אני ערבי

Rotema3

New member
תודה לך איש

שמאל חכם שהבהרת לנו הימנים דברים שאנו מתקשים להבין. היהודים בעלם חיו פעם אחרי פעם תחת שלטון אכזר ומדכא, והתגובות שלהם כמעט תמיד היו פאסיביות. אתה יכול לבוא ולהגיד, שאותם לא כבשו אבל זה לא משנה דבר. הפלסטנאים *לא* מקיימים פעולות טרור כי הם תחת כיבוש,וגם את הרוב לא מעניין גבולות 67 ושום הסכם שבא מידי מדינת ישראל. הם רוצים את הכל, ועד שלא ייקבלו ימשיכו פעולות הטרור. {מצחיק לאמר, אבל אני לא בעד לטרנספר את כל הערבים מפה או משהו דומה לזה, לרוב זה אמור להיות ברור כשמש, אבל מנסיון יש שמאלנים שלא מבינים,אז בשבלם}.

rode2

New member
לא?!

החרידי שנכנס לאל אקסה באמצע שנות ה 90 שכחתי מתי אולי ב 94 או 95 והרג יותא מ 50 מתפללים..זה לא נחשב לטירוריסט? אה נכון..לאא..עשו ממנו מפגר ופסיכופטי..

Rotema3

New member
ואתה שכחת מתי זה היה.הא?

מה זה אומר?. אתה מתכוון במקרה לאותו אדם קצוני מתנועת כהנא חי או משהו בסגנון, שנכנס למערת המכפלה וירה למוות ב-7 מתפללים? אתה צריך ללכת ולחפש כ"כ רחוק? המעשה שלו גועלי. אבל שוב-אי אפשר אפילו *להתחיל* להשוות.

rode2

New member
rotema3

לא נראה לי שאנחנו מדברים על אותו מקרה..אני שכחתי כי הייתי ילד קטן כששמעתי בחדשות ...היו יותר מ 7 הרוגים...

Rotema3

New member
ומה בנוגע למחסומים? ולכיבוש?

באמת נראה לך שמדינת ישראל והיהודים יוכלו להתקיים בלי שאותם מקומות יהיו תחת שליטת צה"ל?

rode2

New member
זהו שלא..

לכל דבר יש מחיר..ולהקים מדינה בשלטון יהודי ולהתעלם משאר הארחים שהיו כאן "הערבים" ולהכריז מדינת יהודים ....זה המחיר..זה נפשות ואנשים ובני אדם שהתיחסו אליהם כאנשים סוג ב'' ..

Rotema3

New member
אז מה שאתה אומר

זה שצריך לשחרר את השטחים משליטה צבאית, א"י לא תהיה יהודית-אילא דו לאומית, ויותר מאוחר מוסלמית. היהודים צריכים לשלם את המחיר משתמע שעלינו לשאת בתוצאות שיביא שחרור המקומות ה"כבושים"?

rode2

New member
אם כבר

אז ארבע לאומית..יש נוצרים ודרוזים שהמקום הזה חשוב להם לא פחות..

Rotema3

New member
אבל הרי ברור שזאת שאיפה

שלא תתקיים לעולם. למה להמשיך להלחם עליה?. לא ענית לי על החלק השני,כי אתה מסכים אני מבינה?

rode2

New member
איזה חלק?

מוות של רבים? אני אמור לענות על זה? לחיות בשלום זה לא מוות של רבים..אבל אני לא רוצה לדבר שטויות הרי ברור שזה אף פעם לא יקרה..הפשע נעשה ואנחנו עכשיו משלמים המחיר ..כולנו...הארץ הזו ובמיוחד ירושליים תשאר מקור לסכסוך של עמים לנצח...עד שיחזור המשיח...

Rotema3

New member
חח...

הלואי שהיה שלום כתוצאה מזה, אבל הרי ברור שלזה זה לא יביא. מעבר לכך-אתה מאמין בבוא המשיח? גם הדת המוסלמית מאמינה? זה חדש לי

rode2

New member
חחחחח בערך

אצלנו מאמנים שהמשיח אותו משיח של הנוצרים יחזור מתישהו כאילו הוא יחזור לפני יום הדין בכמה ימים ..חחחח והוא יתפלל יחד עם יהודים ונוצרים ומוסלמים בהר הבית כחגיגה לניצחון השלום או הניצחון נגד הכופרים ..שהם יהיו אנשים שעקבו אחרי המשיח השקרן ..שיבוא ויכריז שהוא המשיח ..ואז יהיה יום הדין וזה יהיה יום שישי כשהשמש תזרח ממערב...חחחחח אני לא ממש בנאדם מאמין..אבל יש משהו בדת הזו ...ואיסאלם מאמין ביהדות ובתורה ובמשה ובכל הנביאים של היהודים ושל הנוצרים..

Rotema3

New member
חחח אווקיי.

טוב לדעת. על זה אף פעם לא שמעתי. :) בכל אופן, האיסלאם מאמין בכל הנביאים אך הוא מאמין בתנך עד שלב מסויים בו, לא? הנוצרים לעומת זת מאמינים בתנך כולו ואף בספרים חצוניים לי. המשיח של הנוצרים שהאיסלאם מאמין בו=ישו?

rode2

New member
yep

יישו.. לדת האיסלאם יש ספר משלה קוראים לו קוראן..ושם לומדים כל הסיפור של משה והיהודים שבמצריים ואימו של משה היא אחת הנשים של הקוראן כאילו הנשים שהקוראן מזכיר שהן מהנשים שמובטח להן גן עדן ועל סיפור הניילוס וים סוף איך חצו אותו לשניים..קיצר הכל..וגם על ישו ועל הצליבה שלו ושהוא רוח קודש מאלוהים כאילו אימא שלו לא נכנסה להרין מגבר והוא נס והוא דיבר כשנולד..כל הסיפורים האלה..והאיסלאם והנביא מוחמד בכלל בא להמשיך את הדרך ואת המסר של שני הנביאים שהיו לפניו..משה ויישו...וירושליים קדושה למוסלמים מאותה סיבה שהיא קדושה ליהודים ולנוצרים זה לא שאנחנו דת שונה אנחנו אותה דת ...אבל האיסלאם תיקן כמה דברים ואסר כמה דברים והביא חוקים חדשים כי בזמנו של הנביא מוחמד היתה תקופה שבא שכחו את אלוהים ...

Rotema3

New member
אוקיי

אז הדת האיסלאמית מורכבת ברובה מהדת היהודית אך גם מהדת הנוצרית? מלבד זאת, בתורה כתוב בברור {אל תשאל במדויק היכן} שנביאים, ומשיח יוכלו לבוא רק מהדת היהודית בעקבות הברית שכרת עימם ה' בהר סיני, ובעקבות היותם 'עם סגולה'. {אני לא מביעה שום דעה בנושא, מהסיבה הפשטה שזה עניין מורכב שצריך לרדת לעומקו}.

rode2

New member
לעומת זה..

אצל דרוזים מאמנים שהנביא משה ויישו ומוחמד הם אותה נפש ואותו נביא שבא בדורות אחרות...וגם אצלהם יש חוקים חדשים...חחחח מבלבל...מה שנכון...שהמתרה מכל הדת היא שאנשים יחיו עם חוק ויהיה סדר בעולם הזה וכולנו בני אדם..אבל הייצר הרע גורם לנו לריב על אדמות ועל הייצר הרע כנראה מי שאחראי זה השטן ...לך תדע

Rotema3

New member
חח, בכל אופן

שתהיה לך שבת שלום! ואני שמחה לדבר עם אדם מתון מהמגזר הערבי {למרות שאיני מסכימה עם דעותיך, ואני נגד ההתנתקות}. בתקווה שזה ייתפשט עם הזמן.

rode2

New member
שבת שלום

אני גם שמח שאני מדבר איתך ומסביר לאנשים את העימדה שלי אני מכבר את הדיעה שלך..ואני בעד שלום..ושלום לא יבוא לבד..כולנו צריכים להתפשר..ואם ההתנתקות זה שלב אחד אז אני בעד התנתקות..אפילו אם לזה יש סיכוי קטן כי אני אל רואה הרבה ברירות ודרכים אחרות להביא שלום...אני מאחל רק טוב לכולם ובקשר למתפנים אני מאחל להם הצלחה בחיים והשתלבות בתוך הגבולות..וגם לכל החיילים שיחזרו הביתה בריאים ...
<~~~חחחח לא מצאתי יונה של שלום אז הנה תוכי

למעלה