אנקדוטה על מוח זכרי בגוף של אישה

ranisharoni

New member
החלק של השונות בין 1:13 ל 1:3 הוא נרכש

כי הפער המולד הוא קשיח ולא יכול להשתנות היות ומדובר באותה אוכלוסיה.

"עדיין יתכן שכ-23% מהשונות בתחילת העשור ו-100% מהשונות בסוף העשור היא מולדת"
זאת כבר נקודה אחרת סביר מאוד שגם הרבה ממה שנשאר הוא נרכש (מה הסיכוי שהוא היה כה גדול ב 1:13 וחוסל לחלוטין תוך עשור ל 1:3 כשרק המולד נשאר).

Charles Darwin

New member
"מה הסיכוי שהוא היה כה גדול ב 1:13

וחוסל לחלוטין תוך עשור ל 1:3 כשרק המולד נשאר"?

בערך כמו הסיכוי שהמחקר שמצא ירידה מ-1:13 ל-1:3 משקף נאמנה את המציאות: אפסי.

ranisharoni

New member
מדובר באותם חוקרים ובאותה קבוצת נבדקים

(לא אותם אנשים אלא ילדים בני 13 מאותו פרויקט מצויינים).
לפינקר לא היתה בעיה לבלוע בלי מלח את 1:13 הרבה אחרי שהגיע הנתון החדש.

Charles Darwin

New member
לא מכיר את פרטי המחקר, אבל הייתי נזהר מלהשליך

ממנו על כלל האנושות והייתי נזהר מלסמוך על מדען שעושה את זה.

ranisharoni

New member
השלכתי רק על האוכלוסיות עפ"י הדוגמא

היות וזה מדגים את עניין השונות לעומת הבדלים בצורה טובה.
ספולסקי היה יותר אגרסיבי והזכיר גם את סקנדינביה שם הפער הוא עוד יותר קטן אם בכלל.

Charles Darwin

New member
אגב, אני דווקא מפרש את תוצאות המחקר הזה אחרת:

אם ניתן לצמצם פער "קוגניטיבי" ב-77% תוך עשור, זה מעיד שניתן לבטל פערים נרכשים במהירות. אם כך למה לא רואים את אותה ההצלחה בצמצום הפערים בין הגזעים? אולי כי במקרה הזה הרכיב המולד יותר גדול?

ranisharoni

New member
הכוהנת הגדולה של התחום

קמיליה בנבוא סברה שיש מרכיב גנטי חזק כשהיא גילתה את ה 1:13 (פער באחוזון העליון, הממוצע הבין מגדרי היה זהה) כבר אמרה, לאחר הצניחה ל 1:3 ופחות, שהיא לא יודעת אם יש מרכיב ביולוגי שמחייב פער.

"אם כך למה לא רואים את אותה ההצלחה בצמצום הפערים בין הגזעים"
כנראה שה 1:13 הפריע מאוד לאותה קמילה וע"י רפורמה רצינית במערכת החינוך *בארה"ב* היא גם הצליחה להרוג את רוב הפער המקורי (יש השלכות כלכליות עצומות לפערים הללו). לא הושקע ולא מעט מאוד מהמאמץ הזה לצימצום פער בין "גזעים". ההיפך היה מאמץ להגדלת הפער ע"י ניצול שיטתי של המדינות החלשות ואף תאוריות גזעניות שזה בדיוק מה שהם שווים גנטית (נחש ממי שמעתי את זה).

Charles Darwin

New member
לא מכיר את קמילה אבל מכיר "פנייה אל הסמכות"

שזה בדיוק מה שאתה עושה. שמחת זקנתי מה היא אומרת או אמרה.

"לא הושקע ולא מעט מאוד מהמאמץ הזה לצימצום פער בין "גזעים"."

הזמן, המאמצים, הכסף, והתקווה שהושקעו בצמצום הפערים בין הגזעים בארה"ב שמים את תקציב המחקר הנ"ל במרווח בין שני תפרים של הכיס הקטן.

אגב, האמנם קים נובאק היא AIS ?

ערך ויקיפדיה שלה בכלל לא מזכיר את הנושא. אכן אין לה ילדים ביולוגים, אבל דומני שעקרות או סתם אי לידת ילדים היא תופעה הרבה יותר נפוצה סטטיסטית מאשר AIS.

בגיגול בזק, מצאתי אתרים שלפיהם נובאק היא alleged to be AIS. יש באתרים האלו רשימה ארוכה ומכובדת של שחקניות ודוגמניות שגם הן alleged to be AIS, למשל לינדה אבנג'ליסטה, סינדי קרופורד וג'יימי לי קרטיס.

עושה רושם שמקור השמועות הוא במחקר רפואי כלשהו (שלא ראיתי לו רפרנס וייתכן שאף הוא מפי השמועה) אשר מסר כי בין הנחקרות שלו היו כמה דוגמניות ושחקניות, אבל לא פרסם את שמותיהן. מאז כנראה שכל שחקנית או דוגמנית שאין לה ילדים נחשדת ע"י מישהו כ-AIS.

ranisharoni

New member
האמת ששמעתי על נובאק בהרצאה של חיים סידר

"קסם הביולוגיה" שם הוא דיבר על הדפקט הגנטי בקולטן האסטרוגן.
ראיתי שבוויקי ו IMBD לא הזכירו את זה אבל סברתי שבכל מקרה לא יפרסמו באתרים אלה מידע כזה ללא הסכמתו של הפרט. אני מניח שיש הרבה שחקניות ללא ילדים שאין לגביהן שמועה של CAIS אז במקרה הזה הפיתרונים למקור...

לפחות לגבי רצה מפורסמת מדרום אפריקה העונה לשם סמניה לא היו ספקות (למרות שכבר לא פוסלים ובצדק רב רק עפ"י בדיקת כרומוזומים).

Gidi Shemer

New member
אני יודע שהיו טענות/שמועות נפוצות

שלג'ימי לי-קרטיס יש testicular feminization. אין לי מושג אם מדובר באגדה אורבנית או במשהו רציני.

גם על זה לא מדווחים בויקיפדיה

ולא נראה לי שזה בגלל שהם נחמדים מדי - אין להם בעיה לדווח על האלכוהוליזם שלה למשל (ועל הבי פולריות של נובאק).

נגיד את זה ככה, אם כל השמועות שראיתי בעשר דקות שיטוט גוגל (לגבי AIS בלבד) הן נכונות - יש מגפה בהוליווד. אם רק חלק מהשמועות נכונות, עוד לא ראיתי סיבה מיוחדת למה שזו תהיה דווקא ג'ימי לי קרטיס, או קים נובאק או מישהי אחרת.

ranisharoni

New member
שאלה - אם יש התנגדות לפרט מסוים?

כמו אלכוהוליזם או הפרעת אישיות אז לא יורידו את זה מוויקי?
סביר שלגבי אלכוהוליזם אנשים מסוימים לא יסתירו כי זה אחד משלבי הגמילה (ולצאת מארון ההתמכרות זה משהו מאוד פופולרי אצל אמנים). AIS זה הרבה יותר מורכב (כי אולי את הביולוגיה אי אפשר לשנות).

אני לא מתמצא בכלל בפן הזה של ויקי

עוד לא יצא לי לכתוב ערכי סלבריטיס (לא נראה לי שסוונטה פבו וטים וייט נחשבים...).

העניין הוא שויקי לרוב מקפידים על מקורות אמינים ולא מקבלים סתם שמועות לא מאומתות. הדרך היחידה שאני רואה לאמת שמועה על AIS אצל נובאק (או כל סלבריטי אחרת) זה אם היא יצאה מהארון בנושא, ואז אין סיבה להוריד את זה מויקי. כל מקור אחר (בדיקה גנטית? תצלומי אולטרסאונד? רופא שמפר חוקי חסיון רפואי? סקופ בנשיונל אנקווירר?) לא יהיה אמין.

ranisharoni

New member
באופן אירוני משהו המשפט הכי מפורסם של נובאק

מהסרט ורטיגו:
Couldn't you like me, just me, the way I am?

בראיון שמצאתי ביוטיוב נובאק מספרת שזה מה שחשוב לה בחיים, שיקבלו אותה כפי שהיא. אמרה ולא פירשה:
http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=YcxP0jt3U9c#t=72s

הכל לכאורה כמובן...

אולי צריך וויקי-רכילות למרות שלא בטוח שאתר כזה יעמוד בעומס.

"עוד לא יצא לי לכתוב ערכי סלבריטיס (לא נראה לי שסוונטה פבו וטים וייט נחשבים...). "
תשקול לערוך את הערך של קונראד לורנץ. יש לספולסקי הרבה פנינים על הנאצי זוכה פרס נובל הזה.

למעלה