אני ערבי

rode2

New member
SARAH

מי זה אתם? אני לא גר בשטחים..אני גר בנצרת עלית...ויש לי תעודת זהות כחולה דומה לשלך...ואני לא באתי לבקש ממך זכויות אני יכול להשיג את כל מה שאני רוצה וכל מה שמגיע לי..אבל לצערי אין הרבה אנשים כמוני...

sarahhh

New member
באמת למה איין הרבה כמוך

אולי ביגלל שאי אפשר שיהיה הרבה כמוך כי אולי אתה אחד מהיחידים שאולי לא ממש שונאים אפחד אבל כל השאר כן כי אם לא אז היתם יכולים לעצור את הפיגועים וכל זה

rode2

New member
../images/Emo46.gif

אין הרבה כמוני חזקים ויכולים להשיג כל מה שהם רוצים..אבל כמוני שלא שונאים ולא רוצים טירור יש מלאא והרוב הוא ככה...ואת שוב אומרת אתם..מה יהיה?!

Rotema3

New member
הלואי שהיו כמוך הרבה.

הלואי שיכולנו לבגיע להסכם כלשהו הגיוני ואמין משני הצדדים {אבל כאן אנחנו נכנסים כבר לויכוח סוביקטיבי}. והלואי שהרוב היה רוצה שלום. אתם-המוסלמים בארץ.

Rotema3

New member
שכחתי להוסיף-אבל

אי אפשר. כי מה שנכון נכון, והרוב {הפלסטנאי} אינו רוצה בכך, ואינו מוכן להגיע להסכמים עם ממשלת ישראל.

sarahhh

New member
זה יותר מ80%

וזה מראה שהם גם תומכים בטרור כי אם הם היו רוצים להפסיק אותו הם היו מפסיקים!

Rotema3

New member
לגבי זה

אני לא בטוחה. אין בידיהם את הכוח. עם אינו יכול לשלוט בארגונים קצוניים, במיוחד עם בלי אורח חיים מאורגן, ושלטון ברור.

הצדקת את Nimst, לא?

הוא טען שזה לא הוגן שיהודים יאשימו את הערבים בגלל מעשיו של בן לאדן, ואת כתבת
והוספת שזה כמו שערבים יבואו בטענות לישראלים על "מעשיהם של היהודים הקיצונים". משמע - את משווה את בן לאדן ליהודים הקיצונים. (השוואה מזעזעת ומופרכת, אם יורשה לי לציין)

Nimst

New member
דבר ראשון, אני בת.

אז "היא טענה", ולא "הוא טען". דבר שני, היא לא השוותה בין היהודים הקיצוניים לבין בן לאדן, היא השוותה בין ההכללות. להגיד שכל מוסלמי-ערבי אחראי על מה שכל מוסלמי-ערבי אחר עושה, זה כמו להגיד שכל יהודי-ישראלי אחראי על מה שכל יהודי-ישראלי אחר עושה. את רוצה לטעון שקבוצות מוסלמיות-ערביות עשו פשעים חמורים יותר מקבוצות יהודיות-ישראליות? בבקשה, בכיף. זה פשוט לא רלוונטי.

דם הוא דם ורצח הוא רצח

מטעני דמה ופיגוע מתוכנן בהר הבית לא שונה בהרבה מפיגוע בנתניה. השלטת טרור בארצך, חמורה יותר מהשלטת טרור על עם אחר, כך נדמה לי. כמו שהימין הקיצוני הוא מיעוט במדינתנו, כך גם המחבלים הם מיעוט במגזרם, ושני המיעוטים האלה לא יכולים להמשיך להשתלט על עמים שלמים, ששותקים בקול גדול. אז במקום שננסה לפתור את סוגיית המחבלים הערבים בעולם, בווא נתעסק במחבלים שצומחים פה מהשאריות שהשאירו המחבלים היהודים הראשונים, שרצו- מה לעשות- מדינה (לי זה מזכיר משהו...)

רצח הוא רצח, זה נכון

אבל העניין הוא שתושבי השטחים מעבר לקו הירוק מעולם לא ביצעו רצח. מה את משווה מטען מדומה לפיגוע?! ומי שמשליט טרור בארץ בקרב היהודים, אם כבר, הוא שרון, שמשנה לחלוטין את המצע הפוליטי שלו (שבזכותו נבחר לראש הממשלה), מונע מחאות של תושבי השטחים מעבר לקו הירוק ומערב את הצבא בפוליטיקה המלוכלכת שלו (חיילים אמריקאים, לדוגמה, שלא יצאו למלחמה בעיראק, נכנסו לכלא על הפרת פקודה? זה הרי לא יאומן. לצבא אסור להיות מעורב בעניינים פוליטיים). ואני לא מאמינה שאת מסוגלת בכלל להצדיק מחבלים (לא חשוב אפילו מה הם רוצים, למרות שהם עצמם מצהירים שמטרתם היא מדינה על חשבון כל תושבי עם ישראל, אבל זה הרי לא משנה לך), אז אני לא אטרח לענות לך בכלל. מעניין אם (חס וחלילה) קרוב שלך היה נהרג בפיגוע, היית אומרת "טוב, נו, אפשר להבין את זה, הם רוצים מדינה".

אם קראת אותי נכון

בטח ראית שכתבתי "צומחים" פה. הם עוד בשלבי נביטה, ואני מקווה שלא יצמחו אלא יתלשו מהשורש. את שרון אני לא מעריכה על ששינה את מצע הבחירות שלו אבל אם שרון עשה את זה כנראה שאני האחורנה שצריכה לספר לך איך זה מרגיש למעלה כשכל המפות, הסטטיסטיקות והמדינה שמתפוררת פרושים לפנייך ותלויים בך. הצבא לא מעורב בפוליטיקה- וזה בדיוק העניין! הצבא הוא גוף דיקטטורי שמקבל את ההוראות שלו מהדרגים הגבוהים, קרי שר הבטחון וראש הממשלה. הוא מורכב כגוף של עבדים שמטרתם לשרת את טובת המדינה כפי שהוכרעה, ללא הכנסת דעה אישית. אני אישית לא חושבת שבתור בני אדם אנחנו יכולים להסתגל תמיד למצבים כאלה, אבל מחריד לקרוא אנשים שגינו בכל תוקף סרבנות משמאל, מעודדים עד כדי תשלום סירוב פקודה (בהוראות ישירות מאלוהים). הסלקטיביות במדינה הזאת היא בעייה קשה, כך גם האופקים הצרים. מהיכן לך שקרוב שלי לא נהרג בפיגוע? או שידיד שלי לא מת בשמירה על התנחלויות? או שכל החברים שלי בתהליכים של חיול ואני לא יכולה לתאר לך איזה הרגשה זאת לצפות לגרוע מכל בגלל הכיבוש הזה שהורג את כולנו? אני לא הצדקתי ולא אצדיק מחבלים לעולם דם הוא דם, רצח הוא רצח. אני מתנגדת לשניהם בכל תוקף אבל אם כבר מדברים על הדרך, ואם לקשור את זה לתגובות מעליי שייחסו לראשונים המחבלים היהודים את התיאור "גיבורים", חשוב להזכיר איזו מן מדינה אנחנו הופכים להיות- הרי מה גרוע יותר ממרצחים?

זה לא משנה

איך שרון מרגיש, הוא לא יכול לשנות פתאום את המצע שבזכותו נבחר לראשות הממשלה, ועוד לפטר שרים שלא הצביעו בעד התוכנית שלו. זו נבזות ורמאות ממדרגה ראשונה. ואת טוענת ש"הצבא הוא גוף דיקטטורי" - ובכן, נכון, זה בדיוק מה שאני טוענת. מטרתם לשרת את טובת המדינה כפי שהוכרעה, ללא הכנסת דעה אישית - נכון, אבל טובת המדינה לא יכולה להיקבע ע"י ראש הממשלה בלבד ובהתאם למצב רוחו, וכל ההליכים ששרון עשה (איום על שרים שיפטר אותם מתפקידם אם לא יצביעו בעד ההתנתקות) עבור תוכנית ההתנתקות לא חוקיים, ולכן אסור לו לערב בכך את צה"ל, כיוון שבמדינה דמוקרטית בן אדם אחד לא יכול להחליט מהי טובת המדינה ומהי לא. אבל דמוקרטיה אין פה.

Nimst

New member
ושוב, צריך להבהיר

חוקי לחלוטין - ודמוקרטי לחלוטין - מצד שרון לאיים על שרי ממשלתו בפיטורין אם לא יצביעו איתו.

באמת?

את יכולה בבקשה לתת לי לינק למסמך כלשהו שמאשר את זה? (ברצינות, לא ידעתי) וגם אם זה חוקי, הוא כופה את החוק שלו על הכנסת.. (הרי עם הממשלה האינטרסנטית והמושחתת של היום, אף חבר כנסת לא יעיז להצביע נגד שרון אם זה יוביל לפיטוריו)

Nimst

New member
לינק אין לי

אבל את יכולה לגשת לחנות הספרים הקרובה לביתך ולעיין בספר "להיות אזרחים בארצנו" - ספר לימוד אזרחות שכל תלמיד תיכון אמור לדעת ולהבחן עליו. אני לא זוכרת את העמוד הספציפי, לצערי, ואת העותק שלי מהתיכון כבר מכרתי. לחילופין, את יכולה לשאול את המורה לאזרחות בבית ספרך עם סיום חופשת הקיץ (אני מניחה שאת בבית ספר, תקני אותי אם אני טועה). ראש הממשלה קיבל מנדט מהעם, והוא הרכיב את הממשלה שלו. הוא מינה את השרים, ויש לו גם כוח לפטר אותם. כמובן שזה לא נוגע לחברי הכנסת שאינם בממשלה. הם חופשיים להצביע כרצונם.

כינוי1982

New member
מעולם? את בטוחה?

שמעת על המחתרת היהודית שפעלה בשנות השמונים? ברוך גולדשטיין? חוליית הטרור היהודית שבצעה בשנים האחרונות ירי על פלסטינים ואף הטמינה פצצה שהתגלתה בזמן בבי"ס לנערות פלסטיניות? והיו גם מעשים חמורים פחות אך חמורים דיים - פרשות מסיק הזיתים, ההתפרעות האחרונה של תושבי יצהר בשכניהם בפורים, ועוד. שרון לא שינה את המצע שלו, הוא נשאר ימני בדעותיו (וראה את מדיניותו בגדה). וכמו כל אדם, כשאתה על כסא ראש הממשלה יש דברים שאתה רואה אחרת, ולא כל מה שאתה יכול להרשות לעצמך להגיד בסלוגנים בזמן בחירות אתה יכול גם לממש. והרי ממילא שרון אמר שיתכן שיהיו ויתורים כואבים. אף אחד לא מנה מחאה. תתאפסו לכם בכיכר ותפגינו כמה שאתם רוצים. לחסום כבישים? להסית נגד נבחרי ציבור בקריאות של "בוגד" "מחבל" ו"נאצי"? להתרפץ לשטחים סגורים? מצטער, זה כבר עובר את גבול הטעם הטוב. הצבא גם ככה מעורב בפוליטיקה. לא רק שכמדומני חיילים שסרבו להלחם בעיראק הלכו לכלא, אלא גם חיילים ישראלים שסרבו לשמור על התנחלויות הלכו לכלא. או שאולי רק פינוי התנחלויות היא פוליטיקה לדעתך, אבל שמירה עליהן לא?

למעלה