אמילי שלנו איננה

babe10

New member
"טעות" כזו לא יכולה לקרות גם לי

ובפעם האלף, אני לא בן! ואם יש לך בעיות בהבנת הנקרא אמרתי שכלב זה כמו ילד בן שלוש. לא יעל... "טעות" קורית כשעושים הכל כדי שהיא לא תקרה. במקרה הזה לא עשו כלום. אפילו יעל בעצמה מודה שהיא אולי שחררה מדי את הרסן. שאולי היא היתה צריכה להשגיח יותר. (כשהם לאט לאט, כדבריה, לא השגיחו בכלל...) אבל לא. תצדיקו כל מי שפוגע בבעלי חיים. כי מה זה בסה"כ כלב? הכי הרבה נקנה חדש.. הרי זה מה שהפורום הזה מעודד, לא? קנייה ומכירה של בעלי חיים. זיווג של חתולים למרות התמותה הבלתי נסבלת של מליונים של חתולי רחוב כל שנה. הכאה של חתולים שמתנהגים "לא יפה". וטרינר שעוקר ציפורניים ממליץ על הכאת חתולים, ומעודד זיווג חתולים, הוא היועץ המומחה של הפורום. אז מה הפלא שאתם מצדיקים רשלנות פושעת של מי שמנהל אותו? תכנסי בי עד מחר ותנסי להעליב אותי. לא ילך לך. כי אני עומדת מאחורי מה שאני אומרת. כי אני לא הייתי נוהגת כך לעולם. ואם הייתי חסרת אחריות כמו שיעל היתה, הייתי נכנסת לי לפינה שלי בשקט ולא מצפה מאנשים שירחמו עליי, כשאני חיה והכלבה שלי מתה בגללי!!! כן. אני מבינה שכואב לה. אבל לא - אני לא מסוגלת לפנות מקום לרחמים עליה. אני מרחמת על הכלבה שמתה בייסורים. (חשבת מה זה להיחנק בחום אימים להצלות בחיים? כי "שכחו" שאת חיה?..) חלאס עם ההתחסדות הזו. אפילו יעל בעצמה כבר הודתה שהיא לא היתה בסדר. צאו מהקטע המתייפיף שלכם כי יעל לא צריכה הגנה פה. יש לה פה, והיא ילדה גדולה. מי שהיה צריך הגנה היתה הכלבה שלה, שלא קיבלה אותה. לכלבה שלה אין פה לבכות פה על העוול שנגרם לה. את תעמדי על הרגליים האחוריות שלך בשביל יעל. אני אעמוד על שלי בשביל הכלבה. או שאולי הפתרון שלך אחר? רוצה לדון בזה? יאללה. בואו כולם נחבק את יעל. ונגיד לה - לא קרה כלום. הכל בסדר. זה קורה. והיא יודעת שזה לא נכון. היא יודעת שזו אשמתה. ואז הכל יתפוצץ לה בפנים. זה מה שאת רוצה? לא ממני. נסי לקרוא על אנשים שהרגו בטעות, שירו בטעות בחברים שלהם, שדרסו בטעות את הילד שלהם, שכל מה שהם צריכים זה שמישהו יכניס להם סטירה מצלצלת - ורצוי המשפחה של אותו אחד, כי הם יודעים שזה מגיע להם ומשתגעים מהגוננות המזוייפת. אומרים שהשלב הראשון בריפוי הוא הכרה במחלה.. במקרה הזה זה לא מחלה, אבל רק כשיעל תקום ותודה בפה מלא, שהיא ורק היא אשמה במוות של הכלבה ותבין גם למה, רק אז היא תוכל להתחיל לסלוח לעצמה. לא בזכות הדיבורים היפים שלכם. (ולא, להגיד: לא שמתי לב שהיא במכונית זה לא להודות בטעות, זה להגיד - זה "קרה" לי. להגיד - נתתי לה להסתובב חופשי ולא שמתי לב במשך יממה שהיא לא פה, שהיא לא מברכת אותנו, שהיא לא שתתה יום שלם , יום חם במיוחד, להודות שהיא שכחה למשך יממה שיש לה כלבה... זה להודות בטעות, לא פחות מזה)

ד ו ר י ס

New member
אפשר רגע להעיר לך הערה קטנה?

אולי לא הכי קשורה לבעלי חיים, אבל בהחלט מנסיון בכל הקשור להתנהגות אנשים אחרי אסונות שיש להם יד בהם: לאנשים במצב כזה יש נטייה "לחפש" את ההלקאה הזו, את ההאשמה הזו מהסביבה, כצורה של הלקאה עצמית פאסיבית. מנסיוני, אם נותנים להם את זה בכל הכח ומכל הלב (כמו שאת עושה) בשלב הזה דווקא זה מביא אותם לתחושה מסויימת של "כפרה", משהו בסגנון: "עשיתי את זה, אבל חטפתי על זה". זה לא תהליך מודע, אבל לצערי יצא לי לראות את זה קורה לאנשים רבים וטובים, כאלו שבשבל הזה יו קופצים ואומרים "מה פתאום? זה בכלל לא הקטע, אני באמת מרגיש חרא עכשיו". וזה נכון. בזמן ההלקאה הם מרגישים חרא. הבעיה היא שאח"כ, כשהבוץ שוקע והמים נהיים צלולים יותר - הם פשוט מרגישים טוב יותר עם עצמם. אז מה אני אומרת? שלפעמים עדיף להגיד מילה או שתיים ומכאן לתת לאדם להתבשל בתוך עצמו, דווקא לא לתת לו את "ההלקאה" שהוא כל כך רוצה. אם האדם יתבשל מספיק זמן מספיק חזק - ההשפעה של ההלקאה שתהיה באמת הלקאה עצמית (ולא חיצונית) - תהיה משמעותית הרבה יותר. אז כן, אם יעל היתה כותבת פה את מה שכתבה ומסכמת במשפט "ומחר אנחנו לוקחים כלבה חדשה" הייתי שוטפת אותה מכף רגל ועד ראש כדי להציל כלבה מידי אדם שעדיין לא הפנים את מה שעשה, את איפה שטעה. אבל בינתיים - תני לה להגיע לזה מתוך עצמה. זה יהיה הרבה הרבה יותר יעיל לטווח הרחוק. (ואני קצת בדילמה בקטע הזה, כי עצם הדיון המאוד חשוב לא היה מתקיים אם לא היה מי "שילקה בטרם עת"... אני צריכה לחשוב על זה, וזאת לא שעה טובה למחשבות כל כך כבדות...) לילה טוב.

(ארוך מאוד)

תרשי לי רגע אחד לדבר על מה שאני מרגישה עכשיו. ביומיים האחרונים אני נכנסת לכאן ולפורום השכן כל הזמן וקוראת כל מילה שנכתבת. מכל הדברים הקשים שנכתבו כאן, ההודעה שלך הזאת היא הנוראית והמכאיבה ביותר. זה איום ונורא מה שקרה לאמילי, המוות שלה ביסורים מחום ומחנק, המראה שלה שלא עוזב. זה עוד יותר איום שיכולנו למנוע את המוות הזה, בין אם נקודתית באותו בוקר ובין אם באופן גידול אחר. אבל אני מבקשת מכם, שלרגע אחד תזכרו שמאחורי ההודעות כאן, מאחורי הכינוי "יעל של תום" נמצאת אמא שבורה, שלא מחפשת אמפטיה ומצד שני גם לא מחפשת אנשים שיגידו לה "נו נו נו" ו"מה עשית?!". את זה אני עושה לבד, תודה. אבל לא ציפיתי למצוא כאן כל כך הרבה רעל ושנאה. לא ציפיתי לקרוא כאן הודעות כמו "תנו לה להתבשל בתוך עצמה - כי זה יכאב לה יותר, אולי לא עכשיו אבל כך הכאב והיסורים ישארו זמן רב יותר". אולי אלה לא המילים שבהם השתמשת, דוריס, אבל זה מה שזועק מתוך הטקסט שלך. אם את חושבת שבעזרת ההתקפות כאן עליי אני ארגיש טוב יותר אחר כך (כי "חטפתי") את פשוט טועה. את לא מכירה אותי, את לא יכולה לדעת עד כמה אני מודעת לעצמי ולתהליכים שאני עוברת. את לא יכולה (כך אני מקווה בשבילך) להבין את הכאב העצום הזה. כבר עברתי אבל נוראי בחיי, כשלפני 10 שנים אבא שלי התאבד, ובתור ילדה בת 16 הייתי צריכה להתמודד עם הידיעה שאבא שלי בחר למות. חשבתי שאין ידיעה יותר נוראית להתמודד איתה, וטעיתי. הכאב על אבא שלי לא הרפה ולא ירפה לעולם, ולכאב הזה, על אבא שלי, לא מתלוות תחושות כמו "יכולתי למנוע את זה" או "זה באשמתי". אני עדיין לא יודעת איך אני יכולה עכשיו ואיך אוכל בעתיד להתמודד עם הכאב של האובדן והאשמה. תגידו: "מה היא מתלוננת, מי שסבל היתה הכלבה, אין ליעל בכלל זכות דיבור". אז תגידו. תגידי, דוריס, "הנה - זה בדיוק מה שהתכוונתי כשאמרתי שאותם אנשים קופצים ואומרים שזה לא נכון ושעכשיו אני מרגיש חרא". אז תגידי. כלום לא ישנה את מה שאני מרגישה עכשיו ומה שארגיש אח"כ. אין לי לא את הצורך, לא את הרצון ובטח שלא את הכוחות להתמודד עם ויכוחים כאלו עכשיו. כשנכנסתי לכאן ביום שבת וכתבתי את ההודעה על אמילי, עשיתי את זה כדי לחלוק לאמילי את הכבוד הגדול שמגיע לה, את האהבה העצומה והאינסופית שיש לי כלפיה. עשיתי את זה כדי שאחרים יקראו וילמדו. "בעיני רוחי" ראיתי שרשור מכובד עם נרות לכבוד אמילי. הודעות התמיכה מאוד הפתיעו אותי, לא שיערתי שאנשים ימצאו בליבם חמלה כלפיי. אך הפתיעו אותי גם הודעות השנאה. אני מאמינה (עדיין) שלבו של האדם טוב בבסיסו, בעיקר כשמדובר באוהבי חיות שמסוגלים להרגיש כל-כך הרבה חמלה כלפי יצורים חיים. קראתי ולמדתי מכל מה שנכתב כאן. אני כמובן לא נמצאת כרגע במצב בו אני יכולה להחליט החלטות מושכלות ושקולות, לא יכולה "להסיק מסקנות". זה תהליך שייקח עוד הרבה מאוד זמן, עצב וכאב גדול. אני מודה לכל מי שכתב כאן את דעתו הכנה והאמיתית, בין אם זה היה בצורת חיזוק והשתתפות בצערי, ובין אם זה היה בצורת ביקורת. אבל אני מאוד כואבת את האופן בו נכתבו כאן דברים, את ההתקפות. אני מאמינה גדולה בכנות ובביקורת, אבל גם מאמינה גדולה באהבה וקבלה של בני אדם, גם כאלו שעשו טעות איומה ככל שתהיה מבלי שהתכוונו לכך. אם הייתי שומעת את הסיפור הזה כצד שלישי, בוודאי גם הייתי מרגישה כעס עצום כלפי הבעלים של הכלבה המסכנה. אבל לעולם, לעולם, לא הייתי שולחת חיצי רעל חדים כל-כך, לא בשעה כזו. ושוב - אני לא מנסה לגרום לכם לחשוב שאני בחורה כל-כך טובה ונחמדה, כרגע אני ממש לא מרגישה כך, גם לא כלפי עצמי. אבל אני מבקשת מכם, בכל לשון של בקשה, שלא תעשו את זה שוב לאחרים. אם אי פעם שוב תתקלו במצב כזה חכו רגע עם החיצים. אל תביעו סימפטיה אם אינכם חשים כך, תביעו ביקורת בונה. אבל אל תלקו. ולא כדי שאותו אדם "יתבשל בעצמו" יותר טוב אח"כ, אלא מתוך הבנה שזו שעתו הקשה ביותר של האדם (כן! כן! גם של האדם, לא רק של הכלבה האומללה שמתה ביסורים). ומעבר לכך שאותן הלקאות לא עוזרות, לא עכשיו ולא בטווח הרחוק יותר, הן גם גורמות לכאב קשה מנשוא, אם אפשר בכלל לכאוב יותר מהכאב אותו אני חשה מאז שמצאנו אותה, מאז שראיתי אותה בתוך האוטו והתחלתי לצרוח שהרגתי את אמילי. מאוד קל "למחוק" את אותן הודעות ממוחי, לבטל אותן בנימוק שהן סתם נועדו להכאיב, לכעוס ולהכעיס, ולא אומרות בעצם שום דבר. וזה לא נכון, אני יודעת שזה לא נכון. ועובדה היא שניסיתי והתאמצתי לקרוא את התוכן שעולה מבין החיצים והרעל, ולהפנים אותו היטב. את תהליכי המחשבה והסקת המסקנות אני אתחיל בשלב כלשהו, ובמידה רבה אעשה זאת בעזרת הביקורות שנכתבו כאן, אבל קודם תנו לי לעכל את מה שקרה. כי את זה אני חושבת שעוד לא הצלחתי לעשות. אני מאחלת לכם שלעולם לא תצטרכו להתמודד עם דבר כל-כך נורא, אבל בבקשה אל תשגו באשליות כמו "אצלי דבר כזה לא יכול לקרות". גם אני האמנתי בכך בכל ליבי. גם אם אתם יודעים שהדרך בה אתם מגדלים את כלבכם היא הטובה ביותר עבורכם ועבורו, גם אם אתם משווים כל הזמן בין אופן הגידול של אמילי לאופן הגידול שלכם, אל תגידו "לי זה לא יקרה". כי אחרת באמת לא למדנו כלום. לי יש עוד הרבה מאוד מה ללמוד, וכמו שאני אמרתי, בבוא הזמן אני אוכל להתחיל את תהליך הלימוד. אבל בבקשה, תלמדו מזה גם אתם. מהכל. אני אמשיך לחיות, אין לי אפשרות אחרת. החיים חזקים מהכל. יש לי תינוק בן שנה ושלושה חודשים שצריך אמא חזקה ובריאה, פיזית ונפשית. יש לי בעל שגם עליו עוברים תהליכים של אבל ואשמה. יש לי משפחה גדולה שכל-כך אהבה את אמילי. יש לי הרבה מאוד לחיות בשבילו. ואמילי היקרה תשאר תמיד בליבי, לעולם. אני אהבתי אותה אהבה עצומה וממשיכה לאהוב ולכאוב אותה גם עכשיו. אני אוהבת אותך אמילי. וכל כך כל כך מצטערת. שלכם,

זיו25

New member
כדאי לך להשלים עם המצב.

הפורום הזה בא לתת במה לאנשים, שלא קיבלו אותה במחוזות אחרים. אנחנו לא מעודדים זיווגי חתולים, אבל אם מישהו מאמין ורוצה בכך, אני אתן לו את הבמה. מה לעשות, יש אנשים שאוהבים בעלי חיים גזעיים ומיוחדים, ולא רק את חתולי האשפתות המקסימים. האם לא אתן להם לפרסם כאן בגלל שחתולי האשפתות מתרבים בקצב מדהים? בברכה, זיו.

babe10

New member
וידויה של חתולה לא דיבר על זיווג

של חתולים גזעיים דווקא - שגם לאלה אני לא מברכת, אבל אם כבר שיעשו רק אצל אנשים שהוכשרו לעניין ומתעסקים בזה בצורה רצינית. מה שהד"ר עודד היה שהחתול יצא החוצה (אז מה אם הוא יעבר חתולות רחוב מסכנות שגם ככה מספיק קשה להן) או הסביר איף לזווג חתולים בבית, בלי לחשוב על גורל הגורים שלי לפחות ידוע מראש.. ברוב המקרים הם נזרקים או מורדמים, או נמסרים למכלאות. ואין לי בעיה עם כאלה שאוהבים בעלי חיים גזעיים. יש לי בעיה עם כאלה שעושים את זה כי כלב גזעי מכסה את ההשקעה. כבר שמעתי "נשמות" כאלה שקנו כלבה ולא עיקרו אותה, כי הם הוציאו הרבה כסף עליה אז שתביא לפחות המלטה אחת שירוויחו קצת... אני לא פוסלת את כל האנשים פה. אני פוסלת את הגישה הכללית. את מתן הבמה לאנשים שלא מצדיקים את הכבוד שניתן להם. שמחנכים לעשות דברים שנוגדים כל אמנה מוסרית... ולטיעון מטופש אחר שהועלה כאן אתמול - אין "תחרות" בין הפורומים כי הם מייצגים גישות שונות לחלוטין. אבל כמו שאם בפורום אהילי בית ומוזאייקות יכתבו הודעה שמצביעה על פגיעה בבעלי חיים - אני רואה לנכון להגיב גם שם. במיוחד כשיש הפניה להודעה הזו בשער...

מ י א ו

New member
יעל, אני נורא מצטערת על מה שקרה

אני מאחלת לך ליהות חזקה ברגעים הקשים האלה. אין ספק שקרתה תאונה נוראית ואל תעשימי את עצמך. אני יודעת שהית נותנת עכשיו את הכל כדי להחזיר את אמילי לחיים. תנסי לא להתייחס לכל האנשים האלה שמתנפלים עליך. יש כאן הרבה אנשים שמבינים אותך ותומכים בך. תחזיקי מעמד.

pppliat

New member
יעל של תום--

כל כך עצוב... אני ממש בוכה בשביל אמילי המסכנה... אני משתתפת בצערך. אני מתארת לעצמי את ההרגשה הנוראה שיש לך בוודאי. הכלבה שלי מתה לפני שנה בדרך לווטרינר, ואני עד עכשיו מאשימה את עצמי למה לא נסעתי יותר מהר. רגשות אשם זה דבר בלתי נמנע, זה אוכל אותך מבפנים, זה העונש הגרוע ביותר, עונש ללא מחילה. אני רק מקווה שתמצאי את הכוח להתחזק וללמוד מהמקרה המזעזע הזה. תהיי חזקה....ליאת.

brose

New member
ככה זה הישראלים

אוהבים לבעוט באדם כשהוא על הקרשים

brose

New member
כל מה שיש לי להגיד

זה תתביישו לכם כן, יעל עשתה טעות, טעות נוראה... וגם לי זה כואב נורא שהכלבה המסכנה נשכחה במכונית... אל אל לנו לשפוט בנאדם לפני שהיינו בנעליים שלו.... יעל תשלם על הטעות הזאת במשך הרבה זמן.... חוץ מזה, שצריך גם הרבה אומץ להודות בטעות כזאת, ועוד לרשום זאת מעל דפי האתר הזה.... ועוד להתעלם מהערות הפוגעות שלכם... ממש כאילו היא מרכינה ראש וסופגת אותם... פשוט תתביישו... יעל- איתך בצערך, באבלך....ובכאבך

champ

New member
../images/Emo46.gif אם ברצונך להגיב לי

עשה זאת בכינוייך האמיתי
אין צורך להתחבא מאחורי כינויים דמיוניים..... דווקא ממך ציפיתי למשהו אחר..... חסר כאן אייקון |מאוכזב| ממך!
צ´מפ.

brose

New member
מדוע ציפית ממני אחרת?

אין לי יכולת להיות אחרת, גם אני בן-אדם, ואני מבינה את יעל. מאחר וכולכם מנשים להיות כל-כך צדקניים.... ושוב, אל תשפוט אדם עד שתהייה בנעליים שלו. לא נחמד לבעוט בבנאדם שהוא על הקרשים... אני מודה שיעל עשתה טעות נוראה, אבל מהיכרות של יעל מהאתר הזה, איני מאמינה שדבר זה היה בכוונה תחילה... ואתה?!? נכון זה כואב, זה מעצבן וזה מרתיח, אני ישקר אם אני יאמר ההפך.... אבל שוב... זאת הייתה טעות, טעות איומה....ותו לא! לא מקומנו לשפוט אדם, יש רק אחד שיכול לשפוט וזה אלוהים... בואו לא נעשה תתפקיד שלו!

brose

New member
תגיד לי אתה סתום?!??

אני בת ולא בן, מבטיחה לך שאני לא מי שאתה חושב.

brose

New member
../images/Emo52.gif זיו

אין לי מושג מה הוא רוצה ממני.... משום מה הוא חושב שהוא מכיר אותי, והוא מתעקש שאני בן....

champ

New member
כדי לא לרדת לרמה שלך ../images/Emo31.gif

אני אפסיק להגיב לך. אני בטוח שלמדת את הלקח......

brose

New member
../images/Emo163.gifאני בת... מתי תבין את זה../images/Emo35.gif

ותסלח לי באמת שאני ירדתי לרמה שלך, באמת אנשים תרבותיים כמוני, לא מדברים אם חסרי תרבות, כמומך

brose

New member
ודרך אגב...

ידע זה באמת כוח
... אבל רק אם יודעים איך להשתמש בו...

למעלה