אמילי שלנו איננה

משתתפת בצערך

אני יודעת שזה מאוד קשה לעבד משהו קרוב אבל החיים ממשכים אני בטוחה שהיא מסתכלת מלמעלה וכל כך רוצה לראות אותך קצת מחייכת.

זיו25

New member
חברים יקרים.

הלכתם מרחק רב, אולי אף צעד אחד יותר מדיי. יש הבדל גדול בין השתתפות כנה בצער, לבין הבעת דיעה נחרצת לגבי פעולתה ודרך הטיפול של יעל בפרשה. יעל היא מנהלת מצויינת ואני גאה לעמוד לצידה בניהול הפורום. היא לא תוחלף על אף כמה וכמה קריאות ביניים שנשמעו פה. קרתה לה טרגדיה, נקודה. אנשים מסויימים מנצלים זאת כדי לקרוא להחלפתה, אך אני יודע שאהבת בעלי חיים היא בליבה, ולאף אחד אין זכות לשפוט אותה, כפי שנעשה כאן. אני חושב שבהחלט היה מקום לשיקול דעת נוסף לפני כתיבת הודעות כועסות. לא חסרים בעלי כלבים המשחררים את כלבם ליד כבישים, וחלילה הכלב נדרס- ומה אז? האם הם אהבו את הכלבים שלהם פחות? לא, הם נקטו בשיקול דעת מוטעה וחסר אחריות , בכך שנתנו לכלבם להסתובב לא קשור. לא כך המקרה אצל יעל, מתוך הכרות של סביבת המגורים שלה- אין שם כבישים סואנים ואכן יש שם חצר גדולה מאוד - כך שבהחלט מובן מדוע היא לא חששה בתחילה. יעל, שלא תדעי עוד צער. בברכה, זיו.

MמיכלM

New member
יחי הצביעות ../images/Emo3.gif

דעו לכם שיש לי סימפטיה עצומה ליעל ,היא לא מסתתרת מאחורי העץ ,היא יודעת שהיא נהגה ברשלנות ומכה על חטא בכל ליבה ולכן ליבי ליבי אליה, אני יודעת שהיא מתיסרת יסורי אמת. אבל הצביעות שלך ושל עוד כמה גולשים פה פשוט מבחילה, אתם שוכחים שיש פה קורבן אחד והוא הכלבה האומללה ,שלא חטאה ולא פשעה שהתנהגה כמו כלבה טובה ופעלה בשיקול דעת שמתאים לבעל חיים, אבל כולכם מתעלמים מאמילי המסכנה ,שמתה ביסורים קשים, כמו שכתבתי בהודעתי הקודמת ,אני רק מדמיינת איך היא נחנקה לאיטה ועורי נעשה חידודים חידודים. לא ראיתי אף אחד מכם שמרחמים על יעל ,מרחמים ולו מעט על הכלבה האומללה, אבל מה? כשכמה אנשים כותבים את האמת ,זה מפריע לכם ומטריד את מנוחתכם. מעניין מה הייתם כותבים אם הכלבה היתה נכנסת למכונית השכן והוא היה נועל את הדלת אחריה , אין ספק שהייתם מתקיפים אותו וקוראים ליעל להתלונן במשטרה על רשלנות, אז אנא מכם ,תעשו טובה ,או שתהיו כנים או שתשתקו ,אבל תפסיקו עם הצביעות והעמדת הפנים שלכם.

yaniv3000

New member
לא אין פה קורבן אחד

אלא 2! יעל גם קורבן ואני לא מאחל לאף אחד פה להרגיש מה שהיא מרגישה עכשיו.

girl111

New member
אני לא מבינה למה רוצים להחליף?

לא קראתי את התגובות, אבל תאונה יכולה לקרות לכל אחד....זה לא אומר שהיא לא אהבה אותה או לא טיפלה בה. אני יודעת איך היא מרגישה בעקבות התאונה, ואני גם יודעת שזאת הרגשה כ"כ קשה שלא ניתן לתאר במילים. זה לא אומר שהיא לא אחראית או "מתעללת "בבעלי חיים. זאת הייתה תאונה, נקודה. אני זוכרת שכשלמדתי לבגרויות, הייתה לי בזמנו חתולה שמאד אהבתי, ובלי ידיעתי היא התגנבה לגג(גרנו בפנטהאוז) ובחיים לא ידעתי שחתולה יכולה ליפול (זאת הייתה מין מרפסת כזאת) ופתאום נכנס השכן מודיע לי שהוא מצא אותה למטה.. מאז למדתי את הלקח, אבל גם אני בזמנו האשמתי את עצמי ולקחתי את המקרה מאד קשה.. אז לכן אני לא שופטת את יעל, זה יכול לקרות לכל אחד. חוצמזה שלא שופטים אדם בצערו

תלתלית

New member
שלום יעל של תום יקרה

אני קוראת אותך ובוכה איתך זה כל כך עצוב אל תכעסי על עצמך בבקשה כמה אהבה היא מצאה בביתך ודאגה .. עצוב עצוב ליבי איתך.

a n a t u

New member
עצוב לי על אמילי

מצטערת לשמוע על אמילי היקרה שלכם. זה מאוד עצוב, אבל איכשהו מתגברים על זה. ממשיכים הלאה. לי היה כלב במשך 7 שנים שמאוד מאוד אהבתי, אבל מה לעשות שכל אחד מגיע יומו ואי אפשר לצפות זאת. עשינו לו זריקת הרדמה בגלל מחלת הכלבלבת שכבר לא הותירה איזהשהו סיכוי לחיים. הייתי שם בחדר עם הווטרינר כשקיבל את זריקת ההרדמה. בכיתי במשך שעות באותו היום, אבל החיים קצרים בכדי להיות עצובים. היום כבר יש לנו כלבה חדשה והיא איתנו שנתיים:) שתמיד תמשיך להיות.

girl111

New member
../images/Emo16.gifממש ירדו לי דמעות...

ומה אני יכולה עוד עוד להוסיף כל מה שהשאר אמרו.. אני משתתפת בצערך...

ריבילה

New member
../images/Emo16.gifלזכר אמילי ../images/Emo7.gif

עצוב... ממש עצוב לי. ליבי אליך יעל. שלא תדעי עוד צער. ולכם: קראתי את כל התגובות כאן ואני מזועזעת! נכון, זה לא בסדר שהכלבה נשארה במכונית, נכון, זה חסר אחריות, אבל אנשים: יעל היא בן אדם, ולא מגיע לה שירו בה כאלו חיצי רעל, בטח שלא כרגע, בעודה מבכה את כלבתה האהובה. לא יכולתם לחכות שבוע? מרגיזים!

מדליקה נר לזכר אימלי../images/Emo16.gif

ת´אמת אני מרחמת על יעל ועל אמלי באותה מידה... מסכנה יעל כל הצער ורגשות האשמה. ואמילי על המוות הטרגי....

friend 2

New member
ליעל - במקומך לא הייתי מספרת..

חלילה אני לא שופטת אותך, רק שהיית חוסכת לעצמך תגובות חריפות אלו.. אני עצמי סובלת מרגשי אשמה על שהרדמתי את כלבתי בת השנתיים, אשר חלתה במחלה שגרמה לשיתוק ברגליה האחוריות. עברה שנה- ואין יום שאני לא חושבת עליה אני מרגישה שעשיתי טעות.. ויכול להיות שיכלה לחיות עם המגבלה שהייתה לה. כל כך הרבה רופאים בדקו אותה ולא נתנו תקווה להקלה על מצבה. לצערי לא טיפול להקל עליה. ולמרות זאת אני מרגישה אשמה שלקחתי מימנה את הזכות לחיות. לעולם לא אסלח לעצמי, למרות שהוטרינרית שלה הציעה להרדים אותה- עוד לפני שיחלו הכאבים הקשים! אני בטוחה שאקבל תגובות חריפות על כך- כפי שעושים לך אבל זה המצב, ואני לא יכולה להחזיר אותה לחיים.. אילו לא הייתי מרדימה אותה היא הייתה חיה עם כאבים כל חייה, מבלי יכולת לעזור לה.. לא חסכתי בכסף עבור טיפולים בדיקות צילומים וחוות דעת של כמה רופאים וכל הדיאגנוזות היו דומים!!! אין מה לעשות.. לכן, אני מציעה לכל "המאשימים" להבין עד כמה גם כך אנו סובלות על האובדן.. והאמינו לי שאין קשה מיזה אני אבלה כבר שנה, סובלת וכואבת את אובדנה של כלבתי שאין תחליף לה, ולא יהייה.. ואני בטוחה שגם יעל תעבור את התחושות והאשמה שאני עוברת עד עצם היום הזה! אל תשפטו אותה.. גם כך קשה לה, אני בטוחה בכך!!

babe10

New member
מצטערת, אבל דווקא הפעם נאלצת לא

להסכים אתך. יש הבדך בין להרדים כלב כי הוא "פגום" והטיפול בו יקשה על בעליו - שזה משול בעיני לרמח, הן של הבעלים והן של הוטרינר המרדים, בין המתת חסד של כלב שעתיד לבלות את חייו בכאבים בלתי נסבלים. אם באופן ודאי הרופאים קבעו שזה מה שצפוי לו - אין ברירה אחרת פרט ללגאול אותו מיסוריו. כמו שלכל יצור חי יש את הזכות לחיות בכבוד יש לו גם הזכות למות בכבוד. ולחיות בכאבים בלתי נסבלים, עד הסוף המר - זה לא נקרא לחיות בכבוד, וגם לאט למות בכבוד. השאלה אם הכלב כבר סבל, ואם הדעה ניתנה על ידי וטרינר אחד או שהיתה התייעצות עם עוד מס´ וטרינרים ונשקלו כל האופציות. אין לי כח וכוונה לפתוח את הדיון לסאגה נוספת, רק היה חשוב לי לציין שיש מקרים שפגיעה כזו היא לא רק מגבלה תנועתית אלא גם מלווה בסבל, ובמקרים אלו, ובמקרים אלו בלבד - בהחלט מקובל עליי שהכלב יורדם למען מניעת סבל ממנו.

זיו25

New member
אני דווקא חושב שנהגת כהלכה.

את הרי כותבת שלא חסכת כסף על הכלבה. הלכת איתה לבדיקות רבות אצל מספר רופאים, ולכולם הייתה אותה האבחנה. את עשית את מה שעשית כדי למנוע סבל עתידי מהכלבה. אני בהחלט מוריד את הכובע בפנייך על כך, ואני בטוח שבליבך ישמר לה תמיד מקום חם ואוהב. בברכה, זיו.

למעלה