אנא הוכיחו לי

yo t a m

New member
מעולם לא טענתי,

שמה שכותבי התורה ידעו הוא הנכון. בכל אופן, כמובן שיש סיבה, בסך הכל, אלוהים רצה לברוא עולם שימצא חן בעיניו, וכנראה הדגיש בצורות שונות תכונות דומות. אני לא מבקש את ההסבר של הספרים, אלא את ההסבר שלך

vizini

New member
ההסבר שלי הוא ההסבר של הספרים.

רק ששם ההסבר יהיה מפורט ומובן יותר.

yo t a m

New member
ובכן יקירי,

אני קראתי במקרה את שני הספרים, אבל הייתי שמח לשמוע את הסברך להוכחת קיומה של האבולוציה.

vizini

New member
לא, יקירי, אנחנו לא מדברים על

"הוכחת קיומה של האבולוציה". אנחנו מדברים על עשרות או מאות תופעות, (שדוגמה אחת להן נתתי) שההסבר היחיד ש"בריאה" יכולה לתת להם הוא "כי ככה זה", הסבר שרק סתומים מסתפקים בו, ואילו באבולוציה יש להם הסבר מלא במסגרת התיאוריה. ואם מאות דוגמאות של "ככה זה" לעומת הסבר מלא ויפה לא מספקות אותך, אז חבל על הזמן של שנינו.

yo t a m

New member
אבל האם אתה,

יכול להסביר למה יש זאב טסמני באוסטרליה ולא זאב רגיל?

yo t a m

New member
לא הסברת

ואם הסברת, הייתי שמח אם תחזור שוב על ההסבר, למה יש זאב טסמני באוסטרליה ולא בשאר העולם, ולמה יש זאב רגיל בשאר העולם ולא בטסמניה.

yo t a m

New member
כן, ראיתי,

צר לי שראיתי את זה אחרי ההודעה שלי לגבי זה ש"לא הסברת"

Levos

New member
הסבר מעט מורחב

היבשות נעות. בתקופה בה אוסטרליה התנתקה מאסיה חיו מינים דומים בגבול ביניהם. בתקופה זו עדיין לא התפתחו יונקים בעלי שילייה (הבעיה היא שאתה חושב שיונקים בעלי שילייה התקיימו תמיד). בשני היבשות חיו יונקי כיס. האבולוציה המשיכה בשני האזורים בצורה בלתי תלוייה, שכן היבשות התרחקו ולא היה ביניהם קשר. באסיה במהלך האבולוציה יונקי הכיס התפתחו ליונקי שילייה. אחת מקבוצות בעליי השיליה היו טורפים, אחד מהם זאב. באוסטרליה חיות הכיס התפתחו גם כן למספר רב של מינים אך נותרו בעלי כיס. אחד מהם הוא זאב טסמני. הסיבה לדמיון בין שני המינים הוא כפי שכתב ויזיני.

yo t a m

New member
היבשות נעות?! ../images/Emo2.gif

מאיפה הגעת למסקנה הזויה זאת? D: ובכן, השאלה שלי הייתה למה באוסטרליה התפתח זאב טסמני ובאסיה זאב רגיל, ועל כך לא ענית.

Levos

New member
למה היקף כדור הארץ 40000 קילומטר?

מתוך אין סוף כמעט של מוטציות אפשריות ארעו מוטציות מסויימות באזור אחד ואחרות באחר. המוטציות אקראיות. על המוטציות פעלה ברירה טבעית מסויימת ביבשת אחת ואחרת בשנייה. לחץ הברירה הטבעית השתנה עם השינויים הגאוגרפיים, הביולוגיים, אקלים ועוד המון גורמים. אי אפשר להסביר איך מתוך אינסוף אפשרויות וגורמים התקבלה תוצאה מסויימת.

דווקא כן ניתן להסביר (אלוהים)

מתוך אינספור אנשים שממלאים לוטו כל שבוע רק אחד בדרך כלל זוכה בפרס הראשון, ובדרך כלל אותו אדם חושב שהוא זכה בפרס כי אלוהים מאד אוהב אותו
משתמש בצלילים.

yo t a m

New member
בגלל שP=2pieR

ורדיוס כדור הארץ בערך 6500 ק"מ
ובכן, זה נכון, אבל זה בלי ספק פגם באבולוציה, כי היא יכולה לספק רעיון כללי ל"למה משהו קרה", אבל היא מתקשה לתת מודל מדוייק פחות או יותר של מה שקרה, והבעייה הגדולה עוד יותר- היא מתקשה מאד להפיק ניבויים לעתיד, ולכן קשה יותר להתייחס אליה כתיאוריה מדעית, שכאמור, בדרך כלל נמדדת בניבוייה והתאמתותם.

ברור שהאבולוציה לא יכולה לנבא

את העתיד. הרי השינויים הם שינויים לא מתוכננים ולא נקבעו מראש,אז יש אינספור אפשרויות לגבי מה שיקרה בעתיד,ולא ניתן לדעת בוודאות מה יקרה.

היא לא יכולה לנבא, אבל לנתב כן...

האבולוציה אמנם לא קבועה ואם תריץ אותה שוב ושוב 100 פעמים באותה סביבה תקבל כל פעם תוצאות מעט שונות, אך עדיין היא "תנתב" בכל פעם לאותם כיוונים פחות או יותר, לדוגמה במקום שבו העצים גבוהים יתפתחו כנראה יצורים עם צוואר ארוך שיכולים בעזרתו להגיע עד לעלים בצמרת העץ, בסביבת מחייה ימית יפתחו גם בפעם ה 100 יצורים עם זנב אשר דוחף אותה במים על מנת להתקדם קדימה, או בעליי חיים הנעים ע"י הדיפת המים בדומה לתמנון, באיזור ירוק יתפתחו מן הסתם יצורים/חרקים ירוקים המישתלבים/מוסווים יפה עם הסביבה הירוקה שבה הם חיים, לרוב בעליי החיים יהיו גפיים שבעזרתם הם ינועו על פני האדמה ומן הסתם לרובם גם יהיו עיניים בפלג גופם העליון.... אמנם יש באבולוצייה הרבה מהאקראיות אך עדיין סביבת מחייה מסויימת בדרך כלל תנתב את ההיתפתחות של בעליי החיים לאותם כיוונים כל פעם מחדש, מה שנקרא "אבולוצייה מיתכנסת" כמו שהסבירו כאן בקשר לבעל החיים דמויי הזאב (בעל כיס כמו קנגרו) שהיתפתח באוסטרלייה המבודדת בדומה לזאב האמיתי באסייה. משתמש בצלילים

למעלה