אפרופו אפרים שמיר

אז אם סופרים קולות

שלי, קצת חוזרים על מה שכבר כתבו. יהורם גאון מאז ומתמיד אריק לביא, בגלל ההגוי הנכון של המילים אריק איינשטין שלמדתי לאהוב מאוחר מידי אבל רק בשירים של פעם מזמן לפני המבט הבוהה. ומתי כספי שיש לו איכויות קול אמיתיות בעיקר בשירים שהוא הלחין מלחיו וימשיך להלחין.ושגם אותו החמצתי בצעירותו. לאריק (שוב אריק?) סיני יש קול טוב והיה לו פוטנצאיל אדיר מבוזבז לצערי. ואם תשאלו אותי באמת. קול טוב אפשר היה לשמוע בשירים של שמעון ישראלי.

caspit

New member
אצלי במקום הראשון...

נו באמת חשבתם שאפתיע? מתי כספי.
ואריק אינשטיין, זמר נפלא. ובועז שרעבי.

amir018

New member
אצלי בראש ובראשונה, איך לא,

עוזי חיטמן ז"ל. קולו המקסים עדיין עוטף אותי ולא מרפה. מה לעשות, מתגעגע. במקום שני שייקה לוי של היום עם קולו האדיר הזה. וכמובן יהורם גאון שירשתי את ההערצה החלקית מאימא שלי שדאגה שיהיה לנו כל תקליט ותקליט שלו בבית.

רוסטו

New member
ומה עם זמרות? איפה כל הנשים פה?

והיות שדווקא אני מתגלה כפמיניסט אז הזמרות עם הקול היפה ביותר שלי הן: 1. מזי כהן (של גזוז- לא של היום) 2. יעל לוי- (של בלדה לאשה נאיבית- לא של היום) 3. אהובה עוזרי (לפני הניתוח)

ורד ו

New member
והזמרות שלי הן:

חוה ששולטת ללא עוררין אסתר עופרים של פעם ללא המבטע הגרמני והפאתוס שושנה שושנה שושנה.... אופירה גלוסקא בגלל שהסכילה לשיר חומרים מעולים ויכולותיה הקוליות דאז וחני ליבנה בגלל הרגישות, הקול הנפלא והחסד שהיא עושה לשיריו של נחצ'ה

היי גם אני רוצה את הזמרות של פעם

כמובן כמו שאת כותבת את חוה אלברשטיין תמיד היה לה קול משגע ועד היא בן הזמרות הטובות ביותר בארץ לרבקה זוהר פעם היה קול מדהים והוא השתנה עם הזמן..תודו לג'וזי כץ איזה קול היה לה פעם? ועכשיו? למירי אלוניהיה קול מדהים לעדנה גורן היה קול שונה לגמרי שהיתה צעירה, שמעתי אותה בהופעה.. לא האמנתי שזאת היא רותי נבון... איזה קול היה לה פעם? גם אופירה גלוסקא כבר לא כמו שהיתה פעם, גם אותה שמעתי לא מזמן בהופעה... ממש לא אותו דבר.

זמרות? המממ

אז ככה. אחת ענקית אבל קטנה. חוה אלברשטין. אחת קטנה וגדולה. רוחמה רז ומכאן ללא סדר מסויים חני לבנה רחל אטאס ז"ל סוזי מילר (בעיקר בגלל המבטא שמשתלב בכל זאת) ואני יודעת שיהיה קשה לכם להאמין אבל שושנה דמארי. בגלל ההיגוי הברור מאוד בגלל הע' והר' וגם עפרה חזה. שלצערי התרגלתי להאזין לה רק אחרי שנפטרה.

lexigali

New member
אוי, איך שכחתי את סוזי ../images/Emo99.gif

יש לה קול מיוחד מאד מאד והיא שרה מצוין מצוין והמבטא שלה מקסים מקסים!

hilagilady

New member
בני אמדורסקי ../images/Emo99.gif

אריק איינשטיין שלום חנוך חנן יובל אבי טולדנו עוזי חיטמן ז"ל (בגלל התמימות) שלמה ארצי (בצעירותו) אושיק לוי (בצעירותו) ליאור ייני גידי גוב (איזה קול! אמא!)

amir018

New member
אז בקטע של הזמרות

חוה אלברשטיין בראש ובראשונה, בגלל הקסם הבלתי פוסק בכל פעם מחדש. רבקה זהר קאלו בגלל הצמרמורת שעדיין עוברת בי בכל פעם שאני שומע את השורה "אלוהים, אלוהים, אלוהים..." ובגלל השיר המדהים של רבקה זהר החדשה, "כלת מלך". מירי אלוני בגלל הקול המדהים הזה ובגלל כל השירים המדהימים האלו. אוהב ומכיר אותה אישית.

michke

New member
זמרות

חוה הבלתי מעורערת, שהיא בעצם האלה פיצג'רלד שלנו ורק משתבחת עם השנים רבקה זוהר - שאותי הורסת בכל פעם מחדש ב"עת הנפש לא תמצא מנוחתה" יודית של פעם מזי של פעם אסתר עופרים של פעם מיקה קרני - אבל היא יותר נישה וענין של טעם, בעיני היא מספר אחת מהצעירות ושתדעו לכם........שנינט תהיה גדולה. תזכרו מה אמרתי.

michke

New member
אוי-יו-יוי. איך שכחתי את גלי עטרי

אלוהים, איזה קול!

למעלה