תרומות
התרומות מהוות חלק קטן יותר מהכסף שמקבלות הישיבות מהממשלה, כל מוסד שמעוניין בקבלת תרומות יכול לבקש, יש שיקבלו ויש שלא יקבלו, אין חובה בנתינת תרומות, ואני מניח שאף ישיבה לא מסתמכת על תרומות יותר מאשר על התקציב שהיא מקבלת מהמדינה. רוב משכורתם של תלמידי הישיבות הנשואים היא מתקציב המדינה ולא מתרומות, נותני התרומות מן הסתם לא מחלקים את כספם לכל מאן דבעי אלא לנזקקים, לא יתכן שכל תלמידי הישיבה הנשואים הם נזקקים. כבר הסכמתי איתך שהמדינה עושה עוול לתלמידי הישיבות בכך שאינה מאפשרת להם לעבוד, אני לא מבין איך לא היה ברור לך שאני מתנגד לכך שיעשה גם עוול לסטודנטים בכך שהמדינה תמנע מהם לעבוד, כל אדם חייב לעבוד לפרנסתו ולכל אחד חייבת להיות הזכות לעבוד לפרנסתו. אגב גם את חוק טל יש לבטל, אין שום הצדקה לכך שתלמידי ישיבות יקבלו פטור מגיוס או קיצור שירות, כאזרחי המדינה מגיעות להם זכויות שוות וחובות שווים, ואם תאמר שהשרות בצה"ל ימנע מהם ללמוד תורה אז יש לי חדשות בשבילך, דתיים לאומיים משרתים בצבא ולומדים תורה כאשר אינם בתפקיד, בכל בסיס צבאי יש בית כנסת ואפשר ללכת אליו וללמוד בו, בנוסף לכך מתקיימות בבתי כנסת צבאיים הרצאות של רבנים לפעמים, אין שום סיבה שבחור ישיבה לא יתגייס, אף אחד לא ימנע ממנו ללמוד תורה. אם תשאל למה לא הזכרתי את הערבים, אענה שיש לחייב גם את הערבים בשירות צבאי מלא מתוקף היותם אזרחי המדינה, ולמעשה לחייב את כל אזרחי המדינה בשירות צבאי, ולשלול את אזרחותם של כל המשתמטים פרט לאנשים שמסיבה רפואית לא מסוגלים לשרת.