אני חייב להגיד משהו...

מענדי

New member
תיקון טעות קטנה

אייכמן הוא הנאשם היחיד שנגזר עליו עונש מוות ע"י בית דין אזרחי - במלחמת השיחרור נגזר על סרן מאיר טוביאנסקי גזר דין מוות באשמת ריגול ע"י בית דין צבאי.

משה חפץ

New member
מעולם אבל מעולם

לא התנהגתי באלימות כלפי רופא או אדם שלא תקף אותי פיסית קודם! אני חושב שמחבל הוא הדרגה הכי נמוכה בבני האדם ולכן דינו הוא מוות! לא מעניין אותי הצלב האדום או אמנת ז'נבה הם לא פעם העבירו באמבולנסים שלהם מחבלים או חומרי חבלה. אולי לא נתקוף את עזה כדי שנוכל להצטרף גם לסהר האדום? מה השטויות האלה? התמונה של מחבל שדקר את מי שהיה עד לאותו רגע דקירה המעסיק שלו למעלה מ10 שנים מזעזעת אותי יותר. ולא אני ממש לא מתכוון להתנצל על זה ד"ר! בשורות טובות ושבת שלום, משה.

afiksambol

New member
אכן, חולה/פצוע הוא חולה/פצוע

ללא קשר למינו, גזעו, צבעו או השקפת עולמו. ועדיין... הבאת את דוגמת ליווי השב"ס שהיא יפה. יצא לי לבצע לא מעט פינויים רפואיים ממתקני הכליאה השונים, כמו גם טיפולים בין כתלי המתקנים האלו. נכון שחלקם שוחררו מהאזיקים לטובת הטיפול, אבל בינם היו גם כאלה שלאורך כל הטיפול נשארו אזוקים, כולל כאלו שנאזקו בשני זוגות אזיקים (ידיים לצדי הגוף, כל אחת אזוקה בנפרד למיטה או ללוח הגב), על מנת שלא לפגוע באיכות הטיפול מצד אחד ובשמירה על נהלי השב"ס מצד שני. כל מקרה לגופו וכמעט תמיד בשיתוף פעולה מלא בין הגורם האחראי רפואית למקבילו בחוליית הליווי. אני לא מסכים איתך, התמונה לא מזעזעת, היא רק מציגה מצב לא תקין, שכמו שראית בתמונות הבאות תוקן ברגע שהצוות הבין את טעותו. כמו שכתבו כאן, התמונה שותקת, זו הכותרת שבעייתית לתדמית שלנו. אם תציג נכון את מה שאתה רואה בתמונה (צוותי מד"א מנסים להציל את מי שלפני דקה ניסה לרצוח אותם), היא תשרת אותך יותר ממאה כתבות תדמית.

zulaking

New member
!!! לידיעתך ולידיעת כולם !!!

במלחמת לבנון השנייה - רופאים ערבים אזרחי ישראל סרבו לטפל בחיילים פצועים. אני זוכר את חבר שלי שוכב ב'רוטשילד' בחיפה ושהרופא המוחמד שלו סירב לטפל בו. אז כשאנחנו משיבים באותה המטבע זה לא בסדר? אמנת ז'נבה היא פיקציה במצבנו, כיוון שהפלסטינים לא חתומים עליה - ובהתאם אינם מקיימים אותה. אם כן, על שום מה ולמה עלינו לקיים אותה איתם???? אתה אחד משניים: צבוע או עיוור. בכל מקרה, מצבך בכי רע. יום טוב (בעצם לא)

meee4

New member
תגובה לאורן

אני חושבת שאתה קצת מבלבל את הדברים... כדאי שתקרא קצת רקע לפני שאתה מתלהם. אנו לא מפרים שום אמנת ג'נבה. נתנו טיפול שהיטיב את מצב המחבל ופינו אותו לבי'ח להמשך טיפול. אתה שוכח כנראה גם את ה SAFETY שיש בסכמת טיפול. המחבל הזה דקר יהודים והיה דוקר גם אותך בלי למצמץ- בין אם הוא רוצה טיפול ובין אם לא. אני חושבת שהצוות פעל בצורה הולמת ומקצועית ללא שיקולים לא ראויים ועם שיקול אחד מוצדק של בטחונם האישי. אני לא מאלו שאומרים לא לטפל במחבלים כיוון שבתחום הזה אין מקום לשיקולים רגשיים או לא מקצועיים. אבל מכאן ועד להאשים האשמה בוטה כמו זו שכתבת המרחק עצום. אני מאוד מקווה שתקרא רקע ותקרא את התגובות כאן ושתחזור מדבריך. יום טוב בשורות טובות. ע.

רון81

New member
בשנת 2000 היה לינץ'.

בלינץ' הזה נהרגו מספר ישראלים, שנטבחו כמו בקר. האם מישהו בצד הפלסטיני עצר ואמר שיש לטפל בפצועים? האם מישהו בצד הפלסטיני דאג למנוע הרג ברברי של אנשים? להפך - מבצעי הלינץ' התפארו בדם על ידיהם מחוץ לחלונות המבנה. אינני רואה סיבה לא לכפות ידיהם של מחבלים פצועים, ואני מתפלא איך לא באים ומכניסים להם כדור בראש כשהם שוכבים על הרצפה. אמנת ז'נבה יכולה להכנס לי ל...

davidlev0255

New member
באותו לינץ' היה צריך לפרק את רמאללה לחלקים

באופן כללי לשרוף אותם בפצצות זרחן

פצצות זרחן,מימן,אש וגופרית.

להפוך את רמאללה לעיי חרבות,מגרש כדורגל בשביל בני סחנין.

junior gong

New member
שלום הגעתי מהדף הראשי

אני לא יודע מה הפרוטוקול של מד"א מחייב במקרים כאלה של טיפול במחבל מסוכן. אבל מבחינה הגיונית אנושית, לדעתי היה צריך לאזוק אותו, בזמן שהוא קוטלג כמחבל הטיפול בו חייב להיות בזהירות ובבטיחות. אבל יחד עם זאת, הטענות כאן על ההומאניות מלכתחילה על זה שהוא קיבל טיפול מגוכחות, הרי הטיפול שהוא מקבל זה לא בגלל שמרחמים עליו, הוא מקבל טיפול ובתקווה שיחלים בגלל שהשב"כ הולך להשתמש בו לתחיקור בתקווה לשליפת מידע ממנו שיוביל לעוד חוליות ותכנונים, לראות עם מי יש לו קשר, מי עודד אותו לזה, מי עזר לו וכן הלאה..........אז הומאניות אין פה, יש פה הצלת מחבל ממוות בישביל לדלות ממנו מידע.

ItsikH

Member
אין לי סיבה להאמין שאילו לא היה כפות לא היה מנסה לפגוע באנשים סביבו. אמנת ז'נבה מניחה שפצוע או שבוי משתף פעולה או לפחות נכנע.

מ146

New member
אורן היקר!

החור בכליה נוצר מירי שה"אומלל" זכה לו לאחר שדקר את אחייך.נכון,באופן תאורטי,אתה צודק.יכלו להתיר את האזיקים,להופכו כל גבו כשהו משוחרר מכפיתה ולהעניק לו טיפול.נכון,אתה גם צודק בעובדה שמסביב היו שוטרים,שבמידה וה"צדיק"היה מנסה משהו נוסף בידיו המשוחררות,ניתן היה מייד לנטרל אותו עם כדור לכליה השניה הפעם או סתם לראש.השאלה היא פשוטה ואחת! בשביל מה???!!! בשביל מה ליצור סיכון נוסף שעלול לחייב איש ביטחון לנטרל שוב את אותו גורם?כבר הבנו שהאיש מסוכן ןדקר.כבר כפתו אותו.למה לשחרר כדי שאתה תרגיש יפה נפש יותר?מספיק קשה אמוציונלית להגיש סעד רפואי למי שדקה קודם ניסה או אפילו הצליח לרצוח בנו כאוייביו.אבל לשחרר אותו וליצור ולו סיכוי קטן שינסה שוב?למה??אתה כנראה תמים או אולי טיפש?להזכירך סיפור מאד מפורסם שקרה במערת המכפלה לפני שנים.ערבייה דקרה חייל בסכין.חברו ירה בה והיא נשכבה על הארץ פצועה ומדממתהיא התקשתה לנשום וביקשה מעט מיים מהחייל שירה בה.זה ריחם עליה והיה אנושי והתכוף לתת לה מים מהמימיה הצבאית שלו.אותה אישה(כן אישה ולא גבר חסון ןבריא),בכוחותיה האחרונים תפסה את הסכין,ודקרה גם אותו.אחכ מתה מפצעיה וגם אותו חייל נהרג מעוצמת התלהבותה כשהיא פצועה.אז חסוך מאיתנו את גיבובי יפי הנפש שלך! אני אישית הצלתי בזמן שהותי בצבא פלסטינאי עם רקע פחעי שנחנק מצניחת לשון בשמן התקף אפילפסיה.והייתי עושה זאת שוב,אבל זה לא היה מונע ממני להשאיר מחבל כפות לאחר שפגע בזדון באנשים.אז קאט דה בולשיט!זה פשוט מרגיז ככ ההתיפיפות הזו.סע לזנבה וחייה שם!

מורן1221

New member
צודק היו צריכים לבזבז עוד כדור 9 מ"מ

ולגמור את העיניין גם יותר מרתיע בהקשר הנ"ל שדומים לו ידעו שדינם בכל מקרה יהיה מוות ולא יבואו לפגע בידיעה שהם יפצעו יהיה מי שיטפל בהם מה גם שככה הם לא יתפסו מיטה בביה"ח ליהודי שבאמת מגיע לו טיפול

calbindin

New member
פרוטוקול PHTLS מתחיל בsafety

ואני מניח שיש להם סיבה להניח שאדם שלפני שתי שניות ניסה לרצוח אותם (ואנשים כמותם) יהיה מסוכן. כדי לתת טיפול מיטבי הצוות צריך להרגיש בטוח ולא להיות מוסח מהחשש שהוא יתקוף אותם. לא מצטלם טוב, אבל לא מופרך.

מי אתה שתשפוט את אלה שהיו בקרבת מחבל מטורף?

וכנראה זה לא מובן לאף אחד מהם מה תמונה כזו עלולה לגרום אם תפורסם באחד העיתונים העולמיים ! (וביי ביי לצלב האדום וכל הכרה בינלאומית שהיא)...." אתה העלת לכאן את התמונה, תפוז "החכימו" ושמו אותך כבאנר. אז מה בדיוק עשית בזה? האם אתה לא מחזק את ידם של המחבלים ואת העולם כנגדנו בכך שהצבת את התמונה בפריים הנוכחי? אם אותו מחבל היה שוב קם והורג איש מד"א בשארית כוחותיו, מה אז לחכמים כמוך היה לומר.

אריק129

New member
בן זונה טתפל בו והלואי וידקור אותך

כי בגלל שמאלנים כמוך הגענו לאן שהגענו אולי תרצה שגם נגיש לו קפה מניאק בן זונה ממש הצלחתה לעצבן אותי ואני מקווה שתהייה לך הזדמנות להיות בסיטואציה הזו שהמחבל יחזיר לך רעה תחת טובה רחמן סופו שיתאכזרו אליו

למעלה