אם אין אמת מוחלטת,

אלי ו.

New member
דוקא דוגמא נהדרת לאתאיזם פנאטי

שממציא מחדש את ההסטוריה בכדי לחזק את האמונה. טכניקות קלאסיות של מחזירים בתשובה. הכותב מעולם לא שמע על אניגמה ועל הפרויקט של טיורינג, או על הדילמה של צ'רצ'יל והפצצת קורנוול ולכן הוא מספר סיפורי בדים על ההתראה שניתנה לישראל (שלא סיעה לכלום, הרי אם קיבלת התראה לא היה לאיפה לברוח) ועל חוסר התראה במקרה של ההפצצות על בריטניה (שבהחלט יכלו לעזור). הכותב גם מתעלם מהשיפור בטכנולוגיה שנעשה במשך השנים ומניח שפצצה משנות ה 30 תגרום את אותו נזק כמו פצצה משנות ה 90. גם בנושא אמצעי נגד הכותב לא מדייק, המלחה"ע ה 2 הבריטים השתמשו בבלונים להגנה על לונדון. אלה דברים שכמי שממש לא מתענין או מתמצא בנושא שמתי לב אליהם. מן הסתם מי שיותר מתמצא יוכל למצוא עוד אי דיוקים מגמתיים.

vizini

New member
שאלה לי אליך (כדתי שאינו חרדי)

אולי מייצג, ואולי לא. אינך חייב לענות... האם אתה מאמין כי גילו של היקום הוא כ-12 מליארד שנה?

אלי ו.

New member
אני לא מאמין שגילו של היקום הוא

6000 שנה או שהתורה היא ספר הסטוריה שצריך להבין כל דבר לפי הפשט (אם כי אני מאמין שלפשט יש עדיפות) אני מאמין שהתורה נכתבה בלשון בני אדם, ולא נכתבה לשם תיעוד הסטורי. אין לי בעיה לקבל תארוכים מדעיים שונים. אין לי רצון (וגם לא חקרתי מספיק) להתחיל בויכוחים סטייל פורום נטעים בהם מנסים להפריך אמונות דתיות. בתת השרשור הזה נסיתי להצביע שיש אמונות דתיות שבמרכזן לא עומד העל טבעי.

vizini

New member
אין שום ויכוח. אני פשוט מנסה להבין

את השקפתך (כמייצג של דתי משכיל ולא חרדי). שתי שאלות שמעוררים דבריך (ושוב, אינך חייב להשיב, ולא יתעורר שום ויכוח): אם לא לשם תיעוד הסטורי, מה המשמעות של רשימה בנוסח: פלוני חי כך וכך שנים, הוליד את אלמוני, שחי כך וכך שנים, והוליד את פלמוני, וכו'? השאלה השניה מתייחסת ל"לשון בני אדם". בני אדם הם אלה שפיתחו את התיאוריות שמעמידות באור מגוחך את סיפורי הבריאה בבראשית. מה היה פחות "לשון בני אדם" לתאר את הבריאה כפי שאירעה למעשה? ומדוע התיאור כפי שהוא הוא "לשון בני אדם"?

אלי ו.

New member
לתנ"ך יש אספקטים הסטוריים

ואפשר ללמוד ממנו דברים מסוימים על הסטוריה, אך הוא אינו ספר הסטוריה במובן המקובל של תיעוד ההסטוריה. אני מניח שלקטעי השושלות יש משמעות הסטורית או אחרת. שוב, לא התעמקתי בתאורי הבריאה בספר בראשית מול התאוריות המדעיות כך שכרגע אני לא יכול לתת לך חות דעת מלומדת על ההבדלים לא כל שכן תאוריות לסיבות. אם הנושא מענין אותך אני בטוח שתוכל למצוא תילי תילים של פרשנויות והסברים. הנושא כוסה לעייפה בספרים ומאמרים רבים. התורה נכתבה בלשון שתהיה מובנת לאנשים גם בתקופה בה היא ניתנה.

vizini

New member
לא, לא, אני לא מעוניין בתילי תילים

של תיאוריות ופרשנויות. אני מעוניין בדעתך. למה לדעתך התיאור המופיע בבראשית מובן יותר לאנשים מהתיאור האמיתי?

אלי ו.

New member
אחזור שנית ואומר שלא התעמקתי

בסוגיה הזו, ולכן אין לי תשובה רצינית לתת לך. שוב, יש ספרים רבים שנכתבו בדיוק בנושא הזה, אם זה מאוד מענין אותך.

vizini

New member
מה יש פה להתעמק?

אמרת ש"דיברה התורה בלשון בני אדם" בהקשר של תיאור הבריאה, ואני שואל: למה לדעתך תיאור הבריאה המופיע בבראשית יותר "בלשון בני אדם" (יותר מובן) מהתיאור האמיתי כפי שעולה מהתיאוריה המדעית?

L e s t a t

New member
באשר לגילאים של פלוני ואלמוני

במקרים מסויימים, כמו של אברהם ושרה (שריי?), הגיל נועד כדי לרמוז על התערבות אלוהית. לחיות הרבה נחשב ליהלום שבכתר בתרבויות המסופוטמיות - והבתרבות העברית אינה שונה בחלק הזה. חיים ארוכים מתוארים בתנ"ך כאחד הפרסים שנותן אלוהים למאמיניו הטובים ולצדיקים. לעיתים מצויין גיל שנראה מוגזם כמו 500 שנה או 100 שנה (בסטנדרטים של אז), זה בא להדגיש שאותו אדם זכה למתנה על ידי אלוהים. אפשר להבין את זה גם פשוטו כמשמעו.

Governor

New member
"הכותב מעולם לא שמע על אניגמה ועל

הפרויקט של טיורינג, או על הדילמה של צ'רצ'יל" הכותב מבלבל בין הפצצה ממטוסים בראשית המלחמה, לבין שגור טילי V2 בסוף 1944. "סיפורי בדים על ההתראה שניתנה לישראל (שלא סיעה לכלום, הרי אם קיבלת התראה לא היה לאיפה לברוח)" דווקא ניתנה התראה של כשש דקות ממערכת לווינית שזיהתה רשפי שגור. זוכר את "נחש צפע"? ניתן היה לרדת למקלטים. "ועל חוסר התראה במקרה של ההפצצות על בריטניה (שבהחלט יכלו לעזור)" טעות. היו בהחלט מערכות תצפית שזיהו גלי מפציצים קרבים, וטילי V1 התת-קוליים שמהירותם היתה פחותה ממהירות ההאריקן. לא היתה בנמצא התראה כנגד טילי V2 העל-קוליים. "הכותב גם מתעלם מהשיפור בטכנולוגיה שנעשה במשך השנים ומניח שפצצה משנות ה 30 תגרום את אותו נזק כמו פצצה משנות ה 90" שוב טעות. ה- SCUD הוא, בסיסית, V2. 'גם בנושא אמצעי נגד הכותב לא מדייק, המלחה"ע ה 2 הבריטים השתמשו בבלונים להגנה על לונדון' שוב טעות. הבלונים נועדו למנוע הפצצה ממטוסים מנמיכי טוס, או מפציצי צלילה. הם לא היו כלל יעילים כנגד V2 ולא הפריעו להם במאומה. "אלה דברים שכמי שממש לא מתענין או מתמצא בנושא שמתי לב אליהם. מן הסתם מי שיותר מתמצא יוכל למצוא עוד אי דיוקים מגמתיים" בשלב זה, אי הדיוקים היחידים שאני רואה הם אלה שלך. אה, כן, קרבנות. חפש A total of 74 people died כאן: http://www.us-israel.org/jsource/myths/mf12.html וכללית: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?id=129&msgid=11770358

אלי ו.

New member
ומה עשה אדם שקיבל התראה?

האם הוא יכל להגן על עצמו? לברוח למקום מבטחים? למה הזכרת את הנושא אם אתה יודע שההשפעה היא אפסית? הבלונים לא היו אמצעי הגנה יעיל? אולי, האם אתה טוען שסוללות הפטריוט ומטוסי F-15 היו אמצעי הגנה יעיל? למה הזכרת את אמצעי ההגנה אם ידוע לך שהתרומה שלהם היתה אפסית? אשמח אם תוכיח לי שיכולת ההרס של הסקאד זהה לזו של ה V2, רצוי בקישור לאתר שאינו של פנאטים. להבדיל ממך, איני מיסיונר, ולכן איני טוען להוכחה לקיום או אי קיומו של האל, לפיכך התלונות שלך על הקרבנות צריכות להיות למקום אחר. אני לא רואה במספר הנפגעים או בשום דבר אחר הוכחה לאמיתות אמונה.

Governor

New member
"ומה עשה אדם שקיבל התראה? האם הוא

יכל להגן על עצמו? לברוח למקום מבטחים?" כאשר מדובר בראש קרבי השוקל 300 ק"ג, תספיק תפיסת מחסה במקלט, מה שאין כן כאשר מדובר בראש קרבי של 1000 ק"ג. "הבלונים לא היו אמצעי הגנה יעיל?" הבלונים היו מעוגנים בכבלי פלדה ותפקידם היה למנוע הפצצת ממפציצים מנמיכי-טוס, או מפציצי צלילה. הבלונים היו חסרי תועלת נגד טילי V2. מדוע יש צרך לחזור על כל הסבר פעמים? "האם אתה טוען שסוללות הפטריוט ומטוסי F-15 היו אמצעי הגנה יעיל?" F-15 הוא מטוס בעקר לעליונות אוירית. משמיד הטילים היה A-10. השליטה שלו בשמים הביאה לכך שהעיראקים נאלצו להגביל עצמם למשגרים ניידים, וירי בשעות הלילה, תחת לחץ. כן, הפטריוט סייע. לא בשעור הנקוב בפרסומי חברת ריתאון. אולם במקרים רבים מאד גרם להתפוררות ה- SCUD, ולהקטנת פוטנציאל ההרס: http://www.cdi.org/issues/bmd/Patriot.html "אשמח אם תוכיח לי שיכולת ההרס של הסקאד זהה לזו של ה V2" אני רואה שלא הבנת את דברי. נסה להתרכז. משקל הראש הקרבי של ה- V2 היה 1000 ק"ג, זה של ה- SCUD (דגם אל-חוסיין, שנעשה בהם שמוש) היה 300 ק"ג. לא היה הסיפק בידי לברר האם ק"ג חנ"ם של מלחמת העולם השניה זהה בהרסניותו לק"ג חנ"ם של שנות השמונים, אולם אני משער שהם בני-השוואה. "להבדיל ממך, איני מיסיונר, ולכן איני טוען להוכחה לקיום או אי קיומו של האל, לפיכך התלונות שלך על הקרבנות צריכות להיות למקום אחר. אני לא רואה במספר הנפגעים או בשום דבר אחר הוכחה לאמיתות אמונה" פרוט מספר הקרבנות לא נועד אלא להזים את הטענה שהיה "נס". זו הסבה שערכתי השוואה בין שלוש זירות בקשור להלן: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?id=129&msgid=11770358 74 קרבנות, גם אם רק שנים מהם ישירות מפגיעת SCUD, אינו ענין של מה בכך. סכום: טענת המסיונרים היא שבהתחשב בעצמת ה- firepower שהונחתה על ישראל - מספר הקרבנות הזעום (הרוג אחד) היה ניסי. טענתי: עצמת ה- firepower שהונחתה על ישראל היתה מתונה מאד (בוודאי יחסית לזו שהונחתה על לונדון, ועל אירן במלחמת עירק-אירן, צריך לקרוא את כל סעיפי ההשוואה), ומספר הקרבנות לא היה זעום, חרף העובדה שלאנשים היתה שהות של שש דקות לרדת למקלט, או בכלל לשכור דירות מחוץ לערים הגדולות. מסקנתי: לא היה שום נס. אם קים "בורא" - הוא הצניע את קיומו בהצלחה...

אלי ו.

New member
אני שמח שכבר אינך נחרץ

מכיון שאני מחבב אנשים שאינם בטוחים ב 100% שהצדק תמיד בצידם. מה לעשות, פנאטים אינם כוס התה שלי.. אזכיר לך שבמלחמת המפרץ החשש היה מפני טילים כימיים ולכן אנשים לא ירדו למקלטים תת קרקעיים (שהיו מסוכנים מכיון שהגאז כבד מן האויר) ופנו לחדר האטום או לממ"ד שהיעילות שלהם היתה אפסית מול הסקאד. גם אתה לא יודע איך להשוות חומר נפץ שפותח בשנות ה 30 לכזה שפותח בשנות ה 80. יופי, עוד טענה ירדה מהפרק. אם היה נס או לא, זו מסקנה אישית של כל אחד לפי אמונותיו, אני לא מתעסק בזה. הנקודה שלי היתה, שיש פנאטים בכל דת, כולל אתאיסטים. בדוגמא שהובאה הראיתי איך אדם כזה לא יהסס למסור מידע מוטעה או כזה שהוא יודע שאינו מדוייק, בכדי לשכנע אחרים שהאמת לצידו. לומר את האמת, לא התכונתי שיווצר שרשור כה ארוך מהערת אגב שלי, אבל זה היופי בפורומים. בסה"כ היה משעשע. זה בטח כיף לעשות את אותו הדבר לאמנון יצחק. (כן, גם אני לא מחבב אותו)

vizini

New member
רק הערה קטנה

ממ"ד הוא מושג שנפוץ רק לאחר מלחמת המפרץ הראשונה. באותה מלחמה, האלטרנטיבות היו חדר אטום או מקלט. כל מי שאני מכיר, לאחר התקפת הטילים הראשונה, בחר במקלט.

masorti

New member
רק הערה קטנה...

חלק גדול מאלה שאני מכיר בחרו לברוח מאיזור א' או להסתפק בחדר אטום. מקלט לא היה אופציה ריאלית. מעניין לבדוק את הרקע הסוציו-אקונומי של האנשים שאתה מכיר. מן הסתם זה יסביר לא מעט על תפישתך התיאולוגית. (ע"ע קורלציה)

למעלה