אנא הוכיחו לי

yo t a m

New member
זה לא מדוייק.

על פי תורת האבולוציה צריך היה לדעת, בהינתן התנאים הסביבתיים לאיזה כיוון תטה הברירה הטבעית מינים כלשהם, כלומר, בסביבה קרה למשל, ישרדו יותר בעלי האמצעים לחימום עצמי וכדומה. זה אולי העקרון, אבל לעולם לא ניתן להעמיד את תורת האבולוציה במבחן אמיתי, כי בשביל לבדוק אם הניבוי יתממש צריך גם זמן רב וגם ידיעה מדוייקת מאד של התנאים הסביבתיים, כך שלמעשה כתורה יישומית/נותנת תחזיות ניתנות לבדיקה והפרכה של התיאוריה היא לא יכולה ממש לעמוד.

שניכם לא שמתם לב למה שכתבתי

כתבתי שלא ניתן לנבא בוודאות (!) מה יקרה. אפשר לנבא כיוון אבל אי אפשר לדעת בדיוק איך יתפתח כל פרט.

כן אפשר לנבא בוודאות!! ../images/Emo124.gif

ברור שאפשר לנבא בוודאות... שכיוון ההתפתחות -כנראה- יהיה דומה
משתמש בצלילים.

Levos

New member
גם תאוריות שונות בדבר המפץ הגדול

אינן ניתנות לבדיקה. כמו כן גם במכניקת קוונטים לא ניתן לדעת את התוצאה של ארוע יחיד.

yo t a m

New member
על אילו תיאוריות מדובר?

-הניבוי- של תורת הקוונטים הוא שלא ניתן יהיה לדעת את התוצאה של אירוע יחיד

Levos

New member
יופי של ניבוי

ותאוריות המפץ הגדול לגבי החלקיקים שנוצרו בחלקי שנייה הראשונים, קיום/אי קיום הזמן לפני המפץ, מקור סך החומר והאנרגיה וכו'. פיסיקה תאורתית שלא ניתן לבדוק בניסוי.

yo t a m

New member
החלקיקים שנוצרו בחלקי שנייה

הראשונים, ובכן, אני לא מומחה עד כדי כך לפיזיקה גרעינית אבל אני משוכנע שיש דרך כלשהי לבדוק אותם. לגבי כל מה שקרה לפני המפץ הגדול, כרגע זה נראה כמו מטה-פיזיקה כך שאני לא יודע שמישהו מתיימר במיוחד לתת לזה הסברים פיזיקליים פרופר, אבל אני מאמין שניתן יהיה אולי לחקור את זה, יום אחד. ולגבי הניבוי של תורת הקוונטים- ובכן, זה דווקא לא "יופי של ניבוי", זה ניבוי די מכוער, אבל הוא פועל לא רע.

lmatan1

New member
וזליני הגן האנוכי,השען העיוור../images/Emo12.gif../images/Emo2.gif

אולי תקרא את הזמר האילם,ויו גי או. גם שם יש מפלצות דיגיטליות וגם להם אין תכונות דומות לחצורים ממשפחות שונות, מחשבת הבריאה נתנה לך בחירה ואתה בחרת במתים זכותך המלאה רק תחשוב רגע אם זו מחשבה בריאה בשבילך.

Levos

New member
ישנם מאובנים של אלפי

יצורים שהיו ונכחדו. השאלה היא מדוע על אלוהים ליצור את כל המאובנים האלו. האבולוציה טוענת שבעבר היו המון מינים שהשתנו ונכחדו ולכן אנו מוצאים את מאובניהם. במאובנים ניתן לראות התקדמות של שינוי בין מין אחד לאחר. אם לא הייתה אבולוציה מה משמעות המאובנים הללו?

yo t a m

New member
אם הם נמצאים שם,

יכול להיות שהם גם נבראו על ידי אלוהים, כמו שאר המינים, ובסוף חייהם הם התאבנו. ככל הנראה יצורים אלה נבראו במספר מועט מדי על ידי אלוהים על מנת שישרדו, או כל דבר שרירותי כזה.

Levos

New member
אבל אלוהים ידע מה יקרה

ומן הסתם תכנן מראש איך יראה העולם שלו. אז לשם מה ליצור המון מינים שרובם יכחדו? נקודה חשובה היא האם אתה חושב שהעולם קיים כמה אלפי שנים כפי שהתורה טוענת. את זה מפריכות המון בדיקות. אם לא, האם אתה חושב שכל היצורים נבראו באותו זמן? העניין הוא שאנו רואים במאובנים גם התקדמות ברורה מהמינים העתיקים יותר למינים המודרניים יותר. למינים חדשים, כמו האדם, אין מאובנים עתיקים, ולכן הם נוצרו מאוחר. האם אתה חושב שאלוהים יצר מינים חדשים כל הזמן לאורך הפרהיסטוריה?

yo t a m

New member
חס ושלום,

אלוהים ברא את כולם בו זמנית. חלק נשתמרו מוקדם יותר, וחלק נשתמרו מאוחר יותר. הרי, בסך הכל, החיות שהיו נפוצות יותר בתקופה מסויימת נשתמרו באותה תקופה, וחיות שהיו נפוצות יותר בתקופה אחרת נשתמרו באותה תקופה, זה לא אומר שכלל המינים לא היה קיים בתקופה מסויימת אחת כולו. בדיקות האורניום ושאר החומרים הרדיואקטיביים לא מרשימות במיוחד, אתה יודע- כלומר- ומה אם אלוהים הציב כמות קטנה כל כך שלהם וכמות גדולה כל כך של החומרים אליהם הם הופכים להיות, מסיבותיו שלו, ולכן נראה כאילו כדור הארץ קיים זמן רב?

זה "לא מרשים" אותך? ../images/Emo12.gif

ומה יותר מרשים אותך? להאמין באיזה אלוהים דמיוני כל יכול ובלתי נראה שברא כביכול את כל הייקום העצום הזה והוא מסתובב ביננו בלי שתהייה שום עדות לקיומו? זה באמת נשמע לך יותר הגיוני מתורת האבולוצייה? הרי אגדת הילדים הכי מטורפת ודמיונית ששמעתי בחיים שלי לא מיתקרבת אפילו לסיפורים על אלוהים.... אני לא תופס איך אנשים במאה ה - 21 עדיין מאמינים בשטות המטומטמת הזאת שנקראת "אלוהים"?? אלוהים זו המצאה של בני האדם! איך אנשים לא קולטים זאת?? בהודעה הראשונה שבה הגבתי לך (ההודעה השנייה בשירשור זה) הבאתי לך גם בהודעה עצמה וגם בקישור אינספור הוכחות ועדויות בדבר נכונותה של תורת האבולוצייה, אך אתה משום מה מעדיף לכסות את עיניך וליסגור את אוזניך, לא לראות ולא לשמוע את האמת הכל כך ברורה ומצערת - אין ואף פעם לא היה אלוהים, אלוהים זו המעשייה הכי טובה שבני האדם המציאו, היא כל כך טובה שרבים התחילו להאמין בה.... משתמש בצלילים.

yo t a m

New member
אבל יקירי,

אתה שוב חוזר לעסוק במה שאני מאמין בו ולא במה שאתה מאמין בו. אני לא ביקשתי שתוכיחו לי את האבולוציה בדרך השלילה, כלומר, "אלוהים לא קיים ועל כן האבולוציה כן", אלא תוכיחו לי אותה.

מספיק כבר עם ה"יקירי" הזה ../images/Emo91.gif

אני לא חברה שלך ובטח לא מכיר אותך, תספיק בבקשה ליקרוא לי "יקירי" כי אנשים כאן יתחילו לחשוב שהם מדברים עם הומו. בהודעה הראשונה שלי, גם בהודעה עצמה וגם בקישור בתוך אותה הודעה הבאתי לך שלל של הוכחות ועדויות לכך שתורת האבולוצייה נכונה, מדוע אתה לא מתייחס לנקודות אלה? האם יש לך בעיות בהבנת הניקרא? משתמש בצלילים

Levos

New member
הגיל נקבע לפי שני מדדים

ראשית אפשר לראות תקופה לפי שכבת הסלע בה נמצא המאובן. ככל ששיכבה עמוקה יותר כך היא קדומה יותר. שנית כפי שכתבת אפשר לתארך לפי האיזוטופים הרדיואקטיביים. בגוף החי נוצר חומר רדיואקטיבי ולאחר מותו הוא מתפרק במהירות ידועה. לפי כמות החומר אנו יודעם כמה זמן עבר מאז חי היצור. אלא אם כן אלוהים הכניס לתוך המאובן את החומר הרדיואקטיבי בכוונה, התיארוך מדוייק. איני רואה מדוע על אלוהים לנסות לרמות אותנו שהמאובנים עתיקים. אי אפשר להסביר את התקדמות המאובנים רק בעזרת מינים נפוצים יותר או פחות. בתקופות עתיקות מאד אין מאובנים של עצמות כלל. מאוחר יותר מופיעים עצמות דגים. בתקופות מאוחרות עוד יותר מופיעים זוחלים (ודינוזאורים) עופות ויונקים. האם אתה רוצה לטעון שבכל התקופה עד להופעת מאובני העצמות (תקופה של מאות מליוני שנה לפי המדע) היו אוכלוסייות קטנות מאד של כל בעלי החוליות אך הם לא השאירו מאובנים? בלתי אפשרי. רק על מנת לקיים אוכלוסייות של כל מיני בעלי החוליות היו צריכים להתקיים מליארדי בעלי חיים. בכלל לא קיים מספיק מקום על כדור הארץ לקיום של כל המינים הקיימים כיום בנוסף על כל המינים המאובנים, אשר לטענתך חיו זה לצד זה לפני שנכחדו.

yo t a m

New member
אני יודע את עקרון הסופרפוזיציהיקירי

ובכל זאת, מנין לך שהשכבה הקדומה ביותר היא בת יותר מכמה אלפי שנים? אהה! מהבדיקות הרדיואקטיביות. ומה אם אלוהים אכן ברא את העולם עם כמות מסויימת של חומר רדיואקטיבי, שונה בכל סלע, אבל שהונחה על ידו? ולאו דווקא בשביל ליצור אשלייה של עתיקות, אלא מסיבותיו שלו. בוודאי שזה אפשרי, כי כדי שדבר יתאבן צריכה לקרות סידרה של אירועים עם סיכויים אפסיים, כך שאם הייתה כמות קטנה יחסית, אפילו של מיליונים רבים, לא היו נשארים מאובנים מאותו בעל חיים.

Levos

New member
אז בתקופת הדינוזאורים

במקרה התאבנו אלפי שלדים שלהם אך לא התאבן אף שלד של בני אדם, אריות, זאבים, אוכלי נמלים או כל יונק מודרני. ואילו בתקופת הקמבריון (כאשר עוד לא היו חיים על פני האדמה) נוצרו המון מאובני טרילוביטים וחיות מוזרות, אך לא נוצרו מאובנים של אף בעל חוליות (דגים, דינוזאורים, יונקים). הרעיון מגוחך.

למעלה