אני מאוד מקווה שהפורום מספיק בוגר

iziman

New member
מה לעשות

גם בידיעות אחרונות וגם במעריב היה כתוב יותר מפעם אחת שרבנים טענו שהאינטרנט מסוכן ואסור להכניסו לבית . אולי אפילו אני ימצא כתבה ויביא לכאן .

lala897

New member
זה לא משנה מה כתוב במעריב

או בידיעות אחרונות. בא אני יסביר לך משהו - ה"ציבור החרדי" זה לא גוש אנשים שחושבים אותם דעות ואותם השקפות ממש לא!!! גם אם רב אחד יגיד כך רב אחר יגיד שונה ורב אחד לא יגיד כלום. אז אני אגיד לך בתור חרדית שההשקפות בתוך הציבור כ"כ שונות ומגוונות שאין שום קטע להכליל בשום נושא.

בת יפתח

New member
צריך להבדיל ...

בין חרדים של התקשורת (כמה נטורי קרתא) לבין חרדים (כל השאר). למגזר אחד, שהוא מיעוט , אסור אינטרנט. כנ"ל גם בדברים אחרים. ( כל החרדים שורפים דגלי ישראל וכו' ח"ו)

tamarhp

New member
כשאת אומרת

"אסור אינטרנט" זה נשמע נורא... הם בסה"כ מגבילים את עצמם באיסורים האלו, כומ שאדם שמן יאסור על עצמו לאכול עוגה. אף אחד לא יקרא לו "מסכן, אסור לו", כי כל בן אדם נורמלי מבין שהוא הגביל את עצמו כי זה מה שטוב לו. הם יודעים שבאינטרנט יש הרבה דברים שלא מתאימים להם, ומעדיפים מלכתחילה להתרחק מזה. לא מדובר פה על דב חיוני ונצרך, והם יודעים שכמו שהם הסתדרו עד עכשיו בלי, אפשר להסתדר גם אח"כ.

lala897

New member
מה הקשר???

למה לחרדים אסור להשתמש באינטרנט? עוד הוכחה שאתה לא יודע מה זה חרדים.

מתנדב

New member
אני לא מבין אותך, בזה שאני מביא

10 או 30 ילדים זה אמור להפריע לך? אני חי על חשבונך? הרי המדינה לא ממנת אותי בזה שאני מביא יותר ילדים, כי חוק משפחות הברוכות של הילדים לא עבר בכנסת אפילו לא בקריאה ראשונה, ועכשיו רוצים לעשות שעל כל ילד יקבלו 130 שקל, ולא משנה כמה ילדים יש לך, אתה תקבל רק 130 שקל על כל ילד....

iziman

New member
כן

זה כן חוק המשפחות הברוכות אולי לא עבר אבל הסכומים עדיין מוגזמים . אני לא רוצה שהמדינה תשלם לך אפילו שקל על כל ילד מעל 2-3 . מפני שזה יוצר רק עומס על המשק , אי אפשר שתיהיה הקצבה כזאת גדולה של כסף לישיבות לילדים ולמערכת החרדית שברובה היא מערכת שלא תורמת למדינה .

מתנדב

New member
לא נראה לי שאתה תבין את זה....

אוקיי בוא נסיים את הויכוח ככה, צריך להוציא חוק שמותר לכל משפחה להביא רק 2 ילדים לעולם מעבר לזה, אני לא רוצה לעלות את זה על הכתב מה יהיה...

iziman

New member
לא מה פתאום

לא הבנת אותי , שיביאו כמה ילדים שירצו רק שלא יצפו לקלבל כסף מהדינה עליהם .

mayakol

New member
להפחית את הילודה במגזרים עניים???

כמה יומרני מצידך!!! איזה מזל שהאדם הנאור, הליברלי, המתקדם פה בשביל לסדר לעניים ה"פרימיטיבים" את החיים! פיו...
|מורידה זיעה ממצחי לאות הקלה| ועכשיו ברצינות- אתה לא חושב שזו חוצפה?

iziman

New member
למה חוצפה

איזה מן חיים יש לילדים שגועים ברעב וישנים 5 בחדר , כי ההורים שלהם לא שמעו על אמצעי מניעה .

mayakol

New member
גוועים ברעב??? אתה לא יודע כלום

אבל ממש כלום, על העולם החרדי... הם לא גוועים ברעב, והם ילדים מאושרים ומסופקים... לא מפונקים והם גם מחונכים, שזה דבר נדיר במחוזותינו....

iziman

New member
מי דיבר על העולם

הרחדי, בהודעה דיברתי באופן כללי על המצב שילדים עניים סובלים ממנו ,ללא קשר לאמונתם הוריהם .

tamarhp

New member
שים לב

דווקא אחרי שאיבדנו 6 מיליון יהודים מבני עמנו בשואה, המדינה צריכה לעודד את הילודה, ולא למנוע אותה! אבל לא, המדינה לא תעודד ילודה בקרב הציבור הפרימיטיבי שמאמין באמונות עתיקות שעבר זמנן, כי אז המדינה לא תתפתח ולא תוכל להיות מדינה נאורה ומתקדמת. יש דרכים יותר טובות להגדיל את האוכלוסיה, כמו להעלות אלפי גויים למדינת היהודים!

iziman

New member
קרא תהודעה שלי

לא דיברתי על המגזר החרדי או הדתי , אלא על האנשים שמביאים ילדם לעולם ללא יכולת לפרנס אותם שלדעתי זה פסול . אין לי בעיה שהמדינה תעודד ילודה אבל לא על חשבון הילדים שלי , ולכן אם אני צריך לשלם לדאוג בנוסף לידלים שלי לעוד כמה , אני לא מוכן . ולכן אני נגד התשלומים המוגזמים שמקבלות משפחות ברוכות ילדים

tamarhp

New member
ושוב,

תקרא את ההודעה שלי ואת שאר ההודעות בפורום. 1. עושים לכם שטיפת מוח נגד החרדים! תפתחו את העיניים! החרדים לא גונבים מכם כלום, לא חיים על חשבונכם, ואין לכם זכות לטעון נגדם! "איש באמונתו יחיה". רוב ההתנגדות שלכם נובעת בגלל שאתם רואים אותם כזרם פרימיטיבי והכרות שטחית דרך המדיה (המאד אובייקטיבית, כן?) 2. המדינה היתה יכולה לעודד את הילודה בארץ, במקום להעלות אלפי גויים מארצות אחרות. ואח"כ עוד מאשימים את החרדים בפיצוץ אוכלוסין... מעניין.

iziman

New member
אין לי

כח לשטויות שלך , לא אמרתי שהחרדים גונבים . ישראל היא מדינת רווחה מכך נובע שהיא דואגת לאוכלוסיות החלשות יותר . לכן משפחה בת 10 נפשות אם משכורת אחת בלבד תקבל סיוע ממשלתי , אז כן אני מפרנס אנשים אחרים , אין לי בעיה אם זה כל עוד אנשים אלה מנסים למצוא עבודה ותורמים למדינה שלהם ( שרות לאומי או צבא ) ברגע שהם לא עושים כלום עבור המדינה ועוד מתלוננים על קיצוץ התקציב זה מעצבן אותי . לסיבה 2 אני יכול רק לאמר שגם לדעתי אין צורך לעלות אנשים שכל קשרם לארץ זאת הוא מקרי בהחלט .

tamarhp

New member
החרדים עובדים

תפתח את העיניים!!! ה-ח-ר-ד-י-ם ה-ו-ל-כ-י-ם ל-ע-ב-ו-ד! אבל כמו שידוע לכולנו, האבטלה בארץ מאד גבוהה, כך שגם מי שרוצה לצאת לעבוד לא תמיד יכול. ואם כבר מדברים... תנסה לבדוק כמה אנשים מהמגזר החילוני מתקיימים על תקציב האבטלה, או הצבא (פורשים מוקדם מאד ונהנים מהטבות), לפני שאתה מאשים את החרדים ש"לא תורמים למדינה" וחיים על חשבונה.

למעלה