אני לא יודעת איך אתם הולכים להגיב

א ו ר בת

New member
אם הם משלמים על זה מיסים -

זה אמור להופיע בנתוני הביטוח לאומי. אם לא - אז זה לא בסדר שלא.

saar7650

New member
אז ככה-

יכול להיות שהמשכורת יחסית נמוכה ולא דורשת תשלום מס. (מינימום משכורת לתשלום מס כ- 4,000 ש"ח כמדומני).

א ו ר בת

New member
אז ככה -

מי שמחליט אם צריך לשלם מס אלו הן רשויות המס ולא העובד ולא המעביד. על כל הכנסה צריך לדווח. חוץ מזה - מס בריאות וביטוח לאומי לא מתחשבים, אם אני לא טועה, במינימום הזה.

א ו ר בת

New member
אתה כל הזמן שוכח

לחלק את המספרים שלך (שהם כשלעצמם אינם נכונים. ראה את הודעתי על "הנתונים המדוייקים") ב 2. בפירוט שם לא הבאתי את מספר הנשים הלומדות. ולגבי הנשים החרדיות העובדות - הן עובדות יותר מהגברים החרדים אך פחות מהנשים שאינן חרדיות.

מתנדב

New member
SupermanZW, כשמתנדב כתב

שרוב החרדים עובדים, הוא לא התכוון על אלו שלומדים בישיבות ובכוללים, אלא לאותם אנשים שלא לומדים בישיבות ובכוללים...

א ו ר בת

New member
בוא נדבר תכלס

כמה חרדים לומדים לדעתך ולידיעתך בישיבות וכוללים ? אני מתכוונת לכאלה שרשומים, מחוייבים ללמוד מספר מסויים של שעות ומשולמת בעבורם קיצבה.

מתנדב

New member
אין לי מספרים מדוייקים....

אבל אור, מה זה משנה מה המספרים של הבחורי ישיבות והכוללים שלומדים?, האם זה משנה אם מדובר בעשר אלף או בחמישים אלף?, כאן הויכוח שלנו אם אלו שלא לומדים בישיבות ובכוללים, אם הם עובדים או לא?... כך שלא הבנתי מה זה משנה כמה לומדים...

א ו ר בת

New member
בודאי שזה משנה

אם אתה כותב שאנחנו חיים על חשבון המיסים שלכם - זה בהחלט משנה. בוא נניח לרגע אפילו את ההנחה המופרכת שכל אלה שלא לומדים - עובדים. עכשיו אפשר להמשיך ?

מתנדב

New member
אני תמיד מוכן להמשיך, ולשמוע.....

כמובן אם יש נכונות גם מהצד השני להקשיב ולא רק לבוא בטענות.... ואפשר להמשיך...

מתנדב

New member
על כמה?, אין לי סכום מדוייק....

אך מה שכן אני טענתי תמיד, שאלו שלא לומדים בישיבות ובכוללים, רובם עובדים, הוי אומר שלפחות 80 אחוז מאלו שלא לומדים עובדים, היתר כנראה מובטלים....

א ו ר בת

New member
לא מספיק טוב

לפי זה מספיק שיש 100 חרדים שלא לומדים, ואם הם עובדים אז המשפט שלך יהיה נכון.אין לזה שום משמעות. אתה גם טענת שאנחנו חיים על חשבון המיסים שלכם. אז לפחות תנסה להתקדם בהוכחה הזו. וחוץ מזה - לא ביקשתי מספר מדוייק. תן לי הערכה שלך - ושתהיה נפרדת. כמה בני ישיבות וכמה אברכים ?

מתנדב

New member
אור, אתם טוענים שאנחנו חיים

על חשבון המיסים שלכם, תני לי הוכחה לכך... לכן אני טוען שזה בדיוק ההפך אתם חיים על חשבון המיסים שאנחנו משלמים... האם את טוענת שאנחנו לא משלמים בכלל מיסים?

א ו ר בת

New member
אתם בהחלט משלמים

אבל הרבה פחות מחלקכם היחסי - הן מבחינת משפחות ובודאי שמבחינת נפשות. הבאתי כבר לא פעם ולא פעמיים נתונים - בעיקר מהמוסד לביטוח לאומי שם ישנם מספרים אמיתיים ומוחלטים על משכורות, מספר העובדים, מספר הילדים וכו'. מכל אלו מתקבלת בבירור התמונה הזו. זה לא מפריע לך להמשיך ולהגיד שאנחנו חיים על חשבון המיסים שלכם כאשר ההוכחות שלך הן בסגנון "אייכלר אמר" ו"תסתובב בבני ברק ותראה חנויות".

א ו ר בת

New member
אפשר להתחיל

כאן. אם תלך ללינק שעומד מאחרי ה"מעובדים" תגיע להכנסה לנפש בישובים שונים. בהכנסות הממוצעות בישובים החרדים המופיעים שם, אפילו לא לנפש, שיעור המס נמוך ביותר אם בכלל.

SupermanZW

Well-known member
שמת לב

שאף אחד לא ענה לי למה אני צריך לעבוד ולשלם שכר לימוד ולממן מהמיסים שאני משלם את שכר הלימוד של תלמיד הישיבה ואת הקצבה שלו, מדוע שתלמיד הישיבה לא ילך לעבוד במשרה חלקית לממן את לימודיו בישיבה ולפרנס את משפחתו, כמו שסטודנטים רבים עושים? לימודים בישיבה עולים כסף, הרבנים והמלמדים עובדים בשכר, תחזוקת הישיבות עולה כסף, המזון בכוללים עולה כסף, הקצבה של התלמידים עולה כסף, מדוע אני צריך לשלם על זה ולא תלמיד הישיבה? מחכה לתשובה.

מתנדב

New member
דבר ראשון אתה לא משלם על זה....

ועל תחייה באשליות שהכסף מגיע ממך, אלא ההפך מהמיסים שאנחנו משלמים אנחנו משלמים לכם, ואתם חיים על חשבוננו, וכל הורה והורה משלם שכר לימוד על כל ילד וילד, רק המדינה עוזרת לנו גם, ומשתתפת במקצת בתשלומים... וגם באונברסיטה אתה לא משלם מחיר מלא, כמה עולה לתלמיד שלומד באונברסיטה לעשות צילומים?, וכמה עולה לאחד שבא מבחוץ?, למה אחד שמגיע מבחוץ צריך לשלם יותר כסף?, רק מה אתם לא מקבלים קצבאות בייד מהמדינה אלא יש לכם הנחות בתור אחד שלומד באונברסיה, ואנחנו לא מקבלים הנחות, אלא עוזרים לנו בתשלומים, אז מה ההבדל בין ההנחות לעזרה בתשלום?, זה היינו הך... ותעשה חשבון כמה סטודנטים משלמים על הלימודים?, בהנחה משמעותית מאוד, וגם לא מזמן היה הפגנה של הסטודנטים, וכל זה למה?...

SupermanZW

Well-known member
תירוצים

תלמיד הישיבה פטור לחלוטין משכר הלימוד של הישיבה בה הוא לומד, עדיין לא דיברתי על ילדיו, אני מקבל רק הנחה. תלמיד הישיבה מקבל קיצבה לצורך קיומו ולא עובד, אני עובד לפרנסתי ומשלם שכר לימוד. איזו הצדקה יש לכך שכל ילד מזכה את הוריו בקצבה גדולה יותר מקודמו, האם יש ילדים ששווים יותר וילדים ששווים פחות? ובכלל מדוע לתת קצבאות ילדים? ילדים מפרנסים מעבודה ולא מקיצבאות, נקודות זיכוי ממס היו מסייעות יותר לגידול הילדים מאשר קצבאות, אך החרדים מתנגדים לשינוי השיטה כי אז יאלצו תלמידי הישיבות לצאת לעבודה. כל מי שיש ביכולתו לעבוד צריך לעבוד, תלמיד ישיבה זה לא תירוץ, כמו שסטודנט צריך לעבוד לפרנסתו גם תלמיד ישיבה צריך לעבוד, הגיע הזמן לשים סוף לאפליה הזאת.

מתנדב

New member
SupermanZW, אל תגיד לי תירוצים

כי בכל הישיבות החרדיות, בכל הישיבות החרדיות, ואני יחזור לך על זה גם מליון פעם, ההורים משלמים שכר לימוד, ואל תתווכח איתי על דבר שאתה לא יודע, רק מה נוח לך להגיד דברים שאינך יודע?, אז אתה מוזמן להתווכח עם עצמך ולא איתי....

למעלה