפסיק להתייחס לנתונים כמו האם אני מורווח או מופסד בנייר ואפילו לנתונים כמו מומנטום בנייר. ממש נטרלתי את הנתונים האלה ממערכת המידע שלי כדי לא להיות מושפע פסיכולוגית. אצלי זה עבד, אבל עד היום אני מתפתה לפעמים לפעול מהבטן ובדרך כלל מצטער על כך.
שמע, כבר דיברנו על גילך אז אולי אחרי 50 שנים בשוק זה אפשרי, אבל אני כבר יותר מ-15 שנים בשוק ובינתיים מה שהבנתי הוא שהרגש אף פעם לא נעלם במסחר. כמה פעמים שלא תעבור מפולת למשל, תמיד יתעוררו בך החששות והפחדים שהפעם זה אחרת.
עם השנים למדתי לחיות עם הרגש ולעשות לפעמים פעולות מסויימות כדי להרגיע אותו. פעולות מודעות וכחלק מאסטרטגיה.
ברוך השם בינתיים עובד לא רע, ואולי יגיע יום ואצליח לנטרל לגמרי את רגשותיי :)

משקיע88

Well-known member
שמע, כבר דיברנו על גילך אז אולי אחרי 50 שנים בשוק זה אפשרי, אבל אני כבר יותר מ-15 שנים בשוק ובינתיים מה שהבנתי הוא שהרגש אף פעם לא נעלם במסחר. כמה פעמים שלא תעבור מפולת למשל, תמיד יתעוררו בך החששות והפחדים שהפעם זה אחרת.
עם השנים למדתי לחיות עם הרגש ולעשות לפעמים פעולות מסויימות כדי להרגיע אותו. פעולות מודעות וכחלק מאסטרטגיה.
ברוך השם בינתיים עובד לא רע, ואולי יגיע יום ואצליח לנטרל לגמרי את רגשותיי :)
אני צעיר יותר מנתניהו ובעל נטייה קטנה בהרבה לחולל נזקים. אין לי ניסיון של 50 שנה בשוק, אבל לא אתווכח על 45.

Reem88

Well-known member
החותים חזרו לירות, האם החברות הזרות עדיין יחזרו לטוס לישראל?

משקיע88

Well-known member
החותים לא היו הבעיה המרכזית אלא חזבאללה. לפי מצב דולר שקל אין חששות בשוק.

משקיע88

Well-known member
החותים אומרים שהם מכוונים לנתב"ג, לדעתך זה לא מבהיל את החברות הזרות?
זה לא מעלה את הפרמיה של הביטוחים של החברות האלה?
אינני יושב עם מנהלי החברות הזרות ודן בפחדיהם. פשוט שמתי לב שבעבר הלא רחוק הן הפסיקו פעילות אחרי ירי רקטות של חזבאללה בעוד השפעת ירי מתימן כשכבר הייתה רגיעה יחסית בצפון הייתה פחותה. התמחור של אל על איננו מתבסס רק על המצב הביטחוני, אלא על גורמים נוספים שמשפיעים על הציפיות בשוק. לגבי פרמיות של ביטוחים, בדקתי בעבר שסיכוני מלחמה אינם מכוסים ע"י חברות ביטוח. אינני בטוח בכך לגבי כל החברות אבל כן לגבי חברות ישראליות.

למעלה