האם אתה תושב עיירת מקובלים דרומית? מדוע אינך מעיין בחומר שטרחתי והכנתי לך ? על איזה סטטיסטיקה אפשר לדבר? סעיפים (1), (2) ו- (3) מדגישים שהדלוגים נעשים על טקסט שאין לו זיקה לטקסט אשר כביכול ניתן בכביכול מעמד הר-סיני. סעיפים (4), (5) ו- (6) מדגימים כי "הקליעה" המוצלחת של "מדעני" הדלוגים מושגת רק הודות לכך שהם מדביקים את לוח המטרה הישר על לוע אקדחם, אחרת בחיים לא היה יוצא להם משהו "משמעותי". סעיף (7) שם מראה כי קבוצות בקרה שלהם בנויות באופן שגוי. מה לא מובן לך, עגל רך שלי? מדוע אתה מתעקש לחשוף בפנינו את חסר הבנתך בענינים כה פשוטים? הרי את ענין הקריטריונים הסטטיסטיים הנחתי בצד, למען יקל עליך...
אם ניתן היה למצוא דילוגים החוזים את העתיד וגם מובהקים סטטיסטית, אז לעזאזל הנוסח. אך בפועל, לא רק שאף דילוג אינו באמת מובהק סטטיסטית, אפילו תומכי הדילוגים המושבעים אינם מצליחים לנבא את העתיד בדילוגים (ע"ע קולומביה), ורובם גם מודים שזה כלל לא אפשרי, מסיבות שונות ומשונות כפי כוח דמיונם.
זה מה שטענתי אם הנוסח מוכח מיתוך עצמו אז מה משנה שהתשנה הכתב. עכשיו נעבור לעניין חיזוי העתיד, סייברדין שתי שאלות חשובות: האם לדעתך היה משמעות לבחירת האדם אם היינו אנו יודעים את העתיד דרך התנ"ך או כל ספר אחר. לדוגמא: אם היינו יודעים מראש שיגאל אמיר ירצח את ראש הממשלה (אמנם לפי מה שכתוב הזהירו את ראש הממשלה המנוח על רציחתו כי זה כתוב בתנ"ך נדמה לי מייקל דרוזנין אני לא זוכר, אבל אף אחד לא ידע מי ירצח ואיך) או כל דוגמא אחרת שיהיה כתבו בדיוק על מעשה שעתיד לקרות האם היה משמעות לבחירה וממילא לקיבלו שכר מבורא עולם? שאלה שניה: האם לדעתך כל ניבוי של העבר הוא לא מתקבל עליך כדבר מיוחד גם בסיכוי הסטטיסטי הקטן ביותר נניח שהיו מוצאים התנ"ך את שיר התקווה בדילוגים שווים מזעריים האם גם אז נטען שזה לא מזיז לנו או שיש איזה "סף" שמשם כבר לא יתכן שיווצר ניבוי העבר (הכוונה למצוא נבואה בדילוגים לאחר המקרה) מה דעתכם?
היחידי מבין הכופרים שאפשר לדבר איתו. ולכן רק איתו נכון להרגע אפשר לנהל דו-שיח בנושא. לידיעתך מתנהל דו-שיח כזה בשבועות האחרונים, אם כי די בעצלתיים ואני לוקח על עצמי את כל האחריות לכך, פגישות הצוות נהיו קשות למימוש היות ואני התרחקתי מירושלים מבחינה גיאוגרפית. אם כי עלי לציין כי על שאלה קודמת שלי - איפה הגבול - 30, 50 , 70 , 100 אותיות בדילוג שווה היוצרות משפט רציף בעל משמעות נעניתי בתשובה שגם 100 אפשרי שיווצר במקרה... נו... אשרי המאמין... אני לא נכנס לחשב את הסטטיסטיקה של מה שהוא אמר - מה שברור שהיא מדומיינת לחלוטין !
אתה פשוט צריך ללמוד להקשיב... לגבי ניבוי העתיד: הרי התורה כרגע אינה משתנה. אילו מישהו היה מחפש את המונחים האלה לפני התרסקות המעבורת, אתה חושב שהקב"ה פשוט היה מעוור את עיניו כך שלא יוכל לראות מה שמונח ישר לפניו? קשה לי להאמין. ומה אם תוכנה אוטומטית הייתה מחפשת את זה? המחשב היה נתקע? איך אפשר למנוע חיזוי של העתיד? העובדה שכל הדילוגים מתייחסים רק לעבר מקשה מאד על בדיקת מובהקות סטטיסטית. לגבי מונחים ארוכים מאד כמו התקווה - אם היו קובעים *מראש* מה לחפש ואכן מוצאים את זה, הייתה לזה משמעות, אך כל הדילוגים של בועז וחבריו נעשים בדיעבד, תוך חיפוש יצירתי בסגנון "מה עוד אפשר למצוא בתפזורת הזאת". לזה אין משמעות.
עבורך. האם אתה מתקשה בהבנת טקסט עברי פשוט? סעיף (3) שם, היינו, ענין חלוף האלפבית, מנתק את הקשר letter for letter עם מה שכביכול ניתן בכביכול הר-סיני, אולם, קיימים עוד ששה סעיפים אשר כולם במצורף מפריכים את כל הענין הפאגאני/עכו"מי הזה. "האם זה לא מוכיח שזה הגיע ממשהו שידע את העתיד?" לא. קרא שוב. "אלא אם כן תנסה לפרוך את הסכוי הסטטיסטי וזה לא כתבת בעמוד זה בפורום כאן אז אתה מוזמן לפרוך הסיכוי הסטטיסטי" איזו מובהקות סטטיסטית? קרא סעיפים (4) ו- (5). שאלה: האם כולכם שייכים למועדון "IQ180"? (המועדון היוקרתי, אשר ה- IQ המצרפי של כל חבריו הוא 180)...
כנראה שאתה לא הבנת וסייברדין הבין אולי תשפשף קצת יותר את מוחך ותבין את ההפרכה שכוללת את כל הסעיפים שכתבת כל הטענות שלך מסתמכות שהנוסח לדעתך הוא כתב אחר או נוסח שיש לו כמה נוסחים. נו אז מה? מה הטענה בזה? אין קשר בין זה לבין נסיוןם הפרכת הקודים עדיין לא קלטת או שאתה משחק אותה לא קולט אם הסטטיסטיקה מוכיחה שיש סיכוי סטטיסטי אפסי שיווצר במקרה נוסח כזה שחוזה את העתיד לגבי מאות דוגמאות כמו רצח רבין ומגדלי התאומים ועוד מאות אז זה רק מראה לך שהנוסח הוא על טבעי נקודה. לא הבנת בעיה שלך אתה משחק אותה לא מבין, זה גם בעיה שלך אתה ממשיך לשחק אותה לא מבין זה עוד יותר בעיה שלך ההפרכות שלך לדברים הם הנחות ללא ביסוס וגם כשמראים לך את השטות בהפרכות שלך אתה לא חוזר בך זה בעיה שלך לא שלי
הרי מול ביתו אמרו פולסא דנורה ובישיבות למדו הלכות מוסר, עצוב אני עליכם אני עבדתי עם דתיים באותה תקופה ולא עבר יום שלא ביקשו את מותו, יגאל אמיר אמנם רצח את רבין המנוח אבל על הטריגר ישבה הדת והישיבה.
מה שכתבת מזכיר מה שאמרו הנאצים אחרי ההתנקשות בפום ראט. אותו סגנון ! אותן האשמות ! קבל לינק ! דרך אגב , למה ללכת רחוק כל כך עד לרצח רבין ? הכנס לכל ישיבה לסדר מוסר והלכות, ותשמע במו אזניך איך אנחנו מלמדים את הבחורים כיצד להכין מצות לפסח מדם של גויים.
ע"פ דעותם ע"פ דתם ע"פ אמנותם מוצאם מינם נטיותיהם, מה שלא יהיה, ולטעון כול הזמן שרודפים אחריכם? האם אתה מאשר שלמדו בישיבות הילכות מוסר לפני הרצח, שהטענות לרצח התפשטו במגזר שלך כמו אש בשדא קוצים.
אולי אתה חוזר בתשובה טרי, אבל תברר ותראה, במו אוזני שמעתי בוקר בוקר כול יום את הקריאה לרצוח אותו עד שיום אחד הוא נרצח, דין מוסר הם למדו, אחרי הרצח היה שקט אלוהים, נקמת הדם בוצעה, תלמידי הישיבה היו שקטים.
אותנו ... שים לב אחרי פסח כולם רגועים כמו תינוקות ישנים, דם הגויים במצות פסח היא סגולה נהדרת להרגע... אתה חייב לנסות את זה פעם ! אם תרצה אתה מוזמן לסדר פסח השנה אצלי, נשתדל לשחוט עבורך גוי עב כרס ומלא דם ! בברכה, בועז