אני בהלם

לא בטוחה שאנחנו חלוקים

אבל - בכל זאת - אני לא מצליח הלהבין כמה דברים שאתה אומר אתה טוען שהיא מנסה להתקדם בעולם האקדמיה? איך בדיוק היא מתקדמת על חשבון הפרופ' הזה? או כל מישהו אחר? ולמה אתה מכליל? ועוד משהו - אני לא שייכת למעריציה, בכלל לא. אבל אניחושבת שצריך לכתוב דברים ולהביע דעות ולא, אני לא חושבת שצריך לשפוט אדם ספציפי, אבל - כ ן צריך לומר שזה לא משהו שהוא חד פעמי, ומקרי, אלא משהו רווח. ולא תאמין, אבל בגלל דבריך שלך, שאתה יודע שאני בד"כ מסכימה וקרובה לדיעותיך, הלכתי לקרוא שוב את הפוסט הזה. ות'אמת - אני אל מבינה על מה אתה מדבר. על איזו "הזניה". כל מה שהיא הביאה שם - הם דברים אמיתיים שנאמרו, ולא - לא היא אמרה אותם, אלא הם מופיעים בכתבות שכתבו כתבים בעיתונים הגדולים. ואף אחד לא הכחיש אותם, כולל לא הדבורים עצמם. אז איפה אתה רואה פה שהיא הרשיעה לבדה? הרי - כל העולם ואשתו מדברים על זה שכולם ידעו, וכולם שתקו. והיא - לעומת זאת, כנראה, היתה מאלה שדיברו וגם עשו|סדגש\ משהו בנדון. זה שלא צריך לתלות אותם בכיכר העיר - מעל גבי העיתון, אני אולי יכולה להסכים איתך, אבל - לא לתלות בכיכר העיר, נקודה. לא אני לא מסכימה. אם הם עשו את זה (וכמו שכרגע הם בעצמם מודים, ואולי כדאי שתקרא את הכתבות במעריב ובהארץ שם ביקשו את תגובותיהם) - צריך ומומלץ לעשות את זה. למען יראו וייראו. ועוד משה ואחד - כולנו כאן מדברים על אופן ההתבטאות שלה, שהו אלכאוה מגעיל ומזעזע, אבל - האם מישהו אחר כאן דיבר, כתב, עשה , אמר? הרי מי ששפט והגיב עליה כאן - הגיב בדיוק כמו שלכאור,ה היא כתבה - בצורה מגעילה, במילים נמוכות, בצורה שקוטלת אותה אישית, ומסבירה שהיא מדברת וחיה בביבים. אז... במה מותרים המבקרים מן הכותבת? לדעתך, לא היה הגיוני יותר לומר - היא כתבה בצורה לא מכובדת? או - הפוסט הזה מעיד על ... ולא - אורית קמיר היא ... ? (הרי - נאה דורש נאה מקיים ,לא?)

22ק ו ס ם

New member
אני חושב שמה שלי הכי צרם בפוסט הזה

זה התיאור הטלנובולי וכה קיטשי להחריד של טיפוסי המטרידים כביכול. הטיעון שלה דמגוגי באופן מתוחכם: היא משתמשת בתאורים של 3 מקרים, מוסיפה להם כל מיני תיאורים צבעוניים שהיא המציאה והופכת את זה לאב טיפוס, כאילו הם כל כך נפוצים בכל מקום באקדמיה. בצורה הזו היא מכפישה את כל המרצים והופכת אותם למטרידים בפוטנציה. איך אפשר להתפלא אחרי זה שגברים יחששו להחמיא למישהי שמה זה יתפרש אחרת? כמה מקרים באמת יש של מרצה שמזמין חדר אחד ומיטה אחת לכנס ו"במקרה" ברגע האחרון הסטודנטית מגלה את זה וחייבת כביכול להכנע לזה? אלו דברים שנורא קל לבדוק מראש וגם אם כביכול קרו לא צריכה להיות בעייה למצוא חדר נוסף על החשבון הפרטי של הסטודנטית ואחרי זה לסגור איתו חשבון. כל התאורים הללו נשמעים כל כך מופרכים שקשה להתייחס אליהם ברצינות.

להפתעתך

New member
ממה שאני ראיתי

יש המון סטודנטיות, כולל צעירות ומושכות מאוד, שהיו שמחות לקבל הזדמנות רומנטית או מינית עם המרצה. שעה של הרצאה טובה מצדו של איש סגל יכולות לחולל נפלאות לדימוי הגברי שלו בעיני הסטודנטיות שלו. והן עצמן לא פעם מנסות לרמוז, למשוך ולהבהיר בדרכיהן הנשיות שיש לו סיכוי ריאלי למדי איתן. מעט מאוד מרצים ינסו למשוך סטודנטית שתבהיר להם מההתחלה כי אין סיכוי-לא דווקא במילים-בהתנהגות. אלו ששוכבות עם המרצים בסוף הן גם אלו שלא ממש הופתעו שהגיעו למצב הזה, לרוב. גם הסטודנטית הנ"ל, עם ההסבר המופרך שלה, לא ממש הייתה מופעת-הנה, היא אפילו הסבירה את זה לעצמה טוב מאוד-היא כולה קורבן נשי והוא סה"כ, קורבן לתבנית הסוציולוגית הגברית שהוא יצוק לתוכה-מנצל.

אסל

New member
למה "מזל שלא נסחפת"?

אורית קמיר ייחסה למרצים רבים את סוג ההתנהגות שהיא מתארת בפוסט שהוא נושא השרשור. למה זה לא מפריע לך, ואת לא רומזת שהיא נסחפה (להיפך, את מגלה זעזוע מהמקרים שהיא מתארת), ואילו את האבחנה של "להפתעתך" את פוסלת?

אתה יודע מה, הרמתי את הכפפה

אני אשמח לשמוע את קולך בעניין הזה. אשמח לדעת מהי דרכך כדי להתנגד לתופעה - מהיבטיה הבלתי חוקיים אם הם פיזיים ואם הם ניבולי פה ועד היבטיה החוקיים אך בלתי נעימים. אשמח לדעת איך אתה חושב שצריך לנהוג עכשיו בדיקן נחמן בן יהודה, אשמח לשמוע איך נוכל למנוע שאנשים שחושבים שמשפטים גסים הם "הומור בעל גוון כחלחל" ייבחרו לתפקידים בכירים ומשפיעים בארגונים שבהם הם עובדים. עזוב אורית קמיר. מה אתה מציע?

Unicorn98

New member
אני לא רוצה להתייחס לגופם של אנשים.

אבל אני בהחלט חושב שההתנהגות שיוחסה לאותו אדם שהזכרת, היא בלתי מקובלת ובלתי הולמת (כרגע היא אינה בלתי חוקית או בעייתית מבחינה משמעתית פורמלית, לצערנו). בעיקר, ההתנהגות שלו היא נלוזה. כרגע הוא פשוט צריך לחדול ממנה לאלתר, ולהתנצל באופן פומבי. יותר חשוב ממה אדם X או Y יעשו בנידון, יותר חשוב שהמערכת תבין שההתנהגות הזו היא לא ראויה ושיפעלו למנוע אותה בתקנונים הפנימיים. אותי זה מגעיל, אני לא נוהג כך, ואם זה קורה לידי - אני בהחלט מעיר לאנשים שנוהגים כך. יותר מזה, ויותר מלתמוך במניעה אקטיבית של התופעה, אין לי מה לעשות. ומדוע עכשיו הכנסת אותי למגננה? אני פתאום תופס את עצמי מתנצל ומצטדק. סה"כ אמרתי שאני לא אוהב את סגנון הכתיבה העלוב והבזוי של כותבת מסוימת. למה זה הופך אותי לבר הצטדקות? מה את עשית כדי להתנגד לתופעה, חוץ מלתמוך בטקסטים פתאטיים של אורית קמיר?

אתה אמרת שאתה נלחם בזה

מחוץ לאוני' בכל מסגרת וכו'. אני מניחה שלכן קיסרית "רתמה" אותך לתגובה....

FPNH

New member
רק לפני שבוע היה שרשור ענק על התופעה

ובנושא הזה הכתבה שלה לא מחדשת ולא מציגה משהו אחר.

אומי 3

New member
כל הכבוד לאורית קמיר

במקום לתקוף את האלימים והתוקפנים אתם/ןתוקפים את מי שמייצרת צדק. עד שיהיה משפט כשהחברה הטובים יקחו ודאי את טובי עורכי הדין. כהאוניברסיטה תנסה לסייע. איך תיווצר הרתעה אמיתית כדי שסטודנטיות נוספות לא תיפגעה? מעבר לכך איך ניצור השכלה גבוהה שמאפשרת התקדמות על סמך כישורים? שאינה הורסת סביבות עבודה ומחקר בגלל מרצים שחושבים שהכל מותר להם? איך ניצור מערת לימודים שיוויונית אם חוקים ברורים שמאפשרת קיום בכבוד? כל הכבוד לאורית קמיר שעושה את מה שהיה צריך להיעשות מזמן. ובקשר למשפחות המרצים, אני מניחה שמי שנוהג ככה גם המשפחה שלו מכירה אותו ככזה ואם לא כך הוא היה צריך לחשוב על התנהגותו קודם.

Unicorn98

New member
שטויות במיץ,

אורית קמיר לא מייצרת שום צדק. אורית קמיר מייצרת אנטגוניזם לאג'נדה חשובה, שבמקום לעסוק באכיפה, עוסקים בגופם של אנשים, שאפילו עוד לא הוגשה בדל ראייה לבית משפט מולם. ההטפלות לאנשים ספציפיים לא יוצרת שום הרתעה, אלא יוצרת התנגדות אנושית טבעית, שהולכת לתוקפים במקום לקורבנות. לתאר שלושה אנשים מנקודת מבט אישית, כדי לנסות לאפיין תוקפנות מינית באשר היא, היא ניסיון לא מוצלח, והיא ציד מכשפות לא לגיטימי. אם יש לאורית קמיר הוכחות או שמעה סטודנטיות שנפגעו, היא חייבת ללכת למשטרה כדי להגיש תלונה. לכתוב בבלוג שלה רכילות על אנשים כאלה, לא תשיג שום מטרה מלבד פרסום לבלוג (וזו המטרה, כנראה, יחד עם המטרה של נקמנות אישית).

אז זהו, שהיא פנתה למשטרה

בגללה/בזכותה התחחילו להתגלגל כל העניינים. היא פנתה לא פעם להנהלת האוניברסיטה, בגלל דברים ששמעה בגלל סטודנטיות שהגיעו אליה בוכיות, וגם הפעם - היתה בין הראשונות לאחריות על החקירה של העניין מבפנים ומבחוץ לאוניברסיטה. ואני לא מצליחה להבין למה אתה חושב שיש כאן נקמנות אישית. אתה חוזר ואומר את זה לא פעם ולא פעמיים, ואני לא מצליחה להבין - למה שהיא צתרצה לנקום באנשים, שהם אפילו לא במחלקה שלה, לא מסכנים את קידומה, לא תופסים לה תקן או קביעות , בקיצור - אין או לא אמור ללהיות שום קשר ביניהם.

LastFlowers

New member
אני חוששת שאת טועה

היא כתבה במפורש שביקשו את חוות דעתה (בעיתון) רק אחרי שהוגשה תלונה במשטרה ע"י האוניברסיטה, ועד שהתלונה הזאת יצאה אל הפועל קמיר, שנחשפה כמו כולם למקרה דרך אותו בלוג והתכתבה עם הבנות באופן אישי, הפצירה כמה פעמים בקורבנות להגיש תלונה אנונימית (אחרת לא תהיה חקירה), והזכירה כי לפי החוק אסור לחשוף את שמן של המתלוננות. כאמור, הן בחרו לבסוף לשלוח מכתב מרוכז ומתוקשר להנהלת המוסד, וכך כל הפרשה הגיעה לחדר החקירות במשטרה.

אומי 3

New member
אורית קמיר פעלה ופועלת נהדר

הדרך החוקית אינה מייצרת בהכרח צדק וגם אם היא מייצרת צדק כזה הרי שבאיחור רב. מעבר לכך הנושא ראוי לדיון ציבורי שאותו היא מייצרת ועוד איך. מאוד משעשע אותי שפסלת את דברי כשטויות, פשוט משעשע. האנשים האלו פועלים באופן זה כבר שנים וביעי הזמן שמבחינה ציבורית מעשיהם יוקעו ועצם ההוקעה תייצר חשש. מעניין שהדיון נוטה לחזק את התוקפים להגן על שבירת כל החוקים והנורמות במקום לחזק את אורית קמיר ואת המאבק הנכון והצודק שלה.

Unicorn98

New member
ובעיניי מאוד לא משעשע

שאנחנו מבטלים בהינף יד את העיקרון שבו אדם הוא חף מפשע עד שלא הוכחה אשמתו בבית המשפט. הדיון נוטה לחזק את התוקפים? זו שטות דמגוגית ומעליבה. הדיון נוטה לגנות ניסיון של אורית קמיר להכפיש אנשים באמצעות האינטרנט. הרי גם אם ייצאו חפים מפשע בבית המשפט, דברי הבלע של אורית קמיר לנצח יתנוססו בבלוג שלה. הנושא ראוי מאוד לדיון ציבורי, אבל אין זכות לדבר על אנשים ספציפיים לגופם, פשוט אין זכות. יש אמצעיים חוקיים רבים להלחם את המלחמה הזו מול אנשים ספציפיים, וכתיבה בבלוג עם שמות של אנשים אינה אחת מהם. לאף אדם, גם לקדושה אורית קמיר, אסור להכפיש אדם אחר. אם היא הלכה למשטרה, אז ישר כוח וכל הכבוד לה. ותראי בעצמך מה קרה, 90% מהאנשים בפורום הזה מסכימים על המאבק בהטרדות מיניות, עם ניואנסים כאלו ואחרים. אבל במקום לעסוק בגינוי התופעה, אנחנו עסוקים בויכוח ובגינוי של הכתיבה המגעילה של אורית קמיר. אם לא היתה מזכירה שמות, לא הייתי עוסק בכלל בבלוג הזה, אלא הייתי עוסק בעצם התופעה שמגעילה אותי מאוד. אז מי פה מקדם את המאבק? אורית קמיר מקדמת בעיקר את עצמה. אותך כאדם שנאבק בהטרדה מינית - זה בטוח לא משרת.

LastFlowers

New member
../images/Emo45.gif

בפעם המיליון: זה שמישהו איננו מסכים עם הדרך, לא אומר שהוא איננו תומך במטרה. הצרה עם הפמיניסטיות החדשות היא שהדרך שלהן (=חוסר פרופורציות, דמגוגיה, חריצת דין ללא משפט, ספינים תקשורתיים שנועדו לגרום לך להרגיש לא נעים) כבר מזמן הפכה מאמצעי למטרה, ועם זה אני לעולם לא אשתף פעולה.

Unicorn98

New member
שוב את מכניסה אדם למגננה??

איזו דרך לא ראויה לנהל דיון.
בגלל ש-last flowers לא מוכנה להכפיש שמות של אנשים לפני המשפט, את מאלצת אותה להצטדק בפנייך? באיזו דרך את תומך במטרה? מלבד לקדם הכפשות אישיות בבלוגים באינטרנט? ודרך אגב, נניח שהייתי לומד איתך, והייתי כותב בבלוג שקיסרית זאטוטית הטרידה אותי מינית, לא היית מתקוממת? לא היית תובעת שאפעל בדרכים החוקיות ולא אכפיש את שמך באינטרנט? פשוט מדהים איך בגלל שמדובר בגברים, רחמנא ליצלן, ובעלי עמדת כוח, אז באופן אוטומטי הם אשמים לפני משפטם, ודמם מותר באינטרנט. ניתוחים פסיכולוגיים זולים, האשמות שלא הוכחו, הכל - הבאסטה של קמיר פתוחה, בואו לקנות!

למעלה