אני לא יכולה יותר כך...

נכון יש בעיה רצינית עם אמא שלי

ואני לא חושבת שאי פעם תהיה אפשרות לגשר על הפערים בגלל שכאן גם אני תרמתי למצב הזה למרות שכשתרמתי זה היה במהלך הריבים כאשר אני הייתי מוסטת ולא הבנתי מה אני בעצם עושה. (לעומת היום)

blonda3

New member
תתפלאי../images/Emo70.gif

כמה את יכולה להיות מופתעת כמה זה כן יכול להצליח כי עצם זה שאת מודה בטעויות שלך ובחלק שלך למצב כבר עשית חצי דרך. אני במקומך לא הייתי מוותרת על אמא שלך. אילו אימך היתה יודעת שאת "מודה באשמה"...אני חושבת שהיא היתה הולכת יותר לקראתך. תחשבי על זה.

אני לא מוותרת עליה

למרות שנפגעתי ממנה אין ספור פעמים וגם ממנה חטפנו מכות. אני עדיין אוהבת אותה. יש כאלו שלא יבינו אחרי כל מה שהיא עשתה לנו. גם אני לא מבינה למה אני עדיין אוהבת אותה. אין לי תשובה לזה. כנראה שזה לא סתם.

b4icu

New member
מאמרות הפורום ../images/Emo14.gif

שלום לך הסיפור שלך מטריף לי את המוח. בנוגע לאמא, והעבר. ראשית, לכי לראות את מלך אריות, ותגלי שיש גישות שונות להתיחסות לעבר... בפורום, מדברים על העבר באופן מאוד ברור. אם את מביאה את העבר שלך, להווה שלך, אין לך עתיד! כדי לאפשר לך עתיד, הניחי לעבר. העבר שייך לעבר. אני לא רוצה להיות שופט לאמא, אבל עושה רושם שלא היה לה קל. אילו הייתי אני או את במקומה, אולי הינו נוהגים אחרת ואולי לא! בנוגע לאמא, מערכת היחחסים שלך איתה "חייבים" להסתדר. זו אמא שלך, ואין לך אמא אחרת. כל יום בבוקר, כאשר את קמה תחשבי על אמא שלך, כעל אמא חדשה (גם אבא) אל תפתחי את הפנקס ותקראי מה כתבת בו אתמול שלשום וכו'. אחרת לא תוכלי לקבל אותם כפי שהם, ולא ימצאו לך אם או אב חדשים. על קצה המזלג, רק להעביר מעט מהמסר שלהם (לנדמרק אדיוקין)

גם אני דוגלת

שאם מביאים את העבר אל ההווה אין עתיד. אנשים שאלו אותי על העבר, עניתי. אני בהחלט לא חיה את העבר. אין לי ספק בכך.

חיי כמו חייך....

אותו דבר קורה לי גם... אני מבינה אותך לאאלה זה הדבר הכי מגעיל שקרה לי בחיים כאילו מתחילה השנה אני צריכה דברים אז הכלמקבלת הבת של חברה של אבא שלי זה נורא ואני ממש לא יודעת מה לעשות

dafgol

New member
אני חושבת שאת חייבת לדבר איתו

לפני שיהיה מאוחר מידי , תפסי אותו לשיחה רצינית , את חייבת את זה לעצמך. תסבירי לו כמה נפגעת מכל עניין הארוחה ובכלל..... אם לא תדברי איתו את תמשיכי להיפגע ואז זה כבר יהיה מאוחר . בשבילך בשביל אחיך ובשביל אבא שלך - דברי איתו
ואל תשכחי שאנחנו תמיד פה

דיברתי ולא עזר

אין ספור פעמים דיברתי איתו לדבר. דיברתי איתו עם אחי. דיברתי איתו עם בן זוגי כאב אל אב. גורנישט. לפעמים הוא מבין אך אין לו או שהוא לא יודע מה לעשות בנידון אני יודעת שהוא נקרע בין בת זוגתו סליחה על המילה טיפשה וביננו כי הוא רוצה שלכולם יהיה טוב. אני מוכנה ללכת לקראת הגברת ולבלוע את הצפרדע הזה אך אני לא מוכנה לסבול ממנה התנהגות לא נאותה וחוסר כבוד כשלא בא לה להיות על דרך הישר.

dafgol

New member
אין שום סיבה שתבלעי עוד ../images/Emo105.gifים

מצטערת אם אני תקיפה בנושא.... כדי שאת ואביך תהיו בקשר טוב תוך כבוד הדדי והבנה הדדית אין מנוס את חייבת להמשיך ולדבר . אולי אפילו לתפוס את שניהם לשיחה ולשים את הכל על השולחן , תביני זה כדור שלג שחייב להעצר איפשהו ולא להמשיך להתדרדר הלאה במדרון. אני מכירה את הנושא לא באופן אישי , אלא מחברה שבסופו של דבר מה שהיא עשתה , לקחה ת'פקלאות שלה ועזבה את הבית אבל עד היום היא ואביה לא בקשר כל כך טוב בגלל בת זוגתו.... המון
ומלא מלא
לעידוד

פרח 11

New member
לפי מה שאני מבינה מדברייך

זה שאין ברירה, שאביך מכושף ואי אפשר לדבר איתו... אז אני מציעה לך שמהיום את מחליטה לא להיפגע יותר ומתחילה להיות אסרטיבית ותגונני על עצמך אם תצטרכי גם תעמידי אותה במקומה ונקח לצורך העניין את המקרה עם ארבעת הצלחות ולומר לה את מי בדיוק לא החשבת? לידיעתך... שמת רק 4 ואנחנו 5 וכד'. אם אין אני לי מי לי? פעולותייך הבאות צריכות להיות ע"פ המשפט הזה עד אשר תוכלי לעזוב לבית משלך ולא תהיי תלויה באף אחד.

מלי62

New member
הקשיבי חמודה

אני מאמינה שאני יכולה להיות אימך בגיל אז מספר דברים אליך. דבר ראשון אין יותר טוב מלדבר קחי אותו לדבר לאאאאא בבית ובלי שהיא תדע אימרי לו שאת צריכה אותו דחוף ורוצה להיפגש איתו במקום מסויים דחוף ובהול לא תהיה לו הזדמנות לומר לה ולהכין כל מיני סיפורים לאיך למה וכמה. בנוסף קחי גם אותה לשיחה בשפה ששתיכן מדברות לא בכעס ואם את מתרגשת רישמי את כל מה שאת רוצה לומר בראשי פרקים ואימרי לה כל מה שאת רוצה בלי לפגוע בצורה קרה מחושבת ואולי גם לה יהיה מה להגיד דברים שכואבים לה ומפריעים לה. אבא שלך במלכודת מאמינה שאוהב אותכם אך הוא ישן איתה מלכודת קשה ואכזרית ואם אדם לא מספיק חזק יכול ליפול ולהפיל אביך נראה אדם לא כל כך חזק שעומד על דעתו בעדינות ובתמידות להזכיר לו את זה. כביסה מלוכלכת מכבסים בבית ולא בחוץ כל מה שיש לומר אומרים כשאין אורחים בארוחה שהיו רק 4 צלחות ואם רצית לשבת היית מוסיפה ואומרת לה בטון הכי חברי ומחייך חמודה שכחת לשים לך צלחת או לנקוב באחד השמות של החברים ולומר ששכחה לשים להם צלחת דברים אלה מראים לזולת שאת חזקה לא כועסת אבל עומדת על שלך וחזקה מספר פעמים כאלה ילמדו אותה לכבד אותך. עימדי על רצונותיך באם הם צודקים בצורה מכובדת חזקה ומחויכת אל תראי שאת כועסת הראי את החוזק והחוסן שלך וזה יצליח לך בהצלחה חמודה

אין לך את מי להאשים

חוץ מאשר את עצמך ! והסיבה היחידה שמתייחסים אלייך בבית כאל רהיט היא אך ורק ההתנהגות שלך והצורה שאת מתייחסת אל עצמך. במקום לשתוק כל פעם שבת זוגתו של אביך פגעה בך או שגרמה לך לאי נעימות היית חייבת להגיב מייד ולא לשתוק ולשמור הכל בבטן..כאשר מישהו פוגע בך ואת בוחרת להיפגע ולצבור בשקט את בעצם משדרת חולשה ואנשים ינצלו את זה תמיד..תשאלי את עצמך איך זה שאפילו אבא שלך וחבר שלך שהם אנשים מאוד קרובים אלייך מזלזלים בך ולא מתייחסים אלייך ביראת כבוד..הכל נובע מזה שאת מזלזלת בעצמך ואין מה לעשות אם לא תכבדי את עצמך ותחזיקי מעצמך אף אחד לא יחזיק ממך אפילו לא אבא שלך. ברגע שהוגשו לשולחן 4 צלחות היית חייבת להעמיד אותה במקומה ליד האורחים להביך אותה שתדע שבך לא מזלזלים היית פשוט שואלת אותה איך זה שיש 5 אנשים בחדר ורק 4 צלחות על השולחן? אל תחששי מתגובתה תהיי אצילה ונחושה ואני מבטיחה לך שהיחס שלהם כלפייך ישתנה בצורה משמעותית..בהצלחה.

yaeli4

New member
קלרה../images/Emo123.gif

הסגנון שלך שיפוטי ומקומם!!! את נוזפת בפרי ושופטת אותה. זה לא מקובל אצלנו בפורום, ולמרות שאני לא מנהלת, אני מרשה לעצמי לכעוס עלייך ולהגיד לך את זה. כתבת דברים חכמים. כתבת דברים שאפשר לקחת מהם דוגמא וליישם, ויכול להיות שפרי הייתה צריכה להיות יותר אסרטיבית, אבל יש דרך להגיד את זה ולהיות עם קצת יותר חמלה כלפי בחורה צעירה שסובלת כל כך וסבלה כל כך שנים רבות מחסך של אם ואב. קצת כבוד וחמלה, זה כל מה שנדרש ממך, ואת לא היית משום מה מסוגלת לתת את זה. בפעם הבא, לחשוב קצת לפני שלוחצים על ה"שלח" של ההודעה. שבת שלום,

איזה בולשיט!!../images/Emo46.gif

הצלחת להרגיז אותי!! בגלל שאני מזלזלת בעצמי מזלזלים בי...תסלחי לי אבל בגלל הכבוד שיש לי לא עשיתי סצינה ליד השולחן. האורחים לא מבינים עברית ורק הייתי מביכה את עצמי ויוצאת עוף מוזר. הבגרות היא לא לצרוח ולהשתטח על הרצפה למה אין גם לי צלחת. כפי שנאמר מעליך לא מכבסים כביסה מלוכלכת בחוץ על כן הערתי על כך אתמול לאבי יפה בשקט ובסבר פנים אומנם זה היה עם דמעות אך על כבודי שמרתי. כשיש לי מה להגיד אני מכבדת את עצמי ואומרת אחר כך אם זה לא מתאפשר באותו הרגע. ומי בכלל אמר שבן זוגי או אבי מזלזלים בי?? תסלחי לי אך אינני מקבלת זילזול מאף אחד ואם היה לי בן זוג שמזלזל בי לא היה לו מקום להיות איתי. הדבר היחידי שבן זוגי פשע בו הוא לאהוב אותי. אנא, אל תכניסי לי מילים לפה. הגדולה והבגרות הם לא לרדת למקום מכוער אם כי לדעת להתעלות על עצמך גם אם באותו הרגע משהוא לא מוצא חן בעיניך. זה דבר שגורם לי להחזיק מעצמי. איפוק, שלא לכל אחד יש.

t58804420

New member
פגועה!

אני לא חושבת שאת צריכה לקחת את הדברים בדרך הזו אולי את יותר רגישה לעיניין אבל לדעתי אביך תמיד אוהב ולא צריך להפגע יותר מידי לדעתי היא לא מתכוונת לפגוע בך יתכן והיו רק 4 צלחות נקיות לא צריך לעשות מזבוב פיל ומה גם שאת יכולה לדבר איתה כחברה ולבדוק קצת יותר את העיניין לעומק וכן לשוחח עם אביך על מנת לקבל תמונה יותר ברורה בהצלחה לך

הא! לא היו צלחות נקיות..

אז ככה...אחרי שלא רציתי לאכול מהעוגה כי לא הייתה עבורי צלחת אבא שלי הוציא צלחת נקיה מהארון והיו שם עוד הרבה צלחות נקיות. ואת יודעת מה, גם אם לא הייתה צלחת נקייה...אני הבת שלו למען השם אפשר לרחוץ!! לא?? את לא היית רוחצת צלחת עבור ביתך/בעלך/בנך/אימך/אחותך? היית נותנת להם לשבת ולראות אותך אוכלת או שהיית מעדיפה שתעלם לך מהעניים? ואם לא היה לך מספיק אוכל היית משאירה אחד מבני משפחתך רעב? היית נותנת לילד שלך לדוגמא להכין לכולם כולל עצמו אך לא להכין לבן זוגך? גם את וגם בן זוגך הייתם כואבים את המקרה עד מאוד. לא צריך להפגע יותר מידי את אומרת לאחר שהדבר הזה נגרר כבר שנים לא מעטות? על מה את מדברת... היית מסוגלת לחיות במקום בו זוגתו של אביך מתנכלת לך? או מאידך זוגך מתנכל לביתך? אני לא חושבת. כדאי לברר את הפרטים לפני שמגיבים. תודה

מאתוקי

New member
מאמי תקשיבי

תגידי להם הכול בפנים אם לא את היחידה שתפסידי מזה כי זו ממש חוצפה לדעתי

למעלה