אני מאוד מקווה שהפורום מספיק בוגר

tamarhp

New member
לא התעלמתי בכוונה

ותפסיק להגיב ככה. ההגנה הכי טובה היא ההתקפה. ואני בת, דרך אגב. בשבילך - תרומה למדינה היא רק ע"י שירות בצבא. אתה לא מנסה לראות תרומה במישורים אחרים. מי שעובד במד"א לא תורם למדינה? ומי שמתנדב בזק"א או הצלה? אותן פעולות בדיוק, אבל בהתנדבות! אפילו לא מבקשים כסף מהמדינה על זה! אז תנסה לשים לב שהחרדים כ-ן תורמים. לא במישור הצבאי, בגלל שזה נוגד את הדת שלהם (גילוי עריות וכדו' שכבר דיברו על זה בשירשורים אחרים), אבל בהרבה מישורים אחרים.

iziman

New member
כמה דברים

לא תרומה בעניי היא גם שרות לאומי למשך זמן זהה לשרות צבאי . דבר שני איך יש גילוי עריות בצבא , אני לא מבין

tamarhp

New member
לא הבנתי

התגובה שלך היתה מסורבלת ולא מובנת. אשמח אם תגיב שוב.

iziman

New member
אסביר

בפשטות . אני רואה גם בשרות לאומי תרומה . ואני שואל אותך , איך בצבא יש גילוי עריות ?

tamarhp

New member
לא רק

גילוי עריות, יש עוד הרבה סיבות לאי-שירות בצבא. בקשר לשאלה שלך, אם אני לא טועה היה שירשור פה למטה שמדבר על זה. מה הכוונה "איך?" להסביר איך עושים, או מה? ובכלל יש בעיה של קבוצות מעורבות, אוכל, תפילה ועוד הרבה. אף פעם לא שירתתי בצבא (הלו, אני בכיתה י'!) אז יהיה לי מאד קשה להסיבר לך דברים כאלו, אבל אשמח מאד אם תסתכל בשירשור שהיה פה או שאחרים יענו גם. וגם אני רואה בשירות לאומי תרומה, ובעזרת ה' אני רוצה לעשות שירות לאומי. אין שום סתירה, ולא הבנתי למה הכנסת את השירות הלאומי בדיון הזה.

blablash

New member
מסכים בהחלט, למרות שאני חרדי.

ב"ה וכבר לימדונו חכמינו ז"ל בפרקי אבות, "כל תורה שאין עמה מלאכה, סופה להתבטל וגוררת עוון".

בת יפתח

New member
../images/Emo45.gif

למרות שאם האבא מכהן כרב , אז לדעתי כן צריך להקציב לו מהמדינה. מצד שני: אי אפשר ככה לקום בוקר אחד ולקחת להם את הכל. זה צריך להיות תהליך ארוך יותר. לאבא הזה למשל, אין לו בגרות , אין לו השכלה ( השכלה במובן בחילוני ) איך בדיוק הוא יילך לעבוד? במה ? גם ככה אין לו כסף לתת אוכל לילדים, אז הוא לא יכול ללכת לקורסים , השתלמויות וכו'. כך שהמצב קשה . ( מה גם שהקצבאות נמוכות גם ככה .)

blablash

New member
נכון בהבחלט

ב"ה רב הוא תפקיד ציבורי ומגיעה לו הכנסה מהמדינה. לגבי שאר הודעה שלך, בכלליות צריך להתחיל את זה עם האנשים הצעירים כשהם בדיוק מתחתנים.

אני לא רוצה להגיב לנושא החרדים...

ספיציפית, כי דשתי בנושא הזה לא מעט, ובאמת נראה לי שזה טריגר לא הוגן להביא כתבה כזו לכאן, זה מזכיר לי את הנושאים בפורום "חופש". אבל, אם זה כבר כאן, אני רוצה להזכיר שלאחרונה התאבד נער בן 15 בגלל שאימא שלו לא יכלה לשלם חשבון חשמל. הילד לא היה חרדי, ולא ממשפחה בעלת עשרה ילדים. העוני אינו פוסח על אף אחד, ויש לי כאב רב על כך. ישנם ילדים רעבים ללחם ממשפחות חילוניות שאינן מרובות ילדים. האם חלילה מישהו מכאן הצביע בהאשמה על ההורים שלהם? ישנה מגמה בלתי פוסקת לבוא נגד החרדים, נגד ברכת הילדים שלהם, נגד כל מה שמייצג החרדי. ולפעמים נדמה לי שכאילו אין בעיות במדינה הזו מלבד החרדים. כאילו אם יפתרו את בעיית החרדים, תיפתרנה כל הבעיות במדינה הזו. הבעיות במדינה שלנו הן לא בגלל החרדים! ואין לי כוח ורצון לדון בזה שוב ושוב. אני אוהבת את החרדים, הם האחים שלי כמו שהם אחים של כל אחד מכאן, והם זקוקים לעזרה בדיוק כמו כל חילוני שילדיו זקוקים לעזרה. כל מה שאני מבקשת... תפתחו את הלב!

מתנדב

New member
אין ייאוש בעולם, מילים כדורבנות

ואמיתיות, אהבתי לקרא את זה, צריך לעזור לכל אדם ואדם שנמצא במצוקה, ולא משנה מי הוא אם הוא דתי או חרדי או חילוני, ולי אישית כואב הלב על כל אחד ואחד שנמצא במצוקה, אילו הייתי יכול לעזור יותר ממה שאני יכול הייתי עושה.... אבל אני תורם את המקסימום שאני יכול לתרום במידי חודש בחודשו...

אבל מה שאת כותבת הוא לא לעניין!

תסכימי איתי שילדי אותה משפחה בת 14 נפשות, אשר שרויים במצב כה רע שאין בגדים ולפעמים אף אוכל, היו נמצאים במצב הרבה יותר טוב אם המשפחה הייתה בת 4 נפשות. פחות אנשים להאכיל ולהלביש=יותר משתלם מבחינה כלכלית. וזאת בדיוק הנקודה- לא מאשימים את ההורים החרדים בכך שהם עניים, אלא בכך שהם מביאים מספר דו סיפרתי של ילדים לעולם בלי להתחשב במצבם הכלכלי. שיקולים פשוטים ביותר הם לא עושים נכון. אף אחד לא אומר שהחרדים הם הגורמים לבעיות במדינה. פשוט יש להם חלק גדול יחסית בבעיות האלו.

למשל אי שרות בצבא

אבל זה הנושא השולי. האם את מסכימה איתי בקשר לנושא המרכזי?

mayakol

New member
איזו בעיה הם גורמים בכך?

אפשר לחשוב שעם כל הלוגיסטיקה המסובכת שתידרש אם יתחילו לגייס חרדים בכמויות לצבא, ההפסדים של הצבא לא יהיו גדולים יותר... אם זה הנושא השולי אז לא הבנתי מה הנושא המרכזי... בילבלת אותי קצת.

mayakol

New member
באיזו הודעה?

תוכל לכתוב או להעתיק אותו שוב או משהו כדי שאדע למה להתייחס?

התגובה הראשונה לאי"ב:

"תסכימי איתי שילדי אותה משפחה בת 14 נפשות, אשר שרויים במצב כה רע שאין בגדים ולפעמים אף אוכל, היו נמצאים במצב הרבה יותר טוב אם המשפחה הייתה בת 4 נפשות. פחות אנשים להאכיל ולהלביש=יותר משתלם מבחינה כלכלית. וזאת בדיוק הנקודה- לא מאשימים את ההורים החרדים בכך שהם עניים, אלא בכך שהם מביאים מספר דו סיפרתי של ילדים לעולם בלי להתחשב במצבם הכלכלי. שיקולים פשוטים ביותר הם לא עושים נכון. אף אחד לא אומר שהחרדים הם הגורמים לבעיות במדינה. פשוט יש להם חלק גדול יחסית בבעיות האלו." כפי שאת רואה, התייחסת רק לשורה אחרונה בתגובתך.

mayakol

New member
אבל הם כן יכולים להסתדר!

אם זה דרך עבודה או דרך ארגוני חסד שיעזרו להם- הם רואים מצווה ושליחות גדולה בהבאת ילדים לעולם. ילדים שהם מגדלים עם הרבה אהבה, והילדים האלה לא סובלים מתת- תזונה או משהו כזה! ויש להם בגדים ללבוש! ואלו בגדים טובים ולא קרועים או משהו... אז הם היו של האח הגדול, והם לא של חברת אופנה ידועה... אז מה? הילד החרדי מקבל את התנאים לגדילה.

tamarhp

New member
תוספת קטנה...

עם המצב בו חיו החרדים עד עכשיו הם היו יכולים להתמודד, הבעיה היא הקיצוץ בתקציב כרגע, שלא מאפשר לחיות אפילו בתנאים מינימלים. מאיה, את אחלה.

למעלה