אפרופו אפרים שמיר

michke

New member
אפרופו אפרים שמיר

תמיד חשבתי שהוא אחד הזמרים שניחנו בקולות היפים ביותר במדינה הזאת.מתנת אל ממש. ועל כן אני פותחת שרשור שעניינו: מיהם, לדעתכם, הזמרים הגברים בעלי הקולות היפים ביותר? ואני מדברת על "יפים" של פעם, לא שמגישים יפה, ולא שכותבים נוגע, אלא כאלה שיש להם - פרופר - קול יפה, כזה שבא למות.. אז שלי הם: אפרים אריק סיני (איך לא) יהורם גאון גידי גוב (כן,כן! היה לו קול בלתי-ניתן לשחזור, עם הדגש על - היה .) ששי קשת ו..(פעם שמעתי איזה שיר מפסטיבל שירי ילדים שהופ! הכניס אותו אוטומטית לרשימה הזאת, על שיר אחד! אחרת אולי הייתי שוכחת אותו) אלי גורנשטיין זהו בינתיים (מי יכניס את זוהר? מי?)

lexigali

New member
גם אני חושבת כך על אפרים -

*אבל*: רק אפרים של פעם. היום הוא שר רע. אותו דבר לגבי שלום חנוך (היה לו קול מיוחד במינו ומקסים לאזני) ואושיק לוי. שניהם היו עושים לעצמם טובה לו הפסיקו לשיר לפני 10 שנים לפחות. גם את גידי של פעם אני אוהבת. מאד. מעניין גם לשמוע אותו בלהקה - הוא תמיד כל-כך דומיננטי (גם כשכולם שרים יחד). את יהורם גאון אני לא אוהבת ומעולם לא אהבתי, אבל אין ויכוח לגבי היותו זמר מצוין, וגם הוא כבר לא שר כמו פעם. ממש לא. והכי אני אוהבת את שייקה לוי של פעם ובני אמדורסקי (שקולו לא נס עד יום מותו).

שקדי

New member
ראיתי בהופעה פרטית

את בני חודשים ספורים לפני מותו חוץ מקול כבר לא היה לו כמעט כלום אבל איזה קול.....יורד חדרי בטן.............

המתגונן

New member
אותה טענה

נכונה גם על יהורמי. מה לעשות מזדקנים (רק מתי נשאר עם קול צלול כפעם. אבל במקרה שלו הזקנה מראה אותתותיה במישורים אחרים).

lexigali

New member
הוא שאמרתי (לגבי יהורם).

לדעתי גם מתי לא שר כמו פעם, אם כי ההבדלים פחות ניכרים.

ורד ו

New member
יש לזה הסבר הנעוץ בעובי מיתרי הקול

אבל אל תשאלו אותי כי שכחתי את ההסבר. מישהו יודע?

קוליפון

New member
יהורם גאון כבר לא שר, לדעתי הוא

התחיל באיזשהו שלב לילל....

אני מוכרחה לומר כי.....

לגבי אריק לביא , העובדה הביולוגית הזו לא עבדה עליו כי הוא לא איבד מעוצמת קולו עד לסוף המר. אני מוסיפה את הקולות הגבריים המועדפים עלי: אריק איינשטיין, דני ליטני, אריק סיני, איל גולן, חיים משה, גידי גוב, עוזי מאירי. בטוח שישנם עוד רבים וטובים, אבל במחשבה הראשונה, צפו השמות האלה.

ועם כבר קולות גבריים

מה עם דני בסן ה
? ואם כבר דני בסן אז גם באמת את גידי גוב כמובן יש לו הכי יפה מכוווווולם אין אף אחד שיכול להתחרות בקול המדהים שלו.

יש המון, בודדים מהרשימה מבלי לחזור

על הנכתב הם: שלמה ארצי של שנות ה-70 מוטי פליישר דני מסנג רומן שרון ז"ל רן אלירן גדעון גרייף גבי ברלין(שיר לאלמונית) דני גרנות אורי שבח יגאל בשן ונשאיר את היתר לשאר החברים

ורד ו

New member
ואצלי:

אריק איינשטיין עם הקול הקטיפתי של פעם רן אלירן - נעים לי מאוד ליאור ייני - גם היום אילי גורליצקי - בגלל השובבות שבביצועים אריק לביא המדהים יזהר כהן אבל... יהורם גאון של פעם הוא הענק, המרגש והמשמח אותי מכולם

למעלה