אנחנו אנונימיים

vinney

Well-known member
למה לא?

המדינה הזאת חיה על ההיטק ותעשיה יוצרת, לא על עובדי נקיון ומוכרים בשוק. מי שאין לו השכלה - לא תורם לתל"ג כמעט כלום. מה שווה המדינה הזאת אם כולם יהיו בצבא, אבל אף אחד לא ילמד באוניברסיטה ? כלום, היא לא תתקיים. אז בעיניי זאת בדיוק האנלוגיה שצריך לעשות. אגב, לא שמת לב כשהיית בצבא, כמה זמן החיילים מבלים בלבזבז את הזמן? הצבא בפועל צריך חצי מהאנשים שיש לו כרגע, מה הוא יעשה אם יגייסו את כל ה"משתמטים" ? הוא מגייס אנשי ישיבות הסדר לחצי תקופה, לא מגייס חרדים בכלל, למה את חושבת? הוא לא צריך אותם. אז את רוצה לפגוע במי שהצבא לא באמת צריך, למה? כי אותם ניפו ואותך לא? איפה ההגיון בזה?

TNTal6

New member
המטרה היא לא לפגוע במשתמטים

המטרה למנוע את התופעה מתלכתחילה. ותפסיק להאשים את הצבא. מה הקב"ן המסכן אשם כשבא אליו משל"ב באיום להתאבד? מי שאשם הוא אותו מלש"ב. לפי הדברים שלך מי שאשם זה רק הצבא ולא אותו אחד חסר ערכים שבא מתכתחילה על מנת לקבל פטור במירמה.

vinney

Well-known member
ומי אמר לך שאותו המלש"ב אכן

לא יתאבד? מי אמר לך שזה שהוא הולך מחייך ברחוב חצי שנה אחרי זה לא כי נמנעה ממנו הצרה שבעיתה הוא אכן היה דופק לעצמו כדור בראש? מי אמר לך שזה לא כך? הוא? כמה אנשים אתה מכיר שניסו להתאבד? כמה אנשים אתה מכיר שסיפרו לך שהם ניסו להתאבד? תבדוק עם אנשי מקצוע, אתה תגלה שאתה מכיר הרבה יותר אנשים שניסו להתאבד ממה שסיפרו לך. מי שהצבא החליט לתת לו פטור - אין זה תפקידך לפגוע בו. חד וחלק.

Paranoid Eyes

New member
וואי וואי

אתה רציני איתי? מה אתה מבלבל את המח עכשיו? כשתואר ראשון יהיה חובה, אנחנו נדבר! עכשיו מדברים על השתמטות וחוסר ערכים . אל תנתב לי את הדיון לדברים אחרים כי אין לך מה לומר. ואם אין לך מה לומר עדיף שתגיד לי שאתה לא ממשיך את הדיון הזה. בקיצור אתה מבלבל את השכל בכמויות ולמה? כי אין לך פשוט מה להגיד , אתה מתנהג כמו אלה שאין לה תשובה עיניינית.. הולכים סחור בחור ללא תשובה רלוונטית לנושא. אז תודה, אם זה ככה, סיימתי את הדיון איתך. שא ברכה.

vinney

Well-known member
האנשים שאת קוראת להם משתמטים

עברו על איזשהו חוק? אם לא - למה אתם פה בפורום (וכמגנה בחירוף נפש על ה פורום, אני מניח שאת תומכת בהצעות הבזויות שהוצעו כאם) מציעים להעניש אותם? אם כן - למה אתם לא פשוט דורשים שיעמידו אותם לדין על העבירה שעברו?

Paranoid Eyes

New member
הם לא עברו על חוק בפועל

אם הם סתם היו בורחים ונחשבים עריקים הם היו נענשים. אז לאלא.. הם השתמשו בדרכים חוקיות אך שקריות ומעוררות גועל בשביל לצאת מזה. זה לא עושה אותם פחות מגעילים. פחות כפויי טובה. פחות טיפוסים חסרי ערכים או כבד למדינה. ובאשר לדרוש להענישם... כן, צריך לעשות זאת.

vinney

Well-known member
הא, יופי, יש התקדמות

הם לא עברו על שום חוק. כל השאר זה תירוצים, אבל את מודעת לכך שאת קוראת להעניש אנשים שלא עברו על שום חוק. למה?

Paranoid Eyes

New member
למה????

כי אם אתה משקר למערכת, בכדי להתחמק ממשהו שהוא חובה במדינה... עליך להענש! נ ק ו ד ה !

vinney

Well-known member
לשקר זה לעבור על החוק

ומי שמשקר - יש להענישו בהתאם. מי שהמערכת בחרה שלא להעניש אותו, כמו שאמרת - לא עבר על שום חוק. באיזו זכות את מחליטה להעניש אותו?

Paranoid Eyes

New member
באיזו זכות?

בלי בושה אתה שואל?? בזכות שאני שירתתי את המדינה והייתי נתונה עם חבריי,להפגזות החיזבאללה! בזכות שבה חלק מחבריי נפלו בקרב!! כי אני תושבת המדינה ואזרחית ישראל, ומשתדלת למלא את כל חובותיי. אתה רוצה זכויות, תמלא את החובות שלך! אני לא מאמינה ששאלת אותי "באיזה זכות.."

vinney

Well-known member
אז את חושבת שצריך לשלול לי רשיון?

למשל? למה?

Paranoid Eyes

New member
אם שיקרת על מנת להתחמק משירות צבאי

ואף לא התנדבת לשירות לאומי.. כן, שישללו לך.

vinney

Well-known member
אבל אם אין שום מניעה רפואית וחוקית

שיהיה לי רשיון נהיגה, למה צריך לשלול אותו?

Paranoid Eyes

New member
כי התחמקת בשקרים מלמלא את אחת החובות שלך

כאזרח. אז אם לא ישללו רשיון, שיעלו לך את המיסים שאתה משלם.. או לא יודעת מה..

vinney

Well-known member
איך הסקת שהתחמקתי מלמלא

את אחת החובות שלי? וממתי להתחמק זה בהכרח רע? אתמול למשל התחמקתי מתאונה על הכביש, גם על זה צריך להעניש אותי? מישהו לא אותת ועבר לנתיב שלי וחתך אותי, כמעט והייתה תאונה, אבל התחמקתי, לא הייתה. הוא היה על מדים אגב. אז למי צריך לשלול את הרשיון? לי?

Paranoid Eyes

New member
מזה איך הסקתי..

אתה שאלת אותי :" את חושבת אם כך שצריך לשלול לי את הרשיון?" ואני עניתי.. שאם אתה שיקרת והתחמקת אז כן. אתה גרמת לי להבין שגם אתה חלק מאותם משתמטים... אני מבקשת ממך שלהבא תשים לב למה שאתה כותב. דבר שני, מה לעזאזל הקשר בין מחט לתחת.. התחמקת מתאונה.. מה הקשר, מזה החירטוטים האלה? אתה שם לב מה שאתה כותב? לא שאני אבין, אתה שם לב???? בנאדם, אני מצטערת שאני מגיעה למצה הזה, אבל אתה אדיוט ואינך טוען דברים שאף קשורים לדיון. סלאמת.

vinney

Well-known member
שאלתי אם את חושבת שצריך לשלול לי רשיון

מה את הבנת מזה - זאת בעיה שלך. כמו שאת לא מכירה אותי, את לא מכירה גם אנשים אחרים שאת דורשת לפגוע בהם. אם אני שירתתי 4 שנים ביחידה לוחמת, אז מה מגיע לי? שלא ישללו לי רשיון? או אולי להיפך, מי שהשתמפט שישאר עם הרשיון, אבל מי ששירת שירות קרֿבי יקבל על זה תגמול, זה לא נשמע לך יותר הגיוני?

timeless1

New member
אבל ויני...

גם בנתינת הגמול הזה אתה יוצר אפלייה לטובתך.... היכן השוויון וזכויות האזרח שאתה כל כך בעדם? הרי אפשר להסתכל על זה גם כך, גם אם אתה שולל מאחר למשל את הסבסוד ללימודים אקדמיים באוניברסיטאות, אתה למעשה נותן תגמול לאלו שכן שירתו על ידי סבסוד הלימודים.

למעלה