אני ערבי

להגיד שהמתנחלים\ה"קיצונים"

אשמים במה שעשה ברוך גולדשטיין זה בדיוק כמו להגיד שכל הערבים הם מחבלים. כנ"ל לגבי שאר המעשים שהם לחלוטין לא רלוונטיים, ומתייחסים לתקופה ונסיבות שונים לגמרי. הוא לא שינה את המצע שלו?! המצע שלו היה לשמור על השטחים מעבר לקו הירוק!!! המצע של מצנע, לעומתו, היה בדיוק אותו מצע שהוא מגבש לעצמו עכשיו, אחרי שנבחר. שרון הגיע לראשות הממשלה ברמאות ושקרים, קרא שוב את המצע שהוא הציע בזמן הבחירות ותשווה לבין מה שהוא ביצע בפועל - כלום לא מתואם. ולגבי ה"קריאות" שאתה שומע בתקשורת - (סיפור אישי) אני וחברה שלי הלכנו, אני הייתי עם חולצה כתומה (לגמרי בלי קשר לבעד\נגד ההתנתקות, עוד לא גיבשתי עמדה סופית) וחבורה של בני 20 צעקו עלי "נאצית" וזרקו עלי אבנים. קיצונים יש מכל כיוון, ימני ושמאלי, התקשורת מדווחת רק על קיצונים ימניים (על החייל שאיבד עין כי חבורת יהודים [שמאלנים] מארה"ב זרקו עליו אבן גם לא שמעת, אני מניחה). ולגמרי לא הבנתי איך שאר הדברים שכתבת קשורים בכלל למה שאמרתי. צבא ועניינים בטחוניים (שמירה על יהודים!) בהחלט כן קשורים אחד לשני.
אני לא מבינה למה כתבת לי "תפגינו כמה שאתם רוצים ותחסמו כבישים". מעולם לא חסמתי כבישים ומעולם לא הפגנתי נגד ההתנתקות. לא כל מי שנגד ההתנתקות גר מעבר לשטחי הקו הירוק (או במילים שלך - "מתנחל".) מפגין וחוסם כבישים. ההכללות שלך מזעזעות.. התקשורת משתלטת פה לאנשים על המוח.

כינוי1982

New member
לא יפה להכניס לי מילים לפה

1. לא אמרת שכל המתנחלים אשמים במעשה של ברוך גולדשטיין. אמרתי שהאמירה שלך שתושבי השטחים *מעולם* לא עשו מעשים כאלו אינה נכונה. מכאן ועד לאמירה שייחסת לי יש מרחק גדול. 2. לא אמרתי לך לחסום כבישים, אמרתי לך שאת יכולה להפגין, פעולה לגיטימית לחלוטין שאין בה רע. קראי שוב את המשפט. 3. לא אמרתי שכל מי שמתנגד להתנתקות הוא מתנחל (וכן, אני מעדיף לשמור על המילה) וגם לא אמרתי שהוא בהכרח חוסם כבישים ומפגין. ההודעה שלך מלמדת יותר מה את חושבת עלי מאשר מה אני חושב עלייך. ולשאר ההודעה: 1. אף מפלגה לא מתחייבת לתוכנית אופרטיבית אלא לקו אידיאולוגי. הליכוד נשאר נאמן לקו האידיאולוגי שלו (וראי מדיניותו בגדה) והיא ניסיון לספח כמה שיותר גושי התנחלויות. כמה שיותר. זוכרת את הביטוי ויתורים כואבים? יפה. הליכוד שנה את התוכנית האופרטיבית שלו. ראוי שכך יהיה, אם כל פעם שמפלגה תסטה מהתוכנית האופרטיבית שהגתה ביום הבחירות לא נתקדם לשום מקום. 2. קודם כל, התנחלויות נמצאות בשטח צבאי. מי את רוצה שיכנס לשם, המשטרה? יש מחיר להחזקת אזרחים בשטח צבאי, וחלק ממנו הוא שפיוניים הוא בידי הצבא. דבר שני, שליחת חיילים לפרק התנחלות אינה מעשה יותר פוליטי משליחת חיילים לשמור על מאחז קרוונים חדש ולהציב מחסום חדש באזור כדי לשמור עליו. מה לעשות.

תגובה

1. נכון, אבל זה מגוחך להכפיש ציבור שלם בגלל מה שאיש אחד עשה (עם כמה שהמעשה מזעזע). 2. כתבת (ואני מצטטת) "תתאפסו לכם בכיכר ותפגינו כמה שאתם רוצים. לחסום כבישים? להסית נגד נבחרי ציבור בקריאות של "בוגד" "מחבל" ו"נאצי"? להתרפץ לשטחים סגורים? מצטער, זה כבר עובר את גבול הטעם הטוב." למה להסתייג ממשהו שכתבת בהודעה הקודמת? רואים שמשתמעת ממנה נימה אישית. 3. הליכוד שינה את התוכנית האופרטיבית שלו בניגוד למה שהבטיח בבחירות. זכות המפלגה לשנות את התוכניות שלה? אולי, אבל להבטיח משהו לקהל ואח"כ לממש את המצע של המפלגה הנגדית זו גניבת קולות. 4. לא כתבתי שום דבר על נושא פינוי ההתנחלויות בשרשור הזה, כי הדעה שלי חלוקה בנושא. מה שכן, שמירת חיילים על יהודים (שהם חלק מהמדינה..) אינה מעשה פוליטי אלא בטחוני. כפייתו של שרון על הצבא לבצע את תוכניתו (השנויה במחלוקת, ולא עברה בצורה כשרה, אבל זו כמובן דעתי) זה לא עניין בטחוני, הוא עצמו מתייחס את זה כאל צעד פוליטי.

noamgk

New member
כמה תיקונים:

מטען דמה, בניגוד לפיגוע בנתניה, נועד להלחיץ את המשטרה ותו לא. הוא לא נועד להרוג ולא יכול להרוג. וזה ההבדל הגדול. ולכן זה לא פעולת טרור. בקשר למיעוטים - ממש לא נכון. לא במספר ולא באחוזים. יש הרבה יותר טרוריסטים בערים הערביות בארץ מאשר ימנים קיצוניים במדינת ישראל (שימי לב גם לכמות האזרחים - חמישה מיליון יהודים לעומת 2 מיליון ערבים). ויש הבדל בין ה"מחבלים" שהקימו את המדינה הזאת למחבלים הרוצחים של הערבים. ה"מחבלים" של האצ"ל הודיעו לפני שעשו את הפיגוע במלון, והלח"י לא היו רוצחים חפים מפשע, נשים וילדים! שבת שלום

מיטלוש8

New member
זה היה לפני

שהיתה פה מדינה נאבקנו שתהיה מדינה עכשיו הערבים (או המחבלים) נאבקים על מדינה שכבר מוכרזת כמדינה יהודית. איך אפשר בכלל להשוות?? המחבלים הורגים חפים מפשע בלי להירתע מזה בכלל... זה לא ייפסק, לא משנה כמה ערבים טובים (כמוך) יהיו! אנחנו צריכים להגן על עצמנו, לא לברוח! אם נברח הם לעולם לא יפסיקו!

ellafreesoul2

New member
לאחד ויחיד rode2

תשמע...זאת הדעה שלי!!!!אני לא אומרת לך ספיציפית שאתה חיה...תשמע..נכון שלא כל הערבים מפוצצים..אבל אתם תומכים בטרור נגד היהודים!!!!(ואני לא קוראת לכל הערבים חיות....עם אתה לא יודע לקורא בצורה מובנת ..זאת כבר לא הבעיה שלי...)זאת הבעיה שלכם!!!ותאמין לי אני לא מרחפת..אני קוראת ספרים ועיתונים..לעומתך....ואל תשפוט אותי בטיפשותך..אגב..אני מקווה שאתה לא השכן שלי...אם אתה מבין למה אני מתכוונת... ואני שוב חוזרת אני לא אומרת לעם שלם חיות....אמרתי חיות לטרוריסטים!!!!אני צריכה להכניס לך את זה באינפוזיה כדי שתבין?!כל ערבי תומך במי שעושה את הפיגועים..כי כביכול זה לתובתכם..ואל תנסה להכחיש!!!כי זה נכון...זה בדיוק מזביר את הדעה שלך בעד ההתנתקות..שרבע מיליון מן הפלסטינים ששונאים אותנו בדם..יחיו בשטחי א"י!!!!איזה מדינה תעשה דבר כזה לאויבים שלהם?!הממשלה שלנו דפוקה..בזה אני מודה...

ואני מקווה שאת לא השכנה שלי

ו- rode2 אם אתה עוד קורא, רק שתדע שלא כולנו כאלה, כמו שלא כולכם מחבלים. "אני קוראת ספרים ועיתונים.. לעומתך.." זה משפט שמאד כייף לשמוע מאחת שמגדירה את עצמה כמי שלא מכליל מגזרים שלמים. בטח גם לא מתנשאת מעל מישהו. ההודעה שלך עושה לי כואב בעיינים, ובלב.

כאלה?!?!?

ילדה,מה עובר עלייך?! את עכשיו עושה הכללות. ואת פה המתנשאת, ההודעה שלך ממש מתנשאת.

BrightDarkness

New member
כאלה=

אנשים כמוהה- ellafreesoul2 ואנשים שמסכימים אותה ומעודדים אותה.. ואל תגזימי...לא הייתה פה כזאת הכללה וגם זה לא היה כזה מתנשא..

יא...אלוהים

תשימי לב: "לא כולנו אנשים כאלה" "אנשים כמוהה" לא יודעת, זה מראה על זלזול כזה. והילדה הזאת אכן מתנשאת, ועוד קוראת לאחרים מתנשאים, אני אומרת כי זאת גם דעתי שהיא ככה וגם כי בהודעות קודמות אנשים אמרו את זה...מצטערת... ומותר לאנשים להסכים איתה ולעודד אותה, לא?

BrightDarkness

New member
לא אמרתי שאסור..

ואני יודעת שהרבה אנשים מסכימים איתה... היא רק אומר ל rode שלא ייפגע מדבריה המתנשאים של גברת ellafreesoul2 ושיידע שיש אנשים שאינם מסכימים איתה כלל... מצטערת...אני לא מוצאת שום הודעה תגובה מתנשאת בתגובות שלה...בעייני היא מדברת יפה, ישר ולעניין..

jojo171

New member
ellafreesoul2

חמודה..את ממציאה דברים ואת מדברת שטויות...כל הערבים תומכים בטירור? ככה את חושבת? .... ואין לי מושג איזה עיתונים וספרים את קוראת..גם אני קורא כותרות ..ותביני טוב חמודה...המדינה הזו והארץ הזו היא שלי בדיוק כמו שהיא שלך ואפילו יותר...אם אני שכן שלך אמרתי לך איפה אני גר חחח עכשיו את יודעת אם כן או לא..להגיד לך איזה רחוב גם?! אה לא רק בשכונה דרומית יש להורים שלי גם 2 פינטהאווזים בהר יונה ..אז אני מקיף אותך חחחחח...וטירורסטים הם באמת חיות ואנשים שחושבים שאין מקום לערבים במדינה הזו הם גם חיות...והפיגועים אף פעם לא היו לטובתי או לטובת ערבי כלשהו..ואמרתי לך כבר שאני נפגע טירור ואני מאויים בדיוק כמו שאת מאויימת..והממשלה שלך דפוקה? היא כן דפוקה בהחלט היא ממשלה דפוקה...

BrightDarkness

New member
דיייי!!!

כל כך עצוווב!! התגובה שלך פשווט מעוררת רחמים... בחיי...תרגיעי את עצמך... למה נראה לך שכל ערבי תומך בפיגועים בדיוק?! שאלת כל ערבי והוא אמר לך את זה!? אל תדברי שטויות בסדר??? יש הרבה ערבים שנגד הפיגועים האלה ואין להם מה לעשות נגד זה בדיוק כמו שלך אין! אני מצטערת על התגובה הבוטה הזאת שאני כותבת לך אבל אני לא יכולה להתאפק יותר...אין לך זכות בכלל לקרוא לו טיפש!! rode.. באמת כל הכבוד שלך לבוא לומר את שלך ולעמוד על שלך מול עשרות מתנגדים זועמים בפורום..אני מסכימה מאוד עם רוב הדברים שאמרת...ואני בהחלט מאמינה שאתה אדם הגון..:)

Rotema3

New member
לא יפה להכליל

ולהתבטא ככה. הוא אמר לך שהוא אינו חושב ככה. מעבר לכך לא נכון להגיד שכל ערבי תומך בפגועים-ולא! זה ממש לא לטובתם.

ellafreesoul2

New member
ועוד משהו....

הימין הקיצוני...הדתיים....הם הוציעו לפועל..פיגועים?!איך שאני יודעת...ואני יודעת..הם לא!...הם בסך הכל רוצים לשמור על ארצם ועל האדמות...אני עושה פלאשבק...בשנת 2000.כששרר בארץ "שלום"..מי התחיל עם האינתיפדה?!בטח שלא אנחנו התחלנו לפוץץ אוטובוסים...!!!הנה לכם חומר למחשבה....

sarahhh

New member
../images/Emo45.gif

ואני רוצה להוסיף שרוב המיקרים שיש אצלכם ניפגעים זה ביגלל תוצאה מתגובה מפיגוע שהיה אצלנו ותמיד התיקשורת מוציאה אתכם "מיסכנים" כאילו אצלנו לא נהרגים ילדים ותינוקות רק אתם מיסכנים!

למעלה