נתונים מוזרים
החרדים בישראל מונים 700000 נפש, מתוכם 2/3 מתחת לגיל 21 , כלומר 231000 חרדים הם בגיל העבודה, בוא ניקח את האמצע בנתון שהבאת ונאמר ש40000 חרדים לומדים בישיבות ולא עובדים, אם הדבר נכון נשארים 191000 חרדים שעובדים, עכשיו 40000 מתוך 231000 שלא עובדים זה 17.3% אבטלה, כלומר 82.7% עובדים, גם אם נניח שזה נכון, עדיין האבטלה בקרב החרדים גבוהה ב-6% מהממוצע הארצי, האם הדבר תקין? מתנדב טוען שרוב החרדים בעלי עסקים, בוא נניח שרק מחצית מהחרדים שעובדים הם בעלי עסקים ונקבל ש-95500 מהחרדים הם בעלי עסקים, לכאורה נשמע הגיוני, אבל בממוצע בישראל כל אזרח עשירי בגיל העבודה הוא בעל עסק, בערך מחצית מאזרחי ישראל הם בגיל העבודה, כלומר מתוך 3250000 איש צריכים להיות 325000 בעלי עסקים, האם נראה לך הגיוני שכמעט 30% מהעסקים בישראל שייכים לחרדים, כלומר כוחם הכלכלי של החרדים בעסקים הוא פי 3 מכוחם באוכלוסיה? אם הנתונים שלך ושל מתנדב היו נכונים הרי שרוב החרדים היו משתייכים לעשירון העליון ולא לעשירון התחתון, ואולי רק 40000 תלמידי הישיבות ומשפחותיהם (יחד 120000) היו שייכים לעשירון התחתון, אם היה המצב כזה שבו 580000 חרדים חיים בעשירון העליון ו-120000 חרדים חיים בעשירון התחתון, בממוצע היו החרדים הסקטור העשיר ביותר בישראל, אז אם אתם כל כך עשירים למה אתם בוכים על הקצבאות? אם אתם כל כך עשירים אולי כדאי שתתרמו כסף לחילונים. למה תלמיד ישיבה מקבל כסף בשביל ללמוד ואני צריך לשלם כסף בשביל ללמוד? האם יש איזושהי סיבה שהסקטור העשיר בישראל לא יממן את לימודיו, ואני סטודנט שאין לו כסף צריך לשלם 10000 ש"ח לשנה שכר לימוד וגם לחיות ממשהו, ועובד כל השנה בנוסף ללימודים, מדוע מגיעות לכם פריבילגיות כאלה שמאפשרות לכם להתפרנס ללא עבודה, מדוע לא מגיע לי כסף כדי ללמוד ואז במקום לעבוד כמעט כל יום הייתי משקיע יותר בלימודים ומצליח בהם יותר? מדוע לתלמיד הישיבה החרדי יש יותר זכויות ממני? איפה הצדק? נ.ב. אתה יודע בדיוק כמוני שרוב החרדים לא עובדים, לו אתה ומתנדב הייתם צודקים היה מצבם הכלכלי של החרדים מזהיר ומעורר קנאה.