אנחנו מתחילים לשקול את אופציית האימוץ ...

זואילי

New member
מצטרפת לתשובות

נכון ללפני 9 חודשים, אימוץ מרוסיה מצריך 3 נסיעות.
הראשונה היא להכיר את הילד, בד"כ את מגיעה עם רופא מטעמך שיבדוק אותו ובנסיעה זו את גם חותמת על מיני מסמכים (כולל נוטריון שם) שברצונך לאמץ את הילד אותו פגשת.
המשפט כאמור הוא כדי שתקבלי פסק דין שאומר שמעתה אתם הוריו הרשמיים. כשאני עברתי משפט אז לאחריו נאלצתי לחכות 30 ימים עד שזה יכנס לתוקף ואוכל לחזור לקחת את בתי הבייתה.
הנסיעה השלישית היא לקחת את הילד.
כן. זו טרטרת ועניין הנסיעות היה אחד מהדברים שהפחידו והלחיצו אותי הן לפני 7 שנים והן כשזה קרה בפועל. אבל כידוע... שרדתי את זה.
הקושי המטורף הוא בין הנסיעות. בעיקר בין הראשונה לשנייה. כי הגעגועים מטריפים את הדעת. אני הסתכלתי בכל יום ובכל הזדמנות בתמונות ובסרטים ונפשי וליבי יצאו אליה מגעגועים וממחשבות על זה שהיא כ"כ רחוקה והזמן מתבזבז. ודאגתי לה נורא. גם לא היה לי מושג מה הצפי לנסיעה השנייה. רק אחרי ארבעה חודשים של "מוות" הגיעה הנסיעה השנייה. ובחודש בין המשפט לנסיעה 3 רצו לי סרטי אימה שמישהו מהמשפחה הביולוגית יתעורר והכל יגמר.
ועל כל זה היתה העננה של השינויים ברוסיה. החל מזה שבתקופה בה המתנתי עצרו אימוצים לאמריקאים, התחיל ציד מכשפות כנגד חד מיניים והאם ואיך זה ישפיע על אימוץ של יחידניות. והכל היה באויר ובלי שום ביטחון איך יגמר התהליך.
אז מעבר לטרטרת בירוקרטית שלא רואה את טובת הילד (אורך התהליך על חשבון נפשו הפגועה של הילד)- לך אין שום שליטה על הרוח הנושבת ברוסיה וזה קושי גדול.

איך בוחרים את הילד? לעמותות הפתרונים.
לא ממש יש אפשרות בחירה... מן הסתם יש מי שסירבו לילד זה או אחר. אבל מגבילים אותך גם בזה בחוזה.

אם אין קליק? אין לי מושג לגבי זה. אני ידעתי מיד שאני רוצה להיות אמא שלה. הרגשתי את זה עוד מהתמונה שקיבלתי. ומה שמדהים הוא שבתמונה היא נראתה בדיוק כמו אבי כשהיה בגילה.. וכשפגשתי בה ועד היום- היא דומה קופי לאמי... כך שבעצם חיצונית היא פשוט דומה לי מאוד. ולא רק זה- כבר במפגש הראשון הבנתי שבאופייה היא בול אני... רק בקטן.
מה שנקרא- זיווג משמיים

אז כנראה שהגורל בוחר.
 

KallaGLP

New member
שאלה: האם מי שיכול להרשות לעצמו

לשהות 30 יום ברוסיה (בחינה כלכלית, חופש מהעבודה וכו') יכול פשוט להישאר שם ולהמתין עד שהאימוץ ייכנס לתוקף או שהוא חייב לעשות את הנסיעה השלישית? זה באמת נראה כמו חתיכת טרטור. אנחנו למשל שהינו כשלושה שבועות ברוסיה בנסיעה השנייה, אז אני מניחה שתיאורטית אפשר גם חמישה שבועות או מעט יותר, לא?
 

זואילי

New member
זה אפשרי כי חברה שלי עשתה את זה

(הכרנו בסדנא).
מניחה שמה שכתבת לגבי יכול להרשות לעצמו זה העיקר.
אבל לפחות במקרה של חברתי זה היה אילוץ בגלל המחוז המסויים ממנו אימצה וגם בגלל שהיו אי אלו עניינים שעלו בנסיעה השנייה. אז היא נשארה שם את אותם שבועות. למזלה התאפשר לה לבקר את הילד בכל יום , מה שבנה להם את הקשר עוד לפני הוצאתו מבית הילדים. ולכן גם הוצאתו משם היתה לא מאוד טראומטית כמו להפציע פתאום אחרי חודש של ניתוק והיא כבר לא היתה זרה לו.
ואני נזכרת שעוד מישהי מהקבוצה שאימצה באותו מחוז גם שהתה שם את התקופה שלאחר המשפט.
אז בהחלט זה גם תלוי מחוז.
 

זואילי

New member
וגם..

כשהיה לי תאריך למשפט אז בדיוק שינו את החוק שהחזיר את העשרה ימים במקום שלושים.
אני כבר הכנתי תוכנית להישאר שם אבל אז נאמר לי שמכיוון והתיק שלי "רב הוותק" היה עוד מהחוק הקודם אז לא "יצ'פרו" אותנו בחוק החדש....
אין לי מושג מה קורה היום אם בכלל לגבי אורך התקופה שלאחר המשפט.
אבל כש"הכנתי את השטח" אז הובהר לי שהיה ונגיד הייתי נשארת שם אז לא בטוח שהנציג היה מסכים להסיע אותי כל יום לבית הילדים. ושאם כן אז כמובן זה בתשלום. ולא רק לו. די עמלו על להוציא לי את הרוח מהמפרשים כדי שלא אחליט לנסוע לשם לשהות של מעבר למה שנקבע מלכתחילה.

אוייי הגוזל מדברת מתוך שינה.. "נד נד" (היום רצתה גינה ולא הלכנו.. בטח עצבנית עלי בחלום)
 

KallaGLP

New member
אז רגע... המצב, כרגיל, ממש מבלבל.

כשאני אימצתי, לפני +12 שנים, תקופת ההמתנה הייתה 10 ימים. לפי מה שכתבתן, הבנתי שבהמשך שינו את זה ל-30 ימים. אבל עכשיו מדברייך אני מבינה שאחר כך שוב החזירו ל-10 ימים, או לפחות התכוונו להחזיר. מישהו יודע איך זה נכון להיום? 10 או 30? כי עבור מאמצים טריים זה בעצם הבדל בין שתי נסיעות לשלוש.
 
להישאר מין הסתם אפשר, השאלה לגבי פגישות עם הי

אני לא מאמינה שמישהו יגביל שהייתך הפרטית ברוסיה
כאמור לא איפשרו לי לחזור ולפוגשו לפני תום ה30 יום כדי שנכיר, אני מכירה מאמצים ממחוזות אחרים שכן איפשרו להם
 

KallaGLP

New member
תודה לכן. באשר לפגישות עם הילד -

אכן מצער אם לא ניתן לפגוש אותו במהלך השהייה, אך ממיילא מי שחוזר לארץ גם לא יכול לפגוש אותו, כך שמבחינה זו זה לא ממש משנה. מה שמשנה הוא שנחסך הטרוטור של עוד ארבע (לרוב) טיסות, וכל ההכנות הכרוכות בכך: לארוז ולהתאגן, להשיג כרטיסי טיסה, ביטוח וכו'. יש גם אנשים (כמוני) שמפחדים מטיסות, אז בכלל כל חיסכון כזה הוא ברכה עבורם.
 

ניריתי 1

New member
זיווג משמים


לגמרי מסכימה כי הגורל בוחר
וכי אין מקריות.

יחד עם זאת, זה חשש ענקי שלי. אם הייתי יודעת בוודאות שיבחרו עבורי ילד/ה שארגיש כי הזיווג ביננו הוא שמיימי, הכל היה נראה אחרת מבחינתי ... אבל מה יקרה אם זה לא יהיה ככה ? ומה יקרה אם אתחרט שאימצתי ? המחשבה הזו מבעתת אותי ...
אני כפי הנראה צריכה עוד קצת זמן להתבשל ולהבשיל


יש לי שאלה לגבי הרופא "מטעמי" שעלי להטיס איתי.
מאיפה מוצאים רופא כזה ? מדובר ברופא משפחה ?
אני תוהה טכנית איך זה עובד ?! האם יש מאגר רופאים שמוסמכים לבצע נסיעה כזו ? או שאני צריכה עצמאית לפנות שרופא ולבקש שיתלווה אלי ? כמה אני צריכה לשלם לו ?
האם נעשות בדיקות למחלות גנטיות ? כמה מעמיקות הבדיקות שנעשות ?

תודה על התשובות ועל האינפורמציה
 

יסמין@

New member
בקשר

לשאלה אם תתחרטי שאימצת: את יכולה לחשוש מפני חרטה כזו על כל מעשה גורלי שביצעת. למשל, אפשר לחשוש מחרטה גם במקרה של לידה: אפשר לחשוש מחרטה על הפיכה לאם ושינוי מהותי במשפחה וכו' וכו'. אולי יעזור אם תחשבי על איך התמודדת עם החלטות גורליות אחרות בחייך, ואם התחרטת או לא. ואם התחרטת - איך פעלת ואיך הגבת.

ולגבי השאלות הפרקטיות: משום שאימצתי לפני הרבה שנים עדיף שאלו שאימצו בתקופה האחרונה ישיבו לך. אומר רק שעד כמה שאני יודעת, הבדיקות למחלות גנטיות יסודיות ומבקשים לשלול הרבה מחלות כאלה. יש מקומות וזמנים שהרשו שרופא ישראלי יגיע לבית הילדים וייקח דם ויביא אותו לבית חולים בארץ שבו יערכו את הבדיקות הגנטיות. ויש מקומות וזמנים שלא הרשו זאת אלא דרשו שהבדיקות הגנטיות יתבצעו באותה מדינה. לא יודעת איך זה היום.
 

fannyd

New member
אם יורשה לי לשאול

איך תסמכי שהתאימו לך תורמת ביצית שהיא בגדר "זיווג שמימי"?
 

ניריתי 1

New member
לא אוכל לדעת. זה מרגיש לי לגמרי רולטה רוסית

אבל ... להבדיל אלף הבדלות !!! במקרה זה אעבור הריון. אעבור את כל השלבים. אחווה הכל. אתחיל להתחבר לעובר מרגע היותו תא בודד. הוא יהיה שלי לא רק מיומו הראשון כתינוק, אלא הוא יתהווה בתוכי. אני אלד אותו.
לא יהיה לו היסטוריה. לא יהיו לו משקעים, טראומות, חסכים וכו'
לא אזרק להורות ברגע. תהייה לי ההדרגתיות שכה חשובה לי.
ואל נשכח שיש 50% את הגנטיקה של בעלי...

את באמת משווה בין המצבים ??
 

fannyd

New member
שימי לב שאת מרוכזת רק בחוויה של עצמך

ולטווח המידי וכלל לא מתייחסת לטווח ארוך יותר ולחוויה של הילד שיולד. הייתי מציעה לך לחפש ברשת מחקרים על ילדים שנולדו מתרומת זרע ומשפחותיהם. ילד שתהרי מתרומה נושא היסטוריה גנטית ומרגע שיודע לו על נסיבות בואו לעולם אין לך כל דרך לנבא איזה משקעים, חסכים, טראומות וכדו' יצוצו או לא ובאיזו עוצמה. רק חומר למחשבה.
 

ניריתי 1

New member
אין לי עניין לחפש מחקרים

או סיבות "למה לא". זה גם ככה קשה. קשה מאוד. ומבחינתי, פשרה ענקית ומהותית ביחס למה שייחלתי לו.

אין מקום להשוואה כלל וכלל בין סיטואצית הריון מתרומת ביצית לאימוץ.
זה שהילד יהיה 50% לא ביולוגית שלנו, זה קו הדימיון היחידי. מעבר לכך, מכל אספקט אחר, התינוק יהיה באמת שלי, כמו כל הורה שיולד את ילדו. יגדל בתוכי, אלד אותו, לא אפספס שניה
איתו, אחווה אותו בכל דרך ... (אודה אם לא יתנפלו עלי הורים מאמצים עם הערה נוסח : הילד שאימצנו "באמת שלנו" ! אני לא מרמזת שלא. אני כותבת את הדברים בהקשר מסויים. מי שלא מתחבר / מבין אותי, לא חייב).

מה שאי אפשר לנבא ומה שאין עליו שליטה, בשביל מה לחפור שם ? בשביל מה לסבך את
החיים ? אני צריכה לחפש מחקרים למה לא ללכת על תרומת ביצית או מה יכולות להיות ההשלכות ? למה זה טוב ? מה זה יתן ? נתת לי המלצה הזויה !
אני מרוכזת רק בחוויה של עצמי ? באיזו חוויה את מציעה כי אתרכז ? בחוויה של התינוק שעוד לא נולד לי ?? אם / כש יוולד לי תינוק הוא הרי יהפך למרכז חיינו. הוא יהיה הפוקוס. נתמודד עם הכל, כמו שעושים בחיים בכלל. למה אני צריכה להתעסק עם סוגיות תאורטיות, שסביר להניח כי גם לא יתממשו ??
 

זואילי

New member
אם כבר לחפש אז דווקא ממליצה על פורום

אמהות יחידניות מבחירה

יכול להרגיע ביותר.

אני אינני מכירה ילדים **בוגרים תוצר תרומת ביצית, אך ילדיה של חברתי, בני 3 טרם "התלוננו" על נסיבות יצירתם. אבוא לעדכן בעניינם בעוד 15 שנה אם אזכור.
 

זואילי

New member
ומדוע לא מתאים?

זה פורום "חי", עם ילדים בלייב בו כל המתעניין יכול לשאול ולקבל תשובה מאדם בשר ודם ומתקשר לגבי "ילדי הבנקים" אל מול קריאת מחקרים ומאמרים.
טרם קראתי את הלינק שצירפת ומבטיחה לך שאקרא אותו כשאהיה מול מחשב.
אבל יכולה להעיד על עצמי שכשאני ביררתי על אופציות להפוך להורה העדפתי שיחות עם מי שחיים את זה ולא התבססות רק על מאמרים ומחקרים.
לכן שאלתי אותך בכותרת מדוע פורום של תרומת זרע איננו מתאים לדעתך.
 

fannyd

New member
יש היבטים רבים

כמו הדינאמיקה במשפחה יחידנית ששונה בתכלית ממשפחה בה שני הורים, כמו הורה ביולוגי יחיד לעומת זוג הורים כשרק אחד מהם ביולוגי ועוד. כמו כן אנשים לא משתתפים לרוב לאורך זמן בפורומים ולא בהכרח משתפים במטבח המשפחתי כשהילדים גדלים. אי אפשר להסיק מהשנים הראשונות לגבי המשך. בואי נדבר אחרי שתקראי את המאמר. אישית מאד מתחברת למה שנאמר שם. תרומת זרע/ביצית, אימוץ, ילד ביולוגי - הכל צעידה אל הלא נודע, הכל הימור. השאלה עד כמה אנחנו מוכנים לשאת בכל תוצאה שתהיה. כשמדובר בילד אין דרך חזרה. גם מי שמוותר כי אינו יכול/מוכן להתמודד כבר לא יחזור להיות כתמול שלשום. צריך לקחת את זה בחשבון.
 

זואילי

New member
קראתי


לדעתי יש לנו איזו אי הבנה בינינו.
אבל זה ממש לא משנה וגם לא רלוונטי לפותחת השירשור. (הצעתי "לה" לקרוא בפורום בו יש ילדי תרומת זרע היתה כתגובה למשהו שאת כתבת. כשמן הסתם ברור שזה לא רלוונטי לה).

בגדול, אני מסכימה עם מה שכתבת כאן (דינמיקות משפחתיות, אי אפשר להסיק משנים ראשונות, צעידה אל הלא נודע, נשיאה בתוצאה, אין דרך חזרה).
לחלוטין אינני מסכימה להשוואה של מאומצים עם ילדי תרומה כזו או אחרת (והמאמר עצמו אומר שהוא מתבסס על מאומצים, לכן מבחינתי הוא ממש נקרא בעירבון מוגבל).
ובשורה תחתונה - כל אלה לא רלוונטיים לפותחת השירשור.

אם כבר קראתי את המאמר - רובו מדבר על לספר או לא וההשלכות בעיקר על לא לספר, או גילוי מאוחר או גילוי לא מתוכנן. ואישית אני נגד הסתרה מכל סוג שהוא (כמובן הכל תלוי גיל והבנת הילד).
לחלק מהדברים התחברתי, לחלק לא, והמאמר לא ממש גילה לי את אמריקה, כי כשהייתי בכל דרך (תרומת זרע, תרומת ביצית, אימוץ), עדיין בחרתי דווקא לקרוא ולהתעניין בפורומים

וסתם לידיעה, בפורום אימ"ב בו אני משתתפת כבר 7 שנים - הגולשות משתתפות לאורך שניםםםםםם. ומשתפות לא רק במטבח המשפחתי, אלא גם בשאר חדרי הבית


בקיצור - המאמר, לא ממש מסביר לי למה פורום אימ"ב לא מתאים כמו קריאת מאמרים... (כהמלצה על "למידת החומר").
 

fannyd

New member
בגדול המאמר מעלה שני נושאים עיקריים

-ליידע או לא את הילד לגבי נסיבות בואו לעולם
-חוסר איזון בין בני זוג לגבי הזיקה הגנטית בינם לבין הילד והשלכות אפשריות של זה.
בנושא הראשון מתבססים על הניסיון שיש עם מאומצים, התמודדות עם מידע לעומת החיים בצל הסוד הגדול. המאמר אכן לא מגלה את אמריקה אבל מתמצת יפה את הנקודות למחשבה לפני שמחליטים לאן לפנות.
 
למעלה