אני לא יכולה יותר כך...

אני לא יכולה יותר כך...

זה הקש ששבר את גב הגמל. כידוע לכם לאבא שלי היה יום הולדת אתמול ובאו אלנו אורחים כולל בת זוגתו והתינוקת. האורחים באו אחד מהם התמקם בסלון והשניה הלכה ועזרה לה במטבח. היא עשתה סלט, שניצלים, נקניק ואני לא יודעת מה עוד. אנחנו היינו 5. בלי להניד עפעף בכלל היא שמה רק 4 צלחות על השולחן והכינה כמות ל-4. אם לא הייתי אוכלת שעה קודם אני לא יודעת מה הייתי עושה. גם אני בנאדם וגם לי מגיע לשבת איתם. לא ייחסתי לזה חשיבות יתרה ועליתי לחדרי. אולי הייתי צריכה לעשות סצנה שם במקום ולהביך אותה מול כולם בשביל שתלמד לפעם הבאה שגם אני שם. אבל לא עשיתי את זה. אז אבא שלי ביקש ממני לחלק את העוגה. ירדתי למטה ומה שוב עיניי מגלות?? כי יש רק 4 צלחות. אם אני עשיתי עוגה, מגיע לי לאכול ממנה גם כן לא?? ובכל זאת, שמתי לאורחים ולה. אבא שלי שאל אותי אם גם אני רוצה ואמרתי שלא. לא פרטתי מדוע אך זה היה בגלל הצלחת החסרה. הוא נתן לי צלחת וחתכתי גם אני פרוסה לעצמי ועליתי איתה לחדרי. הם ממלא דוברים בשפה שאני לא מבינה ואני מרגישה אאוטסיידרית. זה כבר עשה לי משהוא...נפגעתי. סיפרתי לבן זוגי על כך בתוכנת מסרים באינטרנט והוא לא עזר לי כפי שהייתי מצפה ממנו. או קיי. בסדר, אין מה לעשות היום עבר. היום יום חדש. היינו אמורים לנסוע אני ואבא שלי לסידורים רק אני והוא. ומי דוחפת את האף?? נכון, בת זוגותו. אז על זה שהיא באה איתנו לקופת חולים לא התלוננתי כי הקטנה חולה קצת. ניחא. חשבתי לעצמי שהינה, אנחנו יוצאים משם הוא שם אותה בביתה ואנחנו ממשיכים לדרכנו. אך לא כך הדבר. חזרנו הביתה הוא רוצה לאכול. טוב, בסדר זה לא היה בתוכנית אבל האדם רעב, מה אפשר לעשות. אז אנחנו אמורים להתעכב בחצי שעה, שעה כאשר את זה הוא היה צריך לעשות קודם. גם את הצפרדע הזו בלעתי אחרי הכול, זה לא שיש לי את כל היום ואין לי תוכניות. מהצהריים אני כבר לא פנויה לסידורים האלו. אז מה עכשיו...הגברת רוצה לבוא איתנו לסידורים כי גם לה יש סידורים. מה ביקשתי...פעם אחת לבלות עם אבא שלי...עד שסוף סוף הוא קצת פנוי מכל העיסוקים שלו אני פנויה משלי ורוצה ללכת איתו ביחד זה לא מתאפשר... כאשר הוא והיא כל הזמן מבלים יחד. אתמול, הוא לא לקח את הילדים שלו למסעדה (אחי ואני) אבל מה, הוא נתן לחברתו להזמין אותו. ולא זה מה שצרם לי. צרם לי שהוא אמר שהוא לא מתכוון לצאת ולאכול בחוץ בכלל כי אין לו אפשרות. נכנסנו לבית ואני מיד פשטתי את בגדיי..אף אחד לא ממהר לשום מקום. הוא אפילו לא אוכל!! הוא התיישב על המחשב. אז מה עשינו בזה. נתתי לו את רשימת הקניות, ואת המרשם שקיבלתי מהרופא. יש עוד כמה סידורים שאני מתעקשת להיות שם כי הוא תמיד עושה בחירות שגויות או יותר נכון בחירות שהן לא לטעמי. אז הוא יצטרך למצוא לו זמן לעשות אותם עוד מלפני יום ראשון. כי זה דחוף. עכשיו, במקום שייקח את הגברת המגונדרת לביתה ויצא בשליחויות למענה שילך איתה ביחד. ממני הם נפטרו..כל הכבוד להם באמת... אני פגועה, פגועה עד עמקי נשמתי ואין לי עם מי לדבר. עם אבא שלי זה לדבר ללמפה, ואת בן הזוג אני מעדיפה שלא לערב לאחר שיחתנו אתמול. אני כבר לא יודעת מה לעשות...כל פעם יורקים עלי, דורכים עלי ומתייחסים אלי כמו אל יו-יו. גם אני בנאדם. אם הייתי קובעת עם אבא שלי רצף מסויים של תוכניות הוא היה מתרעם שוד ושבר אם היינו סוטים מהתוכנית. הזמן שלו יקר, יש לו מה לעשות איתו. ומה אני, עז?? אני כבר לא יודעת מה לעשות עם ה"רומן" הזה. מה אני כבר מבקשת...אבא שמידי פעם ילך עם הבת שלו כמתוכנן... אב שידאג גם לבת שלו כשכולם אוכלים מסביב לשולחן... אב נורמלי...אם אנחנו לא מסתדרים עם בת הזוג שלו והוא לא רוצה לוותר עליה שלפחות יעשה הפרדה. זה כל מה שביקשתי. אני לא יכולה להמשיך ולהפגע כך ואני חסרת אונים אל מול אדם שכרגע בעיניי הוא חסר טקט לגמרי.

וואו פרי כמה כאב

ממש מצמרר כמה קשה לך לקבל טיפה מאבא שהוא אבא שלך. אחרי שהסברת בצורה ברורה שאין דרך לדבר עם אבא כי הוא לא ממש אמפתי ומבין,נשאר לך לדבר עם עצמך או לחילופין עם בן זוגך. קשה לי מאד לקרוא שברגעי המשבר אין לך אזן קשבת אפילו מבן זוגך שאמור להיות בשבילך בכל רגע שאת זקוקה לו. פרי מקסימה,את אביך את כבר לא יכולה לשנות לצערי.....אבל אולי תנסי למצוא בוא מעלות אחרות בכדי לאזן את הכעס והדחיה. אני מקווה שיגיע הרגע שתמצאי את האושר והנחלה ויהיה לך את היכולת להתמקם בדירה משלך ולחיות את חייך מבלי ציפיות וללא אכזבות .

זה לא שאין לי אוזן קשבת

יש לי אך אני בוחרת שלא לפנות אליה כרגע. לא אהבתי את התגובה שקיבלתי אתמול כך שאני מנסה להתמודד עם זה כרגע בעצמי. מן הסתם, כשנתראה אספר לו את שהיה.

rolan

New member
פרי פרי לבי איתך

אני קוראת אותך ושומעת רעש חזק באזניים... פרי חמודה ויקרה, את חייבת חייבת לספר לאבא שלך את הסיפור שסיפרת לנו. לשים לו תמרור ענק של ע צ ו ר, לפני שיהיה מאוחר מדי... דברי איתו שיחה עמוקה ורצינית, ספרי לו על הרגשתך ורגשותייך שתפי אותו. אין מנוס משיחה כנה ואמיתית!!! באמת שאין לי עצה אחרת לתת לך, הלוואי שהייתי יכולה לשנות מציאות
בינתיים קבלי ממני
כמו שאני נותנת לשבלולית וסייחה.

אז ככה

הוא בא אלי לחדר. דיברתי איתו ובאמצע חברה שלו מרימה טלפון מלמטה ומתחילה לדבר איתו. אחרי כמה דקות הוא יורד למטה ומדבר איתה. אחרי עוד דקה 2 הוא נוסע למרות שביקשתי ממנו לסיים את השיחה שלנו כפי שצריך. זו לא אשמתי שהוא חיכה עד האחרון. ואני, פגועה עד עמקי נשמתי...רוצה להחריב את כל העולם.. נמאס לי להיות שק חבטות. את ההתנהגות שלי, אשנה בהתאם.

blonda3

New member
רק תזכירי לי בת כמה את?

בוקר טוב לך ילדונת. נכנסיתי להציץ... ריפרפתי על הודעתך.... הבנתי שאת במצוקה.... והשאלה הראשונה ששאלתי היתה-בת כמה את? כי אם את בת יותר מ-18 היתי מציעה לך לצאת מהבית של אבא שלך, לתת לו לחיות את חייו ולנסות להתחיל לחיות את חייך.בלעדיו. מקווה שיהיה לי זמן וכוח להתייחס באופן ספציפי יותר לכל מה שתארת כאן. אבא שלי עזב את הארץ כשהיית בת 17, אמא שלי הצטרפה אליו קצת יותר מאוחר ואני חייתי לבד-בלי אמא ובלי אבא. הם חיו את חייהם, ואני את חיי. עבדתי, למדתי ופירנסתי את עצמי מגיל מאד צעיר. קוראים לזה-עצמאות. את כבר לא תינוקת ולאבא שלך מגיע לחיות את חייו.... כדאי לך לנסות.

ממזמן הייתי יוצאת מהבית

אם היו לי אמצעים.. אבל אין לי, וכרגע מהבחינה הזו אני תלויה בו. מקווה להחזיק מעמד בנתיים..

עלמה 3

New member
פרי יקרה , יכולת לבחור אחרת |כלנית

במקום להפגע ולהעלב, (אל תעשי את זה לעצמך !) ראית שיש 4 צלחות... פשוט לגשת למטבח, לקחת כלים עבורך, להזיז ולפנות מקום עבורך בשולחן.. ואני הייתי אוכלת את השנצלים של כולם , בכדי שלא ישאר כלום לאף אחד. ובסיום אומרת תודה רבה .. היה טעים ונפלא...... ובנוסף אני מצטרפת לדבריה של רולן , קחי את אבא לשיחה.. ותתארי לו מה את חשה ומה את מרגישה ויחד תנסו לפתור את זה... אני יודעת שזה קל לומר, רק את יכולה לעשות את המעשה עם הרבה אומץ. הידברות - מילת המפתח.

*יערית

New member
../images/Emo45.gif ../images/Emo45.gif ../images/Emo45.gif

זה בדיוק מה שאני הייתי עושה
אומנם לא אוכלת לכולם את האוכל, אבל "מוציאה" לה את העיניים ע"י כך שאני לא שמה קצוץ על ההתנהגות המבזה שלה, אני כלל לא הולכת להיפגע,אם אין אני לי מי לי! לגבי שיחות עם האב......אני מבינה שאין עם מי לדבר, זה לא יעזור,אמא שלי היתה אומרת במרוקאית, מעמי...ז"א עיניים סגורות....יענו כישוף
ומה שנשאר לך זה פשוט לפעול באסרטיביות ובנחישות שאותך אף אחד כאן לא ישכח...ואת כמו כולם! ואם לא.....אז תעשי זאת עם רעש פעמון גדול.
תסתכלי על החתימה שלך מתוקה שוב... מה היא אומרת?

מזדהה עם עלמה

היי אסרטיבית.שבי ותאכלי ושתי מול עינה של הגברת החצופה.חבקי את אביך ותאמרי לו שבוא לחדר כי יש לך מה לאמר. איך אומרים שחקי אותה במקום להיות הנפגעת והסובלת

b4icu

New member
../images/Emo7.gif לא יכולתי לעמוד בקריאת דבריך

שלום לך
לפני בכלל שאתיחס ואנסה להגיש עזרה, קבלי
קטן. אני אבא. יש לי שתי בנות. אם אחת מהן, הייתה מגישה לקרוא את מה שכתבת, הייתי מפסיק לנשום מחנק הצער. הייתי רוצה למות. זה מסמך שיש בו עוצמה קורעת לב. אני לא מאמין שאדם, אב, יהודי, יעשו דבר שכזה במודע ומתוך הבנה. אני לא מאמין שיכול להיות אב או אדם שלא יהיו גאים ואוהבים בת מקסימה כמוך. ואני כופר! (אפיקורס). ובכל זאת מה ניתן לעשות? לפורום של לנדמרק, יש כלים טובים לדעתי, להתמודד וגם למציאת פתרון. אוכל לשוחח עמך בטלפון או אפילו להפגש, אם יעלה רצון כזה ממך. הדברים ארוכים, מורכבים מכדי לכתוב אותם כאן, וגם הסמיכות בין מה שנכתב, ליכולת שלך לקבל את דברי הפורום קרובה מדי. הייתי מציע לך לא להגיע ל-"נוסחאות ניצחון", ולא לקבל החלטות גורפות. לא בהשפעת רגש כל כך חזק שבו נכתבו דבריך. זה פשוט מדהים.

הוא יודע טוב מאוד מה הוא עושה

והוא חושב שעלי להתאפק. כשאני נרגזת וצועקת אינני ילדה בת 5 כך שעלי להרגע ולדבר איתו בסדר פנים ובנועם. (זה מה שהוא טוען) אך זה בלתי אפשרי לאור המטען הנפשי שאני נושאת עימי כבר שנים. כשהיא רצתה להרות היא הבטיחה לאבא שלי שהיא תאהב את ילדיו בהתניה שיעשה לה ילד זה נורמלי?? כשהוא היה פיכח ממנה הוא הצהיר בפני ובפני אחי כי הוא לעולם לא יעשה ילדים עם אישה שלא מקבלת את ילדיו!! הפלה ופלא הוא סיפר לי רק כשהייתה בחודש שישי. כשכבר אי אפשר היה לעשות דבר. בשביל מה הוא הסתיר את ההריון אם לא היה בו פחד מסויים? אני כבר לא יודעת אם הוא מודע למעשיו. אם הוא בכלל מודע למה שהיא עשתה לו..למה שהיא עשתה ממנו...בעבר..אנחנו היינו הילדים שלו באש ובמים. הוא נלחם עלינו. נראה, שאין בו הרצון להלחם עלנו יותר... יש לו משפחה חדשה..ובת חדשה..הייתה לי בעיה עם העין שאין בכוחי לפרט עליה. מה שכן, אחד מהאישונים שלי לא התכווץ לאחר ביקור אצל רופא עיניים ונורא נבהלתי. עצרתי אותו בדרכו לבת זוגתו. הוא חזר, הסתכל, לא נבהל ואמר שכבר יתקשר ויברר מה קורה עם זה אצל הרופא כשהוא יגיע אליה. הוא לא התרגש מזה במיוחד...במקום להשאר הוא כמובן נסע. ביקשתי ממנו את הטלפון לפחות שאני אברר אך הוא לא נתן לי אותו חזר ואמר כי הוא יברר מאצלה. זה אבא זה...

b4icu

New member
../images/Emo39.gif

שלום פרי אסור, הנושא מורכב ולא קל. אני מחבב אותך מאוד ועכשיו אני גם מבין עוד כמה דברים. הניחום היחיד שאוכל להגיש לך כאן, מעל דפי הפורום יהיה באמרי שאת צודקת. זהו הרווח שלך מהמצב (שלא את בחרת אותו). אך ההפסד עצום, וקשה לי בכלל להזכירו מעומס הדברים הקשים שכתבת. מתוך מצב בלתי אפשרי, בחרת באפשרות להיות צודקת ואת זוכה בו בכבוד. את בוחרת באותה מידה להמשיך בדיוק בקו שבו נהגת עד עכשיו, וזה לא יביא לצערי לשינוי המיוחל... כדי לצאת מהפינה (המאוד קרה ואפלה) שאת מצויה בה, עליך לעשות שינוי. אביך, למרבה הצער לא מבין את גודל הבעיה ואת מידת חומרתה עבורך. כדי שתוכלי לעשות שינוי, יהיה עליך להיות אדם בלתי רגיל, יוצא מהכלל, מיוחדת. את יכולה להשאר צודקת, ולהשיב לו עין תחת עין. אבל אל לך! טבע האדם, שאילו היו כולם משיבים עין תחת עין, ושן תחת שן, היו כל בני האדם המהלכים על פני האדמה מחוסרי שיניים ועיוורים! בהסטוריה האנושית, יותר אנשים קפדו את חייהם כדי להיות צודקים, מאשר מכל סיבה אחרת, ואולי כל יתר הסיבות גם יחד! המסר שאני מנסה להעביר, שבעומס הרגשי הנתון, אינך מקבלת החלטות נכונות. האפשרות לפסול, לברוח, להתעמת, הם האפשרויות הלא טובות, אך מטבע הדברים הם הפתרונות שעולים לנגד עיניך. רובן יביאו לבעיות נוספות וחדשות. אני חוזר ואומר, אין דפי הפורום מתאימים להעברת מסר זה. תובנה, יכולת להתמודד, כלים לפתרון, הם בנמצא אך צריך לעשות מעשה ולהשקות את העץ ממנו יצמחו. אני חוזר לנושא הפורום של לנדמרק. ראיתי במו עיני סיפורים קשים משלך, שבאו אל פתרונם. ישבנו מולם, 170 איש וחלקנו כבוד ורגש בדמעות...

הפרורום המדובר

איזה מספר הוא? לגבי ההחלטות לפסול, להתעמת ולברוח.. אינני יודעת מה אוכל לעשות. אני רוצה לשנות את הגישה שלי אך לא יודעת כיצד. כיצד עלי להגיב כאשר אוכל נעשה ובברור מעבירים לי שאין מקום גם בשבילי? מה אני יכולה לעשות כשהגברת מחליפה שפה כשאני יושבת ליד השולחן ואוכלת והיא אומרת בעברית כי היה צריך להכניס אותנו לפנימיה כל הייתה הייתה אפשרות. והוא..אמר מילה אחת או שתיים חלושות "לא נכון,איך אפשר?" או משהוא בנוסח כזה...להגיד לה ישירות ובתקיפות שאלה הילדים שלך ואם לא מוצא חן בעיניה המקום שלנו שמור בתור כאב וילדיו אך מקומה אינו חקוק באדמה. "איך את מדברת על הילדים שלי!?" הוא הביע מחאה חלושה ונלוזה. גם כשהיינו ביחסים טובים איתה היינו חוטפים מכות. אני זוכרת שהיינו בכינרת ושיחקנו בצחוק בהטבעות. היא לקחה את זה ברצינות והטביעה אותי עד שנגמר לי האוויר אך לא היה די בכך, היא עוד השאירה אותי מתחת למים כולי מבוהלת ובפניקה. ילדה קטנה שהתחילה משחק מטופש והבוגרת כביכול לקחה אותו ברצינות יתרה. איזה כוח יש לילדה קטנה על אדם בוגר. אני זוכרת שהייתי מאוד נסערת אחר כך ובכיתי. זה כל מה שאני זוכרת מהחופשה!! מעניין מה יהיה עם הבת שלה...היא גם תהיה אלימה כלפיה?? על זה, אם היא תגיע לידי כך לא אשתוק.

b4icu

New member
כנסי לאתר שלהם - או חפשי במכונת

חיפוש - כמו כן ראי מסר ל-

b4icu

New member
כנסי לכאן - כל התשובות לאיך...

http://www.landmarkeducation.co.il/

בונוסית

New member
פרי יקרה

עוד לא קראתי את התגובות של כולם אבל רציתי ישר להגיב לך מלבי. מהלב שלי לשלך. הכאב שלך גדול ואני איתך.
ההתנהגות של בת זוגתו של אביך פוגעת מעליבה וקטנונית. נראה כי היא אדם קטן שינו להתמודד אם הסיטואציה. מדוע היא מקנאה בך כול כך ומדוע כול כך רע לה אינני יודעת אבל אלו חולשותיה וטוב שאת מעבר לזה. תגובותיך מראות על החוזק שבך. הבעיה כאמור היא היחסים עם אביך. לא ברור אם התנהגותו היא תוצאה של פחד מבת הזוג או פשוט חוסר רגישות לצרכיך. האם ניסית לדבר איתו בזמן שאתם לבד, ללא כאס? אני חושבת שככול שתגדלי וגם כאשר תעזבי את הבית הייה לך קל יותר.... מקווה שתלבנו את הדברים

למעלה